• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tukuma novada domes 2024. gada 25. janvāra saistošie noteikumi Nr. 7 "Par Tukuma novada domes 2021. gada 28. jūlija saistošo noteikumu Nr. 23 "Par Tukuma novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu" atzīšanu par spēku zaudējušiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2024., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/op/2024/22.32

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 1

Ventspils novada pašvaldības 2024. gada konsolidētais budžets

Vēl šajā numurā

31.01.2024., Nr. 22

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tukuma novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 7

Pieņemts: 25.01.2024.

OP numurs: 2024/22.32

2024/22.32
RĪKI

Tukuma novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 7

Tukumā 2024. gada 25. janvārī (prot. Nr. 1, 7. §)

Par Tukuma novada domes 2021. gada 28. jūlija saistošo noteikumu Nr. 23 "Par Tukuma novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu" atzīšanu par spēku zaudējušiem

IZDOTI
ar Tukuma novada domes
25.01.2024. lēmumu Nr. TND/24/7 (prot. Nr. 1, 7. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 47. panta pirmo daļu

Atzīt par spēku zaudējušiem Tukuma novada domes 2021. gada 28. jūlija saistošos noteikumus Nr. 23 "Par Tukuma novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu".

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saistošo noteikumu Nr. 7 "Par Tukuma novada domes 2021. gada 28. jūlija saistošo noteikumu Nr. 23 "Par Tukuma novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu" atzīšanu par spēku zaudējušiem"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums

Izdošanas mērķis – atzīt par spēku zaudējušiem Tukuma novada domes 2021. gada 28. jūlija saistošos noteikumus Nr. 23 "Par Tukuma novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu".

Pašvaldību likuma, kas stājās spēkā 2023. gada 1. janvārī, 47. panta pirmā daļa noteic, ka saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu izsludina, tos publicējot oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Pašvaldībai vairs nav kompetences noteikt citu publicēšanas vietu, kā tas bija noteikts likumā "Par pašvaldībām" (zaudējis spēku 2023. gada 1. janvārī).

Atbilstoši Pašvaldību likuma Pārejas noteikumu 6. punktam, uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata iepriekš izdotie saistošie noteikumi atzīstami par spēku zaudējušiem vai izdodami jauni saistošie noteikumi atbilstoši Pašvaldību likumā ietvertajam pilnvarojumam. Pašvaldību likums nepilnvaro pašvaldību izvēlēties un pašai noteikt saistošo noteikumu publicēšanas vietu un kārtību, to jau ir noteicis likumdevējs.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu

Nav ietekmes uz budžetu, jo saistošo noteikumu publikācijas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" ir bezmaksas.

3. Sociālā ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci

Saistošo noteikumu publicēšanas vieta nemainās un paliek tāda, kā bija noteikts Tukuma novada domes 2021. gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par Tukuma novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu".

Vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi un konkurenci neietekmē.

4. Ietekme uz administratīvām procedūrām un to izmaksām

Tukuma novada pašvaldība tās izdotos saistošos noteikumus oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicē kopš 2021. gada 3. augusta. Jaunas administratīvās procedūras un papildu izmaksas ar saistošo noteikumu izdošanu netiek radītas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem

Papildu cilvēkresursu iesaiste ar saistošo noteikumu izdošanu netiek paredzēta, jaunas pašvaldības funkcijas netiek radītas, esošo institūciju kompetence netiek paplašināta.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu

Saistošo noteikumu publicēšanu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" nodrošina Tukuma novada pašvaldības administrācijas Lietvedības un IT nodaļa.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana

Nav attiecināms.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām

Saistošo noteikumu projekts ar Tukuma novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas 2023. gada 14. decembra lēmumu Nr. TND/1-9.1/23/5 (prot. Nr. 12, 2. §) nodots sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, publicējot Tukuma novada pašvaldības tīmekļvietnē www.tukums.lv. Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publicēšanas dienas.

Laiks viedokļu izteikšanai bija noteikts no 2023. gada 15. decembra līdz 2024. gada 2. janvāra pl. 17.00, un minētajā termiņā neviens viedoklis pašvaldībā nav reģistrēts.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!