• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Balvu novada domes 2023. gada 23. marta saistošie noteikumi Nr. 1/2023 "Grozījumi Balvu novada domes 2022. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 34/2022 "Balvu novada pašvaldības aģentūras "SAN-TEX" nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2023., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/op/2023/65.29

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Balvu novada domes saistošie noteikumi Nr. 3/2023

Grozījumi Balvu novada domes 2022. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 36/2022 "Par Balvu novada pašvaldības aģentūras "SAN-TEX" sniegto pakalpojumu cenrādi"

Vēl šajā numurā

31.03.2023., Nr. 65

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Balvu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 1/2023

Pieņemts: 23.03.2023.

OP numurs: 2023/65.29

2023/65.29
RĪKI

Balvu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Balvu novada domes saistošie noteikumi Nr. 1/2023

Balvos 2023. gada 23. martā

Grozījumi Balvu novada domes 2022. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 34/2022 "Balvu novada pašvaldības aģentūras "SAN-TEX" nolikums"

APSTIPRINĀTI
ar Balvu novada domes
2023. gada 23. marta
lēmumu (prot. Nr. 3, 7. §)

Izdoti saskaņā ar Publisko aģentūru likuma
2. panta otro daļu un 16. panta otro daļu

1. Izdarīt Balvu novada domes 2022. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 34/2022 "Balvu novada pašvaldības aģentūras "SAN-TEX" nolikums" šādus grozījumus:

1.1. papildināt 2. punktu aiz vārdiem "Balvu novada domes" ar vārdiem iekavās "(turpmāk – Dome)";

1.2. svītrot 3. punktā vārdus "labiekārtošanā, sanitārajā tīrībā";

1.3. svītrot 7.3. apakšpunktā vārdus "nedzīvojamās ēkas (telpas), ar tām funkcionāli saistītās ēkas un būves, nedzīvojamās ēkas un telpas, tām piesaistītos zemes gabalus";

1.4. svītrot 7.4. apakšpunktu;

1.5. svītrot 7.7., 7.8. un 7.9. apakšpunktu;

1.6. svītrot 7.16. apakšpunktu;

1.7. svītrot 7.19., 7.20., 7.21. un 7.22. apakšpunktu;

1.8. aizstāt 7.25. apakšpunktā vārdus un skaitli "šo saistošo noteikumu 7.24. apakšpunktā" ar vārdiem "šajos saistošajos noteikumos";

1.9. svītrot 8. punktā vārdus "saskaņojot ar Pašvaldības administrāciju";

1.10. aizstāt 12. punktā vārdus pēdiņās ""Par pašvaldībām"" ar vārdiem "Pašvaldību likumā";

1.11. aizstāt 13. punktā vārdu "uzņēmējsabiedrībām" ar vārdu "kapitālsabiedrībām";

1.12. aizstāt 17.2. apakšpunktā vārdu "administrācijai" ar vārdu "izpilddirektoram";

1.13. svītrot 22. punktā aiz vārdiem "valdījumā nodoto mantu" vārdu "rīkojas";

1.14. papildināt 23. punktu aiz vārdiem "Aģentūra atbild ar tās valdījumā" ar vārdu "esošo";

1.15. svītrot 28.4. apakšpunktu;

1.16. aizstāt 35. punktā vārdu "Domē" ar vārdu "Pašvaldībā";

1.17. izteikt pielikumu "Balvu novada pašvaldības aģentūras "SAN-TEX" organizatoriskā struktūra" šādā redakcijā:

"Pielikums
Balvu novada domes
2022. gada 27. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 34/2022
"Balvu novada pašvaldības aģentūras "SAN-TEX" nolikums"

BALVU NOVADA PAŠVALDĪBAS AĢENTŪRAS "SAN-TEX" ORGANIZATORISKĀ STRUKTŪRA

"

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. maijā, bet ne ātrāk, kā nākošajā dienā pēc to publicēšanas Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Balvu novada domes priekšsēdētājs S. Maksimovs

 

Paskaidrojuma raksts
Balvu novada domes 2023. gada 23. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 1/2023 "Grozījumi Balvu novada domes 2022. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 34/2022 "Balvu novada pašvaldības aģentūras "SAN-TEX" nolikums""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir nodrošināt pašvaldības aģentūras "SAN – TEX" nolikuma atbilstību Balvu novada domes 2022. gada 22. decembra domes lēmumam "Par Balvu novada pašvaldības aģentūras "SAN-TEX" reorganizāciju". Minētais lēmums paredz reorganizēt Balvu novada pašvaldības aģentūru "SAN-TEX" (tālāk – Aģentūra), nododot Aģentūras struktūrvienību "Apzaļumošanas un labiekārtošanas nozare" un ar to saistītās funkcijas, mantu, finansējumu, tiesības un saistības Balvu pilsētas pārvaldei. Samazinoties Aģentūras funkciju apmēram, ir nepieciešams veikt izmaiņas tās nolikumā. Ņemot vērā Publisko aģentūru likuma 2. panta otro daļu, kurš nosaka, ka pašvaldības aģentūra ir pašvaldības izveidota budžeta finansēta pašvaldības iestāde, kurai ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem ir noteikta kompetence pakalpojumu sniegšanas jomā un apstākli, ka Aģentūras nolikums ir apstiprināts kā saistošie noteikumi, tad arī nolikuma grozījumiem ir jābūt sasitošo noteikumu formā.

