• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2022. gada 30. marta saistošie noteikumi Nr. 127 "Grozījumi Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 43 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2022., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/op/2022/71.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes lēmums Nr. 119

Par detālplānojuma zemesgabalam Kaugurciema ielā 67, Jūrmalā apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

11.04.2022., Nr. 71

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 127

Pieņemts: 30.03.2022.

OP numurs: 2022/71.4

2022/71.4
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 127

Rīgā 2022. gada 30. martā (prot. Nr. 53, 61. §)

Grozījumi Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 43 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 3. punktu, Alkoholisko dzērienu
aprites likuma 8. panta pirmo daļu un Ministru kabineta
2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības
veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības
organizēšanas kārtību" 8., 9. punktu

Izdarīt Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 43 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība" (Latvijas Vēstnesis, 2021, Nr. 83B un Nr. 135) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 1.1. apakšpunktā vārdu "pilsētas" ar vārdu "valstspilsētas".

2. Izteikt 18. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"18. Reģistrētās ielu tirdzniecības vietas iekārtošanā, izņemot, ja tirdzniecības vieta ir pašvaldības iekārtota vai saskaņota Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā kā teritorijas labiekārtojuma projekts, ņem vērā šādas prasības:".

3. Izteikt 18.16. apakšpunktu šādā redakcijā:

"18.16. pieļaujams tikai viegli pārvietojams, uz riteņiem vai uz balstiem stiprināts (ne mazāk kā 10 cm augstumā virs zemes) mobils ielu tirdzniecības aprīkojums ar jumtu no ruļļu materiāla (impregnēta auduma, tenta u. tml. materiāla, izņemot plēvi) un mobili saulessargi/lietussargi bez ieseguma materiāla pārkarēm zem kupola malas; nav pieļaujams šīfera, kārniņu, dēļu, šūnu polikarbonāta, skārda lokšņu u. tml. jumta segums; jumta ieseguma apakšējai malai jāatrodas vismaz 2,2 m virs ietves līmeņa;".

4. Izteikt 18.21. apakšpunkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"18.21. ielu tirdzniecības vietām, kas izvietotas ielu sarkanajās līnijās, ir šādi izmēri:".

5. Izteikt 19. punktu šādā redakcijā:

"19. Saskaņotās ielu tirdzniecības vietas tiek ietvertas sarakstā, kas tiek apstiprināts ar Apkaimju iedzīvotāja centra direktora rīkojumu, un informācija par reģistrētajām ielu tirdzniecības vietām tiek publicēta pašvaldības tīmekļvietnē www.riga.lv."

6. Izteikt 23. un 24. punktu šādā redakcijā:

"23. Atļauju ielu tirdzniecībai reģistrētajā ielu tirdzniecības vietā izsniedz uz iesniegumā norādīto laika periodu kalendārā gada ietvaros vai ne ilgāk kā līdz nākamā gada februāra beigām, ja kopējais tirdzniecības periods nepārsniedz 12 mēnešus.

24. Ja tirdzniecības vieta ir pašvaldības iekārtota un aprīkota ar tirdzniecības galdiem:

24.1. pieteikties tirdzniecības atļaujai var ne ātrāk kā trīs mēnešus pirms plānotās tirdzniecības uzsākšanas dienas;

24.2. ja tirdzniecība plānota atsevišķās mēneša dienās, atļauju izdod uz laiku, kas nav ilgāks par trim mēnešiem;

24.3. atļauja vienam tirdzniecības dalībniekam vienā adresē un vienā laikā tiek izsniegta uz vietu skaitu, kas nav lielāks par konkrētajā adresē esoša viena tirdzniecības galda vietu skaitu."

7. Papildināt 25.6. apakšpunktu aiz skaitļiem "25.1." ar skaitļiem ", 25.2.".

8. Papildināt 33.1. apakšpunktu aiz saīsinājuma "www.eriga.lv" ar vārdiem un saīsinājumu "vai valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv".

9. Izteikt 35.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"35.4. ielu tirdzniecības vietas izvietojums situācijas plānā vai zemesgabala robežu plānā atbilstošā mērogā ar aktuālām zemesgabala robežām un zemesgabalu kadastra apzīmējumiem (A4 formātā);".

10. Papildināt 35. punktu ar 35.4.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"35.4.1 ielu tirdzniecības vietas aprīkojuma izvietojums shēmā, kurā atbilstošā mērogā (A4 formātā) jāatspoguļo tirdzniecības vietas izmēri, piesaistes blakus izvietotiem pilsētvides un labiekārtojuma objektiem, ietves un brauktuves brīvais platums;".

11. Izteikt 36.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"36.4. aprīkojumam un iekārtām jābūt mobilām, viegli pārvietojamām, nav pieļaujamas būves;".

12. Papildināt 36. punktu ar 36.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"36.6. jānodrošina ugunsdzēsības tehnikai paredzēto piebrauktuvju un iebrauktuvju platums vismaz 3,5 m un brīva piekļuve inženierkomunikāciju akām."

13. Izteikt 39. punktu šādā redakcijā:

"39. Īslaicīga rakstura ielu tirdzniecība ir tirdzniecība vienā vietā vai adresē, ja tās izvietojums neatbilst saskaņotās reģistrētās ielu tirdzniecības vietas izvietojumam, ievērojot šādus nosacījumus:

39.1. tirdzniecība tiek veikta ne ilgāk kā trīs dienas ar tirdzniecības norises starplaiku ne mazāku kā četras dienas (vienas tirdzniecības norise pieļaujama ne biežāk kā reizi nedēļā), tirdzniecībai kalendārajā gadā nepārsniedzot 24 dienas; aprēķinot pieļaujamo dienu skaitu attiecīgajā vietā vai adresē, tiek ņemts vērā arī jau izmantoto dienu skaits attiecīgā kalendārā gada ietvaros atbilstoši 39.2. apakšpunktā noteiktajam;

39.2. tirdzniecība tiek veikta ne ilgāk kā trīs dienas ar tirdzniecības norises starplaiku ne mazāku kā četras dienas (vienas tirdzniecības norise pieļaujama ne biežāk kā reizi nedēļā), tirdzniecībai kalendārajā gadā nepārsniedzot 56 dienas, ja tiek realizētas pašu audzētas, pārstrādātas un ražotas pārtikas preces, mājas apstākļos ražotas pārtikas preces, pašu izgatavoti amatniecības vai mākslas darinājumi, vai karstās uzkodas un bezalkoholiskie dzērieni; aprēķinot pieļaujamo dienu skaitu attiecīgajā vietā vai adresē, tiek ņemts vērā arī jau izmantoto dienu skaits attiecīgā kalendārā gada ietvaros atbilstoši 39.1. apakšpunktā noteiktajam;

39.3. decembrī un janvārī 24 dienas pēc kārtas tiek veikta tirdzniecība ar eglītēm, ja attiecīgajā vietā vai adresē nav reģistrēta ielu tirdzniecības vieta tirdzniecībai ar eglītēm; aprēķinot pieļaujamo dienu skaitu attiecīgajā vietā vai adresē, netiek ņemts vērā jau izmantoto dienu skaits attiecīgā kalendārā gada ietvaros atbilstoši 39.1. un 39.2. apakšpunktā noteiktajam."

14. Izteikt 42.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"42.3. ielu tirdzniecības vietas izvietojums situācijas plānā vai zemesgabala robežu plānā atbilstošā mērogā ar aktuālām zemesgabala robežām un zemesgabalu kadastra apzīmējumiem (A4 formātā);".

15. Papildināt 42. punktu ar 42.3.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"42.3.1 detalizēts ielu tirdzniecības vietas aprīkojuma izvietojums shēmā mērogā 1:100 vai 1:50 (A4 formātā) ar izmēriem, piesaistēm, ietves/brauktuves brīvo platumu, norādot tirdzniecības vietas platību;".

