• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Preiļu novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 2022/21 "Par Preiļu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.2022., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/op/2022/146.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 16

Par atbalstu sportistiem un sporta komandām

Vēl šajā numurā

01.08.2022., Nr. 146

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Preiļu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2022/21

Pieņemts: 28.04.2022.

OP numurs: 2022/146.8

2022/146.8
RĪKI

Preiļu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Preiļu novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 2022/21

Preiļos 2022. gada 28. aprīlī

Par Preiļu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai

APSTIPRINĀTI
ar Preiļu novada domes 2022. gada 28. aprīļa
sēdes lēmumu (prot. Nr. 11; 5. §)

Precizēti ar Preiļu novada domes
2022. gada 30. jūnija lēmumu (prot. Nr. 14; 33. §)

Izdoti, pamatojoties uz likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
27.2 panta otrās daļas 5. punktu un piekto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie Noteikumi nosaka kārtību, kādā Preiļu novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) piešķir līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām (turpmāk – dzīvojamās mājas), piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, kā arī līdzfinansējuma apmēru un tā piešķiršanas nosacījumus.

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1.  Daudzdzīvokļu dzīvojamā māja – dzīvojamā māja, kas nodota ekspluatācijā un saskaņā ar kadastrālās uzmērīšanas lietu ir dzīvojamā māja ar vismaz 4 dzīvokļiem.

2.2.  Izlases remonts – remonts, kuru veic atsevišķiem brauktuvju vai ietvju laukumiem nolūkā likvidēt esošos defektus (piemēram, bedrīšu remonts), atbilstoši iepriekš saskaņotai tehniskai shēmai, kurā atspoguļots veicamo darbu apjoms.

2.3.  Piesaistītais zemesgabals – zeme, uz kuras atrodas dzīvojamā māja un kura ir ēkas īpašnieku lietošanā vai īpašumā.

2.4.  Pasūtītājs – dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki vai dzīvokļu īpašnieku kopība.

2.5.  Pasūtītāja pilnvarotā persona – dzīvokļu īpašnieku izveidota sabiedrība, biedrība vai cita reģistrēta dzīvokļu īpašnieku apvienība, vai arī persona, kurai dzīvokļu īpašnieki ir nodevuši dzīvojamas mājas pārvaldīšanas tiesības.

2.6.  Pasūtītāja līdzfinansējums – Pasūtītāja finanšu līdzekļu daļa daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai.

2.7. Pašvaldības līdzfinansējums – Pašvaldības finanšu līdzekļu daļa dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, kas tiek piešķirta Preiļu novada pašvaldības gadskārtējā budžetā paredzēto līdzekļu apmērā.

2.8.  Projekts – pasākumu kopums, kas saistīts ar dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala vai vairāku zemesgabalu labiekārtošanas darbībām.

2.9. Attiecināmās izmaksas – izmaksas, kuru segšanai Pašvaldība saskaņā ar šiem Noteikumiem var piešķirt līdzfinansējumu.

II. Pasūtītājam izvirzāmās prasības

3. Uz līdzfinansējuma saņemšanu var pretendēt, ja pasūtītājs atbilst visām zemāk uzskaitītajām prasībām:

3.1. dzīvojamās mājas kopējā platība ir lielāka par 200 m2 un tajā esošo neapdzīvojamo telpu platība nepārsniedz 25% no dzīvojamās mājas kopējās platības. Norādītā procentuālā sadalījuma apjoms neattiecas uz neapdzīvojamām telpām, ja tās ir valsts, pašvaldības vai citas publiskas personas īpašumā;

3.2. dzīvojamā māja ir pārņemta dzīvokļa īpašnieku valdījumā (mājā ir nodibināta dzīvokļu īpašnieku kooperatīvā sabiedrība, biedrība vai cita reģistrēta dzīvokļa īpašnieku apvienība) vai par mājas apsaimniekošanu vai pārvaldīšanu ir noslēgts pilnvarojuma līgums;

3.3.  Normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pieņemts dzīvokļa īpašnieku kopības lēmums:

3.3.1. veikt dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu un nodrošināt pasūtītāja līdzfinansējumu;

3.3.2. nepieciešamības gadījumā uzņemties saistības, piesaistot kredītiestādes finanšu līdzekļus dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas pasākumu īstenošanai.

