• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2023. gada 30. novembra saistošie noteikumi Nr. 39 "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības radošā darba stipendiju piešķiršanas kārtību". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2023., Nr. 236 https://www.vestnesis.lv/op/2023/236.20

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 40

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības iedzīvotāju iniciatīvas projektu konkursu organizēšanas kārtība

Vēl šajā numurā

06.12.2023., Nr. 236

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 39

Pieņemts: 30.11.2023.

OP numurs: 2023/236.20

2023/236.20
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Jūrmalas domes saistošie noteikumi Nr. 39

Jūrmalā 2023. gada 30. novembrī (prot. Nr. 14, 33. p.)

Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības radošā darba stipendiju piešķiršanas kārtību

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā tiek iesniegti, novērtēti un izskatīti pieteikumi par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) radošās stipendijas, tai skaitā uzturēšanās izdevumu kompensācijas (turpmāk – stipendija) piešķiršanu.

2. Stipendijas piešķiršanas mērķis ir veicināt kultūras atjaunotnes un mākslas jaunrades procesu pašvaldībā, finansēt fizisko personu jaunrades (radošos) un pētniecības projektus kultūras jomā, popularizēt pašvaldības vārdu valsts un starptautiskā mērogā, veicot radošo darbu Dubultu Rakstnieku namā, pašvaldībā.

3. Pretendēt uz stipendijas saņemšanu var fiziskas personas, kuras darbojas kultūras un mākslas jomā un kuru īstenotais projekts veicinās Latvijas kultūras un mākslas attīstību, starptautisku sakaru attīstību un popularizēs pašvaldības vārdu starptautiskā mērogā.

4. Pretendentu pieteikumu iesniegšanu organizē Jūrmalas valstspilsētas administrācijas (turpmāk – Administrācija) Kultūras nodaļa (turpmāk – Nodaļa).

5. Pretendentu iesniegtos pieteikumus vērtē ar Jūrmalas domes priekšsēdētāja rīkojumu izveidotā stipendijas piešķiršanas komisija (turpmāk – Komisija).

II. Pretendentu pieteikumu iesniegšanas kārtība

6. Aizpildītu pieteikumu (pielikums), kas sagatavots saskaņā ar Noteikumu prasībām, pretendents iesniedz personīgi kādā no Administrācijas Apmeklētāju apkalpošanas centriem, nosūta pa pastu vai elektroniskā formātā (parakstīts ar drošu elektronisko parakstu) uz elektronisko pasta adresi pasts@jurmala.lv

7. Pieteikumi jāiesniedz ne vēlāk kā četras nedēļas pirms plānotā uzturēšanās laika.

III. Stipendijas apmērs un piešķiršanas kārtība

8. Stipendija tiek piešķirta jaunrades procesa veicināšanai, aktuālu pētījumu sekmēšanai sociālajās un humanitārajās zinātnēs, nozīmīgu kultūras un mākslas pasākumu radošo koncepciju teorētiskai un praktiskai izstrādei kultūras nozarēs.

9. Kopējais vienas stipendijas apmērs ir 500,00 euro, tai skaitā uzturēšanās izmaksu kompensācija Dubultu Rakstnieku namā, pašvaldībā saskaņā ar pieteikumā norādīto uzturēšanas periodu atbilstoši apstiprinātam Latvijas Rakstnieku savienības cenrādim. Stipendija tiek piešķirta un ir izmantojama noteiktā laikā, bet ne ilgākā par trīs mēnešiem no tās saņemšanas brīža.

10. Stipendijas piešķiršanai tiek ņemti vērā šādi kritēriji:

10.1. pretendenta līdzšinējais ieguldījums Latvijas kultūras un mākslas attīstībā:

10.1.1. pretendents ir vismaz vienas izdotas grāmatas autors;

10.1.2. profesionālajos/amatierteātros iestudētas lugas autors, uzņemtas filmas scenārists u.tml.;

10.2. pretendenta radošie sasniegumi;

10.3. pretendenta iecerētā darba apraksts (ne vairāk kā uz 2 lpp);

10.4. darba apraksta saprotamība – skaidri formulēta ideja, mērķis, uzdevumi, izklāstīta realizācijas gaita un sasniedzamais rezultāts;

10.5. pozitīva Latvijas Rakstnieku savienības rekomendācija.

11. Stipendijas saņēmēja uzturēšanās laiks Dubultu Rakstnieku namā var būt ne mazāks par trīs nedēļām un ne ilgāks par trīs mēnešiem.

IV. Komisijas tiesības un pienākumi

12. Komisijā darbojas pieci locekļi, tai skaitā Komisijas priekšsēdētājs un priekšsēdētāja vietnieks.

13. Komisija ir lemttiesīga, ja tajā piedalās ne mazāk kā četri locekļi.

14. Komisija kā ekspertu bez balsstiesībām var pieaicināt biedrības "Latvijas Rakstnieku savienība" valdes pilnvarotu pārstāvi.