16. Izteikt 49.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"49.3. ielu tirdzniecības vietas izvietojums situācijas plānā vai zemesgabala robežu plānā atbilstošā mērogā ar aktuālām zemesgabala robežām un zemesgabalu kadastra apzīmējumiem (A4 formātā);".

17. Papildināt 49. punktu ar 49.3.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"49.3.1 detalizēts ielu tirdzniecības vietas aprīkojuma izvietojums shēmā mērogā 1:100 vai 1:50 ar izmēriem, piesaistēm, ietves/brauktuves brīvo platumu, norādot tirdzniecības vietas platību (t. sk. žoga, vārtu/ieejas, egļu statīvu un tamlīdzīgu izvietojumu);".

18. Papildināt 3.5. apakšnodaļu ar 55.1 punktu šādā redakcijā:

"55.1 Ja pakalpojumu sniedzējs pastāvīgajā vietā un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs publiskajā vietā atbilst 55. punkta nosacījumu kopumam, tad tirdzniecības vietu drīkst iekārtot tikai ar piesaisti pastāvīgai darbības vietai."

19. Izteikt 59. punktu šādā redakcijā:

"59. Noteikumu 58.1. apakšpunktā minētais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta saskaņojums un noteikumu 64. punktā minētais Rīgas domes Satiksmes departamenta saskaņojums nav nepieciešams gadījumos, ja sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma vieta ir ar piesaisti pastāvīgai pakalpojumu sniegšanas vietai, kas atrodas ēkas pagrabstāvā vai ēkas pirmajā stāvā, atrodas tikai uz cietā seguma ārpus brauktuves un zāliena un plānots:

59.1. izvietot tikai brīvi stāvošus galdus, krēslus (t. i., tie nav piestiprināti pie fasādes, netiek veidotas kopā sastiprinātas mēbeļu grupas) un gāzes sildītājus, kas ir konkrētai pilsētvides zonai atbilstoša dizaina, krāsu risinājuma un materiāla un viegli pārvietojami, kā arī pavasara/vasaras sezonā brīvi stāvošas mobilas puķu kastes, kas izvietotas ne vairāk kā divās aizņemamās teritorijas malās ar vismaz 0,3 m savstarpējo attālumu, un to augstums kopā ar augiem nepārsniedz 1,2 m virs ietves līmeņa, un rudens/ziemas sezonālos dekorējumus bez teritoriju norobežojošas funkcijas, augstumā nepārsniedzot 1,5 m virs ietves līmeņa (sildītājus, dekorējumus un puķu kastes pieļaujams izvietot tikai kopā ar galdiem un krēsliem);

59.2. sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietu iekārtot atbilstoši Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta noteiktajam tipveida risinājumam, kas publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.riga.lv."

20. Papildināt 3.5. apakšnodaļu ar 59.1 punktu šādā redakcijā:

"59.1 Noteikumu 59. punkts nav piemērojams gadījumos, kad sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietai, darbībai attiecīgā kalendārā gada un sezonas ietvaros jau ir izsniegta noteikumu 67. punktā minētā atļauja tirdzniecības norises vietas iekārtošanai atbilstoši noteikumu 60. punktā noteiktajā kārtībā saskaņotajam tirdzniecības vietas izvietojumam un vizuālajam risinājumam."

21. Papildināt 70.8. apakšpunktu aiz vārda "vienlaidu" ar vārdiem un skaitli iekavās "(ieteicamie paraugi 8. pielikumā)".

22. Izteikt 71.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"71.3. virs apmeklētājiem paredzētajiem galdiņiem atļauts izvietot brīvi stāvošus saulessargus/lietussargus bez pārkarēm un bez kontrastējošos toņos izvietotas apdrukas vai uzlīmēm (apdrukas vai uzlīmju izvietošana uz saulessarga pieļaujama tikai apakšējā 30 cm platā saulessarga kupola joslā), markīzes vai pie fasādes stiprinātas markīzes, kā arī, izvērtējot pilsētbūvniecisko situāciju, konkrētai videi atbilstošas jumta konstrukcijas;".

23. Izteikt 72.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"72.1. teritorijas norobežojums ar dekoratīviem elementiem vai barjerām atļauts tikai gar divām, trīs malām ar maksimālo augstumu (kopā ar augiem) līdz 1,2 m (norobežojums nedrīkst būt vienlaidu); tai skaitā divas sānu malas perpendikulāri ēkai atļauts norobežot ar caurredzamiem (neaplīmētiem, neaizklātiem, bez teksta un attēliem) stikla norobežojumiem ar maksimālo augstumu līdz 1,5 m; augstumu mēra no ietves līmeņa atzīmes pie terases; (ieteicamie paraugi 8. pielikumā);".

24. Izteikt 73. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"73. Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietai ārpus Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas, apbūves aizsardzības teritorijām, pilsētbūvniecības pieminekļiem bez piesaistes pastāvīgajai pakalpojumu sniegšanas vietai pavasara/vasaras sezonā jāatbilst noteikumu 70.1.–70.5. un 70.10. –70.12. apakšpunktā minētajām prasībām un šādām papildprasībām:".

25. Papildināt 73. punktu ar 73.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"73.8. sagatavošanas, servēšanas, uzglabāšanas un apkalpošanas iekārtas, tostarp vitrīnas un stendi, saldējamās, trauku mazgāšanas un citas iekārtas, drīkst izvietot tikai vienkopus ēdiena sagatavošanas (bāra) daļā, tās nedrīkst būt brīvi stāvošas terases teritorijā."

26. Izteikt 74.7. apakšpunktu šādā redakcijā:

"74.7. sagatavošanas, servēšanas, uzglabāšanas un apkalpošanas iekārtas, tostarp vitrīnas un stendi, saldējamās, trauku mazgāšanas un citas iekārtas nedrīkst pārsniegt bāra letes augstumu."

27. Svītrot 78.1.3. apakšpunktā vārdus ", ja tas iespējams".

28. Izteikt 81.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"81.6. tīrības un kārtības nodrošināšanu ielu tirdzniecības vietā un 1,5 m rādiusā ap tirdzniecības vietu (t. sk. attīrīšanu no sniega apkārt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietai rudens/ziemas sezonā, neveidojot sniega krautnes uz ielas un ietves) un noteikumos noteiktajos gadījumos atkritumu urnu izvietošanu;".

29. Izteikt 81.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"81.8. ielu tirdzniecības vietu, tostarp saulessargu/lietussargu, nojumju, demontāžu vai atbrīvošanu no mehāniskā transportlīdzekļa darba dienas beigās gan reģistrētajā ielu tirdzniecības vietā, gan īslaicīga rakstura ielu tirdzniecības vietā (galdu, rūpnieciski izgatavotas tirdzniecībai paredzētas piekabes (treilera) demontāžu jāveic 24 stundu laikā pēc tirdzniecības atļaujas derīguma termiņa beigām vai 24 stundu laikā pēc tirdzniecības vietas darbības izbeigšanas, ja tirdzniecība tiek pārtraukta ātrāk par atļaujā norādīto derīguma termiņu), izņemot gadījumu, kad tirdzniecības vieta ir pašvaldības iekārtota vai Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā saskaņota kā teritorijas labiekārtojuma projekts ar norādītām tirdzniecības vietām;".

30. Papildināt 81. punktu ar 81.11. apakšpunktu šādā redakcijā:

"81.11. lietusūdens pieņēmēju tīrīšanu lietusūdens uzkrāšanās gadījumā, kas atrodas pie vai zem sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietas."