4. Projekta iesniedzējs var būt arī divas vai vairākas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības, ja ir noslēgta vienošanās, kurā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopības vienojušās par piesaistītā zemesgabala vai vairāku zemesgabalu kopīgu labiekārtošanu.

5. Uz finansējumu projekta īstenošanai nevar pretendēt, ja par projekta finansētajām attiecināmajām izmaksām ir saņemts finansējums/līdzfinansējums no Eiropas Savienības fondu vai citas ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļiem vai citiem finanšu instrumentiem.

6. Projekta iesniegumu Preiļu novada pašvaldības finansējuma saņemšanai vienām un tām pašām realizētajām atbalstāmajām darbībām var iesniegt ne biežāk kā reizi piecos gados.

III. Atbalstāmās darbības, attiecināmās izmaksas un līdzfinansējuma apmērs

7. Līdzfinansējumu var piešķirt šādām atbalstāmajām darbībām:

7.1.  brauktuves, ietves vai stāvlaukuma jaunbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai – 70 % apmērā no brauktuves, ietves un/vai stāvlaukuma jaunbūves, pārbūves vai atjaunošanas izmaksām;

7.2.  apgaismojuma jaunbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai – 70 % apmērā no apgaismojuma jaunbūves, pārbūves vai atjaunošanas izmaksām;

7.3.  citam piesaistītā zemesgabala labiekārtojumam (bērnu rotaļu laukuma, soliņu un atkritumu urnu, atkritumu konteineru un konteineru nojumju, laukumu, zālienu jaunbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai) – 70 % apmērā no konkrētā Piesaistītā zemesgabala jaunbūves, pārbūves vai atjaunošanas darbu izmaksām;

7.4.  būvprojekta izstrādei – 50 % apmērā no būvprojekta izstrādes izmaksām;

7.5.  brauktuvju, ietvju vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remontam – 70 % apmērā no darbu izmaksām;

7.6.  lietus ūdeņu savākšanas sistēmas atjaunošanai vai izbūvei piesaistītajos zemesgabalos – 70 % apmērā no darbu izmaksām.

8. Ja līdzfinansējumu pieprasa noteikumu 4. punktā minētās divas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības, kuras noslēgušas vienošanos par piesaistītā zemesgabala kopīgu labiekārtošanu, līdzfinansējums noteikumu 7.1.–7.6. punktos minētajām aktivitātēm tiek piešķirts 80 % apmērā no konkrētā piesaistītā zemesgabala jaunbūves, pārbūves vai atjaunošanas darbu izmaksām.

9. Ja līdzfinansējumu pieprasa noteikumu 4. punktā minētās triju un vairāk daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības, kuras noslēgušas vienošanos par piesaistītā zemesgabala kopīgu labiekārtošanu, līdzfinansējums noteikumu 7.1.–7.6. punktos minētajām aktivitātēm tiek piešķirts 90 % apmērā no konkrētā piesaistītā zemesgabala jaunbūves, pārbūves vai atjaunošanas darbu izmaksām.

10.  Par attiecināmām izmaksām tiek uzskatītas:

10.1. topogrāfijas un inženierģeoloģijas izmaksas;

10.2. būvprojekta izstrādes izmaksas;

10.3. būvdarbu izmaksas;

10.4. labiekārtojuma aprīkojuma iegādes, piegādes un uzstādīšanas izmaksas;

10.5. nodokļu un nodevu maksājumi, kas tieši saistīti ar līdzfinansēto projektu, ja pasūtītāja pilnvarotā persona tos nevar atgūt, ievērojot normatīvajos aktos par nodokļiem un nodevām noteikto kārtību.

11.  Izmaksas ir attiecināmas, ja tās tieši ir nepieciešamas projekta īstenošanai, ir paredzētas apstiprinātajā projekta iesniegumā un tiek veiktas, ievērojot atbilstīgas finanšu vadības, ekonomiskuma, produktivitātes un efektivitātes principus.

12.  Neattiecināmās izmaksas:

12.1. izmaksas, kas saistītas ar projekta iesnieguma sagatavošanu, tai skaitā konsultāciju pakalpojumi un citi pakalpojumi;

12.2. projekta administrēšanas izmaksas;

12.3. samaksa par aizdevuma izskatīšanu, noformēšanu un rezervēšanu, procentu maksājumi, soda procenti, maksājumi par naudas pārskaitījumiem, komisijas nauda, zaudējumi sakarā ar valūtas maiņu un citi tiešie finansiālie izdevumi;

12.4. izmaksas, kas radušās pirms līdzfinansējuma līguma noslēgšanas;

12.5. izmaksas, kuras radušās pirms šo Noteikumu spēkā stāšanās datuma.

13. Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Piesaistīto zemesgabalu labiekārtošana tiek realizēta divās stadijās: būvprojekta izstrāde un būvdarbu veikšana.

14. Viena projekta iesnieguma kopējais finansējuma apmērs nedrīkst pārsniegt EUR 14 000,- (četrpadsmit tūkstoši euro).

15. Ārkārtas situācijas novēršanai Pašvaldības dome var pieņemt atsevišķu lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu un tā apjomu.

IV. Projektu iesniegšanas kārtība un iesniedzamie dokumenti

16.  Projekta iesniegumu iesniedz Preiļu novada pašvaldībā (Raiņa bulvāris 19, Preiļi, Preiļu novads, LV-5301). Ja projekta iesniegumu iesniedz personīgi, par tā iesniegšanas laiku uzskatāms pašvaldībā reģistrētais datums un laiks. Ja projekta iesniegumu nosūta pa pastu, par tā iesniegšanas datumu uzskata pasta zīmogā norādīto nosūtīšanas datumu.

17.  Projekta iesniegumu iesniedz vienā eksemplārā latviešu valodā.

18.  Lai pieteiktos pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai, projekta iesniedzēja pilnvarotā persona ne vēlāk kā līdz paziņojumā par projekta iesnieguma iesniegšanu norādītajam beigu termiņam pašvaldībā iesniedz projekta iesniegumu, kas sastāv no:

18.1. aizpildītas projekta iesnieguma veidlapas, kas sagatavota atbilstoši noteikumu pielikumam "IESNIEGUMA VEIDLAPA";

18.2. Dzīvojamās mājas kopīpašuma pārvaldīšanas līguma vai dokumenta, kas to aizstāj, kopija;

18.3. Dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopsapulces protokola kopija, kurā:

18.3.1. iekļauts atbilstoši normatīvajiem aktiem dzīvokļa īpašuma jomā pieņemts lēmums par piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu;

18.3.2. norādīti piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas darbi un to izmaksas;

18.3.3. norādīta persona, kas ir tiesīga iesniegt projekta iesniegumu un slēgt līgumu ar pašvaldību par līdzfinansējuma piešķiršanu, kā arī veikt citas ar līdzfinansējuma saņemšanu saistītās darbības;

18.4. atbilstoši normatīvajiem aktiem būvniecības jomā piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas būvprojekts vai tam pielīdzināms dokuments pašvaldības iestādē Preiļu novada Būvvalde (Būvvaldē saskaņota labiekārtojuma skice uz aktuālas topogrāfiskas pamatnes, paskaidrojuma raksts vai apliecinājuma karte);

18.5. līguma, uz kura pamata izstrādāts noteikumu 18.4. punktā minētais dokuments, kopija;

18.6. plānoto izmaksu aprēķins (tāme), kuru sastādījis daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības izvēlētais darbu veicējs, bet saskaņojusi paziņojumā par projektu iesniegumu iesniegšanu norādītā persona.

19. Projekta iesniegumā nedrīkst būt neatrunāti labojumi – dzēsumi, aizkrāsojumi, svītrojumi vai papildinājumi.

20. Projekta iesniegumu paraksta projekta iesniedzēja pilnvarotā persona.

21. Ja projekta iesniedzēja pilnvarotā persona ir juridiska persona, projekta iesniegumu paraksta tās amatpersona ar paraksta tiesībām vai tās pilnvarotā persona. Ja projekta iesniegumu paraksta juridiskas personas pilnvarotā persona un šīs pilnvarotās personas pilnvarojums pārstāvēt juridisko personu nav reģistrēts Uzņēmumu reģistrā, kopā ar projekta iesniegumu iesniedz dokumentu, kas apliecina šīs personas pilnvarojumu parakstīt projekta iesniegumu.

22. Ja projekta iesniedzējs ir divas vai vairākas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības, projekta iesniegumam pievieno vienošanos, kurā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopības vienojušās par piesaistītā zemesgabala kopīgu labiekārtošanu, kā arī par labiekārtojuma kopīgu uzturēšanu un saglabāšanu.

