• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Tērvetes novada dome
Novada dome publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu, ja ar saistošajiem noteikumiem noteikusi oficiālo izdevumu "Latvijas Vēstnesis" par saistošo noteikumu publicēšanas vietu.
Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tērvetes novada domes 2020. gada 30. janvāra saistošie noteikumi Nr. 3 "Grozījumi Tērvetes novada domes 2014. gada 24. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 4 "Kārtība, kādā Tērvetes novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2020., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/op/2020/45.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi Nr. 24

Grozījumi Tērvetes novada domes 2018. gada 28. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 18 "Nekustamo īpašumu uzturēšanas noteikumi Tērvetes novadā"

Vēl šajā numurā

04.03.2020., Nr. 45

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tērvetes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 3

Pieņemts: 30.01.2020.

OP numurs: 2020/45.13

2020/45.13
RĪKI

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi Nr. 3

Tērvetes novada Tērvetes pagastā 2020. gada 30. janvārī

Grozījumi Tērvetes novada domes 2014. gada 24. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 4 "Kārtība, kādā Tērvetes novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"

APSTIPRINĀTI
ar Tērvetes novada domes
2020. gada 30. janvāra sēdes lēmumu
(prot. Nr. 3, 29. §)

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
5. pantu, 6. panta otro daļu, 7. panta piekto un
sesto daļu, 9. panta pirmās daļas 4. punktu,
14. panta pirmās daļas 6. punktu, 15. pantu,
17. panta pirmo daļu, 24. panta pirmo daļu,
Latvijas Republikas likuma
"Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām
dzīvojamām mājām" 6. pantu, 8. pantu,
9. panta ceturto daļu, 10. panta otro daļu,
12. pantu

Izdarīt Tērvetes novada domes 2014. gada 24. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 4 "Kārtība, kādā Tērvetes novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" (turpmāk tekstā – Saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt Saistošo noteikumu 16. punktu šādā redakcijā:

"16. Papildus Latvijas Republikas likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām" 5. panta pirmajā daļā un 5. panta pirmajā ar indeksu viens daļā noteiktajām personām, tiesības īrēt sociālo dzīvokli ir trūcīgām personām (ģimenēm), kuras pamata dzīves vietu deklarējušas Tērvetes novada administratīvajā teritorijā vai kurām nav noteiktas dzīvesvietas, un kuras pirms palīdzības lūgšanas nav apzināti pasliktinājušas savus dzīves apstākļus.".

2. Izteikt saistošo noteikumu 17. punktu šādā redakcijā:

"17. Persona (ģimene), kura vēlas īrēt sociālo dzīvokli, iesniedz pamatotu iesniegumu un šādus dokumentus, kuri apliecina personas tiesības īrēt sociālo dzīvokli:

17.1. likumā "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām" 5. panta pirmajā daļā noteiktās personas – Ministru kabineta 1998. gada 30. jūnija noteikumos Nr. 233 "Noteikumi par dokumentiem, kas apliecina personas (ģimenes) tiesības īrēt sociālo dzīvokli, un dzīvokļa kopējās platības normām" noteiktos dokumentus, izņemot tos dokumentus, kas ir pašvaldības vai to iestāžu rīcībā;

17.2. likumā "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām" 5. panta pirmās ar indeksu viens daļā noteiktās personas – dokumentus, kas apstiprina, ka personai vai personas aprūpē esošam bērnam vai pilngadīgai personai ir noteikta invaliditāte, un dokumentus (ja attiecināms), kas apliecina aprūpes tiesības."

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

 

Tērvetes novada domes saistošo noteikumu Nr. 3 "Grozījumi Tērvetes novada domes 2014. gada 24. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 4 "Kārtība, kādā Tērvetes novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

2019. gada 1. janvārī spēkā stājās grozījumi likumā "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām". Likums "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām" tika papildināts ar 5. panta pirmo ar indeksu viens daļu, kura nosaka, ka sociālo dzīvokli ir tiesīga īrēt persona ar invaliditāti, kā arī persona, kura aprūpē bērnu ar invaliditāti vai pilngadīgu personu ar invaliditāti. Ievērojot minēto, nepieciešams precizēt Tērvetes novada domes 2014. gada 24. aprīļa saistošos noteikumus Nr. 4 "Kārtība, kādā Tērvetes novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā".

2. Īss projekta satura izklāsts

Ar saistošajiem noteikumiem tiek grozīti Tērvetes novada domes 2014. gada 24. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 4 "Kārtība, kādā Tērvetes novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā", nosakot to personu loku, kuras papildus likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām" 5. panta pirmajā daļā un 5. panta pirmajā ar indeksu viens daļā noteiktajām personām ir tiesīgas īrēt sociālos dzīvokļus.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Nav būtiskas ietekmes.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav būtiskas ietekmes.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Noteikumu izpildi nodrošinās Tērvetes novada domes Sociālais dienests un Tērvetes novada domes komunālo, dzīvokļu jautājumu un parādu piedziņas komisija.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Plānotais sabiedrības līdzdalības veids – priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļa vietnē www.tervetesnovds.lv.

Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi – paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!