31. Izteikt 83.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"83.8. tirdzniecības vietu aprīkojuma savlaicīgu demontāžu, beidzoties tirdzniecības atļaujas derīguma termiņam (galdu, rūpnieciski izgatavotas tirdzniecībai paredzētas piekabes (treilera) demontāžu veic 24 stundu laikā pēc tirdzniecības atļaujas derīguma termiņa beigām vai 24 stundu laikā pēc tirdzniecības vietas darbības izbeigšanas, ja tirdzniecība tiek pārtraukta ātrāk par atļaujā norādīto derīguma termiņu), izņemot gadījumu, kad tirdzniecības vietas saskaņotas Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā kā teritorijas labiekārtojuma projekts ar norādītām tirdzniecības vietām vai bāra letes atrašanās saskaņota būvprojekta vai teritorijas labiekārtojuma projekta ietvaros;".

32. Izteikt 87.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"87.2. reģistrētajā ielu tirdzniecības vietā un īslaicīga rakstura ielu tirdzniecības vietā ielu tirdzniecības atļaujā norādītā derīguma termiņa ietvaros, katru dienu pēc tirdzniecības norises laika beigām (galdu, rūpnieciski izgatavotas tirdzniecībai paredzētas piekabes (treilera) demontāžu jāveic 24 stundu laikā pēc tirdzniecības atļaujas derīguma termiņa beigām vai 24 stundu laikā pēc tirdzniecības vietas darbības izbeigšanas, ja tirdzniecība tiek pārtraukta ātrāk par atļaujā norādīto derīguma termiņu), izņemot gadījumu, kad tirdzniecības vieta ir pašvaldības iekārtota vai saskaņota Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā kā teritorijas labiekārtojuma projekts ar norādītām tirdzniecības vietām;".

33. Papildināt 93. punktu ar 93.2.8.4.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"93.2.8.4.6. pašu cepti maizes un miltu izstrādājumi;".

34. Papildināt 93. punktu ar 93.6.11.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"93.6.11.6. pašu cepti maizes un miltu izstrādājumi;".

35. Papildināt 100. punktu ar 100.3. un 100.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"100.3. ja tas rada draudus tirdzniecības dalībnieku vai apmeklētāju drošībai;

100.4. sakarā ar pilsētā veicamajiem neatliekamajiem remontdarbiem (ūdensvada remonts, ēkas fasādes remonts, ietves un ielas seguma remonts, tirdzniecības vietu remonts, dabas stihiju rezultātā radīto postījumu novēršanai u. c.)."

36. Papildināt 6. nodaļu ar 100.1 punktu šādā redakcijā:

"100.1 Noteikumu 100.1., 100.3. vai 100.4. apakšpunktā minētajos gadījumos ielu tirdzniecības darbības vieta uz laiku var tikt pārcelta uz citu vietu vai ielu tirdzniecības atļaujas darbība tiek apturēta uz laiku, kamēr pastāv noteikumu 100.1., 100.3. vai 100.4. apakšpunktā minētie apstākļi."

37. Izteikt 112. punktu šādā redakcijā:

"112. Noteikumu 87.1. apakšpunktā minētais nosacījums nav spēkā līdz 2023. gada 31. martam tām sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietām, kam jau ir izsniegtas ielu tirdzniecības atļaujas un kam nav pārsniegts Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta saskaņotā projektā iekļauto elementu apjoms un sastāvs, un par kurām nosūtīta e-pasta vēstule uz adresi aic@riga.lv, informējot pašvaldību par ielu tirdzniecības vietas darbības pārtraukšanu."

38. Izteikt 1. pielikumu jaunā redakcijā.

39. Izteikt 4. pielikumu jaunā redakcijā.

40. Izteikt 5. pielikumu jaunā redakcijā.

41. Papildināt noteikumus ar 8. pielikumu.

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

1. pielikums
Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa
saistošajiem noteikumiem Nr. 43

(RD 2022. gada 30. marta saistošo noteikumu Nr. 127 redakcijā)

Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centram

Iesniedzējs – fiziskā persona:

Vārds, uzvārds
Personas kods vai nodokļu maksātāja reģistrācijas kods
Kontaktinformācija:
Tālruņa numurs
Elektroniskā pasta adrese

Iesniedzējs – juridiskā persona:

Nosaukums
Nodokļu maksātāja reģistrācijas kods
Kontaktinformācija:
Juridiskā adrese
Tālruņa numurs
Elektroniskā pasta adrese

Iesniedzējs – juridiskās vai fizskās personas pilnvarota persona
(jāaizpilda dati gan par pārstāvēto personu, gan pilnvaroto personu):

Pilnvarotās personas vārds, uzvārds vai nosaukums  
Personas kods vai nodokļu maksātāja reģistrācijas kods  
Kontaktinformācija:

Juridiskā adrese

 
Tālruņa numurs  
Elektroniskā pasta adrese  

 

IESNIEGUMS
par ielu tirdzniecības vietas reģistrēšanu vai izmaiņām iepriekš reģistrētajā ielu tirdzniecības vietā

Lūdzu izskatīt jautājumu (attiecīgo atbildi " " atzīmēt ar ):

par jaunas ielu tirdzniecības vietas reģistrēšanu
vietas adrese/nosaukums:
tirdzniecības vietu skaits:
par izmaiņām iepriekš reģistrētajā ielu tirdzniecības vietā
vietas adrese/nosaukums:
Ierosinu veikt šādas izmaiņas:
Palielināt tirdzniecības vietu skaitu par _________ tirdzniecības vietu(-ām)
Citas izmaiņas:
Tirdzniecība paredzēta maršrutā ar pieturas punktiem *
(tirdzniecībai plānotais laiks katrā pieturvietā)
Tirdzniecībai paredzēts izmantot mehānisko transportlīdzekli (tā pilna masa nepārsniedz 3500 kg) vai mehānisko transportlīdzekli kopā ar piekabi (to pilna masa nepārsniedz 5250 kg)
(norādīt transportlīdzekļa garumu/ platumu/augstumu)
Tirdzniecība paredzēta no velosipēda **
(norādīt velosipēda garumu/platumu/augstumu)
Tirdzniecība paredzēta no piekabes (treilera) un tā pilna masa nepārsniedz 1750 kg **
(norādīt piekabes garumu/platumu/augstumu)
Tirdzniecība paredzēta no citas speciālās iekārtas **
(norādīt iekārtas garumu/platumu/augstumu)
Tirdzniecības vieta tiks speciāli iekārtota, izmantojot papildaprīkojumu (galdu, krēslu, saulessargu u.tml.) **
(norādīt iekārtojuma elementus un to garumu/platumu/augstumu)

Cita informācija par plānoto tirdzniecību:

Pēc ielu tirdzniecības vietas reģistrēšanas vai izmaiņu reģistrētajā ielu tirdzniecības vietā saskaņošanas tirdzniecības atļauju lūdzu izsniegt uz šādu laika periodu (attiecīgo atbildi " " atzīmēt ar ):

  tirdzniecības atļauja nav nepieciešama
     
***  
    (norādīt tirdzniecības datumu vai darbības periodu)

Atbildi uz iesniegumu un tirdzniecības atļauju piekrītu saņemt:

elektroniski uz šajā iesniegumā norādīto elektroniskā pasta adresi:
Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centrā  
    (adrese)

Pielikumā (attiecīgo sadaļu " " atzīmēt ar ):

