• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tukuma novada domes 2022. gada 27. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 28 "Par licencēto makšķerēšanu Kaņiera ezerā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2022., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/op/2022/107.25

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 9

Grozījumi Ventspils novada domes 2021. gada 25. februāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Nolikums par licencēto makšķerēšanu Puzes ezerā"

Vēl šajā numurā

03.06.2022., Nr. 107

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tukuma novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 28

Pieņemts: 27.04.2022.

OP numurs: 2022/107.25

2022/107.25
RĪKI

Tukuma novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 6 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 28

Tukumā 2022. gada 27. aprīlī (prot. Nr. 7, 3. §)

Par licencēto makšķerēšanu Kaņiera ezerā

APSTIPRINĀTI
ar Tukuma novada domes
27.04.2022. lēmumu (prot. Nr. 7, 3. §)

Precizēti ar Tukuma novada domes
25.05.2022. lēmumu (prot. Nr. 9, 10. §)

Izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma
10. panta piekto daļu

1. Saistošie noteikumi regulē licencētās makšķerēšanas kārtību Tukuma novada Lapmežciema pagasta teritorijā esošā Kaņiera ezerā, kurā noteikta zvejas tiesību izmantošana ar īpašām zvejas atļaujām (licencēm).

2. Ar saistošajiem noteikumiem ir apstiprināts Nolikums "Par licencēto makšķerēšanu un zemūdens medībām Kaņiera Ezerā 2022.–2026. gadam" (pielikumā).

3. Saistošo noteikumu darbības laiks ir no 2022. gada 1. jūnija līdz 2026. gada 31. decembrim.

4. Ar saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē Engures novada domes 2016. gada 26. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 11 "Par licencēto makšķerēšanu un zemūdens medībām Kaņiera ezerā 2016.–2026. gadā".

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Pielikums
Tukuma novada domes 27.04.2022.
saistošajiem noteikumiem Nr. 28
"Par licencēto makšķerēšanu Kaņiera ezerā"

Precizēts ar Tukuma novada domes
25.05.2022. lēmumu (prot. Nr. 9, 10. §)

NOLIKUMS
PAR LICENCĒTO MAKŠĶERĒŠANU UN ZEMŪDENS MEDĪBĀM
kaņiera EZERĀ 2022.–2026. gadā

I. Vispārīgie jautājumi

1. Kaņiera ezers atrodas Tukuma novada Lapmežciema pagasta teritorijā un atbilstoši Civillikumam ir publiskais ezers, kurā zvejas tiesības pieder valstij. Ezers atrodas īpaši aizsargājamā "Natura 2000" teritorijā Ķemeru Nacionālajā parkā (turpmāk – ĶNP) un pēc zonējuma, ko nosaka Ķemeru nacionālā parka likums (turpmāk – ĶNP likums), Kaņiera ezers atrodas dabas lieguma zonā.

2. Licencētā makšķerēšana un zemūdens medības Kaņiera ezerā tiek ieviestas, pamatojoties uz ūdensobjekta "Kaņieris" ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumiem, Latvijas Republikas Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumiem Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība".

3. Licencēto makšķerēšanu Kaņiera ezerā organizē akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži" (turpmāk – AS "Latvijas valsts meži") saskaņā ar 2016. gada 15. martā izsniegto Engures novada domes pilnvarojumu un 2010. gada 20. aprīļa valsts zemes nomas līgumu starp Dabas aizsardzības pārvaldi un AS "Latvijas valsts meži".

4. Licencētā makšķerēšana un zemūdens medības tiek ieviestas ar nolūku uzlabot zivju krājumu racionālu izmantošanu un kontrolēt ezera antropogēno slodzi īpaši aizsargājamā dabas teritorijā – ĶNP.

5. AS "Latvijas valsts meži" saskaņā ar ūdensobjekta "Kaņieris" ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumiem veiks regulāru licencētai makšķerēšanai paredzēto zivju krājumu papildināšanu.

