• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Siguldas novada domes 2022. gada 13. oktobra saistošie noteikumi Nr. 47 "Par Siguldas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā ietilpstošā Jūdažu ezera izmantošanu kuģošanas satiksmei". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2022., Nr. 220 https://www.vestnesis.lv/op/2022/220.42

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

11.11.2022., Nr. 220

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Siguldas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 47

Pieņemts: 13.10.2022.

OP numurs: 2022/220.42

2022/220.42
RĪKI

Siguldas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 47

Siguldā 2022. gada 13. oktobrī

Par Siguldas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā ietilpstošā Jūdažu ezera izmantošanu kuģošanas satiksmei

Apstiprināti ar Siguldas novada pašvaldības domes
2022. gada 13. oktobra lēmumu (prot. Nr. 19, 8. §)

Izdoti saskaņā ar Jūrlietu pārvaldes un
jūras drošības likuma 48.1 panta otro daļu

I. Vispārīgie noteikumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka nosacījumus kuģošanas līdzekļu satiksmei Siguldas novada pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) administratīvajā teritorijā ietilpstošajā Jūdažu ezerā.

2. Noteikumu mērķis ir nodrošināt ilgtspējīgu Jūdažu ezera izmantošanu rekreācijai un ar to saistītās saimnieciskās darbības veikšanai, piemēram, atpūtai pie ūdens, peldvietām, makšķerēšanai, braukšanai ar airu laivām, ūdensvelosipēdiem vai līdzīgiem lēngaitas, ar muskuļu spēku darbināmiem kuģošanas līdzekļiem u.c. rekreācijas veidiem, ja tie nav pretrunā ar šiem noteikumiem vai citiem normatīvajiem aktiem.

II. Kuģošanas nosacījumi Jūdažu ezerā

3. Jūdažu ezerā visu gadu ir aizliegts izmantot motorizētos kuģošanas līdzekļus – ūdens motociklus, motorlaivas, kuterus, izņemot:

3.1. glābšanas dienesti un dienesti, kas uzrauga zivju resursus, valsts un pašvaldības policija dienesta pienākumu pildīšanas laikā;

3.2. publisko pasākumu laikā saskaņā ar likuma "Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likums";

3.3. laika periodā no 1. jūnija līdz 30. septembrim Jūdažu ezera akvatorijā, kas noteikta uz DA no līnijas, kas savieno punktus starp Jūdažu ezera DR un ZA krastiem: 1. punkts atrodas Jūdažu ezera DR krastā 60 m uz DA no Teiļupītes iztekas; 2. punkts atrodas Jūdažu ezera ZR krastā 60 m uz DA no nekustamā īpašuma ar adresi "Ezernieki", Siguldas pagasts, Siguldas novads, DA kadastra robežas (pielikums Nr. 1), atļauta mazizmēra motorizēto kuģošanas līdzekļu, kuru iekšdedzes dzinēju jauda nepārsniedz 200 Zs, izmantošana katru dienu no plkst. 10:00 līdz 21:00, izņemot svētdienas.

4. Papildus 2016. gada 9. februāra Ministru kabineta noteikumu Nr. 92 "Noteikumi par kuģošanas līdzekļu satiksmi iekšējos ūdeņos" prasībām kuģošanas līdzekļu vadītājiem 30 m platā joslā no krasta aizliegts pārsniegt kuģošanas ātrumu 14 km/h, pārējā teritorijā – 60 km/h.

5. Mazizmēra motorizētos kuģošanas līdzekļus, kuru iekšdedzes dzinēju jauda nepārsniedz 200 Zs, noteikumu 3.3. punktā minētajā Jūdažu ezera teritorijā un laika periodā drīkst izmantot tikai, ja ir saņemta Siguldas novada pašvaldības atļauja.

III. Mazizmēra motorizēto kuģošanas līdzekļu, kuru iekšdedzes dzinēju jauda nepārsniedz 200 Zs, atļaujas saņemšanas kārtība

6. Atļaujas saņemšanai fiziska vai juridiska persona iesniedz pašvaldībai iesniegumu kādā no pašvaldības klientu apkalpošanas centriem (turpmāk – KAC) vai elektroniski (nosūtot uz pašvaldības oficiālo e-pastu pasts@sigulda.lv, e-adresē vai izmantojot pakalpojumu portālu e.sigulda.lv).

7. Piecu darba dienu laikā no iesnieguma saņemšanas Klientu apkalpošanas pārvalde:

7.1. izsniedz personai pašvaldības izpilddirektora parakstītu atļauju mazizmēra motorizēto kuģošanas līdzekļu izmantošanai Jūdažu ezerā;

7.2. informē personu par atteikumu izsniegt noteikumu 7.1. apakšpunktā minēto atļauju.

