• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Talsu novada dome
Novada dome publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu, ja ar saistošajiem noteikumiem noteikusi oficiālo izdevumu "Latvijas Vēstnesis" par saistošo noteikumu publicēšanas vietu.
Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Talsu novada domes 2022. gada 15. novembra saistošie noteikumi Nr. 36 "Par Talsu novada domes 2013. gada 11. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 14 "Kārtība, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli apliek vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku apdraudošas būves Talsu novadā" atzīšanu par spēku zaudējušiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2022., Nr. 247 https://www.vestnesis.lv/op/2022/247.21

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 40

Grozījums Talsu novada domes 2021. gada 30. septembra saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par mājokļa pabalstu bērnam bārenim un bērnam, kurš palicis bez vecāku gādības"

Vēl šajā numurā

21.12.2022., Nr. 247

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Talsu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 36

Pieņemts: 15.11.2022.

OP numurs: 2022/247.21

2022/247.21
RĪKI

Talsu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 6 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 36

2022. gada 15. novembrī (prot. Nr. 27, 4. p., lēmums Nr. 499)

Par Talsu novada domes 2013. gada 11. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 14 "Kārtība, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli apliek vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku apdraudošas būves Talsu novadā" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
3. panta 1.4 daļu

Atzīt par spēku zaudējušiem Talsu novada domes 2013. gada 11. aprīļa saistošos noteikumus Nr. 14 "Kārtība, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli apliek vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku apdraudošas būves Talsu novadā".

Talsu novada domes priekšsēdētāja E. Kārkliņa

 

Paskaidrojuma raksts
Talsu novada domes 2022. gada 15. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 36 "Par Talsu novada domes 2013. gada 11. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 14 "Kārtība, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli apliek vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku apdraudošas būves Talsu novadā" atzīšanu par spēku zaudējušiem"

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošie noteikumi atzīst par spēku zaudējušiem Talsu novada domes 2013. gada 11. aprīļa saistošos noteikumus Nr. 14 "Kārtība, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli apliek vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku apdraudošas būves Talsu novadā" (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 14).

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punkts nosaka, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus. Līdz novada saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2022. gada 31. decembrim ir spēkā novadu veidojošo bijušo pašvaldību saistošie noteikumi, izņemot saistošos noteikumus par teritorijas plānojumu, kurus izstrādā līdz 2025. gada 31. decembrim.

Iepazīstoties ar Talsu novada domes 2013. gada 11. aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr. 14 "Kārtība, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli apliek vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku apdraudošas būves Talsu novadā" (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 14), secināms, ka tie pamatā regulē būvju klasificēšanas jautājumu un nosaka nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3 procentu apmērā no vidi degradējošai, sagruvušai vai cilvēku drošību apdraudošai būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības.

Nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3 procentu apmērā no vidi degradējošai, sagruvušai vai cilvēku drošību apdraudošai būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības nosaka arī Talsu novada pašvaldības domes 2021. gada 30. septembra saistošo noteikumu Nr. 26 "Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu Talsu novadā" 3. punkts. Minētais nozīmē, ka šajā jautājumā Talsu novada pašvaldība jau izdevusi jaunus saistošos noteikumus, bet līdzšinējais Saistošo noteikumu Nr. 14 regulējums par šo jautājumu atzīstams par spēku zaudējušu.

Savukārt par būvju klasificēšanu Talsu novada pašvaldība 2021.gada 2.novembrī saņēmusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (turpmāk – Ministrija) 2021.gada 1. novembra vēstuli Nr. 1-18/9642 "Par 30.09.2021. noteikumiem Nr. 30" (reģistrēta un ar Nr. 12-3/8190), kurā tostarp norādīts, ka būves nedrīkst dalīt kategorijās atkarībā no prasībām, kuras nav ievērotas, neatkarīgi no tā vai tās ir noteiktas ar likumu vai pašvaldības saistošajiem noteikumiem.

Ņemot vērā minēto secināms, ka Saistošie noteikumi Nr. 14 atzīstami par spēku zaudējušiem, jo daļu no jautājumiem jau regulē jauni saistošie noteikumi, bet daļu no jautājumiem pašvaldība nav tiesīga regulēt.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Neietekmē.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav noteikta.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Neietekmē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Nav notikušas.

Talsu novada domes priekšsēdētāja E. Kārkliņa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!