• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Madonas novada domes 2021. gada 16. novembra lēmums Nr. 418 "Par Sosnovska latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskā plāna Madonas novadā 2022.–2027. gadam apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2022., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/op/2022/46.15

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ogres novada domes saistošie noteikumi Nr. 10/2022

Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem par Ogres novada pašvaldības 2021. gada 14. oktobra saistošo noteikumu Nr. 21/2021 "Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtību Ogres novadā" 2. punktā minētajiem objektiem...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

07.03.2022., Nr. 46

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Madonas novada dome

Veids: lēmums

Numurs: 418

Pieņemts: 16.11.2021.

OP numurs: 2022/46.15

2022/46.15
RĪKI

Madonas novada domes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Madonas novada pašvaldības domes lēmums Nr. 418

Madonā 2021. gada 16. novembrī (prot. Nr. 14, 26. p.)

Par Sosnovska latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskā plāna Madonas novadā 2022.–2027. gadam apstiprināšanu

Pamatojoties uz Augu aizsardzības likuma 18.1 panta sestās daļas pirmo punktu, 2008. gada 14. jūlija Ministru kabineta noteikumu Nr. 559 "Invazīvo augu sugas – Sosnovska latvāņa – izplatības ierobežošanas noteikumi" 12. punktu, ņemot vērā 16.11.2021. Finanšu un attīstības komitejas atzinumu, atklāti balsojot: PAR – 15 (Agris Lungevičs, Aigars Šķēls, Andrejs Ceļapīters, Andris Dombrovskis, Andris Sakne, Artūrs Čačka, Artūrs Grandāns, Gunārs Ikaunieks, Guntis Klikučs, Iveta Peilāne, Kaspars Udrass, Māris Olte, Valda Kļaviņa, Vita Robalte, Zigfrīds Gora), PRET – NAV, ATTURAS – NAV, Madonas novada pašvaldības dome NOLEMJ:

1. Apstiprināt Sosnovska latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizatorisko plānu Madonas novadā 2022.–2027. gadam.

2. Informāciju par plānu ievietot Madonas novada mājaslapā www.madona.lv līdz 2022. gada 1. aprīlim, kā arī pašvaldības informatīvajā izdevumā "Madonas Vēstnesis"

3. Pašvaldība oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicēt lēmumu par latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu uzsākšanu attiecīgajā teritorijā, norādot latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu īstenošanas laiku un administratīvo teritoriju, kā arī atsauci uz pašvaldības mājaslapas sadaļu, kurā publicēts plāns.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 188. panta pirmo daļu, lēmumu var pārsūdzēt viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas Administratīvajā rajona tiesā.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmo daļu, lēmums stājas spēkā ar brīdi, kad tas paziņots adresātam.

Pielikumā: Sosnovska latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskais plāns Madonas novadā 2022.–2027. gadam.

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

 

Pielikums
Madonas novada pašvaldības domes
16.11.2021. lēmumam Nr. 418 (prot. Nr. 14, 26. p.)

Madonas novada administratīvajā teritorijā esošo Sosnovska latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskais plāns 2022.–2027. gadam

N.p.k.

Aktivitāte

Atbildīgais

Laiks, kad plānota aktivitāte

1

Paziņojumu izsūtīšana ar Sosnovska latvāņu invadēto platību īpašniekiem vai lietotājiem, par nepieciešamību veikt ierobežošanas pasākumus. Nekustāmā īpašuma pārvaldības un teritoriālās plānošanas nodaļa. Katru gadu līdz 1. aprīlim.

2

Informācijas publicēšana un atjaunošana par Sosnovska latvāņa ierobežošanas metodēm un pieredzi pašvaldības mājaslapās www.madona.lv, www.lubana.lv, www.cesvaine.lv, www.ergli.lv, www.barkava.lv, www.berzaune.lv, www.aronaspagasts.lv, www.dzelzava.lv Sabiedriskās attiecības un mājas lapas administrators. Visa plāna darbības laikā.

3

Informācijas publicēšana un atjaunošana par Sosnovska latvāņa ierobežošanas veicējiem pašvaldības mājaslapā www.madona.lv Attīstības nodaļa un mājaslapas administrators. Visa plāna darbības laikā.

4.

Informatīva semināra par Sosnovska latvāņa ierobežošanas metodēm un rezultātiem, sadarbībā ar Valsts Augu aizsardzības dienestu. Nekustāmā īpašuma pārvaldības un teritoriālās plānošanas nodaļa. Katru gadu līdz 15. aprīlim.

5.

Sosnovska latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu plānošana un veikšana pielietojot latvāņu izplatības ierobežošanas metodes, kas norādītas Ministru kabineta 2008. gada 14. jūlija noteikumu Nr. 559 "Invazīvo augu sugas – Sosnovska latvāņa – izplatības ierobežošanas noteikumi" (turpmāk tekstā – Noteikumi) 20. punktā. Ar Sosnovska latvāni invadēto teritoriju īpašnieki vai tiesiskie valdītāji. Visa plāna darbības laikā.

6.

Zemes īpašnieku vai tiesisko valdītāju informēšana par plānotajiem Sosnovska latvāņa ierobežošanas pasākumiem tiem piederošajā īpašumā, to izmaksām un piespiedu piedziņu, ja tie nav veikuši Sosnovska latvāņa ierobežošanas pasākumus un konkrētās audzes palielina Sosnovska latvāņa invāziju blakus esošajos īpašumos. Pagasta pārvaldes vadītājs

Katru gadu, sākot ar 2023. gadu, līdz 10. jūnijam.

7.

Ar Sosnovska latvāni invadēto zemes vienību apsekošana (vismaz 1 reize), konstatētā fakta ir/nav veikti Sosnovska latvāņa ierobežošanas pasākumi – reģistrācija Sosnovska latvāņa ierobežošanas pasākumu uzskaites žurnālā (1. pielikums), kurās nav veikti Sosnovska latvāņa ierobežošanas pasākumi informācijas sniegšana administratīvajai komisijai vai Valsts augu aizsardzības dienestam par zemes vienībām, kurās nav veikti ierobežošanas pasākumi. Pagasta pārvaldes vadītājs un Nekustāmā īpašuma pārvaldības un teritoriālās plānošanas nodaļa. Protokolu sastāda pašvaldības kārtībnieks, sadarbībā ar Valsts augu aizsardzības dienesta inspektoru. 25. jūnijs – 9. jūlijs: pirmreizēja apsekošana;

10.–20. jūlijs: brīdinājumu izsūtīšana un 2 nedēļas apkarošanas pasākumu veikšanai;

15. augusts – 15. septembris: Atkārtota apsekošana un Valsts augu aizsardzības dienesta iesaistīšana, ņemot vērā Sosnovska latvāņa sēklu izplatīšanās risku.

8.

Latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu plāna Madonas novadā 2022.–2026. gadam precizēšana. Nekustāmā īpašuma pārvaldības un teritoriālās plānošanas nodaļa. Katru gadu no 1. februāra līdz 1. aprīlim.

9.

Sadarbība ar valsts institūcijām, pašvaldībām, sabiedriskām organizācijām saistībā ar latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizēšanu un koordinēšanu. Nekustāmā īpašuma pārvaldības un teritoriālās plānošanas nodaļa. Visa plāna darbības laikā.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!