• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Limbažu novada domes 2023. gada 23. marta saistošie noteikumi Nr. 5 "Par medībām Limbažu novada pilsētās". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2023., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/op/2023/67.28

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ropažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 9/23

Par Ropažu novada pašvaldības budžetu 2023. gadam

Vēl šajā numurā

04.04.2023., Nr. 67

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Limbažu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 5

Pieņemts: 23.03.2023.

OP numurs: 2023/67.28

2023/67.28
RĪKI

Limbažu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Limbažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 5

2023. gada 23. martā

Par medībām Limbažu novada pilsētās

APSTIPRINĀTI
ar Limbažu novada domes 23.03.2023.
sēdes lēmumu Nr. 258 (prot. Nr. 4, 100.)

Izdoti saskaņā ar
Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu,
Medību likuma 3. panta otro prim daļu

1. Saistošie noteikumi "Par medībām Limbažu novada pilsētās" (turpmāk tekstā – Noteikumi) nosaka zonas Limbažu novada pilsētu teritorijās (Limbažu pilsētā, Salacgrīvas pilsētā, Alojas pilsētā, Staiceles pilsētā un Ainažu pilsētā), kurās atļauts medīt, kā arī kārtību, kādā organizējamas medības gadījumos, ja dzīvnieki rada postījumus dabai un īpašumiem un rada draudus iedzīvotājiem.

2. Medību organizēšana Limbažu novada pilsētās ir atļauta teritorijās, kas norādītas Noteikumu pielikumā, ja tās Valsts meža dienests iekļāvis medību kolektīva/-u medību iecirknī, kura platība atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām nodrošina visu medījamo dzīvnieku medības.

3. Medības pilsētās var notikt, stingri ievērojot medību jomu reglamentējošos normatīvos aktus.

4. Medībās Limbažu novada pilsētās atļauts izmantot:

4.1. Medību šaujamieročus, kas aprīkoti ar šāviena trokšņu slāpētājiem;

4.2. Mazkalibra medību ieročus;

4.3. Medību rīkus.

5. Medību rīku izmantošanas veidus konkrētajā zemes gabalā nepieciešams rakstiski saskaņot ar konkrētās apvienības pārvaldes vadītāju vai attiecīgā pakalpojuma sniegšanas centra vadītāju.

6. Limbažu novada Medību koordinācijas komisija seko Noteikumu ievērošanai un sniedz konsultācijas par jautājumiem saistībā ar medību organizēšanu pilsētas teritorijā.

Limbažu novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks M. Beļaunieks

 

Pielikums
Limbažu novada pašvaldības domes
23.03.2023. saistošajiem noteikumiem Nr. 5
"Par medībām Limbažu novada pilsētās"

ROBEŽU SHĒMAS

Limbažu pilsētā, Limbažu novadā

 

ROBEŽU SHĒMA

Ainažu pilsētā, Limbažu novadā

 

ROBEŽU SHĒMA

Alojas pilsētā, Limbažu novadā

 

ROBEŽU SHĒMA

Salacgrīvas pilsētā, Limbažu novadā

 

ROBEŽU SHĒMA

Staiceles pilsētā, Limbažu novadā

 

Paskaidrojuma raksts
Limbažu novada pašvaldības domes 2023. gada 23. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 5 "Par medībām Limbažu novada pilsētās"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saistošie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz Medību likuma 3. panta otro prim daļu, kas paredz pašvaldības tiesības izdot saistošos noteikumus par medībām pilsētā, nosakot teritorijas (zonas), kurās atļauts medīt, un, ja nepieciešams, papildus medību jomu reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajiem ierobežojumiem nosakot arī medībās izmantojamos rīkus, līdzekļus, metodes, paņēmienus un drošības nosacījumus.

Līdz grozījumu Medību likuma 3. pantā spēkā stāšanās brīdim pilsētu teritorijā bija aizliegts medīt. Ņemot vērā, ka Limbažu novada pilsētu teritorijās ietilpst mežu platības, kurās mīt medījamie dzīvnieki, kas rada apdraudējumu un postījumus pilsētu teritorijā ietilpstošajās meža teritorijās esošo zemju un pieguļošo zemju īpašniekiem, ir nepieciešams noteikt konkrētas pilsētas zonas, kurās, ievērojot medību tiesību jomu reglamentējošos normatīvos aktus, ir atļautas medības.

Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs Pašvaldībai pieejamos resursus, jo nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide vai esošo institūciju kompetences paplašināšanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.
Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu regulējums, ir mednieki, medību tiesību īpašnieki, medību tiesību lietotāji.

Ar saistošajiem noteikumiem tiek noteiktas jaunas tiesības, atļaujot organizēt medības teritorijās, kurās līdz šim medību organizēšana bija aizliegta. Tādējādi ar saistošo noteikumu regulējuma palīdzību tiks novērstas situācijas, kad medījamie dzīvnieki apdraud vai rada postījumus saistošo noteikumu pielikumā norādītajās teritorijās esošo zemju un tām piegulošo zemju īpašniekiem.

Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus, jo nav nepieciešama jaunu darba vietu izveide.
Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Ar saistošajiem noteikumiem tiek noteiktas jaunas tiesības, atļaujot organizēt medības teritorijās, kurās līdz šim medību organizēšana bija aizliegta. Tādējādi ar saistošo noteikumu regulējuma palīdzību tiks novērstas situācijas, kad medījamie dzīvnieki apdraud vai rada postījumus saistošo noteikumu pielikumā norādītajās teritorijās esošo zemju un tām piegulošo zemju īpašniekiem.
Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu piemērošanā personas var vērsties Limbažu novada pašvaldībā.
Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts pašvaldības nolikumā noteiktajā kārtībā tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu, kas nav mazāks par divām nedēļām.

Tika saņemti divi ierosinājumi, kas tika ņemti vērā.

Limbažu novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks M. Beļaunieks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!