• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2020. gada 23. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 10 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2013. gada 17. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 66 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības sociālo un pašvaldības palīdzību"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2020., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/op/2020/82.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 6

Grozījumi Talsu novada domes 2018. gada 28. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 22 "Par vienreizēju pabalstu krīzes situācijā"

Vēl šajā numurā

28.04.2020., Nr. 82

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 10

Pieņemts: 23.04.2020.

OP numurs: 2020/82.8

2020/82.8
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 10

Jūrmalā 2020. gada 23. aprīlī (prot. Nr. 6, 20. p.)

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2013. gada 17. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 66 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības sociālo un pašvaldības palīdzību"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu,
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
35. panta otro, trešo un ceturto daļu

Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2013. gada 17. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 66 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības sociālo un pašvaldības palīdzību" (Latvijas Vēstnesis, 2014, Nr. 35 (5095), 2015, Nr. 80 (5398), 2016, Nr. 12 (5584), 2018, Nr. 96 (6182), 2020, Nr. 16) šādus grozījumus:

1. Papildināt ar 3.13. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.13. Ģimenei (personai), kura ārkārtējās situācijas dēļ nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, laikā, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar Covid-19 izplatību un vienu kalendāra mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām, var tikt izmaksāts pabalsts krīzes situācijā 153 euro apmērā katram ģimenes loceklim mēnesī."

2. Papildināt ar 5.punktu šādā redakcijā:

"5.2 Lai saņemtu 3.13. apakšpunktā minēto pabalstu, persona iesniedz Labklājības pārvaldē argumentētu iesniegumu, ienākumu un materiālā stāvokļa apliecinošus dokumentus un dokumentus, kas apliecina krīzes situācijas faktu saistībā ar Covid-19 izplatību."

3. Papildināt ar 10.1 punktu šādā redakcijā:

"10.1 Saistošo noteikumu 3.13. apakšpunktā minēto pabalstu pārskaita pabalsta pieprasītāja iesniegumā norādītajā kredītiestādes kontā."

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas domes 2020. gada 23. aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr. 10 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2013. gada 17. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 66 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības sociālo un pašvaldības palīdzību""

1.

Īss saistošo noteikumu satura izklāsts Saistošie noteikumi tiek izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma pārejas noteikumu 37. punktā noteikto, ka laikā, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar Covid-19 izplatību (Ministru kabineta 2020. gada 12. marta rīkojuma Nr. 103 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" 1. punkts) un vienu kalendāra mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām, pašvaldība piešķir ģimenei (personai), kura ārkārtējās situācijas dēļ nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, pabalstu krīzes situācijā.

Ģimenei (personai), kura ārkārtējās situācijas dēļ nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, laikā, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar Covid-19 izplatību un vienu kalendāra mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām, piešķir pabalstu krīzes situācijā 153 euro apmērā katram ģimenes loceklim mēnesī. Lai saņemtu minēto pabalstu, persona iesniedz Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvaldē argumentētu iesniegumu un, ja iespējams, dokumentus, kas apliecina krīzes situācijas faktu. Labklājības pārvalde pēc iesnieguma un apliecinošo dokumentu saņemšanas veic ģimenes (personas) sociālās situācijas novērtēšanu un pieņem lēmumu par minētā pabalsta piešķiršanu/atteikšanu.

Pabalstu krīzes situācijā pārskaita pabalsta pieprasītāja iesniegumā norādītajā kredītiestādes kontā.

2.

Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi ir nepieciešami, lai uzlabotu sociālo situāciju krīzes situācijā nonākušām ģimenēm (personām) sakarā ar ārkārtējo situāciju valstī (piemēram, personai piešķirts atvaļinājums bez darba algas saglabāšanas, bezdarbnieka statuss, bet persona bezdarbnieka pabalstu vēl nesaņem, pašnodarbināta vai uz uzņēmuma līguma nodarbināta persona zaudējusi savu ienākumu avotu, ģimenei (personai) radušies papildus izdevumi, ko tā pati nespēj segt atrodoties pašizolācijā saistībā ar atgriešanos no Covid-19 skartajām valstīm (ienākumi un uzkrājumi iztērēti papildus mājoklim, viesnīcai vai transportam)).

Pabalsts krīzes situācijā ārkārtējās situācijas laikā ir viens no atbalsta veidiem Jūrmalas pilsētas pašvaldības iedzīvotājiem, kas ļaus nodrošināt pamatvajadzības minētājā periodā.

Pabalsta apmērs mēnesī noteikts, pamatojoties uz noteikto pārtikas patēriņa grozu Latvijā, kas parāda mēneša budžetu, kas nepieciešams pietiekama uztura nodrošināšanai personai mēnesī. Mēneša budžets, kas nepieciešams veselīgam uzturam Latvijā, noteikts 153 euro apmērā vienai personai, kas izstrādāts Eiropas Komisijas finansētā projekta "Eiropas Budžeta paraugu tīkls" ietvaros. Minētā projekta mērķis bija izstrādāt starptautiski salīdzināmus budžeta paraugus visās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Pārtikas patēriņa grozs Latvijā tika izstrādāts saskaņā ar uztura ieteikumiem un valsts uztura pamatnostādnēm (pamatnostādnes "Veselīgs uzturs (2003.–2013.)" un Sabiedrības veselības pamatnostādnes 2014.–2020. gadam), un tajā ir ņemti vērā Latvijas iedzīvotāju ēšanas paradumi. Pārtikas patēriņa groza iespējamība un pieņemamība tika pārbaudīta fokusgrupu diskusijās, kurās piedalījās iedzīvotāji no dažādām sociālekonomiskajām grupām.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu Jūrmalas pilsētas pašvaldības pabalsta krīzes situācijā piešķiršana tiks nodrošināta kārtēja gada pašvaldības budžeta ietvaros.
4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām Pabalsta administrēšanu nodrošinās Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvalde.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav nepieciešams, jo privātpersonām labvēlīgs regulējums.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!