* ielu tirdzniecības vietas risinājums katrā maršruta pieturvietā:
katras pieturvietas aktuāla (atbilstoši dokumentu iesniegšanas gadam) ielu tirdzniecības vietas krāsaina fotofiksācija (A4 formātā) (bez transportlīdzekļa);
katras pieturvietas izvietojums noteiktā kārtībā sagatavotā zemes vienības situācijas plānā ar aktuālām ielu sarkanajām līnijām un nekustamā īpašuma robežām (A4 formātā) mērogā 1:100 vai 1:250 ar izmēriem un piesaistēm;
kustības maršruts, norādot pieturvietas tirdzniecības veikšanai;
ja tirdzniecības vieta papildus tirdzniecībai paredzētajam transportlīdzeklim tiek speciāli iekārtota:
katras pieturvietas detalizēts iekārtojums plānā mērogā 1:100, 1:50 vai 1:25 (A4 formātā) ar izmēriem un piesaistēm (Plānā jānorāda ietves/brauktuves brīvais platums un visa aizņemtā tirdzniecības platība (tirdzniecības iekārta ar jumta projekciju uz zemes, tirgotāja aizņemtā teritorija, atkritumu urna u. c. tirdzniecības vietas aprīkojuma elementi), kā arī taktilās virsmas, vadulas, veloceliņi, velostatīvi, ceļa zīmes, laternas, inženierkomunikāciju aprīkojums (elektrības sadales skapji u. tml.));
detalizēts dizaina risinājums, norādot izmērus, materiālu, krāsu un reklāmas objektu izvietojumu;
aktuāla un plānam atbilstoša ielu tirdzniecības vietas aprīkojuma krāsaina skice, vizualizācija vides kontekstā vai tās fotofiksācija (A4 formātā);
  **tirdzniecības vietas projekts:
aktuāla (atbilstoši dokumentu iesniegšanas gadam) ielu tirdzniecības vietas krāsaina fotofiksācija (A4 formātā) bez tirdzniecības vietas izvietojuma;
objekta novietne inženiertīklu situācijas plānā vai zemesgabala robežu plānā atbilstošā mērogā (A4 formātā) ar izmēriem un piesaistēm norādot ietves/brauktuves brīvo platumu;
detalizēts vietas iekārtojums plānā mērogā 1:100 vai 1:50 (A4 formātā) ar izmēriem, piesaistēm un ietves/brauktuves brīvo platumu, kas saskaņots ar Rīgas domes Satiksmes departamentu, ja darbība plānota ielas sarkanajās līnijās. Norādītas ietves taktilās virsmas, vadulas, velojoslas, apdobes, reklāmas objekti, ceļa zīmes, laternas, inženierkomunikāciju aprīkojums (t. sk. elektrības sadales skapji), labiekārtojuma elementi (augu konteineri, soliņi, velostatīvi u. tml.), kā arī tirdzniecības vietas platība;
detalizēts dizaina risinājums, norādot izmērus, materiālu, krāsu un reklāmas objektu izvietojumu;
aktuāla un plānam atbilstoša ielu tirdzniecības vietas krāsaina skice vai vizualizāciju vides kontekstā (jauniem risinājumiem), vai tās fotofiksāciju vides kontekstā (atkārtoti iesniegtajiem risinājumiem) (A4 formātā);
ja tirdzniecība tiek veikta tikai no mehāniskā transportlīdzekļa bez papildu tirdzniecības vietas iekārtojuma ārpus transportlīdzekļa vai tirdzniecības vieta netiek speciāli iekārtota:
objekta novietne inženiertīklu situācijas plānā vai zemesgabala robežu plānā atbilstošā mērogā (A4 formātā) ar izmēriem un piesaistēm, norādot ietves/brauktuves brīvo platumu;
transportlīdzekļa izvietojums plānā mērogā 1:100 vai 1:250 ar izmēriem un piesaistēm;
aktuāla (atbilstoši dokumentu iesniegšanas gadam) ielu tirdzniecības vietas krāsaina fotofiksācija (A4 formātā) bez tirdzniecības vietas izvietojuma;
aktuāla un plānam atbilstoša ielu tirdzniecības vietas krāsaina skice vai vizualizāciju vides kontekstā (jauniem risinājumiem), vai tās fotofiksāciju vides kontekstā (atkārtoti iesniegtajiem risinājumiem) (A4 formātā);
tirdzniecības vietā paredzētā preču grupa (aizpildīta iesnieguma A veidlapa);
saskaņojums ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju – privātpersonu – vai valsts īpašumā esošā nekustamā īpašuma valdītāju, uz kura īpašumā vai valdījumā esošas zemes tiek ierosināta pastāvīgā tirdzniecības vieta vai pieturvieta tirdzniecības maršrutā (izņemot gadījumus, ja tirdzniecība tiek plānota jūras piekrastē vai publiskajos ūdeņos) (aizpildīta iesnieguma B veidlapa);
***pašaudzētas produkcijas izcelsmes vietu apliecinoši dokumenti;
*** tirdzniecības dalībnieka apliecinājums par Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētas nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskās ierīces vai iekārtas tehniskās pases vai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētu kvīšu esību.
ja iesnieguma iesniedzējs ir pilnvarota persona, ja iesniegums tiek iesniegts elektroniski – pilnvara, kas parakstīta ar drošu elektronisko parakstu; ja iesniegums tiek iesniegts papīra formā – rakstiski parakstīta pilnvara.

Ar šo uzņemos atbildību par sniegto ziņu patiesīgumu, pievienoto dokumentu likumīgu izcelsmi un kopiju atbilstību oriģināliem.


Personas datu aizsardzība:

Pārzinis personas datu apstrādei ir Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centrs, adrese: Eduarda Smiļģa iela 46, Rīga, LV-1002, tālrunis 67012222, elektroniskā pasta adrese: aic@riga.lv.

Personas datu aizsardzības speciālists ir Rīgas domes Datu aizsardzības un informācijas tehnoloģiju drošības centrs, adrese: Dizirciema iela 28, Rīga, LV-1007, elektroniskā pasta adrese: dac@riga.lv.

Personas datu apstrādes mērķis – iesnieguma par jaunas ielu tirdzniecības vietas vai izmaiņām iepriekš reģistrētajā ielu tirdzniecības vietā reģistrēšana, izskatīšana, atbildes sagatavošana, atļaujas ielu tirdzniecībai reģistrētajā ielu tirdzniecības vietā sagatavošana un izsniegšana, kā arī uzraudzības un kontroles procesa nodrošināšana. Tiesiskais pamats personas datu apstrādei ir pārzinim tiesību aktos noteikto juridisko pienākumu izpilde (Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumi Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" un Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 43 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība").

Personas datu saņēmēji – Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centrs (iesnieguma reģistrēšanai), Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments (par tirdzniecības vietas izvietojumu, vizuālo risinājumu, aizņemamās teritorijas platību un izmēriem), Rīgas domes Satiksmes departaments (par tirdzniecības vietas izvietojumu, aizņemamās teritorijas platību un izmēriem, ja tirdzniecības vieta plānota ielas sarkano līniju robežās), Rīgas domes Īpašuma departaments (informācijas sniegšanai par zemes piederību, kur plānots izveidot tirdzniecības vietu), Rīgas pašvaldības policija uzraudzības un kontroles funkciju veikšanai, kā arī Pārtikas un veterinārais dienests un Valsts ieņēmumu dienests.

Tirdzniecības dalībnieka – fiziskas personas datus (vārds, uzvārds un personas kods) Rīgas valstspilsētas pašvaldība pārbauda Valsts ieņēmumu dienesta pārziņā esošajā informācijas sistēmā ar nolūku pārliecināties, vai persona ir reģistrējusi savu saimniecisko darbību, izņemot gadījumus, kad normatīvie akti nenosaka personai pienākumu reģistrēt saimniecisko darbību.

Personas dati tiks glabāti ne ilgāk kā piecus gadus pēc iesnieguma izskatīšanas un atbildes sniegšanas.

Informējam, ka personai kā datu subjektam ir tiesības:

1) pieprasīt pārzinim piekļūt datu subjekta apstrādātajiem personas datiem, lūgt neprecīzo personas datu labošanu vai dzēšanu, iesniedzot pamatojumu lūgumam, likumā noteiktajos gadījumos lūgt personas datu apstrādes ierobežošanu, kā arī iebilst pret apstrādi;

2) iesniegt uzraudzības iestādē (Datu valsts inspekcijā) sūdzību par nelikumīgu personas datu apstrādi.