23. Ja projekta iesniedzējs ir plānojis veikt darbus uz zemesgabala, kurš nav projekta iesniedzēja īpašumā, projekta iesniegumam pievieno zemesgabala īpašnieka rakstisku piekrišanu darbu veikšanai.

V. Projektu iesniegumu vērtēšana

24. Projekta iesniegumu vērtēšanu pēc projektu iesniegumu iesniegšanas beigu termiņa veic Komisija, kuru apstiprina ar novada domes lēmumu. Komisija, veicot projektu iesniegumu vērtēšanu, var pieaicināt ekspertus.

25. Pieteikuma novērtēšana notiek reģistrācijas secībā. Komisija katram pretendentam piešķiramo pašvaldības līdzfinansējuma daļu euro nosaka, pamatojoties uz atbalstāmo izmaksu aprēķinu, nepārsniedzot šajos noteikumos noteiktos līdzfinansējuma apjomus.

26. Pārbaudot projekta iesniegumu atbilstību, Komisija pārbauda projekta iesniegumu secīgi šādā kārtībā:

26.1.  projekta iesnieguma atbilstību noformējuma prasībām;

26.2.  projekta iesniedzēja un tā pilnvarotās personas, kā arī dzīvojamās mājas, par kuru iesniegts projekta iesniegums, atbilstību noteikumos izvirzītajiem kritērijiem;

26.3.  projekta iesniegumā iekļauto izmaksu aprēķinu pamatotību.

27. Komisija, vērtējot projekta iesnieguma atbilstību nolikuma prasībām, pārbauda:

27.1.  vai projekta iesniegums iesniegts noteiktajā termiņā;

27.2.  vai projekta iesniegums satur visus noteikumu 18. punktā un, ja nepieciešams, arī 20. un 21. punktā minētos dokumentus.

28. Ja Komisija konstatē, ka projekta iesniegums neatbilst noformējuma prasībām, tā var pieņemt lēmumu par projekta iesnieguma noraidīšanu un projekta iesnieguma vērtēšanu neturpināt. Komisija, veicot projekta iesnieguma noformējuma prasību vērtēšanu, ir tiesīga pieprasīt projekta iesniedzējam vai tā pilnvarotajai personai iesniegt papildu informāciju.

29. Komisija, veicot projekta iesniedzēja un tā pilnvarotās personas, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, par kuru iesniegts projekta iesniegums, vērtēšanu, pārbauda: vai projekta iesniedzējs un daudzdzīvokļu dzīvojamā māja atbilst noteikumu 3. punkta prasībām;

30. Lai pārliecinātos par projekta iesniedzēja un tā pilnvaroto personu, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, par kuru iesniegts projekta iesniegums, atbilstību noteikumu 3.–6. punktiem, pašvaldība informāciju iegūst pašvaldībai pieejamajās datu bāzēs. Ja informācija, kas iegūta datu bāzēs ir nepilnīga vai neatbilst projekta iesniedzēja rīcībā esošajai informācijai, pašvaldība var pieprasīt projekta iesniedzējam iesniegt papildu informāciju.

31. Ja Komisija konstatē, ka projekta iesniedzējs vai tā pilnvarotā persona, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamā māja, par kuru iesniegts projekta iesniegums neatbilst noteikumos izvirzītajām prasībām, tā var pieņemt lēmumu par projekta iesnieguma noraidīšanu un projekta iesnieguma vērtēšanu neturpināt. Komisija, veicot projekta iesniedzēja un tā pilnvarotās personas, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, par kuru iesniegts projekta iesniegums, vērtēšanu, ir tiesīga pieprasīt projekta iesniedzējam vai tā pilnvarotajai personai iesniegt papildu informāciju.

32. Komisija, veicot projekta iesniegumā iekļauto izmaksu aprēķinu pamatotības vērtēšanu, pārbauda:

32.1.  vai projekta iesniedzējs ir pieprasījis līdzfinansējumu noteikumu 7. punktā noteiktajām atbalstāmajām izmaksām;

32.2.  vai projekta iesniedzēja pieprasītais pašvaldības līdzfinansējuma apmērs nepārsniedz noteikumu
7.–9. punktos noteikto pašvaldības līdzfinansējuma apmēru;

32.3.  izmaksu aprēķina atbilstību vidējām tirgus izmaksām.

