• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kuldīgas novada domes 2022. gada 24. februāra saistošie noteikumi Nr. KNP/2022/8 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei Kuldīgas novada pašvaldības izglītības iestādēs". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2022., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/op/2022/53.17

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ropažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 7/22

Ropažu novada pašvaldības aģentūras "Saimnieks" nolikums

Vēl šajā numurā

16.03.2022., Nr. 53

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Kuldīgas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: KNP/2022/8

Pieņemts: 24.02.2022.

OP numurs: 2022/53.17

2022/53.17
RĪKI

Kuldīgas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Kuldīgas novada domes saistošie noteikumi Nr. KNP/2022/8

Kuldīgā 2022. gada 24. februārī

Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei Kuldīgas novada pašvaldības izglītības iestādēs

APSTIPRINĀTI
ar Kuldīgas novada domes
24.02.2022. sēdes lēmumu (prot. Nr. 2, p. 85)

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
12. panta 2.1 daļu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā tiek maksāts līdzfinansējums par profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvi Kuldīgas novada pašvaldības izglītības iestādēs (turpmāk – izglītības iestādes).

2. Līdzfinansējuma maksāšanas kārtība attiecas uz izglītības iestāžu audzēkņu (turpmāk – izglītojamais) vecāku vai likumisko pārstāvju (turpmāk – vecāki) maksājumu veikšanu līdzfinansējumam par profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvi izglītības iestādēs.

3. Līdzfinansējuma apmēru profesionālās ievirzes izglītības programmai nosaka Kuldīgas novada Dome ar atsevišķu lēmumu.

4. Citu pašvaldību administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušiem izglītojamajiem, kuri profesionālās ievirzes izglītības programmu apgūst Kuldīgas novada pašvaldības izglītības iestādēs, līdzfinansējuma apmērs tiek noteikts atbilstoši starp pašvaldībām noslēgtajam līgumam. Līgumu par līdzfinansējumu ar citu pašvaldību slēdz Kuldīgas novada pašvaldības izpilddirektors.

Ja līgums ar citu pašvaldību par līdzfinansējumu netiek noslēgts, vecāki vai izglītojamais noteikto līdzfinansējumu sedz pats Kuldīgas novada Domes lēmumā noteiktajā apmērā.

5. Līdzfinansējums par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs veido daļu no katras izglītības iestādes finansējuma.

6. Izglītības iestādes no vecāku līdzfinansējuma maksājumiem iegūtos līdzekļus izlieto mācību procesa nodrošināšanai, izglītības iestādes pedagogu un darbinieku atalgojumam, kā arī izglītības iestādes attīstībai un uzturēšanas izdevumu segšanai.

7. Līdzfinansējumu vecāki vai izglītojamais maksā bezskaidras naudas norēķinu veidā, pamatojoties uz pašvaldības izdotu grāmatvedības attaisnojuma dokumentu (rēķins, kvīts).

8. Līdzfinansējumu vecāki vai izglītojamais maksā Domes lēmumā norādītajā kārtībā katru mēnesi, vienreiz ceturksnī vai par mācību pusgadu.

9. No līdzfinansējuma maksas 100 % apmērā attiecīgajā mācību gadā atbrīvo izglītojamos, ja izglītojamā dzīvesvieta ir deklarēta Kuldīgas novada administratīvajā teritorijā, un:

9.1. izglītojamais ir no ģimenes, kurai piešķirts Latvijas Goda ģimenes statuss un izsniegta 3+ Ģimenes karte;

9.2. izglītojamais ir no ģimenes, kurai ar Kuldīgas novada pašvaldības aģentūras "Sociālais dienests" lēmumu ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statuss;

9.3. izglītojamam noteikta invaliditāte.

10. No līdzfinansējuma Kuldīgas novada sporta skolā tiek atbrīvoti:

10.1. izglītojamais ir iekļauts Latvijas sporta veidu federāciju apstiprinātajā izlašu dalībnieku vai kandidātu sarakstā;

10.2. izglītojamais ir Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis.