(iesnieguma iesniedzēja vārds, uzvārds)   (paraksts)

_______. gada ___. _____________


 

A pielikums ____._____._________. iesniegumam

Preču grupas

Iesniegumā norādītajā tirdzniecības vietā tiks realizētas šādas preču grupas:

(plānoto preču grupu vai apakšgrupu " " atzīmēt ar )

Pieļaujama tirdzniecība ar norādīto preču grupu Preču grupu uzskaitījums
Vecrīgā RVC* RVC* ārpus ielu sarka-
najām līnijām
KAP "Meža-
parks"
Rīgas valsts-
pilsētas pludmalēs, Lucavsalā
Tirdz-
niecības vietās pie kapiem
Pārējā Rīgas valsts-
pilsētas teritorijā
+ + + + pašu izgatavoti amatniecības darinājumi
+ + + + pašu izgatavoti mākslas priekšmeti
+ + + + + + saldējums
+ + + + + + **karstās uzkodas no specializētām iekārtām
+ + + + + + **bezalkoholiskie dzērieni izlejamā veidā no speciālām iekārtām vai neplīstošā iepakojumā;
+ + + + + + cukurvate no specializētām iekārtām
+ + + + ziedi, zari, no tiem gatavoti izstrādājumi

pašu audzēti

iepirkti

+ + + + Ziemassvētkiem paredzētie skuju koki un zari un no tiem gatavoti izstrādājumi:

pašu audzēti

iepirkti

+ + augļi, dārzeņi, ogas:

pašu audzēti

iepirkti

+ + pašu audzētu puķu un dārzeņu stādi, dēsti, sīpoli, gumi, ziemcietes un sēklas
+ + pašu audzēti (nelielos apjomos) augļu koku un ogulāju stādi, dekoratīvo koku un krūmu stādi
+ + savvaļas ogas, augļi, rieksti, sēnes un savvaļas ziedi
mikrouzņēmumu, mazo uzņēmumu ražota produkcija, kurai piešķirts zaļās karotītes sertifikāts, vai mājas apstākļos ražota pārtikas produkcija, t. sk. no pašu ražotās lauksaimniecības produkcijas:
Produkta uzskaitījums
+ + pašu kūpinātas zivis
+ + pašu kūpināta gaļa
+ + augkopības pārtikas produkti
+ + lopkopības pārtikas produkti (izņemot svaigu gaļu un svaigas zivis)
+ + biškopības produkti
    +       + pašu cepti maizes un miltu izstrādājumi
+ + sporta un atpūtas inventāra preces
+ grieztie ziedi, zari, no tiem gatavoti izstrādājumi, puķu un dekoratīvo koku un krūmu stādi:

pašu audzēti

iepirkti

+ mākslīgie ziedi, kapu vāzes, sveces (tikai Lieldienu svētku laikā ( četras dienas no piektdienas līdz pirmdienai), 18. novembrī (vienu dienu), Mirušo piemiņas dienā (divas dienas – sestdienā un svētdienā pirms Mirušo piemiņas dienas))

* Rīgas vēsturiskais centrs, izņemot Vecrīgas teritoriju.

** Ar šo apliecinu, ka speciālā iekārta tirdzniecībai ar karstām uzkodām vai bezalkoholiskajiem dzērieniem izlejamā veidā tiks ekspluatēta atbilstoši ražotāja prasībām un ievērojot ugunsdrošības noteikumus.
 

(iesnieguma iesniedzēja paraksts, paraksta atšifrējums)


B pielikums ____._____.20______. iesniegumam

Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centram
 

Nekustamā īpašuma īpašnieka vai tiesiskā valdītāja nosaukums vai vārds, uzvārds
Reģistrācijas Nr. vai personas kods

____.___.20____.

Saskaņojums
 

Ar šo apliecinu, ka saskaņoju jaunas ielu tirdzniecības vietas reģistrēšanu nekustamā īpašuma ar kadastra apzīmējumu ____________________________ teritorijā.

Zemes īpašuma tiesības ir apliecinātas:

zemesgrāmatā
līgumā
(norādīt līguma veidu, datumu, Nr.)
citā dokumentā
(norādīt dokumenta veidu, datumu, Nr.)

Piekrītu, ka uz minētajā īpašumā esošas zemes laika periodā no _____._____.20_____. līdz ____.____.20_____. ielu tirdzniecību veiks

(tirdzniecības veicēja nosaukums, reģistrācijas Nr. vai vārds, uzvārds, personas kods)

   (vārds, uzvārds/amata nosaukums) (paraksts)

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

 

4. pielikums
Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa
saistošajiem noteikumiem Nr. 43

(RD 2022. gada 30. marta saistošo noteikumu Nr. 127 redakcijā)

Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centram

Iesniedzējs – fiziskā persona:

Vārds, uzvārds  
Personas kods vai nodokļu maksātāja reģistrācijas kods  
Kontaktinformācija :  
Dzīvesvietas adrese  
Tālruņa numurs  
Elektroniskā pasta adrese  

Iesniedzējs – juridiskā persona:

Nosaukums
Nodokļu maksātāja reģistrācijas kods
Kontaktinformācija:
Juridiskā adrese
Tālruņa numurs
Elektroniskā pasta adrese

Iesniedzējs – juridiskās vai fizskās personas pilnvarota persona
(jāaizpilda dati gan par pārstāvēto personu, gan pilnvaroto personu):

Pilnvarotās personas vārds, uzvārds vai nosaukums  
Personas kods vai nodokļu maksātāja reģistrācijas kods  
Kontaktinformācija:

Juridiskā adrese

 
Tālruņa numurs  
Elektroniskā pasta adrese  


Iesniegums ielu tirdzniecībai reģistrētajā ielu tirdzniecības vietā

Lūdzu izsniegt atļauju ielu tirdzniecībai reģistrētajā ielu tirdzniecības vietā:

Tirdzniecības vietas adrese:
Darbības periods, datums:
Tirdzniecības vietas darba laiks:

Tirdzniecība plānota (attiecīgo atbildi " " atzīmēt ar ):

Tirdzniecībai paredzēts izmantot mehānisko transportlīdzekli (tā pilna masa nepārsniedz 3500 kg) vai mehānisko transportlīdzekli kopā ar piekabi (to pilna masa nepārsniedz 5250 kg)

(transportlīdzekļa veids)
(reģistrācijas numurs)
(transportlīdzekļa garums/platums/augstums)
Tirdzniecība paredzēta no velosipēda

(velosipēda garums/platums/augstums)
Tirdzniecība paredzēta no piekabes (treilera) un tā pilna masa nepārsniedz 1750 kg

(piekabes garums/platums/augstums)
Tirdzniecības vieta tiks speciāli iekārtota, izmantojot papildaprīkojumu (galdu, krēslu, saulessargu u. tml.)

 
(iekārtojuma elementi un to garums/ platums/augstums)

Cita informācija par plānoto tirdzniecību:

Atļauju vēlos saņemt:

elektroniski uz šajā iesniegumā norādīto elektroniskā pasta adresi:
Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centrā
(adrese)

Lūdzu atļaut iekārtot ielu tirdzniecības vietu atbilstoši pēdējam Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā saskaņotajam projektam; minētais projekts un aktuālā (atbilstoši šī iesnieguma iesniegšanas gadam) ielu tirdzniecības vietas krāsaina fotofiksācija (A4 formātā) bez tirdzniecības vietas izvietojuma pievienoti pielikumā.*

Pielikumā:

*Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta saskaņots tirdzniecības vietas projekts vai teritorijas labiekārtojuma ar tirdzniecības vietu būvniecības ieceres dokumentācijas un akta par objekta pieņemšanu ekspluatācijā kopija (uzrādot oriģinālu);

saskaņojums ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju – privātpersonu – vai valsts īpašumā esošā nekustamā īpašuma valdītāju, vai pašvaldības nekustamā īpašuma valdītāju vai apsaimniekotāju;

tirdzniecības vietā paredzētās preču grupas (aizpildīta iesnieguma A veidlapa);

pašaudzētas produkcijas izcelsmes vietu apliecinoši dokumenti;

tirdzniecības dalībnieka apliecinājums par Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētas nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskās ierīces vai iekārtas tehniskās pases vai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētu kvīšu esību;

ja iesnieguma iesniedzējs ir pilnvarota persona, ja iesniegums tiek iesniegts elektroniski – pilnvara, kas parakstīta ar drošu elektronisko parakstu; ja iesniegums tiek iesniegts papīra formā – rakstiski parakstīta pilnvara.