Alternatīva tam, lai nebūtu jāizdod šādi saistošie noteikumi ir izdod citus saistošos noteikumus – Publisko aģentūru likuma 2. panta otrajā daļā paredzētos saistošos noteikumus, kuros ir noteikta kompetence pakalpojumu sniegšanas jomā. Šādā gadījumā Aģentūras nolikumu varētu apstiprināt ar domes lēmumu. Šāds risinājums nebūtu racionāls, jo papildus minētajam būtu vēl jāatceļ jau pieņemtie Balvu novada domes 2022. gada 27. oktobra saistošie noteikumi Nr. 34/2022 "Balvu novada pašvaldības aģentūras "SAN-TEX" nolikums".

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošajiem noteikumiem fiskālās ietekmes uz pašvaldības budžetu nav, jo tie ir tikai grozījumi nolikumā.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošie noteikumi neietekmēs cilvēku dzīvesveidu, kultūru, labsajūtu, sabiedrību kopumā, kā arī nebūs ietekmes uz konkrētām sabiedrības grupām, tai skaitā sociālās atstumtības riskam pakļautajām sabiedrības grupām, personu ar invaliditāti vienlīdzīgām iespējām un tiesībām, uz dzimumu līdztiesību. Šādas ietekmes nebūs, jo šie saistošie noteikumi ir nepieciešami tikai, lai sakārtotu Aģentūras dokumentu (nolikuma) atbilstību reālajai situācijai. Visi pakalpojumi un funkcijas, kas ar šiem saistošajiem noteikumiem nolikumā tiek svītrotas, ir uzskaitītas Balvu pilsētas pārvaldes nolikumā un tādējādi pašvaldība tās pildīs arī turpmāk.

Atbilstoši tādiem pašiem apsvērumiem, saistošajiem noteikumiem nebūs ietekmes arī uz tādām jomām, kā ietekme uz vidi, ietekme uz iedzīvotāju veselību, ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī ietekme uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Tā kā saistošie noteikumi nenosaka nekādas uz privātpersonām attiecināmas procedūras, bet tikai izmaina iestādes nolikumu, ietekmes uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām nav.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Šie saistošie noteikumi ir saistīti ar Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 1. un 2. punktā minētajām autonomajām funkcijām: organizēt iedzīvotājiem ūdenssaimniecības pakalpojumus neatkarīgi no tā, kā īpašumā atrodas dzīvojamais fonds; gādāt par pašvaldības administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību (publiskai lietošanai paredzēto teritoriju apgaismošana un uzturēšana; parku, skvēru un zaļo zonu ierīkošana un uzturēšana; pretplūdu pasākumi; kapsētu un beigto dzīvnieku apbedīšanas vietu izveidošana un uzturēšana). Minēto funkciju izpilde netiek ietekmēta. Ar Balvu novada domes 2022. gada 22. decembra domes lēmumu "Par Balvu novada pašvaldības aģentūras "SAN-TEX" reorganizāciju" šo funkciju izpilde tika pārkārtota – vienu daļu no tām noņemot vienai iestādei un uzliekot par pienākumu pildīt citai iestādei. Saistošo noteikumu izdošana ir sekas šim agrāk pieņemtajam pašvaldības domes lēmumam un pati par sevi nerada nekādu ietekmi uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildē iesaistīta ir tikai Aģentūra, jo noteikumi groza tās nolikumu. Esošo iestāžu reorganizācija notiek pamatojoties uz agrāk pieņemto lēmumu. Šie saistošie noteikumi jau ir īstenojamās reorganizācijas rezultāts. Tā kā saistošie noteikumi nav minētās reorganizācijas iemesls, tad to pieņemšana neradīs institucionālas izmaiņas pašvaldībā un to izpildes nodrošināšanai nebūs vajadzīgi papildus resursi.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi neuzliek papildus prasības. Saistošie noteikumi sakārto Aģentūras dokumentāciju atbilstoši esošajai situācijai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas. Saistošo noteikumu mērķgrupa šai gadījumā ir pati Aģentūra. Tā sagatavoja saistošo noteikumu projektu.

Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam, saistošo noteikumu projekts tika publicēts Balvu novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē divas nedēļas (no 2023. gada 20. februāra līdz 2023. gada 5. martam). Šajā laikā sabiedrībai bija iespēja sniegt savu viedokli par noteikumus saturu. Priekšlikumi un iebildumi attiecībā uz šiem saistošajiem noteikumiem netika iesniegti.

Balvu novada domes priekšsēdētājs S. Maksimovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!