• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cēsu novada domes 2023. gada 22. jūnija saistošie noteikumi Nr. 8 "Noteikumi par Līgatnes pārceltuves brīvbiļešu piešķiršanas kārtību". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.2023., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/op/2023/131.61

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 9

Grozījumi Cēsu novada domes 2022. gada 1. decembra saistošajos noteikumos Nr. 49 "Pašvaldības aģentūras "Cēsu novada tūrisma attīstības aģentūra" maksas pakalpojumi"

Vēl šajā numurā

11.07.2023., Nr. 131

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Cēsu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 8

Pieņemts: 22.06.2023.

OP numurs: 2023/131.61

2023/131.61
RĪKI

Cēsu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 3 Visi

Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 8

Cēsīs 2023. gada 22. jūnijā

Noteikumi par Līgatnes pārceltuves brīvbiļešu piešķiršanas kārtību

Apstiprināti ar Cēsu novada domes
22.06.2023. lēmumu Nr. 289

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību Līgatnes pārceltuves brīvbiļetes (turpmāk tekstā – Brīvbiļete) pieprasīšanai un saņemšanai Cēsu novada pašvaldībā.

2. Brīvbiļete ir atļauja izmantot Līgatnes pārceltuves pakalpojumu bez maksas brīvbiļetē norādītajai personai vai personai ar īpašumā vai valdījumā esošu vieglo transportlīdzekli (turpmāk – Persona).

II. Brīvbiļetes pieprasīšanas un piešķiršanas kārtība

3. Brīvbiļeti tiesīga pieprasīt:

3.1. Līgatnes vai Pārgaujas apvienības administratīvajā teritorijā deklarēta Persona, kura izmanto Līgatnes pārceltuvi nokļūšanai uz darbu vai Līgatnes, vai Pārgaujas apvienības administratīvajā teritorijā esošo darba vietu, izglītības, interešu izglītības iestādi vai pašdarbības kolektīva mēģinājumu;

3.2. Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieks veicot darba pienākumus;

3.3. Personas, kas saņem pakalpojumu SIA Rehabilitācijas centrs "Līgatne".

4. Lai saņemtu brīvbiļeti, Persona iesniedz personīgi vai elektroniski iesniegumu par brīvbiļetes piešķiršanu (Noteikumu 1. pielikums) vienā no Cēsu novada pašvaldības klientu apkalpošanas centriem.

5. Iesniegumam Persona pievieno darba vietas, izglītības vai interešu izglītības iestādes, pašdarbības kolektīva vadītāja izdotu apliecinājumu, ka Persona strādā vai apmeklē noteikumu 3.1. punktā norādīto iestādi.

6. Dabas aizsardzības pārvaldes darbiniekiem brīvbiļetes tiek piešķirtas, pamatojoties uz iestādes iesniegto darbinieku sarakstu.

7. Līgatnes apvienības pārvalde vai Pārgaujas apvienības pārvalde (turpmāk – Pārvalde), izvērtē iesniegumu un 5 (piecu) darba dienu laikā un sagatavo administratīvā aktu/lēmumu par brīvbiļetes piešķiršanu vai atteikumu. Administratīvo aktu paraksta Pārvaldes vadītājs.

8. Pārvalde, brīvbiļetes piešķiršanu prāmja izmantošanai nokļūšanai uz darbu piešķir, izvērtējot brīvbiļetes pieprasītāja deklarētas dzīvesvietas adreses attālumu no pārceltuves un iespējamos satiksmes maršrutus.

9. Brīvbiļete 5(piecu) darba dienu laikā tiek izsniegta pēc reģistrēšanas brīvbiļetes izsniegšanas žurnālā (2. pielikums).

10. Pārvalde nodrošina informāciju nodošanu Līgatnes pārceltuves darbiniekiem par personām, kurām piešķirtas, vai anulētas brīvbiļetes

11. Par motivētu atteikumu piešķirt brīvbiļeti, Personai paziņo normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

12. Brīvbiļetes piešķiršana tiek atteikta šādos gadījumos:

12.1. ja Persona neatbilst kādam no šo noteikumu 3. punktā minētajiem nosacījumiem;

12.2. ja Persona neiesniedz šo noteikumu 4., 5. un 6. punktā minētos dokumentus.

13. Persona ir tiesīgs apstrīdēt brīvbiļetes piešķiršanas atteikumu Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

14. Brīvbiļete, saskaņā ar šo noteikumu punktiem 3.1., 3.2. tiek izsniegta uz vienu gadu.

15. Brīvbiļete saskaņā ar šo noteikumu 3.3. punktu, tiek izsniegta uz SIA Rehabilitācijas centra "Līgatne" izziņā norādītā termiņa laiku.

16. Brīvbiļete tiek anulēta, ja persona beidz dalību Līgatnes vai Pārgaujas apvienības administratīvajā teritorijā esošajā izglītības, interešu izglītības iestādē vai pašdarbības kolektīvā, pamatojoties uz saņemto izziņu no iestādes vai kolektīva vadītāja.

17. Pēc termiņa beigām, Personas, kurām saskaņā ar šiem noteikumiem ir tiesības uz Līgatnes pārceltuves brīvbiļeti, iesniedz atkārtoti Līguma 4. punktā norādīto iesniegumu un apliecinājumu, ja apliecinājums nav pašvaldības rīcībā un pašvaldība to objektīvu iemeslu dēļ, pati nevar iegūt.