8. Kopā tiek izsniegtas ne vairāk kā astoņas motorizēto kuģošanas līdzekļu lietošanas atļaujas vienai dienai, tajā skaitā ne vairāk kā piecas sezonas atļaujas.

9. Viens iesniedzējs var saņemt ne vairāk kā 1 sezonas atļauju vienam motorizētam kuģošanas līdzeklim, izņemot ezeram piegulošo teritoriju īpašniekiem, valdītājiem vai lietotājiem, kuriem pieļaujams izsniegt 1 sezonas atļauju ne vairāk kā diviem motorizētiem kuģošanas līdzekļiem.

10. Viens iesniedzējs var saņemt 1 dienas atļauju vienam motorizētam kuģošanas līdzeklim ne vairāk kā uz sešām dienām un ne vairāk kā uz divām piektdienām un sestdienām kalendārā mēneša laikā.

11. Ja atļaujai pieteikušies vairāki iesniedzēji, priekšroka dodama tam, kurš ir reģistrēts Siguldas novada administratīvajā teritorijā (fiziskai personai deklarētā adrese, juridiskai personai juridiskā adrese). Ja vairāki iesniedzēji ar vienādu priekšrocību, tad priekšroka dodama tam, kurš iesniedzis iesniegumu pirmais.

IV. Noslēguma jautājumi

12. Pašvaldības izsniegtās atļaujas mazizmēra motorizēto kuģošanas līdzekļu izmantošanai Jūdažu ezerā, kas ir izsniegtas līdz noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir spēkā līdz atļaujā norādītā termiņa beigām.

13. Ar noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē Siguldas novada pašvaldības domes 2013. gada 10. jūlija saistošie noteikumi Nr. 16 "Jūdažu ezera aizsardzības un uzturēšanas noteikumi" (prot. Nr. 15, 9. §).

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics

 

Pielikums Nr. 1
Siguldas novada pašvaldības domes
2022. gada 13. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 47
"Par Siguldas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā
ietilpstošā Jūdažu ezera izmantošanu kuģošanas satiksmei"
(prot. Nr. 19, 8. §)

Robežas apraksts:

Teritorija Jūdažu ezerā, kurā atļauta mazizmēra motorizēto kuģošanas līdzekļu izmantošana, noteikta uz DA no līnijas, kas savieno punktus starp Jūdažu ezera DR un ZA krastiem: 1. punkts atrodas Jūdažu ezera DR krastā 60 m uz DA no Teiļupītes iztekas; 2. punkts atrodas Jūdažu ezera ZR krastā 60 m uz DA no nekustamā īpašuma ar adresi "Ezernieki", Siguldas pagasts, Siguldas novads, DA kadastra robežas.

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 13. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 47 "Par Siguldas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā ietilpstošā Jūdažu ezera izmantošanu kuģošanas satiksmei"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi izdoti, pamatojoties uz Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likuma 48.1 panta otro daļu.

Saistošie noteikumi izstrādāti ar mērķi nodrošināt ilgtspējīgu Jūdažu ezera izmantošanu rekreācijai un ar to saistītās saimnieciskās darbības veikšanai, piemēram, atpūtai pie ūdens, peldvietām, makšķerēšanai, braukšanai ar airu laivām, ūdensvelosipēdiem vai līdzīgiem lēngaitas, ar muskuļu spēku darbināmiem kuģošanas līdzekļiem u.c. rekreācijas veidiem, ja tie nav pretrunā ar šiem noteikumiem vai citiem normatīvajiem aktiem.

Saistošie noteikumi nosaka nosacījumus kuģošanas līdzekļu satiksmei Siguldas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā ietilpstošajā Jūdažu ezerā.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Siguldas novada pašvaldības domes 2019. gada 16. maija sēdē ir apstiprināts Jūdažu ezera apsaimniekošanas plāns 2019.–2029. gadam (Nr. 9, 1. §). Plānu Latvijas vides aizsardzības fonda finansēta projekta ietvaros pēc Siguldas novada pašvaldības pasūtījuma izstrādājusi biedrība "Latvijas Ezeri", un tā mērķis ir nodrošināt Jūdažu ezera resursu ilgtspējīgu izmantošanu. Pamatojoties uz izpētes rezultātiem, ir izstrādāti priekšlikumi Jūdažu ezera aizsardzības un ilgtspējīgas apsaimniekošanas pasākumiem, tajā skaitā attiecībā uz kuģošanas līdzekļu izmantošanas ierobežošanu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav būtiskas ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav būtiskas ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu piemērošanā var vērsties Siguldas novada pašvaldības administrācijā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts pirms apstiprināšanas publicēts Siguldas novada pašvaldības mājaslapā www.sigulda.lv.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!