Ar šo uzņemos atbildību par sniegto ziņu patiesīgumu, pievienoto dokumentu likumīgu izcelsmi un kopiju atbilstību oriģināliem.


Personas datu aizsardzība:

Pārzinis personas datu apstrādei ir Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centrs, adrese: Eduarda Smiļģa iela 46, Rīga, LV-1002, tālrunis 67012222, elektroniskā pasta adrese: aic@riga.lv.

Personas datu aizsardzības speciālists ir Rīgas domes Datu aizsardzības un informācijas tehnoloģiju drošības centrs, adrese: Dzirciema iela 28, Rīga, LV-1007, elektroniskā pasta adrese: dac@riga.lv.

Personas datu apstrādes mērķis – atļaujas ielu tirdzniecībai reģistrētajā ielu tirdzniecības vietā saņemšanai iesnieguma izskatīšanas, atļaujas sagatavošanas un izsniegšanas, kā arī uzraudzības un kontroles procesa nodrošināšanai. Tiesiskais pamats personas datu apstrādei ir pārzinim tiesību aktos noteikto juridisko pienākumu izpilde (Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumi Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" un Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 43 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība").

Personas datu saņēmēji – Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments (par tirdzniecības vietas izvietojumu, vizuālo risinājumu, aizņemamās teritorijas platību un izmēriem), Rīgas domes Satiksmes departaments (par tirdzniecības vietas izvietojumu, aizņemamās teritorijas platību un izmēriem, ja tirdzniecības vieta plānota ielas sarkano līniju robežās), Rīgas pašvaldības policija (uzraudzības un kontroles funkciju veikšanai), Pārtikas un veterinārais dienests un Valsts ieņēmumu dienests.

Tirdzniecības dalībnieka – fiziskas personas datus (vārds, uzvārds un personas kods) Rīgas valstspilsētas pašvaldība pārbauda Valsts ieņēmumu dienesta pārziņā esošajā informācijas sistēmā ar nolūku pārliecināties, vai persona ir reģistrējusi savu saimniecisko darbību, izņemot gadījumus, kad normatīvie akti nenosaka personai pienākumu reģistrēt saimniecisko darbību.

Personas dati tiks glabāti ne ilgāk kā vienu gadu pēc iesnieguma izskatīšanas un atļaujas izsniegšanas.

Informējam, ka personai kā datu subjektam ir tiesības:

1) pieprasīt pārzinim piekļūt datu subjekta apstrādātajiem personas datiem, lūgt neprecīzo personas datu labošanu vai dzēšanu, iesniedzot pamatojumu lūgumam, likumā noteiktajos gadījumos lūgt personas datu apstrādes ierobežošanu, kā arī iebilst pret apstrādi;

2) iesniegt uzraudzības iestādē (Datu valsts inspekcijā) sūdzību par nelikumīgu personas datu apstrādi.

(iesnieguma iesniedzēja vārds, uzvārds)   (paraksts)

_______. gada ___. _____________


A pielikums ____._____._________. iesniegumam

Preču grupas

Iesniegumā norādītajā tirdzniecības vietā tiks realizētas šādas preču grupas:

(plānoto preču grupu vai apakšgrupu " " atzīmēt ar )
Pieļaujama tirdzniecība ar norādīto preču grupu Preču grupu uzskaitījums
Vecrīgā RVC* RVC* ārpus ielu sarka-
najām līnijām
KAP "Meža-
parks"
Rīgas valsts-
pilsētas pludmalēs, Lucavsalā
Tirdz-
niecības vietās pie kapiem
Pārējā Rīgas valsts-
pilsētas teritorijā
+ + + + pašu izgatavoti amatniecības darinājumi
+ + + + pašu izgatavoti mākslas priekšmeti
+ + + + + + saldējums
+ + + + + + **karstās uzkodas no specializētām iekārtām
+ + + + + + **bezalkoholiskie dzērieni izlejamā veidā no speciālām iekārtām vai neplīstošā iepakojumā;
+ + + + + + cukurvate no specializētām iekārtām
+ + + + ziedi, zari, no tiem gatavoti izstrādājumi

pašu audzēti

iepirkti

+ + + + Ziemassvētkiem paredzētie skuju koki un zari un no tiem gatavoti izstrādājumi:

pašu audzēti

iepirkti

+ + augļi, dārzeņi, ogas:

pašu audzēti

iepirkti

+ + pašu audzētu puķu un dārzeņu stādi, dēsti, sīpoli, gumi, ziemcietes un sēklas
+ + pašu audzēti (nelielos apjomos) augļu koku un ogulāju stādi, dekoratīvo koku un krūmu stādi
+ + savvaļas ogas, augļi, rieksti, sēnes un savvaļas ziedi
mikrouzņēmumu, mazo uzņēmumu ražota produkcija, kurai piešķirts zaļās karotītes sertifikāts, vai mājas apstākļos ražota pārtikas produkcija, t. sk. no pašu ražotās lauksaimniecības produkcijas:
              Produkta uzskaitījums
+ + pašu kūpinātas zivis
+ + pašu kūpināta gaļa
+ + augkopības pārtikas produkti
+ + lopkopības pārtikas produkti (izņemot svaigu gaļu un svaigas zivis)
+ + biškopības produkti
    +       + pašu cepti maizes un miltu izstrādājumi
  + + sporta un atpūtas inventāra preces
+ grieztie ziedi, zari, no tiem gatavoti izstrādājumi, puķu un dekoratīvo koku un krūmu stādi;

pašu audzēti

iepirkti

+ mākslīgie ziedi, kapu vāzes, sveces (tikai Lieldienu svētku laikā (četras dienas no piektdienas līdz pirmdienai), 18. novembrī (vienu dienu), Mirušo piemiņas dienā (divas dienas – sestdienā un svētdienā pirms Mirušo piemiņas dienas))

* Rīgas vēsturiskais centrs, izņemot Vecrīgas teritoriju.

** Ar šo apliecinu, ka speciālā iekārta tirdzniecībai ar karstām uzkodām vai bezalkoholiskajiem dzērieniem izlejamā veidā tiks ekspluatēta atbilstoši ražotāja prasībām un ievērojot ugunsdrošības noteikumus.