33. Ja Komisijai rodas šaubas par atbalstāmo izmaksu aprēķina atsevišķu pozīciju atbilstību vidējām tirgus izmaksām, tā ir tiesīga pieprasīt projekta iesniedzējam vai tā pilnvarotai personai sniegt paskaidrojumus. Gadījumā, ja izmaksu atbilstība netiek pierādīta, Komisija ir tiesīga pašvaldības līdzfinansējuma aprēķināšanai atsevišķas pozīcijas izslēgt no atbalstāmajām izmaksām.

34. Attiecībā uz projektu iesniegumiem, Komisija pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

34.1. apstiprināt projekta iesniegumu;

34.2. apstiprināt projekta iesniegumu ar nosacījumu;

34.3. noraidīt projekta iesniegumu, ja tas nav izturējis atbilstības pārbaudi.

35. Komisijas lēmumu paziņo iesniedzējam Paziņošanas likumā noteiktajā kārtībā. Papildus tam pašvaldības mājaslapā www.preili.lv tiek publicēta informācija, norādot projekta iesniedzēju un pašvaldības piešķirtā līdzfinansējuma apjomu.

36. Ja Komisijas atbalstīto projektu iesniegumu kopējais līdzfinansējuma apmērs pārsniedz attiecīgajam saimnieciskajam gadam pašvaldības budžetā šim mērķim paredzētos finanšu līdzekļus, projekta iesniedzējs pašvaldības līdzfinansējumu var saņemt tiklīdz līdzekļi budžetā tiek piešķirti.

37. Komisija sagatavo Preiļu novada domes sēdei lēmuma projektu par līdzfinansējuma piešķiršanu.

38. Lēmumu par Komisijas atbalstīto projektu līdzfinansēšanas apjomu pieņem Preiļu novada dome kārtējā sēdē.

39. Pēc pozitīva Preiļu novada domes lēmuma pieņemšanas tiek noslēgta rakstiska vienošanās ar dzīvokļa īpašnieku pārstāvi par līdzfinansējuma saņemšanas kārtību un informācija tiek publicēta Preiļu novada pašvaldības mājaslapā www.preili.lv.

VI. Pieņemto lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

40. Komisijas lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt, iesniedzot iesniegumu pašvaldības domei.

41. Pašvaldības domes lēmums vai faktiskā rīcība ir pārsūdzama tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

VII. Projekta ieviešanas nosacījumi

42. Pēc Domes lēmuma, ar kuru apstiprināts projekta iesniegums vai tas apstiprināts ar nosacījumu, pašvaldības izpilddirektors ar projekta iesniedzēju vai tā pilnvaroto personu slēdz līgumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu.

VIII. Nobeiguma jautājumi

43. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Preiļu novada domes 2017. gada 7. jūlija saistošie noteikumi Nr. 2017/05 "Par Preiļu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai".

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

 

Pielikums Nr. 1
Preiļu novada pašvaldības 2022. gada 28. aprīļa
saistošajiem noteikumiem Nr. 2022/21
"Par Preiļu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu
un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām
piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"

IESNIEGUMA VEIDLAPA

Informācija par projekta iesniedzēju un daudzdzīvokļu dzīvojamo māju
Projekta iesniegumu iesniedz daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kas atrodas ________________________ , Preiļos, LV-___, dzīvokļu īpašnieku kopība.
Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopējā platība (norādīt kvadrātmetros):  
Dzīvokļu īpašumu skaits (norādīt skaitļos):  
Neapdzīvojamo telpu skaits (norādīt skaitļos):  
 
Informācija par projekta iesniedzēja pilnvaroto personu
Pilnvarotās personas vārds, uzvārds (fiziskai personai) vai nosaukums (juridiskai personai)  
PVN maksātājs (norādīt "" vai "")  
Personas kods (fiziskai personai) vai vienotais reģistrācijas numurs (juridiskai personai)  
Juridiskā adrese (juridiskai personai) vai deklarētā dzīves vieta (fiziskai personai)  
Korespondences adrese:  
Kontaktpersonas vārds, uzvārds, telefona numurs:  
Bankas rekvizīti:  
 
Projekta izmaksas un tā ieviešana
Plānotais projekta īstenošanas laiks (norādīt pilnos mēnešos, ievērojot, ka projekta īstenošanas laiks nevar pārsniegt