6. Par licencētās makšķerēšanas un zemūdens medību organizēšanu Kaņiera ezerā atbild AS "Latvijas valsts meži" (turpmāk – organizētājs), juridiskā adrese Vaiņodes iela 1, Rīga, LV-1004, tālrunis +371 67610015, e-pasts: lvm@lvm.lv.

II. Licencētās makšķerēšanas vieta un laiks

7. Saskaņā ar 2010. gada 20. aprīļa nomas līgumu ar Dabas aizsardzības pārvaldi licencētā makšķerēšana un zemūdens medības vasaras sezonā tiek atļautas Kaņiera ezera dienvidu un austrumu daļā zonās Nr. 1 un Nr. 2 (skatīt šā nolikuma 2. pielikumu), kuru robežas dabā ir iezīmētas ar peldošām norādes zīmēm (bojas vai citi peldoši materiāli), un tajās jāievēro šādi nosacījumi:

7.1. licencētā makšķerēšana no laivām un no krasta, izmantojot 10 m tauvas joslu (iebrišana ezerā ir aizliegta), kā arī zemūdens medības Kaņiera ezera zonā Nr. 1 ir atļautas no 1. maija līdz 1. martam;

7.2. licencētā makšķerēšana no laivām un no krasta, izmantojot 10 m tauvas joslu (iebrišana ezerā ir aizliegta), kā arī zemūdens medības Kaņiera ezera zonā Nr. 2 ir atļautas no 20. jūnija līdz 1. martam;

7.3. licencētā makšķerēšana un zemūdens medības, izmantojot laivas, zonā Nr. 1 un zonā Nr. 2 ir atļautas tikai no "LVM Kaņiera ezers" (adrese: "Kaņiera ezers", Lapmežciema pagasts, Tukuma novads, LV-3118) laivu bāzes laivām (ievērojot šā nolikuma 28. punkta prasības).

8. Licencētā makšķerēšana ziemas sezonā no ledus ir atļauta zonā Nr. 1 un zonā Nr. 2, kuru robežas ir iezīmētas dabā, sākot no ledus uzsalšanas līdz tā nokušanai, bet ne vēlāk kā līdz 1. martam.

III. Makšķerēšanas tiesības un zemūdens medību rīki un veidi

9. Makšķerēt vai nodarboties ar zemūdens medībām Kaņiera ezerā atļauts tikai tad, ja makšķernieks vai zemūdens mednieks ir iegādājies kādu no šajā nolikumā noteiktajām makšķerēšanas vai zemūdens medību licencēm un tam ir klāt personu apliecinošs dokuments, bet personām no 16 līdz 65 gadu vecumam (izņemot personas ar invaliditāti) – arī makšķerēšanas karte. Makšķerēšanas un zemūdens medību licences tiek izrakstītas uz konkrētas personas vārda.

10. Makšķerēšanas un zemūdens medību rīki un veidi, atļautais loma lielums, minimāli pieļaujamais zivju izmērs un citi ierobežojumi licencētai makšķerēšanai Kaņiera ezerā tiek noteikti atbilstoši spēkā esošiem Latvijas Republikas Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumiem Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi".

IV. Makšķerēšanas un zemūdens medību licenču veidi, skaits un maksa par licencēm

Licences nosaukums

Vienas licences cena, EUR ar PVN

Skaits (gab. gadā)

11. Mēneša makšķerēšanas licence (derīga vienu mēnesi no iegādes dienas)

15,00

500

12. Vienas diennakts makšķerēšanas licence (derīga 24 stundas no iegādes brīža)

2,00

10000

13. Mēneša bezmaksas makšķerēšanas licence (derīga vienu mēnesi no iegādes dienas)

0

100

14. Gada zemūdens medību licence (derīga viena kalendārā gada laikā no iegādes dienas)

100,00

50

15. Vienas diennakts zemūdens medību licence (derīga 24 stundas no iegādes brīža)

30,00

100

16. Šā nolikuma 13. punktā minētās bezmaksas licences saņēmējam makšķerējot jābūt līdzi dokumentam, kas apliecina tiesības izmantot šo licenci.

