• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Amatu konkursu ziņas
Valsts un pašvaldību institūcijas publicē uzaicinājumus uz vakantajām amata vietām, augstskolas - uz akadēmisko amatu vakancēm. Pēc konkursa noslēguma atsevišķi iesniedzēji publicē arī informāciju par konkursa rezultātu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2023/89.AKK1): amata konkurss. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2023., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/op/2023/89.AKK1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Vakance: Juridiskā departamenta Apstrīdējumu un tiesvedību nodaļas jurists (uz nenoteiktu laiku)
Valsts zemes dienests...

Vēl šajā numurā

11.05.2023., Nr. 89

OP 2023/89.AKK1
RĪKI

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Amata konkurss

Amatu konkursu ziņas

Amata konkurss

SIA "Rīgas ūdens" pagarina pieteikšanās termiņu izsludinātajā publiskajā kandidātu pieteikšanās procedūrā uz SIA "Rīgas ūdens" valdes locekļa amatu finanšu vadības un piesaistes jomā

Līdz 2023.gada 19.maijam ir pagarināts pieteikšanās termiņš pieteikumu iesniegšanai uz SIA "Rīgas ūdens" valdes locekļa amata vietu.

Valdes locekļa amata kandidātiem izvirzītās obligātās minimālās prasības:

1. Valsts valodas zināšanas C1 līmenī un angļu valodas zināšanas ne zemākas par B2 līmeni.

2. Akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība vadības zinātnē, ekonomikā, finansēs vai citā pielīdzināmā jomā.

3. Vismaz triju gadu darba pieredze (pēdējo 10 gadu laikā) kapitālsabiedrības, kuras darbības rādītāji periodā, kurā kandidāts ir ieņēmis amatu, pārsniedza vismaz divus no šādiem rādītājiem - bilances kopsumma 4 miljoni euro, neto apgrozījums 8 miljoni euro un vidējais darbinieku skaits 50 (vidējas vai lielas kapitālsabiedrības), valdes locekļa vai valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā vai šim amatam tieši pakļautas struktūrvienības, kas atbild par finanšu vadības jautājumiem, vadītāja amatā.

4. Izpratne un zināšanas:

- par kapitālsabiedrības finanšu (tai skaitā ilgtermiņa), risku un biznesa vadības jautājumiem, kā arī biznesa datu analītisko rīku praktisko pielietojumu

- par starptautisko un vietējo fondu finansējuma piesaisti

- par iesaistīto pušu vadību (tai skaitā, klientu, sadarbības partneru, mediju, valsts un pašvaldības institūciju u.c.).

5. Nevainojama reputācija.

6. Atbilstība Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 37.panta ceturtās daļas prasībām.

7. Valdes locekļa pienākumu pildīšanai nepieciešamās kompetences - stratēģiskais redzējums (būtiskā kompetence), plānošana un organizēšana (būtiskā kompetence), komandas vadīšana, lēmumu pieņemšana un atbildība.

Izpratne un zināšanas par Eiropas Savienības taksonomiju un kapitālsabiedrības ilgtspējas informācijas ziņošanu, un vismaz viena gada pieredze pēdējo piecu gadu laikā vadošā amatā biržā kotētā uzņēmumā vai uzņēmumā, kas emitējis obligācijas, tiks uzskatītas par priekšrocību un novērtētas ar papildus punktiem.

Ierobežojumi kandidātiem noteikti Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 37. panta ceturtajā daļā, Komerclikumā un likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonas darbībā".

Dokumentus dalībai atlases procesā lūdzam iesniegt līdz 19.05.2023. ieskaitot, nosūtot parakstītus dokumentus (parakstītus ar drošu elektronisko parakstu) ar norādi "SIA "Rīgas ūdens" valdes locekļa amata kandidātu atlasei" uz e-pastu: nominacija2023@rigasudens.lv.

Kontaktpersona: Administratīvās pārvaldības daļas Procesu vadības sektora procesu kvalitātes speciāliste Ilze Jurjāne, ilze.jurjane@rigasudens.lv, tālr. 67088589.

Atlases procesā kandidāti iesniedz šādus dokumentus:

- motivētu pieteikuma vēstuli (iekļaujot informāciju un pamatojumu atbilstībai izvirzītajām prasībām)

- dzīves gaitas aprakstu (Curriculum Vitae) atbilstoši pievienotajai formai, t. sk. ar norādītu informāciju par personām (vismaz divām), no kurām nominācijas komisija var iegūt atsauksmes par kandidātu par pēdējiem pieciem gadiem

- apliecinājumu saskaņā ar Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 37. panta ceturtās daļas, Komerclikuma un likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonas darbībā" 6. panta un 7. panta ceturtās daļas prasībām atbilstoši pievienotajai formai

- augstāko izglītību apliecinošu dokumentu kopijas (ja augstāko izglītību apliecinošs dokuments iegūts ārvalstīs, jāpievieno Akadēmiskās informācijas centra izziņas kopija par to, kādam Latvijā piešķirtam akadēmiskajam grādam vai diplomam atbilst izglītības dokuments)

- kandidātiem, kas tiks aicināti uz atlases procesa otro kārtu, papildus būs jāiesniedz un jāprezentē (~ 20 min.) stratēģiskais redzējums par SIA "Rīgas ūdens" galvenajiem nākotnes izaicinājumiem un valdes lomu finanšu vadības un piesaistes jomā, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai.

Valdes locekļa mēneša atlīdzība 6629 euro (bruto).

SIA "Rīgas ūdens" valdes locekļa amata kandidātu atlasei un novērtēšanai ir izveidota nominācijas komisija šādā sastāvā: Rīgas valstspilsētas pašvaldības Centrālās administrācijas Kapitālsabiedrību pārvaldes vadītāja Ilze Spūle-Statkus, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta Politikas grupas loceklis Mārtiņs Bičevskis, Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Dagnija Zepa, Latvijas Darba devēju konfederācijas jurists, darba tiesību eksperts Jānis Pumpiņš un komisiju vada SIA "Rīgas ūdens" padomes priekšsēdētāja p.i. Dace Ljusa.

Vēl šajā paziņojumu grupā:

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!