11. Vecāki maksā 50 % no noteiktās līdzfinansējuma maksas, ja izglītojamā dzīvesvieta ir deklarēta Kuldīgas novada administratīvajā teritorijā, un divi bērni no vienas ģimenes apgūst profesionālās ievirzes izglītības programmu vienā Kuldīgas novada pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādē.

12. Citos gadījumos par īpašiem sasniegumiem un aktivitāti, pamatojoties uz izglītības iestādes izstrādātiem kritērijiem un izglītības iestādes koleģiālās institūcijas (pedagoģiskās padomes u.c.) lēmumu un direktora rīkojumu, izglītojamā vecākus var atbrīvot no līdzfinansējuma maksas 50 % vai 100 % apmērā.

13. Līdzfinansējuma maksas atlaides tiek piemērotas no nākamā maksājuma perioda pēc izglītojamā vecāku iesnieguma saņemšanas izglītības iestādē un saskaņā ar iepriekšējā mēneša pēdējā datuma Valsts izglītības informatizācijas sistēmas (turpmāk – VIIS) datiem.

14. Ja izglītojamais attaisnoti (iesniedzot ģimenes ārsta izziņu) nav apmeklējis nodarbības profesionālās ievirzes izglītības programmās un kavējuma periods ir ilgāks par vienu mēnesi, par kavēto laika periodu līdzfinansējums nav jāmaksā, izņemot gadījumu, kad izglītojamais (izglītojamā vecāki) ir vienojušies ar izglītības iestādes vadību par papildus nodarbībām iekavētās mācību programmas apgūšanai.

15. Šo noteikumu ievērošanas un līdzfinansējuma iemaksas izpildes kontroli organizē un nodrošina izglītības iestādes direktors.

16. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē:

16.1. Kuldīgas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 2019/5 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei Kuldīgas novada pašvaldības izglītības iestādēs";

16.2. Skrundas novada domes 27.08.2009. lēmums "Par līdzdalības maksājumu apstiprināšanu Skrundas mūzikas skolā" (Nr. 9, p. 36);

16.3. Alsungas mūzikas skolas audzēkņu vecāku līdzfinansējuma kārtība, (2015. gada 21. septembrī);

16.4. Skrundas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 9/2011 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību Skrundas Mūzikas skolā";

16.5. Alsungas novada domes saistošie noteikumi Nr. 13/2014 "Par vecāku līdzfinansējuma samaksas kārtību Alsungas Mūzikas skolā";

16.6. Alsungas novada domes saistošie noteikumi Nr. 3/2015 "Par vecāku līdzfinansējuma samaksas kārtību Alsungas Mūzikas skolā".

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja I. Bērziņa

 

Paskaidrojuma raksts
Kuldīgas novada 2022. gada 24. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. KNP/2022/8 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību Kuldīgas novada pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Atbilstoši Izglītības likuma 12. panta 2.1 daļai pašvaldība saistošajos noteikumos var paredzēt daļēju maksu kā līdzfinansējumu par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs. Saistošo noteikumu sagatavošana saistīta ar administratīvi teritoriālo reformu, kas stājās spēkā 01.07.2021., Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktu, kas paredz izvērtēt novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņemt jaunus novada saistošos noteikumus.

Saistošie noteikumi paredz vienotu kārtību līdzfinansējuma veikšanai profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei jaunizveidotā Kuldīgas novada izglītības iestādēs.

2. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem noteikta daļēja maksa kā līdzfinansējums par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs un šie noteikumi attieksies kā uz mūzikas, tā arī uz mākslas un sporta profesionālās ievirzes izglītības programmām.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Līdzfinansējums nedaudz samazinās pašvaldības budžeta izdevumus, bet galvenais saistošo noteikumu mērķis ir disciplinēt izglītojamos un paaugstināt vecāku atbildības līmeni par viņu bērnu sekmēm izvēlētajā profesionālās ievirzes programmas apgūšanā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Privātpersona var griezties saistošo noteikumu piemērošanā izglītības iestādē vai Kuldīgas novada pašvaldībā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja I. Bērziņa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!