V. Makšķerēšanas licenču cenu atlaižu piemērošana

17. Bezmaksas licences makšķerēšanai Kaņiera ezerā ir tiesības saņemt:

17.1. Kaņiera ezera piekrastes zemju īpašniekiem un viņu ģimenes locekļiem;

17.2. maznodrošinātiem Tukuma novada iedzīvotājiem;

17.3. bērniem un pusaudžiem līdz 16 gadiem;

17.4. personām ar invaliditāti un politiski represētām personām;

17.5. personām, kas ir vecākas par 65 gadiem;

17.6. personām no daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kuru aprūpē ir bērns ar invaliditāti vai pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tai noteikta I vai II invaliditātes grupa, un kurām saskaņā ar valstī īstenoto Latvijas Goda ģimenes apliecības programmu ir piešķirta Latvijas Goda ģimenes apliecība.

18. Pēc šā nolikuma 13. punktā minētā bezmaksas licenču kopējā limita izmantošanas papildus bezmaksas licences netiek izsniegtas un makšķerniekam vispārējā kārtībā jāiegādājas attiecīgajā termiņā derīga licence.

VI. Licenču noformēšana, realizācija un no licenču realizācijas iegūto līdzekļu izlietojums

19. Licences saturs un rekvizīti – licences veids, sērija un numurs, cena, derīguma termiņš, attiecīgās ūdenstilpes nosaukums, ziņas par organizētāju, licences saņēmējs un tā personas kods, tālruņa numurs un saziņai izmantojamā elektroniskā pasta adrese un licences izsniegšanas datums. Bez personas datu un makšķerēšanas datuma norādes licence uzskatāma par nederīgu. Elektronisko licenci nav nepieciešams izdrukāt, un tās esību pārbauda pēc tās numura.

20. Licenču, tai skaitā bezmaksas licenču, realizācija notiek elektroniski. Elektroniskās licences iespējams iegādāties interneta vietnē www.manacope.lv un mobilā lietotnē "Mana Cope". Iegādātā elektroniskā licence stājas spēkā 15 minūšu laikā pēc tās reģistrācijas brīža.

21. Informāciju par licencētās makšķerēšanas un zemūdens medību vietām, kā arī makšķerēšanas organizētāju un makšķerēšanas un zemūdens medību licencēm un to iegādes vietām organizētājs nodrošina pašvaldības informatīvajā izdevumā "Tukuma Novada Vēstis", pašvaldības tīmekļvietnē un pašvaldības telpās.

22. Makšķerēšanas un zemūdens medību licenču tirdzniecībā iegūtos līdzekļus sadala šādi – reizi pusgadā (līdz 10. jūlijam par pirmo pusgadu un līdz 10. janvārim par otro pusgadu) pārskaitot:

22.1. 30 % – valsts pamatbudžetā Zivju fonda dotācijas ieņēmumu veidošanai.

22.2. 70 % – organizētājam Kaņiera ezera apsaimniekošanai (licencētās makšķerēšanas, zemūdens medību organizēšanai, kā arī to pārvaldes un kontroles nodrošināšanai) un zivju resursu pavairošanai, saglabāšanai un aizsardzībai.

VII. Lomu uzskaite

23. Lomu uzskaiti veic organizētājs saskaņā ar makšķernieku un zemūdens mednieku deklarētajām ziņām.

24. Visiem licenču īpašniekiem pēc loma paturēšanas obligāti jāreģistrē savs loms, norādot datumu, zivju sugu, loma lielumu (zivju skaitu un svaru), tos iesniedzot interneta vietnes www.manacope.lv un mobilās lietotnes "Mana Cope" sadaļā "Loma reģistrācija".

25. Makšķernieka un zemūdens mednieka pienākums ir 5 dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām iesniegt lomu uzskaites pārskatu. Organizētājs reģistrē personas, kas ir pārkāpušas nolikumā noteikto lomu uzskaites kārtību, un, izmantojot licencē norādīto tālruņa numuru vai elektroniskā pasta adresi, paziņo par nepieciešamību 14 dienu laikā iesniegt loma pārskatu. Ja minētajā termiņā loma pārskats nav iesniegts, organizētājs par konstatēto pārkāpumu informē zivju resursu aizsardzības un uzraudzības iestādes.

