• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Siguldas novada domes 2022. gada 13. oktobra saistošie noteikumi Nr. 52 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 2. decembra saistošajos noteikumos Nr. 33 "Par kapsētu uzturēšanu un lietošanu Siguldas novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2022., Nr. 223 https://www.vestnesis.lv/op/2022/223.15

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 33

Grozījumi Talsu novada domes 2021. gada 1. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 1 "Talsu novada pašvaldības nolikums"

Vēl šajā numurā

16.11.2022., Nr. 223

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Siguldas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 52

Pieņemts: 13.10.2022.

OP numurs: 2022/223.15

2022/223.15
RĪKI

Siguldas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 52

Siguldā 2022. gada 13. oktobrī

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 2. decembra saistošajos noteikumos Nr. 33 "Par kapsētu uzturēšanu un lietošanu Siguldas novadā"

Apstiprināti ar Siguldas novada pašvaldības domes
2022. gada 13. oktobra lēmumu (prot. Nr. 19, 34. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta sešpadsmito daļu, 43. panta pirmās daļas
4., 6. un 9. punktu un 43. panta trešo daļu

Izdarīt Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 2. decembra saistošajos noteikumos Nr. 33 "Par kapsētu uzturēšanu un lietošanu Siguldas novadā" šādus grozījumus:

1. papildināt ar 2.10. punktu šādā redakcijā:

"2.10. dzimtas kapavieta – kapavieta, kura ierādīta kapavietas uzturētāja vai kapavietā apbedītā mirušā ģimenes locekļu noteikta skaita apbedīšanai;"

2. izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Mirušā vai urnu ar mirušā pelniem (turpmāk – Mirusī persona), kuru pēdējā deklarētā dzīvesvieta ir bijusi Siguldas novada administratīvā teritorija, jaunu kapavietu Mirušo personu, apbedīšanai piešķir jebkurā Siguldas novada kapsētā, ja kapsētā ir brīva vieta jaunam apbedījumam saskaņā ar šajos saistošajos noteikumos noteikto kārtību, un kapsēta atvērta jauniem apbedījumiem."

3. izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Mirušo personu, kuru pēdējā deklarētā dzīvesvieta ir ārpus Siguldas novada administratīvās teritorijas, apbedīšanai:

10.1. vietu mirušās personas apbedīšanai ierāda iepriekš piešķirtā un uzturētā kapavietā, ja kapavietā ir brīva vieta jaunam apbedījumam saskaņā ar šajos saistošajos noteikumos noteikto kārtību;

10.2. jaunu kapavietu piešķir, ja mirušās personas dzimtas kapavietā Siguldas novada administratīvajā teritorijā nav brīvu vietu un nav iespējams veikt virsapbedījumu saskaņā ar šajos saistošajos noteikumos noteikto kārtību, izņemot Siguldas kapsētu un Sniķeru kapsētu;

10.3. jaunu kapavietu var piešķirt, ja kapsēta ir mirušai personai pēdējai deklarētajai dzīvesvietai vistuvāk esošā kapsēta un mirušajai personai nav iepriekš piešķirta kapavieta ar iespēju veikt tajā apbedījumu, izņemot Siguldas kapsētu un Sniķeru kapsētu."

4. papildināt ar 10.1 punktu šādā redakcijā:

"10.1 Siguldas kapsētā un Sniķeru kapsētā:

10.11 jaunu kapavietu piešķir, ja mirušās personas pēdējā deklarētā dzīvesvieta ir Siguldas novada administratīvā teritorija un kāda no šajā punktā norādītajām kapsētām ir mirušā pēdējai deklarētajai dzīvesvietai vistuvāk esošā kapsēta;

10.12. jaunu kapavietu piešķir, ja kādā no šajā punktā norādītajām kapsētām ir mirušās personas, kuras pēdējā deklarētā dzīvesvieta ir Siguldas novada administratīvā teritorija, dzimtai ierādīta kapavieta un tajā nav brīvu vietu vai nav iespējams veikt virsapbedījumu;

10.13. ja mirušās personas pēdējā deklarētā dzīvesvieta ir Siguldas novada administratīvā teritorija un ja dzimtas kapavietā ir brīvas vietas vai dzimtas kapavietā iespējams veikt virsapbedījumu, vietu mirušās personas apbedīšanai ierāda šajos saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā;

10.14. ja mirušās personas pēdējā deklarētā dzīvesvieta ir ārpus Siguldas novada administratīvās teritorijas un ja dzimtas kapavietā ir brīvas vietas vai dzimtas kapavietā iespējams veikt virsapbedījumu, vietu mirušās personas apbedīšanai ierāda šajos saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā."

5. papildināt ar 10.2 punktu šādā redakcijā:

"10.2 Mirušo personu, kuru pēdējā deklarētā dzīvesvieta ir Sējas pagastā, apbedīšanai var piešķirt jaunu kapavietu Inčukalna jaunajā kapsētā vai Ziemeļu kapsētā."

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 13. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 52 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 2. decembra saistošajos noteikumos Nr. 33 "Kapsētu uzturēšanas un lietošanas noteikumi Siguldas novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Piemērojot Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 2. decembra saistošos noteikumus Nr. 33 "Kapsētu uzturēšanas un lietošanas noteikumi Siguldas novadā" konstatēta nepieciešamība aktualizēt spēkā esošo redakciju, lai nodrošinātu plašāku iespēju iedzīvotājiem saņemt pašvaldības sniegtos pakalpojumus apbedīšanas jomā.
2. Īss projekta grozījumu satura izklāsts Saistošajos noteikumos aktualizēta Siguldas novada pašvaldības kapavietu piešķiršanas kārtība, paredzot plašākas iespējas apbedīt Siguldas novadā deklarētās personas jebkurā no novadā esošajām kapsētām, kā arī paredzot gadījumus, kuros iespējams Siguldas novada kapsētās apbedīt personas, kuru pēdējā deklarētā dzīvesvieta ir bijusi ārpus Siguldas novada administratīvās teritorijas.
3. Informācija par plānoto projekta grozījumu ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu projektam nav ietekmes uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta grozījumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu grozījumiem nav ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu piemērošanā personas var interesēties pie kapsētu pārziņa. Kapsētu pārvaldības nodaļas vadītājs, no attiecīgās kapsētas pārziņa saņemot iesniegumu no personas par kapavietas piešķiršanu mirušā apbedīšanai vai iesniegumu par kapavietas uzturēšanu, pieņem attiecīgu lēmumu Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā ne vēlāk kā vienas darba dienas laikā.

Saistošie noteikumi tiek nosūtīti izskatīšanai un atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, noteikumi tiks publicēti Siguldas novada pašvaldības mājaslapā www.sigulda.lv.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādē tika ņemta vērā līdzšinējā pieredze kapsētu apsaimniekošanā, kā arī saistošo noteikumu projekts publicēts pašvaldības tīmekļa vietnē.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!