• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valkas novada domes 2024. gada 29. februāra saistošie noteikumi Nr. 3 "Grozījums Valkas novada pašvaldības 2021. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par papildus sociālās palīdzības pabalstu saņemšanu Valkas novada pašvaldībā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2024., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/op/2024/57.21

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbības pārskati

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

20.03.2024., Nr. 57

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valkas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 3

Pieņemts: 29.02.2024.

OP numurs: 2024/57.21

2024/57.21
RĪKI

Valkas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Valkas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 3

Valkā 2024. gada 29. februārī

Grozījums Valkas novada pašvaldības 2021. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par papildus sociālās palīdzības pabalstu saņemšanu Valkas novada pašvaldībā"

APSTIPRINĀTI
ar Valkas novada pašvaldības domes
2024. gada 29. februāra sēdes lēmumu Nr. 35
(prot. Nr. 4, 1. §)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu
un sociālās palīdzības likuma
36. panta sesto daļu

Izdarīt Valkas novada pašvaldības 2021. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par papildus sociālās palīdzības pabalstu saņemšanu Valkas novada pašvaldībā" šādus grozījumus:

1. aizstāt noteikumu 14.1. punktā skaitli "30" ar skaitli "60";

2. aizstāt noteikumu 14.2. punktā skaitli "15" ar skaitli "30".

Valkas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja G. Avote

 

Valkas novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 3 "Grozījums Valkas novada pašvaldības 2021. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par papildus sociālās palīdzības pabalstu saņemšanu Valkas novada pašvaldībā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Valkas novada pašvaldībā ilgstoši nav palielināts pabalsts veselības aprūpei. Gada lakā persona, kurām piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss var saņemt vienreizēju pabalstu veselības aprūpei – 30,00 euro pensijas vecuma personas un personas ar invaliditāti un 15,00 euro pārējās personas. Ņemot vērā cenu pieaugumu medikamentiem un veselības aprūpei, pabalsta apmērs ir jāpalielina uz pusi, lai sniegtu atbalstu mazaizsargātajiem pašvaldības iedzīvotājiem.
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi palielinās pašvaldības 2024. gada budžeta izdevumus par aptuveni 6000,- EUR.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme – tiks radīta tieša ietekme uz nabadzības un sociālās atstumtības riskam bieži pakļautu iedzīvotāju grupu sociālo situāciju.

3.2. Ar saistošo noteikumu īstenošanu netiek izraisītas tiešas vai netiešas pārmaiņas vidē.

3.3. Saistošie noteikumi uzlabos cilvēku veselību.

3.4. Saistošie noteikumi neietekmēs uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

3.5. Saistošie noteikumi neietekmēs konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Visas personas, kuras skar šo saistošo noteikumu piemērošana, var griezties Valkas novada Sociālajā dienestā, Rūjienas ielā 3D, Valkā, Valkas novadā.

4.2. Sociālā dienesta pieņemto lēmumu var apstrīdēt Valkas novada pašvaldības domē. Valkas novada pašvaldības domes pieņemto lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā mēneša laikā no tā spēkā stāšanās datuma Administratīvajā rajona tiesā, Voldemāra Baloža ielā 13A, Valmierā, LV-4201.

4.3. Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", informācija par tiem – Valkas novada pašvaldības izdevumā "Valkas Novada Vēstis" un ievietoti Valkas novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.valka.lv.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Saistošie noteikumi tiek izstrādāti Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 9. un 11. punktā norādītās autonomās funkcijas izpildei, t.i., nodrošināt iedzīvotājiem atbalstu sociālo problēmu risināšanā, kā arī iespēju saņemt sociālo palīdzību un sociālos pakalpojumu, un īstenot bērnu un aizgādnībā esošo personu tiesību un interešu aizsardzību. Papildus tiks ievērots Pašvaldību likuma 4. panta otrajā daļā noteiktais, ka pašvaldība autonomās funkcijas pilda atbilstoši ārējiem normatīvajiem aktiem.

5.2. Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas Pašvaldības institūcijas, darbavietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Valkas novada Sociālais dienests.

6.2. Nav paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija, reorganizācija, vai jaunu darbavietu izveide.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

7.2. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstāka juridiskā spēka normatīviem aktiem.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Saistošo noteikumu projektu ir izstrādājuši pašvaldības speciālisti.

Saistošo noteikumu projekts nodots sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, publicējot Valkas novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.valka.lv 15.02.2024. Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publicēšanas dienas. Sabiedrības viedokļi šajā termiņā pašvaldībā netika iesniegti.

Valkas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja G. Avote

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!