26. Apkopotos lomu uzskaites datus organizētājs katru gadu līdz 1. februārim iesniedz Valsts zinātniskajam institūtam "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR"".

VIII. Vides aizsardzības prasības un to kontrole

27. Uzturēšanās Kaņiera ezerā ir aizliegta dabas rezervāta zonā un Kaņiera ezera zonā Nr. 3, Kaņiera ezera zonā Nr. 2 (putnu ligzdošanas laikā) no 2. marta līdz 19. jūnijam un Kaņiera ezera zonā Nr. 1 no 2. marta līdz 30. aprīlim.

28. Licencētās makšķerēšanas laikā Kaņiera ezera zonā Nr. 1 laika periodā no 1. maija līdz 20. jūnijam ir aizliegts noenkurot laivas tuvāk par 50 m no ezera salām.

29. Uz vējdēļiem un citiem peldošiem līdzekļiem attiecas laivu lietošanas noteikumi. Tos var izmantot tikai no laivu bāzes un bez iekšdedzes dzinējiem, saskaņā ar Ministru kabineta 2016. gada 6. septembra noteikumiem Nr. 601 "Ķemeru Nacionālā parka individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi".

30. Kontroli par licencētās makšķerēšanas un vides aizsardzības noteikumu ievērošanu veic Valsts vides dienesta un Dabas aizsardzības pārvaldes inspektori, vides aizsardzības sabiedriskie inspektori, kā arī organizētājs, policija un citas pašvaldības pilnvarotas personas savas kompetences ietvaros.

IX. Licencētās makšķerēšanas un zemūdens medību organizētāja pienākumi

31. Sniegt informāciju par licencētās makšķerēšanas un zemūdens medību kārtību Tukuma novada laikrakstā "Neatkarīgās Tukuma Ziņas" un citos plašsaziņas līdzekļos, kā arī nodrošināt atbilstošu norādes zīmju izvietošanu Kaņiera ezera piekrastē.

32. Nodrošināt licenču pieejamību saskaņā ar nolikumu, kā arī publicēt vietējos laikrakstos un attiecīgās pašvaldības tīmekļuvietnē informāciju par licenču pārdošanu un izsniegšanu un nodrošināt šādas informācijas pieejamību vietējās pašvaldības telpās.

33. Uzskaitīt pārdotās un izsniegtās makšķerēšanas un zemūdens medību licences atbilstoši normatīvajos aktos noteiktām prasībām.

34. Nodrošināt līdzekļu, kas iegūti, realizējot makšķerēšanas un zemūdens medību licences, izlietošanu atbilstoši šā nolikuma 22. punktam.

35. Veikt makšķernieku un zemūdens mednieku lomu uzskaiti atbilstoši šī nolikuma VII nodaļā noteiktai kārtībai, piedalīties vides un zivju resursu aizsardzības un uzraudzības pasākumos.

36. Iepazīstināt makšķerniekus un zemūdens medniekus ar nolikuma prasībām un nodrošināt nolikuma publisku pieejamību, tostarp licenču pārdošanas un izsniegšanās vietās.

37. Norīkot atbildīgo personu, kura ir ieguvusi Valsts vides dienesta pilnvarotās personas vai pašvaldības pilnvarotās personas statusu un piedalās vides un zivju resursu aizsardzības un uzraudzības pasākumos.

38. Katru gadu līdz 31. decembrim iesniedz Valsts vides dienestā pārskatu (kas saskaņots ar pašvaldību) par veiktajiem pasākumiem ūdenstilpes apsaimniekošanā (par veiktajiem dabas aizsardzības, kontroles un zivju resursu papildināšanas (ja tas ir paredzēts) pasākumiem), kā arī informāciju par licencētās makšķerēšanas organizēšanai nepieciešamās infrastruktūras izveidošanu un uzturēšanu.