(iesnieguma iesniedzēja paraksts, paraksta atšifrējums)

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

 

5. pielikums
Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa
saistošajiem noteikumiem Nr. 43

(RD 2022. gada 30. marta saistošo noteikumu Nr. 127 redakcijā)

Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centram

Iesniedzējs – fiziskā persona:

Vārds, uzvārds
Personas kods vai nodokļu maksātāja reģistrācijas kods
Kontaktinformācija :
Dzīvesvietas adrese
Tālruņa numurs
Elektroniskā pasta adrese

Iesniedzējs – juridiskā persona:

Nosaukums
Nodokļu maksātāja reģistrācijas kods
Kontaktinformācija:
Juridiskā adrese
Tālruņa numurs
Elektroniskā pasta adrese

Iesniedzējs – juridiskās vai fizskās personas pilnvarota persona
(jāaizpilda dati gan par pārstāvēto personu, gan pilnvaroto personu):

Pilnvarotās personas vārds, uzvārds vai nosaukums  
Personas kods vai nodokļu maksātāja reģistrācijas kods  
Kontaktinformācija:

Juridiskā adrese

 
Tālruņa numurs  
Elektroniskā pasta adrese  


Iesniegums ielu tirdzniecības organizēšanai reģistrētajā ielu tirdzniecības vietā

Lūdzu izsniegt atļauju ielu tirdzniecības organizēšanai reģistrētajā ielu tirdzniecības vietā:

Tirdzniecības vietas adrese:
Darbības periods, datums:
Tirdzniecības vietas darba laiks:

Tirdzniecība plānota (attiecīgo atbildi " " atzīmēt ar ):

Tirdzniecībai paredzēts izmantot mehānisko transportlīdzekli (tā pilna masa nepārsniedz 3500 kg) vai mehānisko transportlīdzekli kopā ar piekabi (to pilna masa nepārsniedz 5250 kg)

Tirdzniecība paredzēta no piekabes (treilera) un tā pilna masa nepārsniedz 1750 kg

Tirdzniecības vieta tiks speciāli iekārtota, izmantojot papildaprīkojumu (galdu, krēslu, saulessargu u.tml.)

Cita informācija par plānoto tirdzniecību:

Atļauju vēlos saņemt:

elektroniski uz šajā iesniegumā norādīto elektroniskā pasta adresi:
Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centrā
(adrese)

Lūdzu atļaut iekārtot ielu tirdzniecības vietu atbilstoši pēdējam Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā saskaņotajam projektam; minētais projekts un aktuālā (atbilstoši šī iesnieguma iesniegšanas gadam) ielu tirdzniecības vietas krāsaina fotofiksācija (A4 formātā) bez tirdzniecības vietas izvietojuma pievienoti pielikumā.*

Pielikumā:

ar tirdzniecības organizatora parakstu apstiprināts tirdzniecības dalībnieku saraksts, kurā norādīts fiziskās personas vārds, uzvārds un personas kods vai nodokļu maksātāja kods, juridiskās personas nosaukums un nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs, realizējamās preču grupas, aizņemamo tirdzniecības vietu skaits, transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurs tā izmantošanas gadījumā;

* Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā saskaņots tirdzniecības vietas projekts vai teritorijas labiekārtojuma ar tirdzniecības vietām būvniecības ieceres dokumentācijas un akta par objekta pieņemšanu ekspluatācijā kopija (uzrādot oriģinālu);

saskaņojums ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju – privātpersonu – vai valsts īpašumā esošā nekustamā īpašuma valdītāju, vai pašvaldības nekustamā īpašuma valdītāju vai apsaimniekotāju;

tirdzniecības vietā paredzētās preču grupas (aizpildīta iesnieguma A veidlapa);

tirdzniecības dalībnieka apliecinājums par Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētas nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskās ierīces vai iekārtas tehniskās pases vai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētu kvīšu esību;

  ja iesnieguma iesniedzējs ir pilnvarota persona, ja iesniegums tiek iesniegts elektroniski – pilnvara, kas parakstīta ar drošu elektronisko parakstu; ja iesniegums tiek iesniegts papīra formā – rakstiski parakstīta pilnvara.

Ar šo uzņemos atbildību par:

- sniegto ziņu patiesīgumu, pievienoto dokumentu likumīgu izcelsmi un kopiju atbilstību oriģināliem;

- par tirdzniecības dalībnieka (fiziskas personas) personas datu iegūšanas un personas datu iesniegšanas pašvaldībā tiesiskumu, lai pašvaldība nodrošinātu atļaujas ielu tirdzniecības organizēšanai izsniegšanu un tirdzniecības dalībnieka iekļaušanu tirdzniecības dalībnieku sarakstā, kas dos tiesības tirdzniecības dalībniekam veikt tirdzniecību organizētajā ielu tirdzniecībā.

Esmu informējis tirdzniecības dalībnieku par tiesību aktos noteikto dalībnieka personas datu apstrādi šī pakalpojuma nodrošināšanā.


Personas datu aizsardzība:

Pārzinis personas datu apstrādei ir Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centrs, adrese: Eduarda Smiļģa iela 46, Rīga, LV-1002, tālrunis 67012222, elektroniskā pasta adrese: aic@riga.lv.

Personas datu aizsardzības speciālists ir Rīgas domes Datu aizsardzības un informācijas tehnoloģiju drošības centrs, adrese: Dzirciema iela 28, Rīga, LV-1007, elektroniskā pasta adrese: dac@riga.lv.

Personas datu apstrādes mērķis – atļaujas ielu tirdzniecības organizēšanai reģistrētajā ielu tirdzniecības vietā saņemšanai iesnieguma izskatīšanas, atļaujas sagatavošanas un izsniegšanas, kā arī uzraudzības un kontroles procesa nodrošināšanai. Tiesiskais pamats personas datu apstrādei ir pārzinim tiesību aktos noteikto juridisko pienākumu izpilde (Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumi Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" un Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 43 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība").

Personas datu saņēmēji – Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments (tirdzniecības vietas izvietojuma, vizuālā risinājuma, aizņemamās teritorijas platības un izmēru saskaņošanai), Rīgas domes Satiksmes departaments (tirdzniecības vietas izvietojuma, aizņemamās teritorijas platības un izmēru, ja tirdzniecības vieta plānota ielas sarkano līniju robežās, saskaņošanai), Rīgas pašvaldības policija (uzraudzības un kontroles funkciju veikšanai), kā arī Pārtikas un veterinārais dienests un Valsts ieņēmumu dienests.

Tirdzniecības dalībnieka – fiziskas personas – datus (vārds, uzvārds un personas kods) Rīgas valstspilsētas pašvaldība pārbauda Valsts ieņēmumu dienesta pārziņā esošajā informācijas sistēmā ar nolūku pārliecināties, vai persona ir reģistrējusi savu saimniecisko darbību, izņemot gadījumus, kad normatīvie akti nenosaka personai pienākumu reģistrēt saimniecisko darbību.

Personas dati tiks glabāti ne ilgāk kā vienu gadu pēc iesnieguma izskatīšanas un atļaujas izsniegšanas.

Informējam, ka personai kā datu subjektam ir tiesības:

1) pieprasīt pārzinim piekļūt datu subjekta apstrādātajiem personas datiem, lūgt neprecīzo personas datu labošanu vai dzēšanu, iesniedzot pamatojumu lūgumam, likumā noteiktajos gadījumos lūgt personas datu apstrādes ierobežošanu, kā arī iebilst pret apstrādi;

2) iesniegt uzraudzības iestādē (Datu valsts inspekcijā) sūdzību par nelikumīgu personas datu apstrādi.