15. Komisijas kompetencē ietilpst:

15.1. 20 (divdesmit) darba dienu laikā pēc pieteikumu iesniegšanas termiņa beigām izskatīt iesniegtos pieteikumus un pieņemt lēmumu par stipendijas piešķiršanu, norādot uzturēšanas izmaksu kompensācijas un stipendijas apjomu;

15.2. pieņemt lēmumu par atteikumu piešķirt stipendiju, norādot pamatojumu;

15.3. nepieciešamības gadījumā pieprasīt papildu informāciju no pretendentiem;

15.4. pagarināt vai mainīt pieteikumu iesniegšanas un citus termiņus;

15.5. 20 (divdesmit) darba dienu laikā pēc atskaites saņemšanas izvērtēt un saskaņot vai atteikt saskaņot stipendijas saņēmēja iesniegto atskaiti, kuru paraksta Komisijas priekšsēdētājs.

16. Ja Komisijas loceklis ir personīgi ieinteresēts kāda iesniegtā projekta izskatīšanā, viņš par to informē pārējos Komisijas locekļus un nepiedalās šī projekta vērtēšanā.

17. Komisijas darbu vada Komisijas priekšsēdētājs. Komisijas priekšsēdētāja prombūtnes laikā Komisijas priekšsēdētāja pienākumus veic Komisijas priekšsēdētāja vietnieks. Komisijas lēmumi tiek pieņemti Komisijas sēdes laikā, atklāti balsojot. Lēmums ir pieņemts, ja par to balsojis Komisijas locekļu vairākums. Balsīm sadaloties vienādi, izšķirošā ir Komisijas priekšsēdētāja balss.

18. Komisijas sēdes tiek protokolētas. Protokols tiek sagatavots kā elektronisks dokuments un ievietots Administrācijas lietvedības sistēmā. Komisijas priekšsēdētājs un Komisijas sekretārs, kurš nav Komisijas loceklis, protokolu paraksta ar drošu elektronisko parakstu, pievienojot laika zīmogu.

19. Lēmumu par Stipendijas piešķiršanu Komisija pieņem šim mērķim piešķirtā pašvaldības budžeta ietvaros, bet ne vairāk kā pirmajiem trīs pretendentiem vienā budžeta gadā.

V. Noslēguma jautājumi

20. Par piešķirto stipendiju stipendijas saņēmējs noslēdz trīspusēju līgumu ar sadarbības partneri un Administrāciju, kura ir pašvaldības stipendijas maksājuma veicēja.

21. Ar šo Noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 23. novembra nolikums Nr. 21 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības radošā darba stipendijas piešķiršanas nolikums".

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

 

Pielikums
Jūrmalas domes
2023. gada 30. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 39
(prot. Nr. 14, 33. p.)

PIETEIKUMS
Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības radošā darba stipendijas piešķiršanai

1. Pretendents  
 

(fiziskas personas vārds, uzvārds)

   
2. Adrese, tālrunis  
   
3. Pieteikuma iesniegšanas datums  

4. Pretendenta līdzšinējais ieguldījums Latvijas kultūras un mākslas attīstībā (pretendents ir vismaz vienas izdotas grāmatas autors vai profesionālajos/amatierteātros iestudētas lugas autors, uzņemtas filmas scenārists u.tml.):

 
 
 
 
 
 
 
5. Pretendenta radošie sasniegumi  
 
 
 
 
6. Pretendenta plānotais uzturēšanās laiks Dubultu Rakstnieku namā  

Pielikumā pievienotie dokumenti:

Darba apraksts (ne vairāk kā uz 2. lpp.);

Dzīves gājuma apraksts (Curiculum Vitae);

Latvijas Rakstnieku savienības rekomendācija, kurā atspoguļots pretendenta uzturēšanās laiks Dubultu Rakstnieku namā.

Citi nepieciešamie dokumenti pēc pretendenta ieskatiem:

 
 
 

Pretendenta paraksts _______________________________________

Informējam, ka Jūsu personas datu pārzinis ir Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība, kontaktinformācija: Jomas iela 1/5, Jūrmala, pasts@jurmala.lv, 67093816. Personas datu apstrādes mērķis ir radošā darba stipendijas piešķiršanas administrēšana.

Personas datu apstrādes tiesiskais pamats – Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6. panta pirmās daļas c) apakšpunkts. Detalizētāku informāciju par personas datu apstrādi un savu tiesību realizāciju var iegūt vēršoties pie pašvaldības, izmantojot norādīto kontaktinformāciju, mājaslapas www.jurmala.lv sadaļā "Personas datu aizsardzība" vai pie pašvaldības datu aizsardzības speciālista, rakstot uz e-pastu personasdati@jurmala.lv.

