• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cēsu novada domes 2022. gada 1. decembra saistošie noteikumi Nr. 47 "Grozījumi Cēsu novada domes 2021. gada 11. novembra saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par Cēsu novada pašvaldības atbalstu bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, audžuģimenēm un aizbildņiem"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2022., Nr. 253 https://www.vestnesis.lv/op/2022/253.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 48

Grozījums Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Cēsu novada pašvaldībā"

Vēl šajā numurā

30.12.2022., Nr. 253

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Cēsu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 47

Pieņemts: 01.12.2022.

OP numurs: 2022/253.10

2022/253.10
RĪKI

Cēsu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 47

Cēsīs 2022. gada 1. decembrī

Grozījumi Cēsu novada domes 2021. gada 11. novembra saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par Cēsu novada pašvaldības atbalstu bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, audžuģimenēm un aizbildņiem"

Apstiprināti ar Cēsu novada domes 01.12.2022. lēmumu Nr. 676

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu,
Ministru kabineta 15.11.2005. noteikumu Nr. 857
"Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un
bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes
aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās"
22., 27., 30., 31. un 31.1 punktu, Ministru kabineta 26.06.2018.
noteikumu "Audžuģimenes noteikumi" 78. punktu un
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
25.2 panta piekto daļu

Izdarīt Cēsu novada domes 2021. gada 11. novembra saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par Cēsu novada pašvaldības atbalstu bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, audžuģimenēm un aizbildņiem" (turpmāk – Saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt Saistošo noteikumu 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Noteikumu 3.3.2.–3.3.4. apakšpunktos minēto atbalstu ir tiesības saņemt bāreņiem, audžuģimenēm un aizbildņiem:

4.1. ja lēmumu par bāreņa ārpusģimenes aprūpi ir pieņēmusi Cēsu novada bāriņtiesa vai kāda no Cēsu novadu veidojošo bijušo pašvaldību bāriņtiesām un bāreņa deklarētā dzīvesvieta pirms bāriņtiesas lēmuma pieņemšanas ir bijusi tagadējā Cēsu novada administratīvajā teritorijā;

4.2. ja bāreņa dzīvesvieta un viņa aizbildņa vai vismaz viena audžuvecāka dzīvesvieta deklarēta Cēsu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā un ja analogu atbalstu nav piešķīrusi cita pašvaldība.".

2. Aizstāt Saistošo noteikumu XIV nodaļas nosaukumā vārdu "jautājums" ar vārdu "jautājumi".

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

 

Cēsu novada domes 2022. gada 1. decembra saistošo noteikumu Nr. 47 "Grozījumi Cēsu novada domes 2021. gada 11. novembra saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par Cēsu novada pašvaldības atbalstu bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, audžuģimenēm un aizbildņiem""
paskaidrojuma raksts

Pašreizējās situācijas raksturojums  2021. gada 11. novembrī Cēsu novada dome izdeva saistošos noteikumus Nr. 10 "Par Cēsu novada pašvaldības atbalstu bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, audžuģimenēm un aizbildņiem" (turpmāk – Saistošie noteikumi). Saistošajos noteikumos paredzēts valsts noteikto sociālo garantiju apmērs un pašvaldības noteiktais atbalsts bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem (turpmāk – bāreņi), kā arī pašvaldības atbalsts audžuģimenēm un aizbildņiem. Saistošajos noteikumos paredzēts, ka pašvaldības pabalstu bāreņiem, uzsākot mācību gadu, un sociālās rehabilitācijas plānā noteikto mērķu sasniegšanai un pabalstu aizbildnim par aizbildņa pienākumu pildīšanu (turpmāk viss kopā – Atbalsts) ir tiesības saņemt, ja lēmumu par bāreņa ārpusģimenes aprūpi ir pieņēmusi Cēsu novadu bāriņtiesa un bērna deklarētā dzīvesvieta pirms šī lēmuma pieņemšanas ir bijusi Cēsu novada administratīvajā teritorijā.
Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Cēsu novada pašvaldība saņēmusi novada iedzīvotāju ierosinājumu paplašināt Atbalsta saņēmēju loku un noteikt, ka Atbalsts piešķirams arī tad, ja bāreņa dzīvesvieta un viņa aizbildņa vai vismaz viena audžuvecāka dzīvesvieta deklarēta Pašvaldības administratīvajā teritorijā. Saistošo noteikumu XIV nodaļas nosaukumā "Noslēguma jautājums" izdarāms redakcionāls precizējums.
Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu grozījumu projektā paredzēts, ka Atvieglojumus var saņemt ne tikai bērni bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni, par kuru ārpusģimenes aprūpi lēmumu pieņēmusi Cēsu novada bāriņtiesa vai kāda no Cēsu novadu veidojošo bijušo pašvaldību bāriņtiesām, kuru deklarētā dzīvesvieta pirms bāriņtiesas lēmuma pieņemšanas ir bijusi tagadējā Cēsu novada administratīvajā teritorijā, bet arī tad, ja bāreņa dzīvesvieta un viņa aizbildņa vai vismaz viena audžuvecāka dzīvesvieta deklarēta Cēsu novada administratīvajā teritorijā un ja analogu atbalstu nav piešķīrusi cita pašvaldība. Saistošo noteikumu grozījumu projektā ietverts redakcionāls precizējums, XIV nodaļas nosaukumā vārdu "jautājums" aizstājot ar vārdu "jautājumi".
Informācija par saistošo noteikumu projekta iespējamo ietekmi uz pašvaldības budžetu Paplašinot Saistošo noteikumu grozījumos paredzēto Atvieglojumu saņēmēju loku, Cēsu novada pašvaldības 2023. gada budžetā Atvieglojumiem bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem un viņu aizbildņiem papildus būs nepieciešami 28 950 euro.
Informācija par saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
Informācija par saistošo noteikumu projekta iespējamo ietekmi uz administratīvajām procedūrām Nav.
Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem Saistošie noteikumi sagatavoti Likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešā daļa, Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" 22. punkts.
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar Saistošo noteikumu projektu Konsultācijas nav notikušas.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!