(iesnieguma iesniedzēja vārds, uzvārds)   (paraksts)

_______.gada ___. _____________


A pielikums ____._____._________. iesniegumam

Preču grupas

Iesniegumā norādītajā tirdzniecības vietā tiks realizētas šādas preču grupas:
(plānoto preču grupu vai apakšgrupu " " atzīmēt ar )

Pieļaujama tirdzniecība ar norādīto preču grupu Preču grupu uzskaitījums
Vecrīgā RVC* RVC* ārpus ielu sarka-
najām līnijām
KAP "Meža-
parks"
Rīgas valsts-
pilsētas pludmalēs, Lucavsalā
Tirdz-
niecības vietās pie kapiem
Pārējā Rīgas valsts-
pilsētas teritorijā
+ + + + pašu izgatavoti amatniecības darinājumi
+ + + + pašu izgatavoti mākslas priekšmeti
+ + + + + + saldējums
+ + + + + + **karstās uzkodas no specializētām iekārtām
+ + + + + + **bezalkoholiskie dzērieni izlejamā veidā no speciālām iekārtām vai neplīstošā iepakojumā;
+ + + + + + cukurvate no specializētām iekārtām
+ + + + ziedi, zari, no tiem gatavoti izstrādājumi

pašu audzēti

iepirkti

+ + + + Ziemassvētkiem paredzētie skuju koki un zari un no tiem gatavoti izstrādājumi:

pašu audzēti

iepirkti

+ + augļi, dārzeņi, ogas

pašu audzēti

iepirkti

+ + pašu audzētu puķu un dārzeņu stādi, dēsti, sīpoli, gumi, ziemcietes un sēklas
+ + pašu audzēti (nelielos apjomos) augļu koku un ogulāju stādi, dekoratīvo koku un krūmu stādi
+ + savvaļas ogas, augļi, rieksti, sēnes un savvaļas ziedi
mikrouzņēmumu, mazo uzņēmumu ražota produkcija, kurai piešķirts zaļās karotītes sertifikāts, vai mājas apstākļos ražota pārtikas produkcija, t. sk. no pašu ražotās lauksaimniecības produkcijas:
Produkta uzskaitījums
+ + pašu kūpinātas zivis
+ + pašu kūpināta gaļa
+ + augkopības pārtikas produkti
+ + lopkopības pārtikas produkti (izņemot svaigu gaļu un svaigas zivis)
+ + biškopības produkti
    +       + pašu cepti maizes un miltu izstrādājumi
+ + sporta un atpūtas inventāra preces
+ grieztie ziedi, zari, no tiem gatavoti izstrādājumi, puķu un dekoratīvo koku un krūmu stādi;

pašu audzēti

iepirkti

+ mākslīgie ziedi, kapu vāzes, sveces (tikai Lieldienu svētku laikā (četras dienas no piektdienas līdz pirmdienai), 18. novembrī (vienu dienu), Mirušo piemiņas dienā (divas dienas – sestdienā un svētdienā pirms Mirušo piemiņas dienas))

* Rīgas vēsturiskais centrs, izņemot Vecrīgas teritoriju.

** Ar šo apliecinu, ka speciālā iekārta tirdzniecībai ar karstām uzkodām vai bezalkoholiskajiem dzērieniem izlejamā veidā tiks ekspluatēta atbilstoši ražotāja prasībām un ievērojot ugunsdrošības noteikumus.

(iesnieguma iesniedzēja paraksts, paraksta atšifrējums)

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

 

8. pielikums
Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa
saistošajiem noteikumiem Nr. 43

(RD 2022. gada 30. marta saistošo noteikumu Nr. 127 redakcijā)

Vizuālie paraugi

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2022. gada 30. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 127 "Grozījumi Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 43 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošie noteikumi "Grozījumi Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 43 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība"" paredz grozījumus saistībā ar vārda "valstspilsēta" lietojumu. Ir precizētas prasības ielu tirdzniecībai reģistrētajās vietās, pasākuma laikā, kā arī sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai pieļaujamu tirdzniecības vietu risinājumi. Precizēta punktu redakcija par atļauju izsniegšanu un pieteikšanās termiņiem reģistrētai ielu tirdzniecībai. Papildināts ar dokumentu iesniegšanas kanālu www.latvija.lv ielu tirdzniecības organizēšanai pasākuma laikā. Precizētas prasības tirdzniecības vietu izvietojuma shēmu iesniegšanai atbilstoši konkrētam ielu tirdzniecības veidam un papildināts ar prasību iesniegt situācijas plānus. Palielināts pieļaujamo tirdzniecības dienu skaits gadā īslaicīga rakstura ielu tirdzniecībai. Papildināts ar pielikumu ieteicamam risinājumam ielu tirdzniecībā sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu veikšanai. Precizētas prasības tirdzniecības vietas tīrības un kārtības nodrošināšanai rudens/ziemas sezonā sniega gadījumā un tirdzniecības vietu demontāžai. Papildināts ar pieļaujamo preču grupu reģistrētajā ielu tirdzniecības vietā. Papildināti nosacījumi ielu tirdzniecības atļaujas darbības apturēšanai uz laiku. Precizēta noteikumu punkta redakcija par demontāžas nosacījumu neievērošanu sabiedriskās ēdināšanas vietām. Veiktas redakcionālas izmaiņas iesniegumu veidlapās, precizēts iesniedzamo dokumentu uzskaitījums atbilstoši saistošo noteikumu prasībām.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 43 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība" (turpmāk – Saistošie noteikumi) redakcijā nepieciešams veikt izmaiņas saistībā ar www.latvija.lv dokumentu iesniegšanas kanāla ieviešanu ielu tirdzniecības organizēšanai. Papildināts ar prasību iesniegt zemes situāciju plānus (nepieciešamo plānu tirdzniecības vietas iezīmēšanai pēc pieprasījuma bez maksas iespējams saņemt Apkaimju iedzīvotāju centrā), lai varētu noteikt tirdzniecības vietas zemes piederību, jautājuma tālākai izskatīšana par saskaņojumu ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai valdītāju, kā arī pašvaldības nodevas aprēķināšanai. Atbilstoši konkrētam ielu tirdzniecības veidam ir precizētas prasības tirdzniecības vietu izvietojuma shēmai, tās iesniegšana nepieciešama visos gadījums. Ja tirdzniecības vietu paredzēts iekārtot teritorijā, kas atrodas ielu sarkanajās līnijās, izvietojuma izskatīšana Rīgas domes Satiksmes departamentā tiek veikta Rīgas valstspilsētas pašvaldības iekšējā dokumentu aprites kārtībā. Lai atbalstītu tirdzniecības veicējus, no 36 uz 56 ir palielināts pieļaujamais tirdzniecības dienu skaits gadā. Izvērtējot 2021. gada praksi, ir veikti precizējumi un papildinājumi tirdzniecības vietu risinājuma pieļaujamos nosacījumos un tirdzniecības vietu demontāžai. Saistošo noteikumu 59.1. apakšpunktā ir precizēti nosacījumi pieļaujamo mēbeļu izvietošanai, aizliegums to stiprināšanai pie fasādes vai kopā stiprināšanai ir attiecināms arī uz citiem priekšmetiem, kas var tikt izmantoti sēdvietu vai galdu iekārtošanai, piemēram, soli, kastes, mucas, rati, paletes u. tml. Ņemot vērā, ka āra kafejnīcas atļauts nedemontēt līdz 2023. gada 31. martam, ir precizēti nosacījumi kārtības nodrošināšanai rudens/ziemas sezonā sniega gadījumā. Lai operatīvāk varētu veikt tirdzniecības vietu darbības apturēšanu uz laiku steidzamos gadījumos, Saistošie noteikumi ir papildināti ar pilnvarojumu to veikt Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centram, kā arī ar tiesībām ierādīt citu tirdzniecības vietu. Lai novērstu gadījumus, kad tiesības nedemontēt āra kafejnīcas rudens/ziemas sezonā līdz 2023. gada 31. martam tiek izmantotas ļaunprātīgi, nedemontējot konstrukcijas, kas neatbilst saskaņotajam risinājumam, ir precizēta saistošo noteikumu 112. punkta redakcija, kā arī labota elektroniskā e-pasta adrese, tādā veidā paātrinot iesniegto iesniegumu apriti.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetuu

Neietekmē.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Tiek precīzāk skaidroti tirdzniecības nosacījumi. Atvieglojumi īslaicīga rakstura ielu tirdzniecībā labvēlīgi ietekmē uzņēmējdarbības vidi.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Neietekmē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Informācija par sagatavotajiem grozījumiem tika izsūtīta Latvijas Tirgotāju asociācijai, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijai, biedrībai "Latvijas mājražotāji", biedrībai "Zemnieku saeima", Latvijas bāru asociācijai, biedrībai "Latviešu tautas mākslas savienība". Iebildumi vai priekšlikumi netika saņemti.

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!