• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2023. gada 26. oktobra saistošie noteikumi Nr. 31 "Grozījumi Jūrmalas domes 2023. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2023., Nr. 209 https://www.vestnesis.lv/op/2023/209.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 7

Par Ventspils valstspilsētas pašvaldības nodevām

Vēl šajā numurā

27.10.2023., Nr. 209

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 31

Pieņemts: 26.10.2023.

OP numurs: 2023/209.2

2023/209.2
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Jūrmalas domes saistošie noteikumi Nr. 31

Jūrmalā 2023. gada 26. oktobrī (prot. Nr. 11, 2. p.)

Grozījumi Jūrmalas domes 2023. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
10. panta pirmās daļas 1. punktu, 49. panta pirmo daļu

1. Izdarīt Jūrmalas domes 2023. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1.1. Svītrot 5.3.12.25., 5.3.12.26. un 5.3.12.27. apakšpunktu;

1.2. Papildināt ar 5.3.2, 5.3.3 un 5.3.4 apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.3.2 Jūrmalas Bērnu un jauniešu centrs.

5.3.3 Jūrmalas Sporta skola.

5.3.4 Jūrmalas Futbola skola.".

1.3. Izteikt 2. pielikumu jaunā redakcijā saskaņā ar šo saistošo noteikumu pielikumu.

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. novembrī.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

 

Pielikums
Jūrmalas domes 2023. gada 26. oktobra
saistošajiem noteikumiem Nr. 31 (prot. Nr. 11, 2. p.)

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas domes 2023. gada 26. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 31 "Grozījumi Jūrmalas domes 2023. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Atbilstoši Pašvaldību likuma 49. pantam pašvaldības nolikums ir saistošie noteikumi, kas nosaka pašvaldības institucionālo sistēmu un darba organizāciju.

1.2. Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums (turpmāk – nolikums) nosaka pašvaldības administrācijas struktūru, pašvaldības līdzdalību kapitālsabiedrībās, biedrībās un nodibinājumos, domes politisko un administratīvo amatpersonu (darbinieku) funkcijas, privātpersonu tiesības vietējā pārvaldē, kā arī citus pašvaldības darba organizācijas jautājumus.

1.3. Atbilstoši strukturālām izmaiņām, kas saistītas ar sporta un interešu izglītības iestāžu nodalīšanu no Jūrmalas Izglītības pārvaldes funkcionālās pakļautības, tiks optimizētas sporta un interešu izglītības organizēšanas administratīvās procedūras. Jūrmalas Bērnu un jauniešu centrs, Jūrmalas Sporta skola un Jūrmalas Futbola skola darbosies kā pastāvīgas pastarpinātas pārvaldes iestādes, atbilstoši minēto iestāžu nolikumiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Fiskālā ietekme, kas saistīta ar pašvaldības iestādes "Jūrmalas Bērnu un jauniešu centrs" izveidošanu, vienā kalendārā gadā sastāda prognozējoši aptuveni 15803 euro apmērā. Minētie izdevumi ir saistīti ar papildus personāla piesaisti pašvaldības iestādei "Jūrmalas Bērnu un jauniešu centrs".
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme – nav, jo saistošajos noteikumos iekļautajiem grozījumiem attiecībā uz ietekmi uz sabiedrību kopumā ir tehnisks raksturs, izglītības programmu pieejamību grozījumi neskar, tiek nodalīta funkcionalitāte.

3.2. Ietekme uz vidi – nav.

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav.

3.4. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, konkurenci – nav.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Tiks mainītas administratīvās procedūras – Bērnu un jauniešu centrs, Jūrmalas Sporta skola un Jūrmalas futbola skola nebūs Jūrmalas Izglītības pārvaldes funkcionālā pakļautībā.

4.2. Saistošo noteikumu piemērošanā privātpersonas kā līdz šim Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības administrācijā.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu projekts neietekmē pašvaldības funkcijas. Saistošo noteikumu projekts paredz pašvaldības iestādes "Jūrmalas Bērnu un jauniešu centrs" uzdevumu nodrošināšanai izveidot papildus 4 (četras) štata vietas – apkopēju (ēkas dežurantu); saimniecības vadītāju; vecāko lietvedi un personāla speciālistu.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Pašvaldības administrācija, ko veido Pašvaldības iestādes un amatpersonas.

6.2. Ar saistošajiem noteikumiem tiek mainīta Pašvaldības administrācijas struktūra un noteikta cita atsevišķu iestāžu padotības forma.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Ar saistošajiem noteikumiem noteiktās prasības ir samērīgas attiecībā pret ieguvumiem, ko sniedz saistošo noteikumu mērķa sasniegšana.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Sabiedrības viedokļa noskaidrošana tika veikta atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam – saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts no 2023. gada 6. oktobra līdz 20. oktobrim tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jurmala.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Minētajā periodā netika saņemti iedzīvotāju priekšlikumi un iebildumi.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!