• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Siguldas novada domes 2022. gada 15. septembra saistošie noteikumi Nr. 38 "Par medībām Siguldas pilsētā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.2022., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/op/2022/196.21

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Siguldas novada domes saistošie noteikumi Nr. 41

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 12 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību interešu izglītības un pagarinātās dienas grupas nodarbībām Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādēs"

Vēl šajā numurā

10.10.2022., Nr. 196

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Siguldas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 38

Pieņemts: 15.09.2022.

OP numurs: 2022/196.21

2022/196.21
RĪKI

Siguldas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 6 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 38

Siguldā 2022. gada 15. septembrī

Par medībām Siguldas pilsētā

APSTIPRINĀTI
ar Siguldas novada pašvaldības domes
2022. gada 15. septembra lēmumu (prot. Nr. 17, 13. §)

Izdoti saskaņā ar Medību likuma
3. panta otro prim daļu

1. Saistošie noteikumi, turpmāk – Noteikumi, nosaka teritorijas (zonas) Siguldas pilsētā, kurās atļauts medīt gadījumos, ja medījamie dzīvnieki apdraud sabiedrisko kārtību un drošību vai rada postījumus.

2. Medību organizēšana Siguldas pilsētā ir atļauta Siguldas pilsētas teritorijā iekļautajās meža teritorijās, kas norādītas Noteikumu pielikumā, ja tās Valsts meža dienests iekļāvis medību kolektīva/-u medību iecirknī.

3. Medībās Siguldas pilsētā izmantojot medību šaujamieročus, tos atļauts izmantot tikai ar šāviena trokšņa slāpētājiem (klusinātājiem).

4. Medības Siguldas pilsētā ir organizējamas, ievērojot medību jomu reglamentējošos normatīvos aktus.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics

 

Pielikums
Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 15. septembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 38 "Par medībām Siguldas pilsētā"

Teritorijas, kurās Siguldas pilsētas robežās atļauts medīt

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 15. septembra saistošajiem noteikumiem Nr. 38 "Par medībām Siguldas pilsētā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz Medību likuma 3. panta otro prim daļu.

Saistošie noteikumi izstrādāti ar mērķi noteikt teritorijas, kurās atļauts medīt Siguldas pilsētā gadījumos, ja medījamie dzīvnieki apdraud sabiedrisko kārtību un drošību vai rada postījumus.

Saistošie noteikumi nosaka Siguldas pilsētas zonas, kurās atļautas medības, kā arī papildus nosacījumu, kas jāievēro medībās Siguldas pilsētā izmantojot medību šaujamieročus.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Līdz grozījumu Medību likuma 3. pantā spēkā stāšanās brīdim pilsētu teritorijā bija aizliegts medīt. Ņemot vērā, ka Siguldas pilsētas teritorijā ietilpst mežu platības, kurās mīt medījamie dzīvnieki, kas rada apdraudējumu un postījumus Siguldas pilsētas teritorijā ietilpstošajās meža teritorijās esošo zemju un pieguļošo zemju īpašniekiem, ir nepieciešams noteikt konkrētas pilsētas zonas, kurās, ievērojot medību tiesību jomu reglamentējošos normatīvos aktus, ir atļautas medības.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi Siguldas novada pašvaldības teritorijā Mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu regulējums, ir mednieki, medību tiesību īpašnieki, medību tiesību lietotāji.

Ar saistošajiem noteikumiem tiek noteiktas jaunas tiesības, atļaujot organizēt medības teritorijās, kurās līdz šim medību organizēšana bija aizliegta. Tādējādi ar saistošo noteikumu regulējuma palīdzību tiks novērstas situācijas, kad medījamie dzīvnieki apdraud vai rada postījumus saistošo noteikumu pielikumā norādītajās teritorijās esošo zemju un tām piegulošo zemju īpašniekiem.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu piemērošanā personas var vērsties Siguldas novada pašvaldībā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas. Saistošo noteikumu projekts izstrādāts sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldības Medību koordinācijas komisiju. Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts pirms apstiprināšanas publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.sigulda.lv.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!