• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cēsu novada domes 2022. gada 6. oktobra saistošie noteikumi Nr. 39 "Par Cēsu novada pašvaldībai piederošo vai tās nomāto dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2022., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/op/2022/206.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 42

Grozījums Cēsu novada domes 2022. gada 21. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 13 "Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu Cēsu novadā"

Vēl šajā numurā

24.10.2022., Nr. 206

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Cēsu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 39

Pieņemts: 06.10.2022.

OP numurs: 2022/206.24

2022/206.24
RĪKI

Cēsu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 3 Visi

Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 39

Cēsīs 2022. gada 6. oktobrī

Par Cēsu novada pašvaldībai piederošo vai tās nomāto dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanu

APSTIPRINĀTI
ar Cēsu novada domes 06.10.2022. lēmumu Nr. 567

Izdoti saskaņā ar Dzīvojamo telpu īres likuma
31. panta pirmo daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka Cēsu novada pašvaldībai piederošo vai tās nomāto dzīvojamo telpu īres maksas apmēru un īres maksas aprēķināšanas metodiku.

2. Dzīvojamo telpu īres maksa tiek noteikta aprēķina rezultātā, kuru veic Cēsu novada pašvaldības Īpašumu apsaimniekošanas pārvalde un Cēsu novada pašvaldības apvienību pārvaldes (turpmāk – Pašvaldība) par savā atbildībā esošajām dzīvojamām telpām, izmantojot šādu īres maksas aprēķināšanas formulu:

2.1. Dzīvojamām telpām, kuras ir sadalītas dzīvokļu īpašumos:

ĪM= (DzKv x K%/ Dzīv.Plat./12)

ĪM – īres maksa par vienu dzīvojamās telpas platības kvadrātmetru mēnesī;

DzKv – dzīvojamās telpas kadastrālā vērtība saskaņā ar Valsts zemes dienesta datiem;

K% – koeficients 6 %;

Dzīv. Plat – dzīvojamās telpas kopējā platība kvadrātmetros;

12 – divpadsmit mēneši.

2.2. Dzīvojamās telpas, kuras nav sadalītas dzīvokļu īpašumos:

ĪM= (MKv x K%/ Dzīv.Plat./12),

ĪM – īres maksa par vienu dzīvojamās telpas platības kvadrātmetru mēnesī;

MKv – dzīvojamās mājas kadastrālā vērtība saskaņā ar Valsts zemes dienesta datiem;

K% – koeficients 6 %;

Dzīv. Plat – dzīvojamās telpas kopējā platība kvadrātmetros;

12 – divpadsmit mēneši.

3. Dzīvojamām telpām, kuras atrodas dzīvojamā mājā Ata Kronvalda ielā 56, Cēsīs, Cēsu nov., īres maksas tiek noteikta 4,09 euro (četri euro deviņi centi) par vienu kopējās platības kvadrātmetru.

4. Dzīvojamām telpām, kuras nodotas izsoles kārtībā īres maksa tiek noteikta atbilstoši izsoles rezultātam.

5. Īres maksa tiek pārskatīta reizi kalendārā gadā (līdz kalendāra gada 1. martam), pamatojoties uz Cēsu novada pašvaldības administrācijas Finanšu nodaļas sniegto Valsts zemes dienesta informāciju par Dzīvojamās telpas kadastra vērtību, par ko rakstveidā paziņo īrniekam un tā stājas spēkā vienu mēnesi pēc paziņošanas dienas.

6. Papildus īres maksai, proporcionāli izīrētai dzīvojamai telpai, īrnieks veic ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītos maksājumus.

7. Noteikumos noteiktā īres maksa tiek samazināta:

7.1. 100 % apmērā no šajos noteikumos noteiktās īres maksas dzīvojamai telpai, kas piešķirts kā sociālais dzīvoklis;

7.2. 70 % apmērā no šajos noteikumos noteiktās īres maksas dzīvojamai telpai, kas piešķirta trūcīgai, maznodrošinātai personai (ģimenei);

7.3. 70 % apmērā no šajos noteikumos noteiktās īres maksas dzīvojamai telpai, kas piešķirta īrniekam – vienatnē dzīvojošam vecuma vai invaliditātes pensijas vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam. Par vienatnē dzīvojošu, šo saistošo noteikumu izpratnē uzskatāma persona, kurai nav bērnu un citu apgādnieku, kā arī nav noslēgts uztura līgums, kurš dzīvo viens un kura dzīvesvietā nav deklarētas citas personas;

