• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2022. gada 9. augusta noteikumi Nr. 494 "Kārtība, kādā publisko informāciju par Eiropas Komisijas apstiprinātajām Interreg programmām Latvijas Republikā un to ietvaros apstiprinātajiem projektiem, kuros piedalās Latvijas Republikā reģistrēti finansējuma saņēmēji". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.2022., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/op/2022/154.23

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 495

Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanās par sadarbību vides aizsardzības jomā denonsēšanu

Vēl šajā numurā

11.08.2022., Nr. 154

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 494

Pieņemts: 09.08.2022.

OP numurs: 2022/154.23

2022/154.23
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 31 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 494

Rīgā 2022. gada 9. augustā (prot. Nr. 39 52. §)

Kārtība, kādā publisko informāciju par Eiropas Komisijas apstiprinātajām Interreg programmām Latvijas Republikā un to ietvaros apstiprinātajiem projektiem, kuros piedalās Latvijas Republikā reģistrēti finansējuma saņēmēji

Izdoti saskaņā ar Eiropas teritoriālās sadarbības mērķa
(Interreg) programmu 2021.–2027. gadam vadības likuma
14. panta 2. punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību un apjomu, kādā tiek publiskota informācija par Eiropas Savienības Kohēzijas politikas mērķa "Eiropas teritoriālā sadarbība" (Interreg) 2021.–2027. gadam  apstiprinātajām Interreg programmām  (turpmāk – Interreg programmas) Latvijas Republikā un to ietvaros apstiprinātajiem projektiem, kuros piedalās Latvijas Republikā reģistrēti finansējuma saņēmēji (turpmāk – Latvijas partneri).

2. Informācijas publiskošanu par Interreg programmām un to ietvaros apstiprinātajiem projektiem, kuros piedalās Latvijas partneri, nodrošina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – ministrija) kā nacionālā atbildīgā iestāde par Eiropas Savienības Kohēzijas politikas mērķa "Eiropas teritoriālā sadarbība" 2021.–2027. gadam politikas izstrādi un koordinēšanu Latvijā (turpmāk – nacionālā atbildīgā iestāde) un kā Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas vadošā iestāde.

3. Nacionālā atbildīgā iestāde nodrošina informācijas publiskošanu tās pārvaldībā esošajā tīmekļvietnē www.interreg.lv, sociālajos tīklos, kā arī citos plašsaziņas līdzekļos, tai skaitā Finanšu ministrijas pārvaldībā esošajā tīmekļvietnē www.esfondi.lv un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas tīmekļvietnē www.varam.gov.lv.

4. Lai veicinātu Interreg programmu atpazīstamību un Latvijas Republikā reģistrētu potenciālo finansējuma saņēmēju līdzdalību Interreg programmās, nacionālā atbildīgā iestāde atbilstoši šo noteikumu 2. punktam tās tīmekļvietnē www.interreg.lv un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārvaldībā esošajā tīmekļvietnē www.varam.gov.lv publisko un aktualizē šādu informāciju par Interreg programmām:

4.1. vispārīgu informāciju par Interreg programmām un apstiprinātus programmu dokumentus;

4.2. attiecīgos Eiropas Savienības tiesību aktus un Latvijas Republikas normatīvos aktus;

4.3. Interreg programmas vadošās iestādes, kopīgā sekretariāta un to kontaktpunktu Latvijā kontaktinformāciju, tai skaitā saites uz Interreg programmu tīmekļvietnēm, kā arī nacionālās atbildīgās iestādes par attiecīgo Interreg programmu atbildīgā darbinieka kontaktinformāciju;

4.4. informāciju par aktuālajiem pasākumiem Interreg programmu ietvaros.

5. Lai veicinātu Latvijas Republikā reģistrēto potenciālo finansējuma saņēmēju dalību attiecīgās Interreg programmas konkursā, nacionālā atbildīgā iestāde tās tīmekļvietnē www.interreg.lv un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas tīmekļvietnē www.varam.gov.lv publisko un aktualizē šādu informāciju par Interreg programmu projektu iesniegumu konkursiem:

5.1. konkursu norises laiks un nosacījumi;

5.2. konkursam plānotā finansējuma summas, euro;

5.3. programmu informatīvo pasākumu norises laiks, kā arī cita ar projektu iesniegumu konkursu saistītā informācija.

6. Lai informētu sabiedrību par Interreg programmu projektu iesniegumu konkursos apstiprinātajiem projektiem, kuros piedalās Latvijas partneri, nacionālā atbildīgā iestāde tās tīmekļvietnē www.interreg.lv par katru apstiprināto projektu publisko un aktualizē vismaz šādu informāciju:

6.1. programmas nosaukums;

6.2. programmas prioritāte;

6.3. projekta numurs;

6.4. projekta nosaukums un tā saīsinājums;

6.5. projekta vadošais partneris (juridiskās personas nosaukums un valsts; Latvijas partnerim – juridiskās personas nosaukums un kontaktinformācija);

6.6. visu pārējo projekta partneru uzskaitījums (juridiskās personas nosaukums un valsts; Latvijas partneriem – juridiskās personas nosaukums un kontaktinformācija);

6.7. kopējais projekta finansējums, euro;

6.8. programmas piešķirtais finansējums projektam, euro;

6.9. katram Latvijas partnerim piešķirtais programmas finansējums, euro;

6.10. katra Latvijas partnera nacionālais līdzfinansējums projektā, euro;

6.11. kopsavilkums par projekta mērķiem, aktivitātēm un sasniedzamajiem rezultātiem, kā arī, ja atsevišķi izdalāms, Latvijas partnera plānotais ieguldījums, aktivitātes un ieguvums no dalības projektā.

7. Attiecībā uz Eiropas teritoriālās sadarbības mērķa (Interreg) programmu 2021.–2027. gadam vadības likuma 3. panta pirmās daļas 11. punktā minētajām citām Eiropas Savienības Kohēzijas politikas mērķa "Eiropas teritoriālā sadarbība" (Interreg) programmām, kurās var piedalīties Latvijas Republikā reģistrēti finansējuma saņēmēji saskaņā ar attiecīgo programmu nosacījumiem, nacionālā atbildīgā iestāde tās tīmekļvietnē www.interreg.lv publicē šādu informāciju par konkrēto Interreg programmu, kuras projektā piedalās Latvijas partneris:

7.1. programmas nosaukums un programmas kontaktinformācija;

7.2. projekta nosaukums;

7.3. Latvijas partnera juridiskās personas nosaukums;

7.4. Latvijas partnerim piešķirtais programmas finansējums, euro.

8. Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas vadošā iestāde informāciju, kas saistīta ar programmas vadības nodrošināšanu, publicē tās pārvaldībā esošajā programmas tīmekļvietnē www.latlit.eu.

9. Nacionālā atbildīgā iestāde nodrošina šo noteikumu 4. un 5. punktā minētās informācijas publicēšanu Finanšu ministrijas pārvaldībā esošajā tīmekļvietnē www.esfondi.lv.

10. Latvijas partnera pienākums ir informēt sabiedrību par īstenojamo projektu un tā mērķim saņemto Interreg programmas finansējumu, kā arī nodrošināt, ka projekta īstenošanas laikā tiek ievērotas attiecīgās Interreg programmas noteiktās publicitātes un vizuālās identitātes prasības.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs A. T. Plešs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!