• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Amatu konkursu ziņas
Valsts un pašvaldību institūcijas publicē uzaicinājumus uz vakantajām amata vietām, augstskolas - uz akadēmisko amatu vakancēm. Pēc konkursa noslēguma atsevišķi iesniedzēji publicē arī informāciju par konkursa rezultātu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2023/16.AKK1): amata konkurss. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2023., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/op/2023/16.AKK1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Vakance: Akadēmiskie amati
Elektronikas un datorzinātņu institūts...

Vēl šajā numurā

23.01.2023., Nr. 16

OP 2023/16.AKK1
RĪKI

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Amata konkurss

Amatu konkursu ziņas

Amata konkurss

Daugavpils universitāte izsludina atklātu starptautisku konkursu uz rektora amatu

Prasības Daugavpils Universitātes (turpmāk - DU) rektora amata kandidātiem noteiktas saskaņā ar "DU rektora vēlēšanu nolikumu" (apstiprināts DU padomes 2023. gada 5. janvāra sēdē, prot. Nr. 1).

Saite uz "DU rektora vēlēšanu nolikumu":

https://du.lv/wp-content/uploads/2023/01/DU_rektora_velesanu_nolikums-4.pdf.

Rektora amata kompetence noteikta:

- Augstskolu likuma 17.1 pantā (https://likumi.lv/ta/id/37967-augstskolu-likums),

- DU Satversmes 41. punktā (https://du.lv/wp-content/uploads/2022/09/DU-Satversme_17.06.2022-1.pdf).

Rektora amata kandidātam tiek izvirzītas šādas obligātās minimālās prasības (ja kāda no obligātajām minimālajām prasībām netiek izpildīta, rektora amata kandidāts netiek tālāk vērtēts):

- nevainojama reputācija (t. i., nav iemesla pamatotām šaubām par pretendenta nevainojamu reputāciju un nav pierādījumu, kas liecinātu par pretējo)

- zinātnes doktora grāds kādā no DU Satversmē noteiktajām DU stratēģiskās specializācijas jomās ietilpstošajām zinātnes nozarēm un/vai apakšnozarēm

- vismaz 5 gadu nepārtraukta pieredze vadošā amatā, vēlams akadēmiskā vidē pēdējo 10 gadu laikā, kas nodrošina kompetences un zināšanas, kas nepieciešamas, lai profesionāli pildītu rektora uzdevumus konkrētajā amatā

- valsts valodas prasme normatīvajos aktos valsts valodas lietošanas jomā noteiktajā apjomā (C1 vai augstāks līmenis), angļu valodas prasmes (vismaz B1 līmenī)

- vismaz 5 gadu pieredze vietējā un/vai starptautiskā privātā un/vai publiskā finansējuma piesaistē, tostarp pētniecības un inovācijas projektiem (kopējais projektu finansējums nav mazāks par 0,5 milj. euro)

- vismaz 5 gadu zinātniskās vai akadēmiskās pārstāvniecības pieredze starptautiskā līmenī starptautiskās nozaru organizācijās, asociācijās

Rektora amata kandidātam tiek izvirzītas šādas papildu prasības:

- plaša akadēmiskā darba pieredze (t. i., lekciju un vieslekciju vadīšana, studiju virzienu, programmu vadība, pārstāvniecība maģistra un bakalaura darbu aizstāvēšanas komisijās, pārstāvniecība promocijas padomē u. c.)

- pieredze zinātnē, zinātnes pārvaldībā, starptautiskajos zinātniskajos projektos, promocijas darbu vadīšanā, dalība starptautiskās zinātniskajās konferencēs

- pieredze augstākās izglītības pārvaldībā (zinātniskās institūcijas, pētnieciskās institūcijas, valsts pārvaldes augstākās izglītības institūcijas, privātā sektora augstākās izglītības institūcijas)

- pieredze zināšanu pārneses nodrošināšanā

- pieredze sadarbības veidošanā nacionālā un starptautiskā mērogā (institucionālā sadarbība, dalība starptautisku zinātnisko konferenču orgkomitejās, starptautiskajos zinātniskajos tīklojumos u. c.)

- praktiskā darba pieredze organizācijas stratēģiskajā, pārvaldības procesu un pārmaiņu vadībā (iestādes stratēģijas izstrādes vadība un īstenošana u. c.)

- orientācija uz attīstību, pozitīvu attiecību veidošana un uzturēšana, komandas vadīšana un stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu

Mēneša atalgojums (bruto), sākot no 2105 EUR mēnesī (rektora atalgojumu noteiks DU padome, ņemot vērā rektora kompetenci).

Rektora amata kandidātiem līdz 2023. gada 28. februārim plkst. 14.00 jāiesniedz dokumenti konkursam vienā no šādiem veidiem:

- elektroniska dokumenta veidā, izmantojot drošu elektronisko parakstu, kas satur laika zīmogu, to nosūtot uz elektroniskā pasta adresi: padome@du.lv ar norādi: "Daugavpils Universitātes rektora amata konkursam",

- pašrocīgi parakstītus, ievietotus slēgtā aploksnē ar norādi "Daugavpils Universitātes rektora amata konkursam.", iesniedzot DU Administratīvajā daļā Vienības ielā 13, 226. kabinetā, Daugavpilī.

Rektora amata kandidātiem jāiesniedz šādi dokumenti:

- motivācijas vēstule, iekļaujot tajā informāciju par atbilstību "DU rektora vēlēšanu nolikuma" 2.6. punktā norādītajām prasībām,

- DU rektora kandidāta apliecinājums "DU rektora vēlēšanu nolikuma" Pielikums Nr. 1,

- dzīves gājuma apraksts - Europass CV (to papildinot ar kandidāta akadēmiskās un zinātniskās darbības aprakstu saskaņā ar piemēru "DU rektora vēlēšanu nolikuma" Pielikums Nr. 2),

- redzējums par DU stratēģisko attīstību turpmākajos piecos gados (tēžu formā līdz 4000 zīmēm),

- augstāko izglītību, pieredzi, prasmes un zināšanas apliecinošu dokumentu kopijas.

Konkursa atlases un rektora vēlēšanu procedūra noritēs saskaņā ar "DU rektora vēlēšanu nolikumu".

Piesakoties konkursam, pretendents piekrīt savu personas datu apstrādei saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis) par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un uzglabāšanai Daugavpils Universitātes Administratīvajā daļā. Bez pretendenta piekrišanas personas dati netiks nodoti trešajām personām, izņemot Latvijas Republikā spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos.

Vēl šajā paziņojumu grupā:

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!