• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Preiļu novada domes 2022. gada 26. maija saistošie noteikumi Nr. 2022/32 "Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas un afišu stendu izmantošanas kārtību Preiļu novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2022., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/op/2022/142.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 19/22

Grozījums Smiltenes novada pašvaldības domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 18/21 "Kārtība, kādā Smiltenes novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"

Vēl šajā numurā

26.07.2022., Nr. 142

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Preiļu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2022/32

Pieņemts: 26.05.2022.

OP numurs: 2022/142.10

2022/142.10
RĪKI

Preiļu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Preiļu novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 2022/32

Preiļos 2022. gada 26. maijā

Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas un afišu stendu izmantošanas kārtību Preiļu novadā

Apstiprināti
ar Preiļu novada domes
2022. gada 26. maija sēdes lēmumu
(prot. Nr. 13, 29. §)

Precizēti
ar Preiļu novada domes
2022. gada 30. jūnija sēdes lēmumu
(prot. Nr. 14, 34. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 7. punktu,
Reklāmas likuma 7. panta trešo daļu,
Ministru kabineta 2012. gada 30. oktobra
noteikumu Nr. 732 "Kārtība, kādā saņemama atļauja
reklāmas izvietošanai publiskās vietās vai vietās,
kas vērstas pret publisku vietu" 28. un 45. punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka reklāmas un citu informatīvo materiālu izvietošanas, ekspluatācijas, saskaņošanas kārtību, demontāžas kārtību, atļaujas izsniegšanu par reklāmas izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, kā arī atbildību par šo noteikumu neievērošanu Preiļu novadā.

2. Preiļu novadā aizliegta patvaļīga reklāmas vai reklāmas objekta materiālu izvietošana.

II. Reklāmas vai reklāmas objekta projektu izskatīšanas un saskaņošanas kārtība

3. Persona, kura vēlas izvietot reklāmu vai reklāmas objektu, mainīt saskaņoto reklāmas vai reklāmas objekta grafisko dizainu, iesniedz Preiļu novada būvvaldē (turpmāk – Būvvalde) iesniegumu (Pielikums Nr. 1.) un normatīvajos aktos noteiktos dokumentus.

4. Izvietojot tīkla reklāmu, iesniedzamas shēmas vai plāni ar visu reklāmas vietu novietnēm.

5. Mainot reklāmas objekta grafisko dizainu vai pagarinot reklāmas atļaujas derīguma termiņu bez objekta grafiskā dizaina maiņas, Būvvaldē iesniedzams iesniegums reklāmas grafiskā dizaina maiņai vai reklāmas atļaujas termiņa pagarināšanai (Pielikums Nr. 1).

6. Pieteikumu un iesniegto projektu reklāmas vai izkārtnes izvietošanai vai atļaujas pagarināšanai Būvvalde izskata 7 darbdienu laikā, par ko pieņem lēmumu un izsniedz reklāmas izvietošanas atļauju.

7. Būvvalde ir tiesīga noraidīt reklāmas vai izkārtnes priekšlikumu, ja tas neatbilst konkrētās vides zonas apbūves raksturam un mērogam, ēkas arhitektoniskajam risinājumam, pielietotie materiāli neatbilst fasādes apdares materiāliem vai arī projektā nav ievērotas citas šajos noteikumos un citos normatīvajos aktos ietvertās prasības.

8. Reklāmas un reklāmas objektu izvietošanas atļaujas derīguma termiņš ir divi gadi.

9. Izkārtnes izvietošanas atļaujas derīguma termiņš nav ierobežots, ja izkārtnes īpašnieks uztur izkārtni vizuāli un tehniski labā stāvoklī, kā arī izkārtnes uzturēšanas laikā netiek mainīts tās dizains un krāsu toņi.

III. Reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanas nosacījumi

10. Reklāma pie valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā esošas ēkas vai būves nedrīkst pazemināt pieminekļa kultūrvēsturisko vērtību.

11. Valsts aizsargājama kultūras pieminekļa teritorijā reklāmas vai reklāmas objekta izvietošana pieļaujama tā, lai izvietojums un veids netraucē valsts aizsargājama kultūras pieminekļa vizuālo uztveri, nepārveido saglabājamā kultūras pieminekļa substanci un neizjauc kultūrvēsturiskās vides tēlu, kā arī vērtību kopuma radīto noskaņu.

