• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2021. gada 18. februāra saistošie noteikumi Nr. 5 "Par Liepājas pilsētas pašvaldības pabalstu krīzes situācijā ārkārtējās situācijas laikā sakarā ar Covid-19 izplatību". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2021., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/op/2021/35.18

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Siguldas novada domes saistošie noteikumi Nr. 4

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2016. gada 3. augusta saistošajos noteikumos Nr. 24 "Par nodevām par tirdzniecību publiskās vietās Siguldas novadā"

Vēl šajā numurā

19.02.2021., Nr. 35

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 5

Pieņemts: 18.02.2021.

OP numurs: 2021/35.18

2021/35.18
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 5

Liepājā 2021. gada 18. februārī (prot. Nr. 2, 42. §)

Par Liepājas pilsētas pašvaldības pabalstu krīzes situācijā ārkārtējās situācijas laikā sakarā ar Covid-19 izplatību

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
36. panta sesto daļu, Pārejas noteikumu 37. punkta 1. apakšpunktu

1. Saistošie noteikumi nosaka Liepājas pilsētas pašvaldības pabalsta krīzes situācijā ārkārtējās situācijas laikā sakarā ar Covid-19 izplatību (turpmāk – pabalsts) apmēru, pieprasīšanas un piešķiršanas kārtību, kā arī personas, kurām ir tiesības saņemt pabalstu.

2. Pabalstu piešķir un izmaksā Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "Liepājas pilsētas Domes Sociālais dienests" (turpmāk – Sociālais dienests) laikā, kamēr valstī izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar Covid-19 izplatību, un vienu kalendāra mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām.

3. Pabalstu ir tiesības saņemt personai, kuras deklarētā un faktiskā dzīvesvieta ir Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā un kurai saistībā ar konkrētās ārkārtējās situācijas iestāšanos ir zuduši vai būtiski samazinājušies ienākumi no algota darba, saimnieciskās vai profesionālās darbības salīdzinājumā ar periodu pirms ārkārtējās situācijas un tā nesaņem atbalstu par dīkstāvi vai atbalstu algas subsīdijai, vai bezdarbnieka pabalstu, vai kādu no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras sakarā ar Covid-19 izmaksātajiem pabalstiem, izņemot gadījumus, kad persona izbeigusi darba tiesiskās attiecības uz personīga uzteikuma pamata.

4. Pabalsta apmērs mēnesī ir:

4.1. 80 % apmērā no vidējiem ienākumiem (pēc nodokļu nomaksas) par iepriekšējiem trīs kalendārajiem mēnešiem pirms ārkārtējās situācijas iestāšanās (ja kādā no šiem mēnešiem persona nav guvusi ienākumus no algota darba, saimnieciskās vai profesionālās darbības, vidējo ienākumu aprēķinā šis mēnesis netiek iekļauts), bet ne mazāk kā 250 euro un ne vairāk kā 500 euro, ja personas ienākumi saistībā ar konkrētās ārkārtējās situācijas iestāšanos ir zuduši;

4.2. 80 % apmērā no summas par kādu samazinājušies ienākumi attiecībā pret vidējiem ienākumiem (pēc nodokļu nomaksas) par iepriekšējiem trīs kalendārajiem mēnešiem pirms ārkārtējās situācijas iestāšanās (ja kādā no šiem mēnešiem persona nav guvusi ienākumus no algota darba, saimnieciskās vai profesionālās darbības, vidējo ienākumu aprēķinā šis mēnesis netiek iekļauts), bet ne mazāk kā 150 euro un ne vairāk kā 250 euro.

5. Personai, kura pabalstu pieprasījusi, palielina izmaksājamā pabalsta summu par katru aprūpē esošu bērnu līdz 18 gadu vecumam Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteiktajā apmērā.

6. Pabalstu piešķir par kalendāro mēnesi, kurā persona ir pieprasījusi pabalstu.

7. Pabalstu nepiešķir, ja ienākumi pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā iepriekšējā kalendārajā mēnesī pārsniedz 500 euro un uz katru nākamo personu mājsaimniecībā pārsniedz 250 euro. Par mājsaimniecību šo noteikumu izpratnē uzskatāmas vairākas personas, kuras dzīvo vienā mājoklī un kopīgi sedz izdevumus, vai viena persona, kura saimnieko atsevišķi.

8. Pabalsta saņemšanai, persona iesniedz Sociālajā dienestā iesniegumu, norādot izveidojušās krīzes situācijas saistību ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, un dokumentus, kas apliecina krīzes situācijas apstākļus.

9. Sociālajam dienestam ir tiesības pieprasīt un personai, kura pieprasījusi pabalstu, ir pienākums sniegt Sociālajam dienestam papildu informāciju par krīzes situācijas apstākļiem, kas nepieciešama lēmuma pieņemšanai.

10. Sociālais dienests izvērtē personas, kas pabalstu pieprasījusi, un mājsaimniecības situāciju, spēju apmierināt pamatvajadzības, pārbauda lēmuma pieņemšanai nepieciešamās ziņas un pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu un apmēru vai par atteikumu piešķirt pabalstu, norādot pamatojumu un lēmuma apstrīdēšanas kārtību.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs J. Vilnītis

 

Saistošo noteikumu "Par Liepājas pilsētas pašvaldības pabalstu krīzes situācijā ārkārtējās situācijas laikā sakarā ar Covid-19 izplatību"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Lai sniegtu atbalstu Liepājas pilsētas iedzīvotājiem, kuri palikuši bez ienākumiem vai to ienākumi ir būtiski samazinājušies sakarā ar ārkārtējās situācijas iestāšanos un kuri nesaņem nevienu no valsts noteiktajiem atbalsta veidiem, ir nepieciešams pilnveidot Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteiktā pabalsta krīzes situācijā (turpmāk – krīzes pabalsts) ārkārtējās situācijas laikā sakarā ar Covid-19 izplatību tiesisko regulējumu un apstiprināt saistošos noteikumus "Par Liepājas pilsētas pašvaldības pabalstu krīzes situācijā ārkārtējās situācijas laikā sakarā ar Covid-19 izplatību".
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka krīzes pabalsta apmēru mēnesī, to piešķirs 80 % apmērā no trīs iepriekšējo mēnešu vidējiem ienākumiem, bet ne mazāk kā 250 euro un ne vairāk kā 500 euro personai, kurai ienākumi saistībā ar konkrētās ārkārtējās situācijas iestāšanos ir zuduši, savukārt personām, kuru ienākumi ir būtiski samazinājušies pabalstu piešķirs 80 % apmērā no summas, par kādu ienākumi samazinājušies attiecībā pret vidējiem ienākumiem par iepriekšējiem trīs mēnešiem, bet ne mazāk kā 150 euro un ne vairāk kā 250 euro.

Pabalstu nepiešķirs personai, kuras mājsaimniecības ienākumi pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā iepriekšējā mēnesī pārsniedz 500 euro un uz katru nākamo personu mājsaimniecībā 250 euro.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pabalsta krīzes situācijā izmaksai Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "Liepājas pilsētas Domes Sociālais dienests" budžetā 2021. gadā ieplānoti 42 000 euro.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Noteikumi nodrošinās iespēju sniegt materiālu atbalstu Liepājas pilsētas iedzīvotājiem, lai uzlabotu sociālo situāciju krīzes situācijā nonākušām personām sakarā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību, un kuras nesaņem valsts atbalstu.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Liepājas pilsētas pašvaldības tīmekļa vietnē www.liepaja.lv un nosūtīti informācijai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "Liepājas pilsētas Domes Sociālais dienests".

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs J. Vilnītis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!