• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Siguldas novada domes 2022. gada 19. maija saistošie noteikumi Nr. 27 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 4. novembra saistošajos noteikumos Nr. 24 "Par Siguldas novada pašvaldības brīvprātīgas iniciatīvas pabalstiem"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2022., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/op/2022/105.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 43

Par grozījumiem Tukuma novada domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 41 "Par Tukuma novada pašvaldības pabalstiem"

Vēl šajā numurā

01.06.2022., Nr. 105

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Siguldas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 27

Pieņemts: 19.05.2022.

OP numurs: 2022/105.24

2022/105.24
RĪKI

Siguldas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 27

Siguldā 2022. gada 19. maijā

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 4. novembra saistošajos noteikumos Nr. 24 "Par Siguldas novada pašvaldības brīvprātīgas iniciatīvas pabalstiem"

Apstiprināti ar Siguldas novada pašvaldības domes
2022. gada 19. maija lēmumu (prot. Nr. 11, 70. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

Izdarīt Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 4. novembra saistošajos noteikumos Nr. 24 "Par Siguldas novada pašvaldības brīvprātīgas iniciatīvas pabalstiem" šādus grozījumus:

1. papildināt noteikumus ar 5.15. apakšpunktu šādā redakcijā: "5.15. Pabalsts Ukrainas civiliedzīvotājiem izmitināšanas izdevumu apmaksai";

2. papildināt noteikumus ar XV.1 nodaļu šādā redakcijā:

"XV.1 Pabalsts Ukrainas civiliedzīvotājiem izmitināšanas pakalpojumu apmaksai

"78.1 Pabalsts Ukrainas civiliedzīvotājiem izmitināšanas pakalpojumu apmaksai paredzēts kā atbalsts Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā Krievijas Federācijas izraisītā bruņotā konflikta dēļ šā bruņotā konflikta norises laikā. Ukrainas civiliedzīvotāji šo noteikumu izpratnē ir Ukrainas pilsoņi un viņu ģimenes locekļi, kā arī personas, kuras Ukrainā saņēmušas pastāvīgās uzturēšanās atļauju, bezvalstnieka statusu vai starptautiskās aizsardzības statusu, un to ģimenes locekļi.

78.2 Siguldas novada pašvaldības īpašumā esošajās izmitināšanas vietās dzīvojošiem Ukrainas civiliedzīvotājiem tiek piešķirts pabalsts šādā apmērā:

78.21. pieaugušajiem 25 % apmērā no izmitināšanas pakalpojuma izmaksām mēnesī;

78.22. par katru mājsaimniecībā esošo bērnu 50 % apmērā no izmitināšanas pakalpojuma izmaksām mēnesī.

78.3 Piešķirtais pabalsts tiek pārtraukts vai pabalsts netiek piešķirts, ja:

78.31. pabalsta saņēmējam pašvaldībā vai kādā no tās iestādēm ir parādsaistības, kuru maksāšanas termiņš ir kavēts vairāk kā divus mēnešus;

78.32. pabalsta saņēmējam pašvaldībā vai kādā no tās iestādēm kavēts samaksas termiņš vairāk kā divus mēnešus pakalpojumam, kuru pašvaldība piesaistījusi iepirkuma ietvaros;

78.33. zuduši citi apstākļi, kas ir par pamatu atbalsta piešķiršanai."

3. papildināt noteikumus ar 85. punktu šādā redakcijā:

"85. Noteikumu XV.1 nodaļa ir spēkā uz Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma laiku, kamēr pastāv bruņotā konflikta norise Ukrainā. Nodaļā paredzētais atbalsts piemērojams ar brīdi, kad valsts beidz finansēt Ukrainas civiliedzīvotājiem izmitināšanas pakalpojumus."

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 19. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 27 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 4. novembra saistošajos noteikumos Nr. 24 "Par Siguldas novada pašvaldības brīvprātīgas iniciatīvas pabalstiem""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums [1] 2022. gada 5. maijā stājās spēkā Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likums, kura mērķis ir atbalsta sniegšana Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā Krievijas Federācijas izraisītā bruņotā konflikta dēļ šā bruņotā konflikta norises laikā, kā arī vispārēja atbalsta sniegšana Ukrainas sabiedrībai.

Saskaņā ar minētā likuma 12. pantu, Valsts atbalsts Ukrainas civiliedzīvotājiem – izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumiem paredzēts līdz 90 dienām.

[2] Ar Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 4. novembra saistošo noteikumu Nr. 24 "Par Siguldas novada pašvaldības brīvprātīgas iniciatīvas pabalstiem" grozījumiem ir priekšlikums paredzēt iespēju Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri izmitināti kādā no pašvaldības īpašumiem, saņemt atbalstu izmitināšanas pakalpojumu izdevumu segšanai ar mērķi, lai atbalsta saņēmēja ģimenei palīdzētu pārvarēt radušās dzīves grūtības, atgriezties aktīvā darba un sociālajā apritē līdz tā pati spēj pilnībā par sevi parūpēties un attiecīgi atrast sev piemērotu pastāvīgu dzīvesvietu. Šis atbalsts piemērojams ar brīdi, kad valsts beidz finansēt Ukrainas civiliedzīvotājiem izmitināšanas pakalpojumus.

Saistošo noteikumu projekta īss satura izklāsts Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 4. novembra saistošie noteikumi Nr. 24 "Par Siguldas novada pašvaldības brīvprātīgas iniciatīvas pabalstiem" papildināti ar jaunu pabalsta veidu – "XV.1 Pabalsts Ukrainas civiliedzīvotājiem izmitināšanas pakalpojumu apmaksai". Pabalsts Ukrainas civiliedzīvotājiem izmitināšanas pakalpojumu apmaksai paredzēts kā atbalsts Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā Krievijas Federācijas izraisītā bruņotā konflikta dēļ šā bruņotā konflikta norises laikā. Ukrainas civiliedzīvotāji šo noteikumu izpratnē ir Ukrainas pilsoņi un viņu ģimenes locekļi, kā arī personas, kuras Ukrainā saņēmušas pastāvīgās uzturēšanās atļauju, bezvalstnieka statusu vai starptautiskās aizsardzības statusu, un to ģimenes locekļi.
Ietekme uz budžetu Lai nodrošinātu grozīto saistošo noteikumu izpildi, jaunas institūcijas un darba vietas veidot nav nepieciešams. Projekta finansiālā ietekme uz pašvaldības budžetu nepārsniedz 5 % būtiskuma līmeni pret pašvaldības pamatbudžeta plānotajiem ieņēmumiem, no kuriem atskaitīti plānotie transferta ieņēmumi no valsts budžeta noteiktam mērķim (izņemot klimata pārmaiņu finanšu instrumentu finansējumu) un plānotajām iemaksām pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā), līdz ar to vērtējama kā nebūtiska.
Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
Informācija par administratīvajām procedūrām Jautājumos par saistošo noteikumu piemērošanu var vērsties Siguldas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas pārvaldē, Siguldas novada pašvaldības Sociālajā dienestā.
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Ņemtas vērā Siguldas novada pašvaldībā esošo Ukrainas civiliedzīvotāju vajadzības. Saistošo noteikumi un paskaidrojuma raksts pirms apstiprināšanas ievietots Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!