12. Valsts aizsargājama kultūras pieminekļa aizsardzības zonā reklāmas vai reklāmas objekta izvietošana pieļaujama tā, lai izvietojums un veids netraucē valsts aizsargājama kultūras pieminekļa vizuālo uztveri un nemazina tā kultūrvēsturisko vērtību.

13. Izvietojot brīvi stāvošus reklāmas objektus, tie nedrīkst aizsegt skatu uz apkārtnes panorāmu, Valsts kultūras pieminekļu sarakstā ietvertiem objektiem, baznīcām un ielu perspektīvi.

14. Izvietojot reklāmu vai reklāmas objektus ēkas fasādē, bez piesaistes zemei:

14.1. reklāmas objekts nedrīkst daļēji vai pilnībā aizsegt ēkas arhitektoniskās detaļas (logus, karnīzes, fasādes dekorus u.c.);

14.2. reklāmas objekta stiprinājuma veids nedrīkst bojāt ēkas nesošās konstrukcijas;

14.3. perpendikulāri ēkas fasādei izvietotas reklāmas objekta apakšējā mala nedrīkst atrasties zemāk par 2,2 m no zemes. Brīvajam ietves platumam jāsaglabājas ne mazāk par 1,5 m;

14.4. maksimāli pieļaujamais reklāmas izvirzījums no būvlaides ir 1,3 m, ja reklāmas ārējās malas attālums līdz brauktuvei nav mazāks par 0,7 m un netiek aizsegta ielas perspektīve;

14.5. reklāmas objekta elektropiegādes kabeļi nedrīkst būt redzami (manāmi) uz ēkas fasādes;

14.6. uz vienas ēkas izvietojot vairākus reklāmas objektus, ievērot iedibināto esošo reklāmas objektu izvietojumu pie ēkas, veidojot vienotu kompozicionālu risinājumu;

14.7. reklāmas objekta izgaismošanai jābūt kontekstā ar fasādes izgaismojumu.

15. Izvietojot reklāmu ar piesaisti zemei, reklāmas elektroapgāde jāparedz pazemes kabeļos. Elektropiegāde šiem objektiem jārisina projektā vienlaikus ar objekta piesaistes projekta izstrādi un jāakceptē Būvvaldē normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

16. Slietņu, kuri novietojami atdalīti no ēkas un netiek nostiprināti, izvietošana pieļaujama ne tālāk kā 2 m no ieejas ēkā vai nožogotā teritorijā, kurā tiek veikta saimnieciskā darbība, gājēju plūsmai jāatstāj ne mazāk kā 1,5 m no ietves platuma. Slietņa konstrukcijai jābūt stabilai un noturīgai pret laikapstākļu iedarbību un pārvietošanu.

17. Izvietojot īslaicīga rakstura (uz pasākuma norises laiku) reklāmu vai reklāmas objektu normatīvo aktu noteiktajā kārtībā saskaņota publiska, izklaides, svētku pasākuma norises vietā un laikā, jāievēro šajos noteikumos noteiktie reklāmas objekta izvietošanas pamatprincipi, pieļaujama slietņa novietošana pasākuma norises vietas teritorijā.

18. Izvietojot reklāmu uz žoga to atļauts izvirzīt virs žoga ne vairāk par 30% no žoga augstuma.

19. Būvniecības laikā uz būvobjekta žogiem atļauts izvietot tikai ar konkrēto būvniecības objektu saistītas reklāmas.

20. Aizliegts:

20.1. izvietot uz ēkām reklāmas un izkārtnes, kas pārveido ēkas siluetu vai traucē kultūrvēsturisku vērtību uztveri;

20.2. izvietot reklāmu vai reklāmas objektu uz fasādes, kurai ir bojāts krāsojums (samelnējis, plankumains vai pilnīgi zudis), ir atsegts ārējo konstrukciju pamatmateriāls, plaisas, izdrupumi vai apdares materiālu atslāņojumi;

20.3. izvietot reklāmu vai reklāmas objektu uz viena balsta ar satiksmes organizācijas tehniskajiem līdzekļiem. Reklāmas objekts nedrīkst apžilbināt transporta līdzekļu vadītājus;

20.4. stiprināt reklāmu vai reklāmas objektu pie kokiem, pašvaldības īpašumā esošiem apgaismes stabiem;

20.5. izmantot reklāmu ar skaņas efektiem;

20.6. izmantot reklāmā gaismas iekārtas ar bākuguņu veida efektu;

20.7. uzkrāsot, gravēt reklāmu uz ēkām, ielām, žogiem, stabiem;

20.8. izvietot reklāmu, kas nav realizēta atbilstoši reklāmas izvietošanas atļaujai pievienotajai, Būvvaldē saskaņotajai skicei vai fotomontāžai, kā arī reklāmu, kurā nav izpildīti reklāmas izvietošanas atļaujā norādītie nosacījumi;

20.9. izvietot mehāniski vai korozijas bojātas, notraipītas, krāsojuma detaļu vai izgaismojuma defektus saturošas reklāmas.

