• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils novada domes 2023. gada 27. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 10 "Grozījums Jēkabpils novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 19 "Saistošie noteikumi par Jēkabpils novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2023., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/op/2023/86.17

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 11

Grozījums Jēkabpils novada domes 2022. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 27 "Jēkabpils novada Radžu ūdenskrātuves licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību nolikums"

Vēl šajā numurā

08.05.2023., Nr. 86

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 10

Pieņemts: 27.04.2023.

OP numurs: 2023/86.17

2023/86.17
RĪKI

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 7 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 10

Jēkabpils novadā 2023. gada 27. aprīlī

Grozījums Jēkabpils novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 19 "Saistošie noteikumi par Jēkabpils novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksu"

APSTIPRINĀTS
ar Jēkabpils novada domes
27.04.2023. lēmumu Nr. 353
(prot. Nr. 6, 69. §)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta
2018. gada 19. jūnija noteikumu Nr. 350
"Publiskas personas zemes nomas
un apbūves tiesības noteikumi"
31. punktu

Izdarīt Jēkabpils novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 19 "Saistošie noteikumi par Jēkabpils novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksu" (Latvijas Vēstnesis, 2022, 102., 222. nr.) grozījumu un izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Neapbūvēta zemesgabala:

2.1. līdz 1,0 ha, kas tiek izmantots personisko palīgsaimniecību vajadzībām atbilstoši likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos" 7. pantam ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, nomas maksa gadā ir 3 % no zemesgabala kadastrālās vērtības, bet ne mazāk kā 12,00 euro;

2.2. kas Aknīstes pilsētā un Viesītes pilsētā nodots pagaidu lietošanā sakņu (ģimenes) dārza ierīkošanai ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, nomas maksa gadā ir 3 % no zemesgabala kadastrālās vērtības, bet ne mazāk kā 12,00 euro."

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

 

Jēkabpils novada domes 2023. gada 27. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 10 "Grozījums Jēkabpils novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 19 "Saistošie noteikumi par Jēkabpils novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksu""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

Mērķis un nepieciešamības pamatojums

Ar saistošajiem noteikumiem tiek grozīts Jēkabpils novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 19 "Saistošie noteikumi par Jēkabpils novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksu" 2. punkts, nosakot lielāku nomas maksas apmēru par pašvaldības neapbūvētu zemesgabalu, kas Aknīstes pilsētā un Viesītes pilsētā nodots pagaidu lietošanā sakņu (ģimenes) dārza ierīkošanai ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts.

Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija noteikumu Nr. 350 "Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi" 31. punkts nosaka, ka pašvaldībai savos saistošajos noteikumos ir tiesības noteikt lielāku nomas maksu par pašvaldības neapbūvētajiem zemesgabaliem, nekā minēts šo noteikumu 30.3. apakšpunktā. Atbilstoši šo noteikumu 30.3. apakšpunktam neapbūvēta zemesgabala, kas pilsētā nodots pagaidu lietošanā sakņu (ģimenes) dārza ierīkošanai, nomas maksa gadā ir 1,5 % no zemesgabala kadastrālās vērtības.

Gadījumos, kad neapbūvēts zemesgabals pilsētā tiek nodots pagaidu lietošanā sakņu (ģimenes) dārza ierīkošanai, zemesgabala kadastrālā vērtība un iznomājamā platība ir neliela, līdz ar to nomas maksa nesedz administrēšanas izdevumus, tādēļ nepieciešams pašvaldībai savos saistošajos noteikumos noteikt lielāku minimālo nomas maksas gadā.

Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu

Ņemot vērā, ka ieņēmumi no nomas maksas būs atkarīgi no personu, kuras vēlas nomāt neapbūvētu zemesgabalu, iesniegto pieteikumu skaita, tad ietekmi uz pašvaldības budžetu grūti prognozēt. Saistošo noteikumu izpilde neradīs papildu izdevumus pašvaldības budžetā, ieņēmumi nav precīzi aprēķināmi.

Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci

Neietekmē.

Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām

Neietekmē.

Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem

Neietekmē.

Informācija par izpildes nodrošināšanu

Jēkabpils novada dome ir izveidojusi Nekustamo īpašumu jautājumu izskatīšanas komisiju, kura pilnvarota pieņemt lēmumus par neapbūvēta zemesgabala iznomāšanu, savukārt neapbūvēta zemesgabala nomas līgumu administrēšana ir pasākumu kopums, ko realizē pašvaldības iestāde "Jēkabpils novada administratīvā pārvalde" kopā ar pašvaldības iestādi "Jēkabpils novada Attīstības pārvalde".

Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana

Lai ievērotu Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma 3. panta 2. punktu un lietderīgi apsaimniekotu pašvaldības neapbūvētos zemesgabalus, ir nepieciešams ar pašvaldības saistošiem noteikumiem noteikt lielāku nomas maksas apmēru, lai segtu nomas maksas administrēšanas izdevumus.

Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām

Saistošo noteikumu projekts publicēts Jēkabpils novada pašvaldības mājas lapā laikā no 28.03.2023.–11.04.2023., privātpersonu ierosinājumi nav saņemti.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!