• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ilūkstes novada domes 2020. gada 27. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 4/2020 "Par Ilūkstes novada pašvaldības atbalstu ārkārtējā situācijā sakarā ar Covid-19 izplatību". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2020., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/op/2020/84.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

30.04.2020., Nr. 84

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ilūkstes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 4/2020

Pieņemts: 27.04.2020.

OP numurs: 2020/84.9

2020/84.9
RĪKI

Ilūkstes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ilūkstes novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 4/2020

Ilūkstē 2020. gada 27. aprīlī

Par Ilūkstes novada pašvaldības atbalstu ārkārtējā situācijā sakarā ar Covid-19 izplatību

APSTIPRINĀTI
ar Ilūkstes novada domes 27.04.2020.
lēmumu Nr. 93 (prot. Nr. 6, 1. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu, Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 35. panta otro
un ceturto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka Ilūkstes novada pašvaldības pabalstu un atbalstu veidus ārkārtējās situācijas laikā sakarā ar Covid-19 izplatību, to saņemšanas kārtību, apmēru un personu loku, kurām ir tiesības saņemt atbalstu.

2. Noteikumos noteikto pabalstu un atbalstu izmaksu administrē šajos noteikumos noteiktās Ilūkstes novada pašvaldības iestādes.

3. Noteikumos noteikto atbalstu sniedz tām personām (ģimenēm), kuras savu dzīvesvietu uz ārkārtējās situācijas izsludināšanas brīdi ir deklarējušas Ilūkstes novada administratīvajā teritorijā.

II. Pabalsts krīzes situācijā

4. Pabalstu krīzes situācijā piešķir personai laikposmā, kad valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar Covid-19 izplatību un vienu mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām, ja persona no tās gribas neatkarīgu apstākļu dēļ pati saviem spēkiem nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības un tai ir nepieciešama materiāla palīdzība, ja tā nesaņem valsts dīkstāves pabalstu un ja tā atbilst kādam no šādiem kritērijiem:

4.1. personai saistībā ar ārkārtējo situāciju nav ienākumu (piemēram, persona ir bezalgas atvaļinājumā ne mazāk kā vienu mēnesi, personai ir piešķirts bezdarbnieka statuss, bet vēl nav saņemts bezdarbnieka pabalsts, vai Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra ir pieņēmusi lēmumu atteikt pabalsta piešķiršanu, izņemot gadījumu, kad persona pārtraukusi darba tiesiskās attiecības pēc pašas vēlēšanās, ko persona apliecina ar attiecīgiem dokumentiem);

4.2. personai ir radušies papildus izdevumi, ko tā pati nespēj segt, atrodoties pašizolācijā saistībā ar atgriešanos no citas valsts (piemēram, ienākumi un uzkrājumi iztērēti papildus mājoklim, viesnīcai, transportam, ko persona apliecina ar attiecīgiem dokumentiem);

4.3. persona atrodas vai ir atradusies karantīnā un sakarā ar to tai nav iztikas līdzekļu, ko persona apliecina ar attiecīgiem dokumentiem.

5. Pabalsta krīzes situācijā apmērs vienai personai jeb vienam ģimenes loceklim ir 80,00 euro (astoņdesmit euro nulle centi) mēnesī.

6. Pabalstu krīzes situācijā administrē Ilūkstes novada Sociālais dienests, izskatot personas iesniegumu par pabalsta krīzes situācijā piešķiršanu.

III. Ēdināšanas atbalsts bērniem

7. Ēdināšanas atbalstu bērniem (pārtikas paku) Ilūkstes novada pašvaldības izglītības iestāžu izglītojamiem (neatkarīgi no izglītības ieguves formas) ārkārtējās situācijas laikā saņem:

7.1. 1.–4. klašu izglītojamie;

7.2. pirmsskolas vecuma izglītojamie no ģimenēm, kuras atbilst daudzbērnu, trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusam;

7.3. 5.–12. klašu izglītojamie no ģimenēm, kuras atbilst daudzbērnu, trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusam.

8. Persona, kuras aprūpē (t.sk. audžuģimenē vai aizgādībā) ir 7. punktā minētās mērķgrupas bērns, saņem pārtikas paku par periodu no 2020. gada 1. aprīļa līdz 12. maijam EUR 20,00 (divdesmit euro 00 centi) vērtībā un no 2020. gada 13. maija līdz 31. maijam saņem pārtikas paku EUR 10,00 (desmit euro 00 centi) vērtībā par katru bērnu.

9. Ēdināšanas atbalsta bērniem sniegšanu administrē Ilūkstes novada pašvaldības izglītības nodaļa, sadarbībā ar pašvaldības izglītības iestādēm, sociālo dienestu un pagastu pārvaldēm.

Ilūkstes novada domes priekšsēdētājs S. Rāzna

 

Paskaidrojuma raksts
Ilūkstes novada pašvaldības 27.04.2020. saistošajiem noteikumiem Nr. 4/2020 "Par Ilūkstes novada pašvaldības atbalstu ārkārtējā situācijā sakarā ar Covid-19 izplatību"

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešajai daļai dome var pieņemt saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi. Ar Ministru kabineta 2020. gada 12. marta rīkojumu Nr. 103 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" (turpmāk – MK rīkojums Nr. 103) visā valsts teritorijā izsludināta ārkārtējā situācija.

Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35. panta otrā daļa paredz, ka pašvaldība, neizvērtējot ģimenes (personas) ienākumus, var piešķirt ģimenei (personai) pabalstu krīzes situācijā, pārejas noteikumu 37. punkta pirmā daļa paredz, ka laikā, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar Covid-19 izplatību, un vienu kalendāra mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām pašvaldība piešķir ģimenei (personai), kura ārkārtējās situācijas dēļ nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, šā likuma 35. panta otrajā daļā noteikto pabalstu krīzes situācijā, kas tiek izmaksāts no pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Saistošie noteikumi paredz atbalstu dažādām iedzīvotāju grupām laikposmā, kad valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar Covid-19 izplatību.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz šādu atbalstu iedzīvotājiem ārkārtējā situācijā sakarā ar Covid-19 izplatību:

– pabalstu krīzes situācijā;

– ēdināšanas atbalstu bērniem.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Līdzekļi atbalstam iedzīvotājiem tiks rasti pašvaldības budžeta ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu īstenošanu nodrošinās Ilūkstes novada Sociālais dienests un pašvaldības Izglītības nodaļa sadarbībā ar pagastu pārvaldēm.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Ilūkstes novada domes priekšsēdētājs S. Rāzna

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!