IV. Afišu izvietošanas uz pašvaldībai piederošiem stendiem kārtība

21. Afišas un citus tamlīdzīgus informatīvos materiālus atļauts izvietot tikai uz šim nolūkam izveidotiem pašvaldības afišu stendiem. Informāciju par pašvaldības afišu stendu atrašanās vietu un saskaņošanu par afišu izvietošanu var saņemt Preiļu novada Kultūras centrā vai attiecīgajā pagasta pārvaldē. Afišas tiek izvietotas bez maksas.

22. Uz afišu stendiem maksimāli pieļaujamais afišas vai plakāta lielums ir A1 formāta lapa (594x841mm). Afišai jābūt izgatavotai no materiāla, kas ir speciāli tam paredzēts, kvalitatīvs un izturīgs pret mitrumu (lietus, sniegs u.tml.)

23. Aizliegta patvaļīga afišu izlīmēšana.

24. Afišu un citu tamlīdzīgu informatīvo materiālu izvietošanas termiņš uz Preiļu novada iestāžu stendiem – līdz pasākuma beigām, bet ja nav norādīts pasākuma datums, tad atļautais izvietošanas laiks ir viens mēnesis.

V. Reklāmas vai reklāmas objekta ekspluatācijas un demontāžas kārtība

25. Reklāmas devējs ir tiesīgs izvietot reklāmu vai reklāmas objektu tikai pēc pašvaldības atļaujas saņemšanas, atļaujā noteikto nosacījumu izpildes, nodevas samaksas, un uz atļaujā noteikto termiņu.

26. Reklāmas devējs ir atbildīgs par reklāmas objektu konstrukciju drošību un elektroinstalācijas pieslēguma atbilstību pastāvošajām normām, tās uzturēšanu tehniski un vizuāli labā stāvoklī.

27. Reklāmas devējam pēc reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanas termiņa beigām pašam jāveic reklāmas vai reklāmas objekta demontāžu 15 dienu laikā, sakārtojot reklāmas izvietošanas vietu (fasādes krāsojumu, labiekārtojumu, veicot pamatu demontāžu utt.).

28. Preiļu novada būvvalde izskata jautājumu par reklāmas vai reklāmas objekta demontāžu, kas veicama sekojošos gadījumos:

28.1. ja reklāma vai reklāmas objekts netiek uzturēts labā tehniskā un vizuālā stāvoklī;

28.2. ja beidzies reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanas termiņš un nav izpildīta šo noteikumu 28. punktā noteiktā prasība;

28.3. ja reklāma vai reklāmas objekts uzstādīts bez saskaņota projekta vai neatbilstoši saskaņotajam projektam;

28.4. ja izvietota reklāma vai reklāmas objekts un izsniegtās atļaujas noteiktā termiņā nav novērsti norādītie trūkumi;

28.5. ja par reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanu noteiktā termiņā nav samaksāta nodeva.

29. Preiļu novada būvvalde nosūta reklāmas devējam brīdinājumu ierakstītā vēstulē par nepieciešamību demontēt reklāmu vai reklāmas objektu.

30. Ja viena mēneša laikā no brīdinājuma nosūtīšanas reklāma vai reklāmas objekts netiek demontēts, tad Preiļu novada būvvalde ir tiesīga veikt pasākumus reklāmas vai reklāmas objekta demontāžai.

31. Pirms demontāžas darbu uzsākšanas Preiļu novada būvvalde sastāda aktu par reklāmas vai reklāmas objekta demontāžu, fiksējot reklāmas vai reklāmas objekta tehnisko, vizuālo stāvokli, un nosūta informatīvu vēstuli par demontāžas darbu uzsākšanu reklāmas devējam.

32. Reklāmas devējam tiek nosūtīts rēķins par reklāmas vai reklāmas objekta demontāžas un uzglabāšanas izdevumiem, kas jāapmaksā 10 dienu laikā.

33. Ja 10 dienu laikā ar demontāžu saistītos izdevumus reklāmas devējs nav apmaksājis, tad Preiļu novada pašvaldība vēršas ar prasību tiesā atlīdzināt demontāžas un objekta uzglabāšanas izdevumus.