39. Divas reizes gadā – līdz 15. jūlijam un 15. janvārim – iesniegt Lauku atbalsta dienestā pārskatu, kas saskaņots ar pašvaldību, par licencēto makšķerēšanu un zemūdens medībām par iepriekšējo pusgadu.

40. Sagatavot makšķerēšanas vietas un iznomāt laivas. Informēt makšķerniekus vai zemūdens medniekus par publiskām piekļuves vietām Kaņiera ezeram.

41. Veikt zivju krājumu pavairošanu saskaņā ar ūdensobjekta "Kaņieris" ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumiem.

42. Veikt licencētās makšķerēšanas un zemūdens medību teritorijas (zonas Nr. 1, Nr. 2 un Nr. 3, skatīt 1. pielikumu) marķēšanu dabā ar bojām vai cita veida pazīšanas zīmēm.

43. Reģistrēt personas, kas ir pārkāpušas nolikumā noteikto lomu uzskaites kārtību, un, izmantojot licencē norādīto tālruņa numuru vai elektroniskā pasta adresi, paziņot par nepieciešamību 14 dienu laikā iesniegt loma pārskatu. Ja minētajā termiņā loma pārskats nav iesniegts, organizētājs par konstatēto pārkāpumu informē zivju resursu aizsardzības un uzraudzības iestādes.

44. Apsaimniekot ūdensobjektu "Kaņieris" saskaņā ar Kaņiera ezera apsaimniekošanas plānu 2022.–2026. gadam (2. pielikums).

45. Nodrošināt ārvalstu tūristiem angļu un krievu valodā vai, ja nepieciešams, arī citu Latvijas kaimiņvalstu valodā informāciju par saziņas iespējām ar organizētāju, licencētās makšķerēšanas un zemūdens medību noteikumiem, licenču veidiem, skaitu, to maksu, kā arī lomu uzskaiti.

X. Atbildība un nolikuma darbības laiks

46. Šo noteikumu neievērošanas gadījumā makšķerniekiem un zemūdens medniekiem tiek piemēroti sodi saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

47. Uz šā nolikuma pamata izdotie pašvaldības saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas likuma "Par pašvaldībām" 45. panta piektajā daļā noteiktajā kārtībā, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš. Šā nolikuma darbības ilgums ir līdz 2026. gada 31. decembrim.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

1. pielikums
nolikumam "Par licencēto makšķerēšanu un zemūdens
edībām Kaņiera ezerā 2022.–2026. gadā"

Licencētās makšķerēšanas un zemūdens medību zonas

Papildu ierobežojumi un paskaidrojumi:

1. zona – makšķerēt un nodarboties ar zemūdens medībām atļauts no 1. maija līdz ezera aizsalšanai un atļauts makšķerēt ziemas sezonā no ledus uzsalšanas līdz ledus nokušanai, bet ne vēlāk kā līdz 1. martam.

2. zona – makšķerēt un nodarboties ar zemūdens medībām atļauts no 20. jūnija līdz ezera aizsalšanai un atļauts makšķerēt ziemas sezonā no ledus uzsalšanas līdz ledus nokušanai, bet ne vēlāk, kā līdz 1. martam.

Zonu robežu punktu koordinātas noteiktas ūdensobjekta "Kaņieris" ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumos, publicētas interneta vietnē www.manacope.lv, mobilā lietotnē "Mana Cope", kā arī marķētas dabā ar peldošajām bojām, zīmēm vai citiem uzskates un informatīvajiem tehniskajiem līdzekļiem.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

2. pielikums
nolikumam "Par licencēto makšķerēšanu un
zemūdens medībām Kaņiera ezerā 2022.–2026. gadā"

Kaņiera ezera apsaimniekošanas plāns 2022.–2026. gadā

Nr.p.k.

Darbu veids

Ik gadu

1.

Nodrošināt ezera uzraudzību

2 cilvēki

2.

