• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cēsu novada domes 2022. gada 8. septembra saistošie noteikumi Nr. 37 "Grozījumi Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Cēsu novada pašvaldībā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2022., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/op/2022/189.37

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

29.09.2022., Nr. 189

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Cēsu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 37

Pieņemts: 08.09.2022.

OP numurs: 2022/189.37

2022/189.37
RĪKI

Cēsu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 37

Cēsīs 2022. gada 8. septembrī

Grozījumi Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Cēsu novada pašvaldībā"

Apstiprināti ar Cēsu novada domes
08.09.2022. lēmumu Nr. 525

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu, Izglītības likuma
17. panta trešās daļas 11. punktu,
Sociālo pakalpojumu un sociālās
palīdzības likuma 36. panta sesto daļu

Izdarīt Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Cēsu novada pašvaldībā" (turpmāk – Saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt Saistošo noteikumu 3.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.3. bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, par kuru ārpusģimenes aprūpi lēmumu pieņēmusi kāda no Cēsu novadu veidojošo bijušo pašvaldību bāriņtiesām vai Cēsu novada bāriņtiesa, kuru deklarētā dzīvesvieta pirms bāriņtiesas lēmuma pieņemšanas ir bijusi tagadējā Cēsu novada administratīvajā teritorijā un kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmas vai klātienē apgūst obligātās izglītības programmas, vidusskolas, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas.".

2. Izteikt Saistošo noteikumu 15.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"15.1. izglītojamajiem, kuri apgūst pamatizglītības, vidusskolas, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas – no dienas, kad saņemts attiecīgs iesniegums, līdz kārtējā mācību gada pēdējai mācību dienai;".

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

 

Cēsu novada domes 2022. gada 8. septembra saistošo noteikumu Nr. 37 "Grozījumi Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Cēsu novada pašvaldībā""
paskaidrojuma raksts

Pašreizējās situācijas raksturojums 2022. gada 16. jūnijā Cēsu novada dome izdeva saistošos noteikumus Nr. 26 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Cēsu novada pašvaldībā" (turpmāk – Saistošie noteikumi). Saistošajos noteikumos paredzēts izglītojamo loks, kam ir tiesības saņemt Cēsu novada pašvaldības finansētus ēdināšanas maksas atvieglojumus (turpmāk – Atvieglojumi) izglītības iestādēs. Saistošo noteikumu 3.3. apakšpunktā noteikts, ka viena no grupām, kam piešķirami Atvieglojumi, ir bērni bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni, par kuru ārpusģimenes aprūpi lēmumu pieņēmusi Cēsu novada bāriņtiesa, kuru deklarētā dzīvesvieta pirms bāriņtiesas lēmuma pieņemšanas ir bijusi tagadējā Cēsu novada administratīvajā teritorijā un kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmas vai klātienē apgūst vidusskolas, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas. Saistošo noteikumu 15. punktā noteikts Atvieglojumu piešķiršanas periods daudzbērnu ģimeņu bērniem, bērniem ar invaliditāti un bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem.
Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Saistošo noteikumu 3.3. apakšpunkta formulējumā jāprecizē norāde par bāriņtiesu, kas pieņēmusi lēmumu par Atvieglojumu saņēmēju ārpusģimenes aprūpi, nosakot, ka Atvieglojumi attiecīgajai mērķa grupai piešķirami, ja lēmumu par ārpusģimenes aprūpi pieņēmusi Cēsu novada bāriņtiesa vai kāda no Cēsu novadu veidojošo bijušo pašvaldību bāriņtiesām. Atvieglojumu saņēmēju lokā jāietver bērni bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni, kuri klātienē apgūst obligātās izglītības programmas. Saistošo noteikumu 15.1. apakšpunktā, kas noteic Atvieglojumu piešķiršanas periodu daudzbērnu ģimeņu bērniem, bērniem ar invaliditāti un bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, jāietver norāde par Atvieglojumu saņēmējiem, kas apgūst pamatizglītības programmas.
Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu 3.3. apakšpunktā tiek paredzēts, ka Atvieglojumus var saņemt bērni bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni, par kuru ārpusģimenes aprūpi lēmumu pieņēmusi Cēsu novada bāriņtiesa vai kāda no Cēsu novadu veidojošo bijušo pašvaldību bāriņtiesām, kuru deklarētā dzīvesvieta pirms bāriņtiesas lēmuma pieņemšanas ir bijusi tagadējā Cēsu novada administratīvajā teritorijā un kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmas vai klātienē apgūst obligātās izglītības programmas, vidusskolas, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas. Saistošo noteikumu 15.1. apakšpunktā tiek paredzēts, ka Atvieglojumus daudzbērnu ģimeņu bērniem, bērniem ar invaliditāti un bērniem bāreņiem vai bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kuri apgūst pamatizglītības, vidusskolas, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas, piešķir no dienas, kad saņemts attiecīgs iesniegums, līdz kārtējā mācību gada pēdējai mācību dienai.
Informācija par saistošo noteikumu projekta iespējamo ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav.
Informācija par saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
Informācija par saistošo noteikumu projekta iespējamo ietekmi uz administratīvajām procedūrām Nav.
Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem Saistošie noteikumi sagatavoti

Likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešā daļa, Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 11. punkts, Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 36. panta sestā daļa.

Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar Saistošo noteikumu projektu Konsultācijas nav notikušas.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!