34. Demontētie reklāmas objekti tiek uzglabāti 1 mēnesi un pēc tam tiek likvidēti.

VI. Saistošo noteikumu izpildes kontrole un administratīvā atbildība par saistošo noteikumu neievērošanu

35. Par šo noteikumu pārkāpšanu administratīvi atbildīgs ir reklāmas izvietotājs.

36. Kontroli par saistošo noteikumu izpildi un administratīvā pārkāpuma procesu par saistošo noteikumu pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Būvvalde un Preiļu novada pašvaldības policija. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Preiļu novada pašvaldības Administratīvā komisija.

37. Par šo noteikumu 2. punktā, III un IV nodaļas visos punktos, 26., 27. punktā minētajiem pārkāpumiem fiziskajām personām piemēro brīdinājumu vai naudas sodu – līdz 20 naudas soda vienībām, juridiskām – līdz 50 naudas soda vienībām.

VII. Noslēguma jautājumi

38. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos, spēku zaudē Preiļu novada domes 2010. gada 26. septembra saistošie noteikumi Nr. 2010/16 "Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās Preiļu novadā".

39. Reklāmas objektus, kuri saskaņoti pirms šo noteikumu spēkā stāšanās, ir atļauts izvietot līdz atļaujas derīguma termiņa beigām.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

 

Pielikums Nr.1
26.05.2022. Preiļu novada pašvaldības
saistošajiem noteikumiem Nr. 2022/32
"Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo
materiālu izvietošanas un afišu stendu
izmantošanas kārtību Preiļu novadā"

Preiļu novada Būvvaldei

IESNIEGUMS REKLĀMAS PROJEKTA IZSKATĪŠANAI / GRAFISKĀ DIZAINA MAIŅAI / TERMIŅA PAGARINĀŠANAI

Lūdzu saskaņot reklāmas projektu

Lūdzu saskaņot grafiskā dizaina maiņu reklāmai

Lūdzu pagarināt reklāmas atļaujas derīguma termiņu

DATI PAR REKLĀMAS DEVĒJU
Fiziskās personas vārds, uzvārds vai juridiskās personas nosaukums  
Fiziskās personas kods vai juridiskās personas reģistrācijas numurs  
Deklarētās dzīvesvietas vai juridiskā adrese; tālruņa numurs  
Elektroniskā pasta adrese  
DATI PAR REKLĀMU
Reklāmas veids
(atbilstošo atzīmēt)
Reklāma vai izkārtne bez piesaistes zemei (konstruktīvā saistībā ar būvi)

Reklāma vai izkārtne ar piesaisti zemei

Mobilā reklāma

Tīkla reklāma

Reklāmas izvietošanas adrese
(izņemot mobilo reklāmu)
 
Reklāma izvietota uz:
(atbilstošo atzīmēt)
Preiļu novada pašvaldības īpašuma

Valsts īpašuma

Privātīpašuma

Īpašuma kadastra numurs/zemesgabala kadastra apzīmējums  
Reklāmas izvietošanas periods
(izņemot izkārtni)
 
Projekta autors, izstrādātājs
(vārds, uzvārds, tālruņa Nr., e-pasta adrese vai juridiskās personas nosaukums, tālruņa numurs, e-pasta adrese)
 
Projekta īstenotājs
(vārds, uzvārds, tālruņa Nr., e-pasta adrese vai juridiskās personas nosaukums, tālruņa numurs, e-pasta adrese)
 

PIELIKUMĀ, _________ lapas:
Krāsains izkārtnes, reklāmas vai reklāmas objekta vizuālā skice (projekts, fotomontāžā), norādot izmērus, krāsu risinājumu, materiālus, papildefektu raksturojumu (apgaismojums, skaņu efekti) un pielietojamo materiālu, tehnoloģiju aprakstu: ja reklāma tiek izvietota bez piesaistes zemei (konstruktīvā saistībā ar būvi): ja reklāmas objektu paredzēts izvietot uz citām personām piederoša nekustamā īpašuma, tad būves īpašnieka rakstiska piekrišana uz reklāmas skices

reklāmai ar piesaisti zemei: noteiktā kārtībā sagatavots zemes vienības situācijas plāns ar zemes gabala robežām, kurā attēlota objekta uzstādīšanas vieta, norādot reklāmas atrašanās vietu zemes gabalā;

ja reklāmas objektu paredzēts izvietot uz citām personām piederoša nekustamā īpašuma, zemes īpašnieka, valdītāja vai to pilnvarotas personas rakstiska piekrišana uz reklāmas skices objekta izvietošanai;

