• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Balvu novada domes 2024. gada 22. februāra saistošie noteikumi Nr. 4/2024 "Grozījums Balvu novada domes 2023. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 9/2023 "Par rūpnieciskās zvejas tiesību iznomāšanas kārtību Balvu novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2024., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/op/2024/42.28

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Bauskas novada domes saistošie noteikumi Nr. 1

Grozījumi Bauskas novada domes 2023. gada 28. decembra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par Bauskas novada pašvaldības budžetu 2024. gadam"

Vēl šajā numurā

28.02.2024., Nr. 42

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Balvu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 4/2024

Pieņemts: 22.02.2024.

OP numurs: 2024/42.28

2024/42.28
RĪKI

Balvu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Balvu novada domes saistošie noteikumi Nr. 4/2024

Balvos 2024. gada 22. februārī

Grozījums Balvu novada domes 2023. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 9/2023 "Par rūpnieciskās zvejas tiesību iznomāšanas kārtību Balvu novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Balvu novada domes
2024. gada 22. februāra lēmumu
(sēdes prot. Nr. 2, 5. §)

Izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma
7. panta ceturto daļu
un 2009. gada 11. augusta Ministru kabineta
noteikumu Nr. 918 "Noteikumi par ūdenstilpju
un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu
un zvejas tiesību izmantošanas kārtību"
71.3 punktu

Izdarīt Balvu novada domes 2023. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 9/2023 "Par rūpnieciskās zvejas tiesību iznomāšanas kārtību Balvu novadā" šādu grozījumu:

izteikt 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Lēmuma pieņemšana par rūpnieciskās zvejas tiesību iznomāšanu un zvejas atļauju (licenču) izsniegšanu iekšējos ūdeņos Balvu novada administratīvajā teritorijā tiek deleģēta Balvu novada domes izveidotajai Mantas novērtēšanas un izsoļu komisijai (turpmāk tekstā – Komisija) 5 (piecu) komisijas locekļu sastāvā."

Balvu novada domes priekšsēdētājs S. Maksimovs

 

Balvu novada domes saistošo noteikumu Nr. 4/2024 "Grozījums Balvu novada domes 2023. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 9/2023 "Par rūpnieciskās zvejas tiesību iznomāšanas kārtību Balvu novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Balvu novada dome 2023. gada 27. jūlijā pieņēma saistošos noteikumus Nr. 9/2023 "Par rūpnieciskās zvejas tiesību iznomāšanas kārtību Balvu novadā"".

Saistošie noteikumi tika izdoti pamatojoties uz Latvijas Republikas zvejniecības normatīvajiem aktiem, un saskaņā ar 2009. gada 11. augusta Ministru kabineta noteikumiem Nr. 918 "Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību" un 2014. gada 23. decembra Ministru kabineta noteikumiem Nr. 796 "Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanu kārtību iekšējos ūdeņos".

Saistošajos noteikumos tika iestrādāts punkts, ka nepieciešamas ar domes lēmumu izveidot vēl vienu komisiju, kas pieņemtu lēmumus par rūpnieciskās zvejas tiesību iznomāšanu un zvejas atļauju (licenču) izsniegšanu iekšējos ūdeņos Balvu novada administratīvajā teritorijā. Ņemot vērā situāciju, lai ekonomētu pašvaldības budžeta līdzekļus zvejas nomas tiesību izmantošanas, izsoles organizēšanu un lēmumu pieņemšanu deleģēt Mantas novērtēšanas un izsoļu komisijai.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Rūpnieciskās zvejas nomas tiesību izsoles organizēšanu uzdodot rīkot Mantas novērtēšanas un izsoļu komisijai, tādējādi ekonomējot pašvaldības budžeta līdzekļus.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekmi uz konkurenci Tieša ietekme uz Balvu novada iedzīvotājiem, kas nodarbojas ar rūpniecisko (pašpatēriņa) zveju, kā arī komersantiem, kuri nodarbojas ar rūpniecisko zveju.
4. Ietekme uz Administratīvajām procedūrām un to izmaksām Administratīvās procedūras veic ar Domes lēmumu izveidota komisija.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Atbilstoši Pašvaldību likuma 4. panta pirmajai daļai Balvu novada pašvaldības autonomās funkcijas ir sekmēt saimniecisko darbību pašvaldības administratīvajā teritorijā un sniegt tai atbalstu, ka arī izsniegt atļaujas un licences komercdarbībai. Pašvaldības funkcija ir arī veicināt dabas kapitāla ilgtspējīgu pārvaldību un apsaimniekošanu, kā arī noteikt publiskā lietošanā esoša pašvaldības īpašuma izmantošanas kārtību, ja likumos nav noteikts citādi.

Ar saistošajiem noteikumiem Balvu novada pašvaldība kā zivju resursu pārzinātāja nosaka un iznomā rūpnieciskās zvejas tiesības publiskajos ūdeņos un citos iekšējos ūdeņos, kuros zvejas tiesības pieder valstij, pildot deleģētās valsts (izpildvaras) funkcijas.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās ar Balvu novada domes lēmumu izveidotā komisija.

Saskaņojuma saņemšanai komersants dokumentus varēs iesniegt gan personīgi Balvu novada pašvaldībā Bērzpils ielā 1A, Balvos, Balvu novadā, LV-4501, gan elektroniski parakstītus e-pastā dome@balvi.lv Dokumentus izskatīšana kārtība noteikta saistošajos noteikumos.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir nepieciešams minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu grozījumu projekts 2024. gada 6. februārī publicēts pašvaldības tīmekļvietnē viedokļu apkopošanai. Noteiktajā termiņā līdz 2024. gada 20. februārim viedokļi vai priekšlikumi par saistošo noteikumu grozījumu projektu netika saņemti.

Balvu novada domes priekšsēdētājs S. Maksimovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!