• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes novada domes 2022. gada 3. februāra saistošie noteikumi Nr. 29 "Prasības regulējamā Lubāna ezera hidrotehniskās būves ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai un administratīvā atbildība par šo prasību pārkāpšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2022., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/op/2022/41.25

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 45

Par kārtību, kādā Tukuma novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā

Vēl šajā numurā

28.02.2022., Nr. 41

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 29

Pieņemts: 03.02.2022.

OP numurs: 2022/41.25

2022/41.25
RĪKI

Rēzeknes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rēzeknes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 29

Rēzeknē 2022. gada 3. februārī

Prasības regulējamā Lubāna ezera hidrotehniskās būves ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai un administratīvā atbildība par šo prasību pārkāpšanu

APSTIPRINĀTI
Rēzeknes novada domes
2022. gada 3. februāra sēdē (prot. Nr. 4, 2. §)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2011. gada 12. jūlija noteikumu
Nr. 549 "Noteikumi par ūdens objektiem, kuru hidroloģiskais
režīms ir regulējams ar hidrotehniskajām būvēm" 7. un 9. punktu

1. Saistošie noteikumi apstiprina Lubāna ezera ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumus (Pielikums) un nosaka prasības regulējamā Lubāna ezera hidrotehniskās būves ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai, kā arī administratīvo atbildību par šo prasību pārkāpšanu.

2. Regulējamā Lubāna ezera hidrotehnisko būvju apsaimniekotājam plūdu draudu novēršanai jāievēro šādas noteiktās hidrotehnisko būvju ekspluatācijas režīma prasības:

2.1. nodrošināt ūdens līmeņa uzturēšanu, atbilstoši Lubāna ezera ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumu dispečergrafikam;

2.2. nodrošināt hidrotehnisko būvju uzturēšanu ūdens līmeņa regulēšanai atbilstošā tehniskā stāvoklī;

2.3. veikt hidrotehnisko būvju stāvokļa regulārus novērojumus, tos dokumentējot, Lubāna ezera ūdens līmeņu nostrādes palu un plūdu caurplūdumu novadīšanas laikā;

2.4. noskaidrojot Valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" prognozi par pavasara paliem vai vasaras – rudens plūdiem ar noteci lielāku par 10 % varbūtību, veikt Lubānas ezera līmeņa nostrādi līdz atzīmei 92,1 m LAS – 2000,5;

2.5. ja saskaņā ar Valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" prognozi paredzams ūdens paaugstināts pieplūdums, kā rezultātā var tikt pārsniegts augstākais plūdu līmenis – 95,4 m, tad Lubāna ezera hidrotehnisko būvju apsaimniekotājs, saskaņojot rīcības plānu ar Rēzeknes novada pašvaldību, Madonas novada pašvaldību, Valsts vides dienesta Madonas reģionālo pārvaldi un Valsts vides dienesta Rēzeknes reģionālo pārvaldi, var veikt ārkārtas ūdens līmeņa pazemināšanu zem zemākā ūdens līmeņa – 92,1m LAS – 2000,5;

2.6. nekavējoties informēt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādes Rēzeknes daļu, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldi, Neatliekamās medicīniskās palīdzības Latgales reģionālo centru, Valsts vides dienesta Rēzeknes reģionālās vides pārvaldi, Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālo administrāciju, Rēzeknes novada pašvaldību, Madonas novada pašvaldību par situāciju, ka ūdens līmenis sasniedz augstāko plūdu līmeni, avārijas draudiem vai jau par notikušu avāriju.

3. Administratīvā pārkāpuma procesu par prasību regulējamā Lubāna ezera hidrotehniskās būves ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai pārkāpumiem, līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic:

3.1. Rēzeknes novada pašvaldības Centrālās administrācijas (turpmāk – administrācijas) Administratīvā inspekcija;

3.2. administrācijas Zemes un publisko ūdeņu pārvaldības dienesta vecākais vides aizsardzības speciālists.

4. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Rēzeknes novada pašvaldības Administratīvā komisija.

5. Par regulējamā Lubāna ezera hidrotehnisko būvju ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai prasību pārkāpumiem piemēro naudas sodu no 14 (četrpadsmit) līdz 70 (septiņdesmit) naudas soda vienībām.

6. Atzīt par spēku zaudējušiem Rēzeknes novada pašvaldības 2015. gada 3. decembra saistošos noteikumus Nr. 59 "Par Lubāna ezera ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumiem".

Rēzeknes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Švarcs

 

 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem "Prasības regulējamā Lubāna ezera hidrotehniskās būves ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai un administratīvā atbildība par šo prasību pārkāpšanu"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Šobrīd prasības regulējamā Lubāna ezera hidrotehniskās būves ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai, kā arī administratīvo atbildību par šo prasību pārkāpšanu, nosaka Rēzeknes novada pašvaldības 2015. gada 3. decembra saistošie noteikumi Nr. 59 "Par Lubāna ezera ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumiem", turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 59, kuri spēkā no 2016. gada 17. marta (publicēti Rēzeknes novada pašvaldības bezmaksas izdevumā "Rēzeknes novada ziņas" 2016. gada 6. martā Nr. 1 (37)).

Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktu, 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus. Līdz novada saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2022. gada 1. jūnijam, ir spēkā novadu veidojošo bijušo pašvaldību saistošie noteikumi, izņemot saistošos noteikumus par teritorijas plānojumu, kurus izstrādā līdz 2025. gada 31. decembrim.

Ņemot vērā Rēzeknes novada pašvaldībā notikušās darba organizācijas un strukturālās izmaiņas saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu, lietderīgi izdot jaunus saistošos noteikumus, kas reglamentētu prasības regulējamā Lubāna ezera hidrotehniskās būves ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai un administratīvo atbildību par šo prasību pārkāpšanu.

2. Īss projekta satura izklāsts

Rēzeknes novada pašvaldības saistošie noteikumi "Par Lubāna ezera ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumiem" izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2011. gada 12. jūlija noteikumu Nr. 549 "Noteikumi par ūdens objektiem, kuru hidroloģiskais režīms ir regulējams ar hidrotehniskajām būvēm" 7. un 9. punkta deleģējumu.

Saistošie noteikumi apstiprina Lubāna ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumus, kas izstrādāti 2015. gadā.

Saistošie noteikumi nosaka prasības regulējamā Lubāna ezera hidrotehniskās būves ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai, paredz administratīvo atbildību par šo prasību pārkāpšanu un nosaka amatpersonas, kas veic administratīvo procesu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošana neietekmē pašvaldības budžetu.

Lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas vai radīt jaunas darba vietas.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi attiecināmi uz Lubāna ezera hidrotehnisko būvju īpašnieku vai tiesisko valdītāju, vai saimnieciskās darbības veicēju.

Uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi neskars.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Personas Saistošo noteikumu projekta piemērošanas jautājumos var griezties Rēzeknes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Administratīvajā inspekcijā.

Saistošie noteikumi neskar administratīvās procedūras.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Sabiedrības līdzdalība Saistošo noteikumu projekta izstrādāšanā netika nodrošināta.

Rēzeknes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Švarcs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!