pievienots rakstisks saskaņojums ar VAS "Latvijas Valsts ceļi", kā arī pieslēguma projekts un inženierkomunikāciju pārzinošo dienestu pārstāvju rakstisks saskaņojums, ja objektu nepieciešams pieslēgt inženierkomunikācijām, kā arī saskaņojumu ar citām trešajām personām, kuru īpašumtiesības tiek skartas

ja paredzēta mobilā reklāma: izvietojamo reklāmu skaitu; transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru; transportlīdzekļa piekabes (puspiekabes) valsts reģistrācijas numuru, ja reklāmu plānots izvietot uz piekabes (puspiekabes).

ja paredzēta tīkla reklāma: izvietojamo reklāmu skaitu; informācija par reklāmu ar vai bez piesaistes zemei

Atļauju vēlos saņemt (atzīmēt vajadzīgo):

Preiļu novada pašvaldībā

pa pastu uz iesniegumā norādīto adresi

uz e-pasta adresi _________________________________________________

Informācija par personas datu apstrādi.

Pārzinis personas datu apstrādei ir Preiļu novada pašvaldība, juridiskā adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, Preiļu novads, LV–5301, e-pasts: dome@preili.lv, tālrunis: 653 22766.

Papildus informāciju par personas datu apstrādi var iegūt Preiļu novada pašvaldības mājas lapā: https://preili.lv/pasvaldiba/privatuma-politika/


Datu apstrādes mērķis un pamatojums

Datu subjekts

Personu dati

Datu apstrādes mērķis

Pamatojums

Pakalpojuma pieprasītājs • Vārds

• Uzvārds

• Adrese

Pakalpojuma pieprasītāja datu identifikācija pakalpojuma izpildes nodrošināšanai Iesniegumu likuma 3.panta otrā daļa
  • Tālrunis Saziņai Uz piekrišanas pamata

Ar šo uzņemos atbildību par sniegto ziņu patiesumu un pievienoto dokumentu likumīgu izcelsmi.

(datums)

 

(paraksts)

 

(paraksta atšifrējums)

 

Preiļu novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 2022/32 "Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas un afišu stendu izmantošanas kārtību Preiļu novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums 1.1. Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktu, 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

1.2. Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 7. punktu dome ir tiesīga izdot saistošus noteikumus par reklāmas materiālu, izkārtņu, sludinājumu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās.

1.3. Reklāmas likuma 7. panta trešajā daļā noteikts, ka pašvaldībai, ievērojot šā likuma un citu normatīvo aktu noteikumus reklāmas jomā, ir tiesības izdot saistošos noteikumus par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu, paredzot ierobežojumus reklāmas izmēram, veidam, gaismas un skaņas efektiem atbilstoši videi, ēku un būvju arhitektūrai, kā arī nosakot vietas, kurās aizliegta atsevišķu preču, preču grupu vai pakalpojumu reklāmas izplatīšana.

1.4. Ministru kabineta 2012. gada 30. oktobra noteikumu Nr. 732 "Kārtība, kādā saņemama atļauja reklāmas izvietošanai publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu" 28. punktā noteikts, ka pašvaldība ir tiesīga savā administratīvajā teritorijā izvietot afišu stabus un stendus. Pašvaldība saistošajos noteikumos nosaka afišu stabu un stendu izmantošanas kārtību. Savukārt saskaņā ar minēto noteikumu 45. punktu pašvaldība ir tiesīga saistošajos noteikumos noteikt kārtību, kādā veicama reklāmas vai reklāmas objektu izvietošanas uzraudzība un kontrole.

2. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka reklāmas un citu informatīvo materiālu izvietošanas, ekspluatācijas, saskaņošanas kārtību, demontāžas kārtību, atļaujas izsniegšanu par reklāmas izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, kā arī atbildību par šo noteikumu neievērošanu Preiļu novadā.
3. Informācija par plānoto saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi neietekmē pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Uzņēmējdarbības vidi pašvaldības saistošie noteikumi būtiski neietekmēs.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Preiļu novada Būvvalde.

Kontroli par saistošo noteikumu izpildi un administratīvā pārkāpuma procesu par saistošo noteikumu pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Preiļu novada pašvaldības policija un Preiļu novada Būvvalde. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Preiļu novada pašvaldības Administratīvā komisija.

6. Informācija par sabiedrisko apspriešanu, saskaņošanu un konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!