6 (sešus) mēnešus):

 
Projekta izmaksu aprēķins: Projekta iesniedzēja finansējums
(norādīt summu EURO)
Pašvaldības līdzfinansējums (norādīt summu
EURO
)
Kopā
(norādīt summu EURO)
Projekta kopējās izmaksas:      
Projekta atbalstāmās izmaksas:      
Brauktuves ietves vai stāvlaukuma jaunbūves, pārbūves vai atjaunošanas izmaksas:
(ne vairāk kā …% )
     
Apgaismojuma jaunbūves, pārbūves vai atjaunošanas izmaksas:
(ne vairāk kā ..%)
     
Daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas izmaksas:
(ne vairāk kā ..%)
     
Brauktuves, ietves vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remonta izmaksas: (ne vairāk kā ..%)      
Būvprojekta vai tam pielīdzināma dokumenta izstrādes izmaksas un autoruzraudzības veikšanas izmaksas:
(ne vairāk kā ..%)
     
 
Iesniedzamie dokumenti
daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopīpašuma pārvaldīšanas līguma vai dokumenta, kas to aizstāj, kopija ______lpp.
daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopsapulces protokola kopija ______lpp.
piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas būvprojekts vai tam pielīdzināms dokuments ______lpp.
līguma, uz kura pamata izstrādāts piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas būvprojekts vai tam pielīdzināms dokuments, kopija. ______lpp.
plānoto izmaksu aprēķins (tāme) ______lpp.
līgums vai tam pielīdzināms dokuments, kurā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopības vienojušās par piesaistītā zemesgabala kopīgu labiekārtošanu, kā arī par labiekārtojuma kopīgu uzturēšanu un saglabāšanu (ja piemērojams) ______lpp.
zemesgabala, kurš nav projekta iesniedzēja īpašumā, īpašnieka rakstisku piekrišanu darbu veikšanai (ja piemērojams) ______lpp.

Projekta iesniegums sastādīts 202__.gada ______.

Projekta iesniedzēja pilnvarotā persona

paraksts
(paraksta atšifrējums)

 

 

Paskaidrojuma raksts
Preiļu novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2022/21 "Par Preiļu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi izstrādāti pēc administratīvi teritoriālās reformas, par pamatu ņemot iepriekš spēkā esošos saistošos noteikumus un ņemot vērā novada robežu izmaiņas, tie ir attiecināmi uz visu jaunā novada teritoriju.

Noteikumi nosaka kārtību, kādā Preiļu novada dome piešķir līdzfinansējumu daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai pasākumu īstenošanai, līdzfinansējuma apmēru un piešķiršanas nosacījumus.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15. pantu viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību (ielu, ceļu un laukumu būvniecība, rekonstruēšana un uzturēšana; ielu, laukumu un citu publiskai lietošanai paredzēto teritoriju apgaismošana; parku, skvēru un zaļo zonu ierīkošana un uzturēšana; atkritumu savākšanas un izvešanas kontrole; pretplūdu pasākumi; kapsētu un beigto dzīvnieku apbedīšanas vietu izveidošana un uzturēšana). Likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 27.2 panta otrās daļas 5. punkts nosaka, ka pašvaldība var sniegt palīdzību dzīvojamās mājas īpašniekam (īpašniekiem) vai dzīvokļu īpašniekiem, piešķirot finansējumu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai. Savukārt likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 27.2 panta piektajā daļā noteikts, ka kārtību, kādā tiek sniegta palīdzība, un palīdzības apmēru nosaka pašvaldība savos saistošajos noteikumos. Lai veicinātu iepriekš minētās darbības Preiļu novadā, Preiļu novada domei ir jāpieņem attiecīgi saistošie noteikumi.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pašvaldības budžetā tiek paredzēti līdzekļi daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanas pasākumu īstenošanai. Atbalsts tiek sniegts budžetā paredzēto līdzekļu ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Projekta ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā būs pozitīva. Būvuzņēmējiem un pakalpojumu sniedzējiem būs iespēja piedalīties.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpilde neietekmēs tās institūcijas funkcijas un uzdevumus, kura nodrošinās saistošo noteikumu izpildi.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Noteikumi izstrādāti, ņemot vērā no Preiļu novada iedzīvotājiem un dzīvojamo māju pārvaldniekiem saņemtos priekšlikumus.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā.Vucāns

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!