7.4. 70 % apmērā no šajos noteikumos noteiktās īres maksas dzīvojamai telpai, kas piešķirta daudzbērnu ģimenēm. Par daudzbērnu ģimenēm šo saistošo noteikumu izpratnē uzskatāmas tādas ģimenes, kurās aug trīs vai vairāk nepilngadīgi bērni vai aizbilstamie. Par daudzbērnu ģimenēm uzskatāmas arī tādas ģimenes ar trīs un vairāk bērniem, kurās viens vai vairāki bērni ir vecumā no 18 līdz 24 gadiem un turpina mācīties kādā no vispārējās, profesionālās vai augstākās izglītības mācību iestādēm;

7.5. 100 % apmērā no šajos noteikumos noteiktās īres maksas dzīvojamai telpai, kas piešķirta bārenim vai bez vecāku gādības palikušam bērnam, kurš dzīvo viens un bez pārtraukuma turpina mācības vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē vai augstākās izglītības iestādē pilna laika studiju programmā, neapvienojot mācības ar algotu darbu, un kurš nav vecāks par 24 gadiem.

7.6. 50 % no šajos noteikumos noteiktās īres maksas dzīvojamai telpai, ja īrnieks, pamatojoties uz dzīvokļu īpašnieku kopsapulces lēmumu, veic maksājumus un nav parādā dzīvojamās mājas apsaimniekotājam par ēkas konstrukciju nostiprināšanu vai visas ēkas renovāciju (jumta, mājas fasādes, kāpņu telpas, pārsegumu uzturēšanu lietošanas kārtībā). Pašvaldība nepieciešamos dokumentus (dzīvokļu īpašnieku kopsapulces lēmumu, lēmumu par apsaimniekošanas maksas palielināšanu saistībā ar energoefektivitātes pasākumu veikšanu u.c.) pati pieprasa mājas pārvaldniekam.

8. Pašvaldības dzīvojamo telpu īrnieks, kurš atbilst šo saistošo noteikumu 7. punktā minētajām personu kategorijām, Cēsu novada pašvaldībā iesniedz iesniegumu – rakstveidā, elektroniskā veidā vai mutvārdos (mutvārdos izteiktu iesniegumu, ja nepieciešams, personas klātbūtnē noformē rakstveidā) ar lūgumu atbrīvot no telpu uzturēšanas maksājuma maksāšanas.

9. Lēmumu par īres maksas samazināšanu pieņem Cēsu novada pašvaldības dzīvokļu komisija.

10. Dzīvojamās telpas īres līgumiem, kuri noslēgti līdz noteikumu spēkā stāšanās brīdim, noteikumos noteikto īres maksu piemēro ar 2023. gada 1. jūniju.

11. No jauna noslēdzamiem Dzīvojamās telpas īres līgumiem noteikumos noteiktā īres maksa tiek piemērota ar saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdi.

12. Ar šo Saistošo noteikumu stāšanos spēkā zaudē spēku:

12.1. Cēsu novada domes 2019. gada 2. maija saistošie noteikumi Nr. 11 "Par Cēsu novada pašvaldības īpašumā esošo dzīvojamo telpu īres maksu";

12.2. Priekuļu novada pašvaldības 2019. gada 20. jūnija saistošie noteikumi Nr. 12 "Par Priekuļu novada pašvaldības īpašumā esošo dzīvojamo telpu īres maksu".

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

 

Cēsu novada domes saistošo noteikumu Nr. 39 "Par Cēsu novada pašvaldībai piederošo vai tās nomāto dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanu"
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar Dzīvojamo telpu īres likuma 31. panta pirmo daļu, pašvaldībai piederošas vai tās nomātas dzīvojamās telpas īres maksas apmēru nosaka pašvaldība, ņemot vērā tās saistošos noteikumus par īres maksas noteikšanu.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumi nosaka Cēsu novada pašvaldībai piederošo vai tās nomāto dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Noteikumu izpildi nodrošinās pašvaldības pilnvarotā persona, kas veic pašvaldībai piederošā nekustamā īpašuma pārvaldīšanu un apsaimniekošanu. Precīzu saistošo noteikumu īstenošanas finansiālās ietekmes prognozi uz pašvaldības budžetu noteikt nav iespējams.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Noteikumi neatstās tiešu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošinās Cēsu novada pašvaldības Īpašumu apsaimniekošanas pārvalde un Cēsu novada pašvaldības apvienību pārvaldes.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Noteikumu izstrādes procesā konsultācijas ar privātpersonām netika veiktas.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!