• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2023. gada 24. augusta saistošie noteikumi Nr. 23-16 "Par medībām Jelgavas valstspilsētas teritorijā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2023., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/op/2023/171.32

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 18

Grozījumi Jūrmalas domes 2023. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas"

Vēl šajā numurā

05.09.2023., Nr. 171

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 23-16

Pieņemts: 24.08.2023.

OP numurs: 2023/171.32

2023/171.32
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 23-16

Jelgavā 2023. gada 24. augustā (prot. Nr. 9, 7. p.)

Par medībām Jelgavas valstspilsētas teritorijā

Izdoti saskaņā ar Medību likuma
3. panta 2.daļu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka teritorijas (zonas) Jelgavas valstspilsētā, kurās atļauts medīt gadījumos, ja medījamie dzīvnieki rada draudus iedzīvotājiem, vai rada postījumus dabai un īpašumiem, kā arī kārtību kādā organizējamas medības.

2. Medības Jelgavas valstspilsētas teritorijā ir organizējamas, ievērojot medību jomu reglamentējošo normatīvo aktu prasības, t. sk. noslēdzot ar zemes (meža) īpašnieku vai tiesisko valdītāju līgumu par medību tiesību nodošanu vai uz rakstveida pilnvaras pamata.

3. Medību organizēšana Jelgavas valstspilsētā ir atļauta teritorijās (zonas), kas norādītas Noteikumu pielikumā.

4. Medību organizēšanai atļautajās teritorijās (zonas):

4.1. Jelgavas valstspilsētas meža teritorijās, kuras Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrētas kā mežs, atļauts medīt izmantojot medību rīkus vai medību šaujamieročus, kas aprīkoti ar šāviena trokšņu slāpētājiem vai mazkalibra medību ieročus;

4.2. pārējās teritorijās (zonas) atļauts medīt tikai bebrus vai lapsas, izmantojot medību rīkus.

5. Medību šaujamieročus drīkst izmantot tikai atrodoties uz dabiska vai mākslīga paaugstinājuma, kura stāvēšanas vai sēdēšanas platforma nav zemāka par 1,5 metriem un dod iespēju veikt šāvienu uz leju.

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Pielikums
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 24. augusta
saistošajiem noteikumiem Nr. 23-16 "Par medībām Jelgavas valstspilsētas teritorijā"

 

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 24. augusta saistošo noteikumu Nr. 23-16 "Par medībām Jelgavas valstspilsētas teritorijā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Līdz grozījumu Medību likuma 3. pantā spēkā stāšanās brīdim pilsētu teritorijā bija aizliegts medīt. Ievērojot to, ka Jelgavas valstspilsētas teritorijā ietilpst mežu platības, kurās mīt medījamie dzīvnieki, kas rada apdraudējumu un postījumus Jelgavas valstspilsētas teritorijā ietilpstošajās meža teritorijās esošo zemju un pieguļošo zemju īpašniekiem, ir nepieciešams noteikt konkrētas pilsētas zonas, kurās, ievērojot medību tiesību jomu reglamentējošos normatīvos aktus, ir atļautas medības.

Saistošie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz Medību likuma 3. panta otro prim daļu, kas paredz pašvaldības tiesības izdot saistošos noteikumus par medībām pilsētā, nosakot teritorijas (zonas), kurās atļauts medīt, un, ja nepieciešams, papildus medību jomu reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajiem ierobežojumiem nosakot arī medībās izmantojamos rīkus, līdzekļus, metodes, paņēmienus un drošības nosacījumus.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. Lai īstenotu saistošos noteikumus, pašvaldības budžetā papildu līdzekļi nav nepieciešami.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme – tiks veicināta sabiedrības iesaiste pašvaldības darbā.

Mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu regulējums, ir mednieki, medību tiesību īpašnieki, medību tiesību lietotāji. Ar saistošajiem noteikumiem tiek noteiktas jaunas tiesības, atļaujot organizēt medības teritorijās, kurās līdz šim medību organizēšana bija aizliegta.

3.2. Ir ietekme uz vidi.

Tiks veikti medījamo dzīvnieku ierobežošanas pasākumi Jelgavas valstspilsētas pašvaldības teritorijā, t.sk. hidrogrāfiskajā tīklā, lai novērstu situācijas, kad medījamie dzīvnieki apdraud vai rada postījumus Jelgavas valstspilsētas pašvaldības teritorijā esošo zemju un tām piegulošo zemju īpašniekiem.

3.3. Nav ietekmes uz iedzīvotāju veselību.

3.4. Nav ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

3.5. Nav ietekmes uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Neietekmē. Saistošo noteikumu izpilde neietekmēs tās institūcijas funkcijas un uzdevumus, kura nodrošinās saistošo noteikumu izpildi.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Sakarā ar saistošo noteikumu izpildi tiks noteikti jauni pienākumi vai uzdevumi esošajiem darbiniekiem, jo pašvaldībai saskaņā ar Pašvaldību likumu ir palielinājies noteikto funkciju un uzdevumu apjoms.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildē nav paredzēts izveidot jaunu institūciju.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 06.07.2023. tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jelgava.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu viedokļu sniegšanai līdz 20.07.2023.

8.2. Par saistošo noteikumu projektu pašvaldība nav saņēmusi viedokļus un priekšlikumus.

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!