Pieteikumu iesniegšanas laiks (ne vēlāk kā četras nedēļas pirms plānotā uzturēšanās laika).

Pieteikumu iesniegšanas vieta: Jūrmalas valstspilsētas administrācijas apmeklētāju apkalpošanas centros – Jomas ielā 1/5, Jūrmalā; Raiņa ielā 110, Jūrmalā; Tukuma ielā 20, Jūrmalā; pa pastu vai elektroniski sūtot uz e-pastu: pasts@jurmala.lv (parakstītu ar drošo elektronisko parakstu).

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas domes 2023. gada 30. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 39 "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības radošo darba stipendiju piešķiršanas kārtību"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek iesniegti, novērtēti un izskatīti pieteikumi par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) radošās stipendijas, tai skaitā uzturēšanās izdevumu kompensācijas piešķiršanu;

1.2. stipendijas piešķiršanas mērķis ir veicināt kultūras atjaunotnes un mākslas jaunrades procesu pašvaldībā, finansēt fizisko personu jaunrades (radošos) un pētniecības projektus kultūras jomā, popularizēt pašvaldības vārdu valsts un starptautiskā mērogā, veicot radošo darbu Dubultu Rakstnieku namā, pašvaldībā.

1.3. atbilstoši Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 5. punktam pašvaldības autonomā funkcija ir sniegt iedzīvotājiem daudzveidīgu kultūras piedāvājumu un iespēju piedalīties kultūras dzīvē, sniegt atbalstu kultūras norisēm.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  2.1. saistošo noteikumu īstenošanas fiskālā ietekme uz budžetu – radošā darba stipendijas tiek finansētas no Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Kultūras nodaļas budžeta paredzētiem līdzekļiem kārtējā pašvaldības budžeta gadā;

2.2. saistošo noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot pašvaldības jaunas institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. sociālā ietekme – tiek nodrošināts kvalitatīvs piedāvājums, veicinot dzīves kvalitāti un labsajūtu;

3.2. ietekme uz vidi – nav attiecināms;

3.3. ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav attiecināms;

3.4. ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – nav attiecināms;

3.5. ietekme uz konkurenci – nav attiecināms.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Saistošo noteikumu piemērošanā privātpersona var vērsties – Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Kultūras nodaļā; 

4.2. galvenie procedūras posmi un privātpersonām veicamās darbības, ko paredz saistošo noteikumu projekts, tai skaitā akcentē, kā piedāvātais regulējums maina līdzšinējo kārtību – pieteikuma sagatavošana, pieteikuma iesniegšana izvērtēšanai, pieteikuma izvērtēšana, līguma noslēgšana, atskaišu iesniegšana un izvērtēšana;

4.3. paredzētās administratīvo procedūru izmaksas:

4.3.1. saimnieciskās darbības veicējiem – nav attiecināms;

4.3.2. fiziskajām personām – nav attiecināms;

4.3.3. nevalstiskā sektora organizācijām – nav attiecināms;

4.3.4. budžeta finansētām institūcijām – nav attiecināms.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Pašvaldību funkcijas, kuru izpildei tiek izstrādāti šie saistošie noteikumi – nodrošināt pašvaldības autonomo funkciju – sniegt iedzīvotājiem daudzveidīgu kultūras piedāvājumu un iespēju piedalīties kultūras dzīvē, sniegt atbalstu kultūras norisēm;

5.2. pašvaldības cilvēkresursi, kas tiks iesaistīti saistošo noteikumu īstenošanā (tostarp, vai tiks uzlikti jauni pienākumi vai uzdevumi esošajiem darbiniekiem, veidotas jaunas darba vietas u.tml.) – paredzams, ka šo noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot pašvaldības jaunas institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildē iesaistītās institūcijas, tai skaitā, vai paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija – atbilstoši Jūrmalas domes 2022. gada 5. maija nolikuma Nr. 36 "Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Kultūras nodaļas nolikums" 5.3. apakšpunktam, plānot un organizēt Jūrmalas valstspilsētas, valsts un starptautiskās nozīmes festivālus, konkursus, konferences, izstādes, kā arī citus pasākumus/projektus esošajās jomās;

6.2. izpildes nodrošināšanai nepieciešamie resursi un to pamatotība – papildu resursi izpildes nodrošināšanai nav nepieciešami.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai;

7.2. samērīguma tests:

7.2.1. vai pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai – pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai;

7.2.2. vai nav saudzējošāku līdzekļu leģitīmā mērķa sasniegšanai – nav attiecināms;

7.2.3. vai pašvaldības rīcība ir atbilstoša – pašvaldības rīcība ir atbilstoša.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Sabiedrības viedokļa noskaidrošana tika veikta atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam – saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts no 2023. gada 3. novembra līdz 17. novembrim tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jurmala.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai.

Minētajā periodā netika saņemti iedzīvotāju viedokļi.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!