• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Varakļānu novada domes 2024. gada 25. janvāra saistošie noteikumi Nr. 2 "Grozījumi Varakļānu novada pašvaldības 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Varakļānu novada pašvaldības nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2024., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/op/2024/21.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

30.01.2024., Nr. 21

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Varakļānu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2

Pieņemts: 25.01.2024.

OP numurs: 2024/21.16

2024/21.16
RĪKI

Varakļānu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Varakļānu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2

2024. gada 25. janvārī

Grozījumi Varakļānu novada pašvaldības 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Varakļānu novada pašvaldības nolikums"

APSTIPRINĀTI
ar Varakļānu novada domes
25.01.2024. sēdes lēmumu Nr. 01.21

Izdoti, pamatojoties uz Pašvaldību likuma
10. panta pirmās daļas 1. punktu un 49. panta pirmo daļu

Izdarīt Varakļānu novada pašvaldības 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Varakļānu novada pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1. Izteikt 32. punktu šādā redakcijā:

"32. Domes komitejas priekšsēdētājs var noteikt, ka komitejas sēde notiek attālināti vai atsevišķs deputāts piedalās attālināti klātienes sēdē izmantojot tiešsaistes videokonferences sarunu rīku (attēla un skaņas pārraide reālajā laikā).

Domes priekšsēdētājs var noteikt, ka Domes sēde notiek attālināti vai atsevišķs deputāts piedalās attālināti klātienes Domes sēdē, izmantojot tiešsaistes videokonferences sarunu rīku, ja:

32.1. valstī vai Varakļānu novadā izsludināta ārkārtējā situācija vai valsts noteikusi pulcēšanās ierobežojumus;

32.2. sasaukta Domes ārkārtas sēde;

32.3. Domes deputāts nevar ierasties Domes sēdes norises vietā veselības stāvokļa vai komandējuma dēļ."

2. Izteikt 33. punktu šādā redakcijā:

"33. Domes vai tās komitejas sēdē, kas notiek attālināti vai klātienē, izmantojot tiešsaistes videokonferences sarunu rīku, iedzīvotāji un interesenti var piedalīties, izmantojot pieslēgšanās saiti, kas uz viņa norādīto elektroniskā pasta adresi tiek nosūtīta ne vēlāk kā stundu pirms sēdes sākuma, ja attiecīgs pieprasījums Pašvaldībā saņemts ne vēlāk kā vienu darba dienu pirms attiecīgās sēdes. Sēdei tiek pieslēgtas identificējamas personas, kas norādījušas savu vārdu, uzvārdu un pārstāvēto institūciju."

Varakļānu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Justs

 

Varakļānu novada pašvaldības 2024. gada 25. janvāra saistošo noteikumu Nr. 2 "Grozījumi Varakļānu novada pašvaldības 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Varakļānu novada pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Ar saistošajiem noteikumiem izdarīti grozījumi Varakļānu novada pašvaldības 2023. gada 30. novembra saisošajos noteikumos Nr. 6 "Varakļānu novada pašvaldības nolikuma". Grozījumi sagatavoti ņemot vērā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinumu, pamatojoties uz Pašvaldības likuma 33. un 41. panta ietverto pilnvarojumu, precizējot kārtību kādā deputāts var piedalīties attālināti klātienes domes sēdē. Kā arī nosakot kārtību komiteju sēdes norisei attālināti vai atsevišķa deputāta dalību attālināti klātienes sēdē un iedzīvotāju, interesentu dalības kārtību pieslēdzoties attālināti.
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Fiskālās ietekmes prognoze: pašvaldības budžetā papildu līdzekļi nebūs nepieciešami.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Nav ietekmes uz vidi, iedzīvotāju veselību un sociālo vidi, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī uz konkurenci.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Administratīvās procedūras netiek mainītas. 
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošo noteikumu grozījumi nepaplašina pašvaldības funkcijas, uzdevumu apjomu un cilvēkresursus.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildē nav paredzēts izveidot jaunu institūciju.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Iedzīvotāju viedokļi par saistošo noteikumu projektu nav saņemti.

Varakļānu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Justs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!