• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Siguldas novada domes 2022. gada 17. novembra saistošie noteikumi Nr. 55 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 18. augusta saistošajos noteikumos Nr. 37 "Par ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plākšņu izvietošanas kārtību Siguldas novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2022., Nr. 235 https://www.vestnesis.lv/op/2022/235.17

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Siguldas novada domes saistošie noteikumi Nr. 56

Grozījums Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 4. novembra saistošajos noteikumos Nr. 24 "Par Siguldas novada pašvaldības brīvprātīgas iniciatīvas pabalstiem"

Vēl šajā numurā

05.12.2022., Nr. 235

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Siguldas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 55

Pieņemts: 17.11.2022.

OP numurs: 2022/235.17

2022/235.17
RĪKI

Siguldas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 6 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 55

Siguldā 2022. gada 17. novembrī

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 18. augusta saistošajos noteikumos Nr. 37 "Par ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plākšņu izvietošanas kārtību Siguldas novadā"

Apstiprināti ar Siguldas novada pašvaldības domes
2022. gada 17. novembra lēmumu (prot. Nr. 22, 39. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 5. punktu

Izdarīt Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 18. augusta saistošajos noteikumos Nr. 37 "Par ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plākšņu izvietošanas kārtību Siguldas novadā" šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 22. punktu šādā redakcijā:

"22. Ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plāksnes, kuras ir uzstādītas pirms šo noteikumu spēkā stāšanās, nav jāmaina līdz brīdim, kad mainās objekta adrese vai plāksnes neatbilst šo noteikumu 4. punktam. Mainot ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plāksnes minētajos gadījumos, tās noformējamas atbilstoši šiem noteikumiem."

2. Papildināt noteikumus ar 23. punktu šādā redakcijā:

"23. Ja nav izvietotas ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plāksnes, to izvietošanai atbilstoši šiem noteikumiem tiek noteikts laiks līdz 2023. gada 31. decembrim. Pēc minētā perioda beigām pilnvarotās amatpersonas ir tiesīgas saukt vainīgās personas pie administratīvās atbildības par noteikumu neievērošanu."

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja L. Sausiņa

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 17. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 55 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 18. augusta saistošajos noteikumos Nr. 37 "Par ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plākšņu izvietošanas kārtību Siguldas novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Siguldas novada pašvaldības dome 2022. gada 18. augustā pieņēma saistošos noteikumus Nr. 37 "Par ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plākšņu izvietošanas kārtību Siguldas novadā" (turpmāk – saistošie noteikumi). Saistošo noteikumu 21. punkts noteic, ka noteikumi ir piemērojami no to spēkā stāšanas brīža attiecībā uz jaunu ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plākšņu izvietošanu. Grozījumi saistošajos noteikumos ir nepieciešami, lai

papildus noteiktu arī to, kādos gadījumos ir maināmas ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plāksnes, kas izvietotas pirms saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienas, un kāds ir ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plākšņu izvietošanas termiņš, ja tādas līdz saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdim nav bijušas izvietotas.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi papildināti ar 22. punktu, nosakot, kādos gadījumos ir maināmas ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plāksnes, kas izvietotas pirms saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienas, un 23. punktu, nosakot laika periodu, līdz kuram brīdim ir izvietojamas ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plāksnes, ja tādas nav bijušas izvietotas.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Precīzu noteikumu projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu noteikt nevar. Izdevumi var rasties, ja nepieciešams izgatavot un uzstādīt ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plāksnes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Tiešas ietekmes nav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu kontroli, atbilstoši savai kompetencei, nodrošinās Siguldas novada Pašvaldības policija, Būvniecības kontroles pārvalde.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav veiktas. Saistošo noteikumu projekts pirms apstiprināšanas ievietots pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja L. Sausiņa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!