Saskaņā ar Kaņiera ezera zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumiem ezerā ielaist līdaku mazuļus vai kāpurus

pastāvīgi

3.

Labiekārtot un uzturēt laivu bāzei blakus esošās atpūtas vietas

pastāvīgi

Darba pienākumi ezera uzraudzībā:

1. Regulāri veikt ezera uzraudzību.

2. Uzturēt laivu bāzi.

3. Konsultēt makšķerniekus un zemūdens medniekus par makšķerēšanas un zemūdens medību vietām.

4. Uzturēt un remontēt laivu.

5. Atbalstīt makšķerēšanas licenču iegādi un citus ar to saistītos pienākumus.

6. Veikt licencētās makšķerēšanas un zemūdens medību teritorijas (zonas Nr. 1 un Nr. 2) marķēšanu dabā ar bojām vai cita veida pazīšanas zīmēm.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saskaņojumu lapa
"Nolikumam par licencēto makšķerēšanu un zemūdens medībām
Kaņiera ezerā 2022.–2026. gadā"

S A S K A Ņ O T S:

Zemkopības ministrija

 

2022. gada 12. aprīlis

Zinātniskais institūts "BIOR"

 

2022. gada 26. aprīlis
Valsts vides dienests

 

2022. gada 14. aprīlis
Dabas aizsardzības pārvalde

 

2022. gada 14. aprīlis
Tukuma novada dome

 

2022. gada 27. aprīlis

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saistošo noteikumu Nr. 28 "Par licencēto makšķerēšanu Kaņiera ezerā"
paskaidrojuma raksts

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punkts noteic, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

2022. gada 11. aprīlī Tukuma novada pašvaldībā saņemts AS "Latvijas valsts meži" izstrādāts nolikums "Par licencēto makšķerēšanu un zemūdens medībām Kaņiera ezerā 2022.–2026. gadā" ar lūgumu veikt nolikuma saskaņošanu saskaņā ar spēkā esošiem normatīvajiem aktiem.

Saistošie noteikumi nosaka licencētās makšķerēšanas kārtību, vides un dabas aizsardzības prasības, makšķerēšanas licenču veidus, skaitu, maksu, saturu un realizāciju, licencētās makšķerēšanas organizētāja pienākumus un tiesības Kaņiera ezerā 2022.–2026. gadā.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma 10. panta piekto daļu.

Zvejniecības likuma 10. panta piektā daļa noteic, ka pašvaldība izdod saistošos noteikumus par licencēto makšķerēšanu, licencēto vēžošanu vai licencētajām zemūdens medībām tās administratīvajā teritorijā esošajos ūdeņos, ja saskaņā ar normatīvajiem aktiem par licencēto makšķerēšanu, licencēto vēžošanu un licencētajām zemūdens medībām šajos ūdeņos paredzēta makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību tiesību izmantošana ar īpašām atļaujām (licencēm). Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumu Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība" 7. punkts noteic, ka Organizētājs izstrādā attiecīgo ūdeņu licencētās makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību nolikumu, 10. punkts nosaka nolikuma saskaņošanas kārtību, un 13. punkts noteic, ka attiecīgā pašvaldība ir atbildīga par nolikuma ieviešanu atbilstoši šiem noteikumiem, bet Organizētājs atbild par nolikumā un šajos noteikumos ietverto prasību izpildi.

Ar saistošiem noteikumiem noteikta Tukuma novada Lapmežciema pagasta teritoriālajā vienībā esošajā Kaņiera ezerā zvejas tiesību izmantošana ar īpašām zvejas atļaujām (licencēm).

Organizēt un veikt licencēto makšķerēšanu un zemūdens medības Kaņiera ezerā pilnvarota akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži" saskaņā ar 2016. gada 15. marta Engures novada domes pilnvarojumu un 2010. gada 20. aprīļa valsts zemes nomas līgumu starp Dabas aizsardzības pārvaldi un AS "Latvijas valsts meži".

3. Informācija par plānotā projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Nav tiešas ietekmes uz pašvaldības budžetu.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!