• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Siguldas novada domes 2022. gada 13. oktobra saistošie noteikumi Nr. 49 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 22. decembra saistošajos noteikumos Nr. 35 "Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu speciālistam"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2022., Nr. 208 https://www.vestnesis.lv/op/2022/208.22

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Siguldas novada domes saistošie noteikumi Nr. 50

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 4. novembra saistošajos noteikumos Nr. 24 "Par Siguldas novada pašvaldības brīvprātīgas iniciatīvas pabalstiem"

Vēl šajā numurā

26.10.2022., Nr. 208

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Siguldas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 49

Pieņemts: 13.10.2022.

OP numurs: 2022/208.22

2022/208.22
RĪKI

Siguldas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 49

Siguldā 2022. gada 13. oktobrī

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 22. decembra saistošajos noteikumos Nr. 35 "Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu speciālistam"

Apstiprināti ar
Siguldas novada pašvaldības domes
2022. gada 13. oktobra lēmumu (prot. Nr. 19, 28. §)

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
21.1 panta otro daļu un 21.2 panta otro daļu

Izdarīt Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 22. decembra saistošajos noteikumos Nr. 35 "Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu speciālistam" šādus grozījumus:

1. izteikt 7.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.3. Siguldas novadā šim speciālistam ir pastāvīgā dzīvesvieta vairāk kā divus gadus. Ar pastāvīgo dzīvesvietu šī apakšpunkta izpratnē tiek saprasta vieta, kurā persona dzīvo un personīgu saistību dēļ parasti pavada dienas atpūtas daļu, neņemot vērā īslaicīgu prombūtni. Minētais nosacījums nav attiecināms uz:

7.3.1. tām pastāvīgajām dzīvesvietām Siguldas novadā, kas iegūtas likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" III1 nodaļā noteiktajā kārtībā;

7.3.2. gadījumiem, kad speciālistam, kuram nav iespējams nodrošināt darbu attālināti un darbs klātienē nedēļas ietvaros ir vismaz 60 %, dzīvojamā platība nepieciešama tādēļ, ka pastāvīgā dzīvesvieta atrodas teritoriālajā vienībā, kurā nav pieejams sabiedriskais transports nokļūšanai uz darba vietu;

7.3.3. gadījumiem, kad speciālista pastāvīgā dzīvesvieta saskaņā ar pašvaldības Sociālā dienesta vērtējumu nav dzīvošanai atbilstoša ilglaicīgam patvērumam. Lai izvērtētu dzīvojamās platības atbilstību Ministru kabineta noteikumos paredzētajām būvniecības un higiēnas prasībām Sociālais dienests vērtējuma sniegšanai pieaicina pašvaldības Būvvaldes pārstāvi."

2. papildināt ar 17. punktu šādā redakcijā:

"17. Pašvaldība noteikumos paredzēto palīdzību nodrošina gadījumos, ja ir pieejamas speciālistiem neizīrētas dzīvojamās telpas."

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 13. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 49 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 22. decembra saistošajos noteikumos Nr. 35 "Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu speciālistam""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums 2021. gada 22. decembrī ir apstiprināti saistošie noteikumi Nr. 35 "Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu speciālistam", kas nosaka kārtību, kādā Siguldas novada pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu uz pagaidu laiku kvalificētam speciālistam (turpmāk – speciālists), kas veic ar pašvaldības funkciju nodrošināšanu saistītus pārvaldes uzdevumus jomās, kurās konstatēts nepietiekams kvalificētu speciālistu nodrošinājums.

Ir identificēta nepieciešamība grozīt saistošos noteikumus paredzot, ka pagaidu atbalstu ir iespēja saņemt arī tādiem speciālistiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta Siguldas novadā nav atbilstoša (piemērota) ilglaicīgam patvērumam. Piemēram, dzīvojamās telpās faktiski nav iespējams ilglaicīgi dzīvot, neveicot kapitālus un apjomīgus ieguldījumus un šo ieguldījumu veikšana atkarīga no dzīvojamās telpas īpašnieka gribas. Šis atbalsts neattiecas uz gadījumiem, kad speciālista lietošanā esošajām dzīvojamām telpām ir nepieciešams novērst vizuālus, kosmētiskus defektus. Grozot noteikumus, tiks nodrošināta iespēja atbalstīt un noturēt speciālistus jomās, kurās konstatēts nepietiekams kvalificētu speciālistu nodrošinājums, ja tie ir spiesti esošo dzīves apstākļu dēļ risināt jautājumu par citas darbavietas un attiecīgi – dzīvesvietas izvēli.

Saistošo noteikumu projekta īss satura izklāsts Ar noteikumu "Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu speciālistam" grozījumiem izteikts noteikumu 7.3. apakšpunkts jaunā redakcijā, paredzot, ka uz palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā var pretendēt speciālisti, kuru pastāvīgā dzīvesvieta saskaņā ar pašvaldības Sociālā dienesta atzinumu nav dzīvošanai atbilstoša. Lai izvērtētu dzīvojamās platības atbilstību Ministru kabineta noteikumos paredzētajām būvniecības un higiēnas prasībām Sociālais dienests vērtējuma sniegšanai pieaicina pašvaldības Būvvaldes pārstāvi. Vienlaicīgi ar šiem grozījumiem noteikumi papildināti ar nosacījumu, ka pašvaldība noteikumos paredzēto palīdzību nodrošina gadījumos, ja ir pieejamas speciālistiem neizīrētas dzīvojamās telpas.
Ietekme uz budžetu Grozījumu veikšana neparedz veikt izmaiņas pašvaldības budžetā.
Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
Informācija par administratīvajām procedūrām Jautājumos par saistošo noteikumu piemērošanu var vērsties Siguldas novada pašvaldībā (izglītības jomas speciālisti – Izglītības pārvaldē, kultūras jomas speciālisti – Kultūras centrā, veselības jomas speciālisti – Sociālajā dienestā).
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav veiktas. Saistošo noteikumi un paskaidrojuma raksts pirms apstiprināšanas ievietots Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!