• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2024. gada 20. februāra saistošie noteikumi Nr. 4 "Par Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2021. gada 11. februāra saistošo noteikumu Nr. 10 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība, lai mazinātu Covid-19 izplatības negatīvo ietekmi uz saimniecisko darbību Daugavpilī" atzīšanu par spēku zaudējušiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2024., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/op/2024/46.15

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 5

Par Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2012. gada 26. janvāra saistošo noteikumu Nr. 5 "Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Vēl šajā numurā

05.03.2024., Nr. 46

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 4

Pieņemts: 20.02.2024.

OP numurs: 2024/46.15

2024/46.15
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 3 Visi

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 4

2024. gada 20. februārī (prot. Nr. 4, 6. §)

Par Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2021.  gada 11. februāra saistošo noteikumu Nr.  10 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība, lai mazinātu Covid-19 izplatības negatīvo ietekmi uz saimniecisko darbību Daugavpilī" atzīšanu par spēku zaudējušiem

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes
2024. gada 20. februāra lēmumu Nr. 76

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
5. panta trešo un ceturto daļu

Atzīt par spēku zaudējušiem Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2021. gada 11. februāra saistošos noteikumus Nr. 10 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība, lai mazinātu Covid-19 izplatības negatīvo ietekmi uz saimniecisko darbību Daugavpilī" (Latvijas Vēstnesis, 2021, Nr. 41, Nr. 163).

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

 

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2024. gada 20. februāra saistošo noteikumu Nr. 4 "Par Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2021. gada 11. februāra saistošo noteikumu Nr. 10 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība, lai mazinātu Covid-19 izplatības negatīvo ietekmi uz saimniecisko darbību Daugavpilī" atzīšanu par spēku zaudējušiem"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  2023. gada 1. janvārī stājies spēkā Pašvaldību likums. Atbilstoši Pašvaldību likuma Pārejas noteikumu 6. punktam, dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību šim likumam un izdod jaunus saistošos noteikumus atbilstoši šajā likumā ietvertajam pilnvarojumam.

Pašvaldības domes 2021. gada 11. februāra saistošie noteikumi Nr. 10 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība, lai mazinātu Covid-19 izplatības negatīvo ietekmi uz saimniecisko darbību Daugavpilī" (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 10) ir izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5. panta trešo un ceturto daļu, kā arī saskaņā ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma 24. pantu un likuma "Par pašvaldībām" 14. panta pirmās daļas 3. punktu, kas zaudējuši spēku.

Ņemot vērā to, ka Saistošie noteikumi Nr. 10 tika izdoti konkrētam pasākumam, kas vairs nav aktuāls, Saistošie noteikumi Nr. 10 ir atzīstami par spēku zaudējušiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošo noteikumu projekts Daugavpils valstspilsētas pašvaldības budžetu neietekmē.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošo noteikumu projektam nav sociālās ietekmes un tas neietekmēs vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi vai konkurenci.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Saistošo noteikumu projekts nemaina administratīvās procedūras.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošo noteikumu projekta īstenošanā netiks uzlikti jauni pienākumi vai uzdevumi esošajiem darbiniekiem, veidotas jaunas darba vietas u.tml.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Jautājumos par nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanu persona var vēsties pašvaldības iestādes "Daugavpils pašvaldības centrālā pārvalde" Īpašuma pārvaldīšanas departamenta Nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas nodaļā (https://www.daugavpils.lv/pasvaldiba/daugavpils-pilsetas-dome/domes-struktura/ipasuma-parvaldisanas-departaments).
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai saistošo noteikumu projekts publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.daugavpils.lv sadaļā "Sabiedrības līdzdalība", termiņš viedokļu iesniegšanai – no 2024. gada 25. janvāra līdz 2024. gada 8. februārim.

Par saistošo noteikumu projektu viedokļi netika saņemti.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!