III. Brīvbiļetes lietošanas kārtība

18. Brīvbiļetes lietotājs, izmantojot Līgatnes pārceltuves pakalpojumu, negaidot uzaicinājumu, uzrāda brīvbiļeti un personu apliecinošu dokumentu Līgatnes pārceltuves darbiniekam. Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieki kopā ar brīvbiļeti uzrāda darba apliecību.

19. Brīvbiļetes nodošana trešajām personām ir aizliegta.

20. Brīvbiļetes pazaudēšanas, nozagšanai, vai sabojāšanas gadījumā, brīvbiļetes turētājs nekavējoties informē Pārvaldi.

21. Pēc informācijas saņemšanas par brīvbiļetes pazaudēšanu vai zādzību Pārvalde, izdara attiecīgu atzīmi brīvbiļešu reģistrācijas žurnālā un informē Līgatnes pārceltuves darbinieku.

22. Maksa par atkārtotu brīvbiļetes sagatavošanu un izsniegšanu, ir 5.00 EUR (pieci euro un 00 centi).

IV. Noslēguma jautājumi

23. Noteikumi publicējami un stājas spēkā likuma Pašvaldību likuma 47. pantā noteiktajā kārtībā.

24. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Cēsu novada domes 2022. gada 11. augusta saistošie noteikumi Nr. 33 "Noteikumi par Līgatnes pārceltuves brīvbiļešu piešķiršanas kārtību".

25. Brīvbiļetes, kuras izsniegtas pamatojoties uz 24. punktā minēto saistošo noteikumu pamata, darbojas līdz 31.12.2023.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

 

1. pielikums

 

(vārds, uzvārds/juridiskā persona)

 

(personas kods/reģistrācijas numurs)

 

(adrese korespondencei, pasta indekss)

 

(tālr., mob.)

Atbildi vēlos saņemt e-pastā: _______________________________________________

IESNIEGUMS

20__. gada ____. __________

Līgatnes apvienības pārvaldei
Pārgaujas apvienības pārvaldei
(vajadzīgo pasvītro)

Par brīvbiļetes piešķiršanu

Pamatojoties uz to, ka esmu Līgatnes apvienībā, vai Pārgaujas apvienībā deklarēta persona (vajadzīgo atzīmēt):

kura izmanto Līgatnes pārceltuvi nokļūšanai izglītības vai interešu izglītības iestādē, nodarbībās, kolektīvu mēģinājumos, iesniedzot attiecīgās iestādes vai kolektīva vadītāja izdotu apliecinājumu;

kura izmanto Līgatnes pārceltuvi ikdienas nokļūšanai uz darbu (iesniedz darba devēja izdotu apliecinājumu);

Dabas aizsardzības pārvaldes darbiniekiem veicot darba pienākumus (uzrādot dienesta apliecību);

kura izmanto Līgatnes pārceltuvi nokļūšanai uz SIA Rehabilitācijas centrs "Līgatne" pakalpojumu saņemšanai (iesniedz SIA Rehabilitācijas centrs "Līgatne" izdotu izziņu).

 

 

Pielikumā:__________________________________________uz _____lpp.

     
   

(iesniedzēja paraksts)

 

2. pielikums

Līgatnes pārceltuves brīvbiļešu saņēmēju uzskaites žurnāls

Nr.

p.k.

Vārds, uzvārds Dzīvesvietas adrese Brīvbiļetes izsniegšanas datums Brīvbiļetes derīguma termiņš Paraksts par brīvbiļetes saņemšanu
           
           
           
           

 

Cēsu novada domes 2023. gada 22. jūnija saistošo noteikumu Nr. 8 "Noteikumi par Līgatnes pārceltuves brīvbiļešu piešķiršanas kārtību"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas 

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums   Šobrīd spēkā esošie Cēsu novada domes 2022. gada 11. augusta saistošie noteikumi Nr. 33 "Noteikumi par Līgatnes pārceltuves brīvbiļešu piešķiršanas kārtību" pieņemti uz likuma "Par pašvaldībām pamata", kas ar 2023. gada 1. janvāri ir zaudējis spēku.

Lai noteiktu vienotu kārtību, kā pašvaldība piešķir brīvbiļetes personām, kas izmanto Līgatnes pārceltuvi, ir aktualizēti saistošie noteikumi, kuru mērķis ir sniegt atbalstu tām Līgatnes apvienībā vai Pārgaujas apvienībā deklarētajām personām, kuras Līgatnes peldošo pārceltuvi izmanto ikdienā nokļūšanai uz darba vietu vai izglītības, vai interešu izglītības iestādēm, nodarbībām, kolektīvu mēģinājumiem; Dabas aizsardzības pārvaldes darbiniekiem veicot darba pienākumus; pakalpojuma saņemšanai SIA Rehabilitācijas centrs "Līgatne". Kā arī saistošie noteikumi nosaka maksu par brīvbiļetes nozaudēšanu.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Uz noteikumu apstiprināšanas brīdi konkrētus aprēķinus nav iespējams veikt. Saistošo noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas un/vai jaunas štata vietas. Būtiska ietekme uz pašvaldības budžetu nav prognozējama.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Nav.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Nav.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Nav.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Noteikumu izpildi nodrošinās Cēsu novada Līgatnes un Pārgaujas apvienība pārvalde.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešās daļas regulējumam, saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts tika ievietots pašvaldības mājaslapā www.cesis.lv sadaļā Pašvaldība/Normatīvie akti/Saistošo noteikumu projekti sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Apspriešanas laikā no 17.05.2023. līdz 09.06.2023., priekšlikumi par saistošo noteikumu projektu nav saņemti.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!