• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizkraukles novada domes 2021. gada 17. novembra saistošie noteikumi Nr. 2021/20 "Par pašvaldībai piekrītoša vai piederoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksu Aizkraukles novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2022., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/op/2022/8.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizkraukles novada domes saistošie noteikumi Nr. 2021/24

Grozījumi Aizkraukles novada domes 2021. gada 1. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 2021/1 "Aizkraukles novada pašvaldības nolikums"

Vēl šajā numurā

12.01.2022., Nr. 8

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Aizkraukles novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2021/20

Pieņemts: 17.11.2021.

OP numurs: 2022/8.12

2022/8.12
RĪKI

Aizkraukles novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Aizkraukles novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2021/20

Aizkrauklē 2021. gada 17. novembrī

Par pašvaldībai piekrītoša vai piederoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksu Aizkraukles novadā

APSTIPRINĀTI
ar Aizkraukles novada domes 2021. gada 17. novembra
domes sēdes lēmumu Nr. 449 (prot. Nr. 18, 6. p.)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija
noteikumu Nr. 350 "Publiskas personas zemes nomas
un apbūves tiesības noteikumi" 31. punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka Aizkraukles novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala vai tā daļas (turpmāk – zemesgabals) nomas maksas apmēru.

2. Neapbūvēta zemesgabala, kas tiek izmantots personisko palīgsaimniecību vajadzībām atbilstoši likuma "Par zemes reformu Latvijas republikas lauku apvidos" 7. pantam ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, nomas maksa tiek noteikta 0,5 % no zemesgabala kadastrālās vērtības gadā, bet ne mazāk kā 7 euro gadā.

3. Neapbūvēta zemesgabala, kas pilsētā nodots pagaidu lietošanā sakņu (ģimenes) dārza ierīkošanai ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, nomas maksa gadā ir 1,5 % no zemesgabala kadastrālās vērtības, bet ne mazāk kā 7 euro gadā.

Aizkraukles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Līdums

 

Aizkraukles novada domes 2021. gada 17. novembra saistošo noteikumu Nr. 2021/20 "Par pašvaldībai piekrītoša vai piederoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksu Aizkraukles novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu projekts izstrādāts pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktu, kur ir noteikts pienākums izvērtēt novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņemt jaunus novada saistošos noteikumus. Aizkraukles novada pašvaldībai nav spēkā esošu saistošo noteikumu par pašvaldībai piekrītošo vai piederošo neapbūvētu zemesgabalu nomas maksu.

2018. gada 1. jūlijā Ministru kabineta noteikumi Nr. 350 "Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi" (turpmāk – Noteikumi Nr. 350) 31. punkts nosaka, ka pašvaldībai savos saistošajos noteikumos ir tiesības noteikt lielāku nomas maksu par pašvaldības neapbūvētajiem zemesgabaliem, nekā minēts šo noteikumu 30.1., 30.2. un 30.3. apakšpunktā.

2. Īss projekta satura izklāsts 1) Neapbūvēta zemesgabala, kas tiek izmantots personisko palīgsaimniecību vajadzībām atbilstoši likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos" 7. pantam ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, nomas maksa tiek noteikta 0,5 % no zemesgabala kadastrālās vērtības gadā, bet ne mazāk kā 7,00 euro gadā par katru zemesgabalu;

2) Neapbūvēta zemesgabala, kas pilsētā nodots pagaidu lietošanā sakņu (ģimenes) dārza ierīkošanai ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, nomas maksa gadā ir 1,5 % no zemesgabala kadastrālās vērtības, bet ne mazāk kā 7,00 euro gadā.

Minimālais maksājums noteikts, lai nomas administrēšanas izdevumi būtu samērojami ar nomas maksu.

3. Projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav būtiskas ietekmes uz pašvaldības budžetu.
4. Projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Projekta ietekme administratīvajām procedūrām Informāciju par saistošo noteikumu piemērošanu var saņemt Aizkraukles novada pašvaldības administrācijā vai pie nodokļa administratoriem.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts publicēts Aizkraukles novada pašvaldības interneta mājaslapā www.aizkraukle.lv.

Aizkraukles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Līdums

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!