• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2020. gada 24. septembra saistošie noteikumi Nr. 20-31 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Jelgavas pilsētā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2020., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/op/2020/190.35

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

01.10.2020., Nr. 190

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 20-31

Pieņemts: 24.09.2020.

OP numurs: 2020/190.35

2020/190.35
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 20-31

Jelgavā 2020. gada 24. septembrī (prot. Nr. 16, 1. p.)

Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Jelgavas pilsētā

Izdoti saskaņā ar Ģeotelpiskās informācijas likuma
13. panta sesto daļu, 26. panta trešo daļu un 7.1 daļu,
Ministru kabineta 2012. gada 24. aprīļa noteikumu Nr. 281
"Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas
un tās centrālās datubāzes noteikumi"
69., 79. un 81. punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas (turpmāk – topogrāfiskā informācija) iesniegšanas, pieņemšanas, pārbaudes, izsniegšanas un atjaunināšanas kārtību, kā arī maksas piemērošanas kārtību par ģeotelpiskās informācijas izsniegšanu.

2. Topogrāfiskās informācijas datubāzes par Jelgavas pilsētas administratīvo teritoriju (turpmāk – Datubāze) turētājs ir Jelgavas pilsētas pašvaldības administrācijas Būvvalde (turpmāk – Būvvalde), kura veic topogrāfiskās informācijas pieņemšanu, pārbaudi, uzkrāšanu Datubāzē un izsniegšanu no tās tādā formātā un mēroga noteiktībā, kādā tiek uzturēta Datubāze.

3. Topogrāfiskā plāna derīguma termiņš ir viens gads, skaitot no tā reģistrācijas datuma Datubāzē. Saņemot iesniegumu no topogrāfiskā plāna pasūtītāja vai izstrādātāja, Būvvalde, izvērtējot topogrāfiskā plāna aktualitāti, var tā derīguma termiņu pagarināt līdz 2 gadiem, skaitot no tā reģistrācijas datuma Datubāzē.

4. Datubāze tiek uzturēta digitālā vektordatu formā DGN datņu formātā, ar mēroga noteiktību 1:500.

II. Topogrāfiskās informācijas iesniegšanas un pieņemšanas kārtība

5. Būvvalde pieņem pārbaudei un ievietošanai Datubāzē topogrāfisko plānu un izpildmērījuma plānu no ģeodēziskajos darbos sertificētas personas.

6. Topogrāfisko plānu un izpildmērījuma plānu iesniedz ar elektroniski parakstītu iesniegumu (veidlapa 4-35 https://www.jelgava.lv/lv/pakalpojumi/maja-un-vide/maja-un-vide/) sūtot uz e-pastu: info@dome.jelgava.lv.

7. Topogrāfiskais plāns saskaņojams ar inženierkomunikāciju turētājiem:

7.1. SIA "Jelgavas ūdens";

7.2. AS "Gaso";

7.3. AS "Sadales tīkls";

7.4. SIA "Tet";

7.5. Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Pilsētsaimniecība";

7.6. SIA "Fortum Jelgava";

7.7. valsts akciju sabiedrība "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs";

7.8. valsts akciju sabiedrība "Latvijas dzelzceļš";

7.9. SIA "Digitālo servisu parks".

8. Datubāzē tiek ievadīta topogrāfiskā informācija, kas saskaņota ar tiem inženierkomunikāciju turētājiem, kas ir atbildīgi par inženierkomunikācijām teritorijā, kurā veikta topogrāfiskā uzmērīšana. Būvvalde ir tiesīga pieprasīt saskaņot topogrāfisko plānu ar citu inženierkomunikāciju turētāju, ja uzmērītajā teritorijā atrodas inženierkomunikācija, kuras turētājs nav norādīts šo noteikumu 7. punktā.

9. Būvvalde pārbauda iesniegtā topogrāfiskā plāna un izpildmērījuma plāna atbilstību:

9.1 situācijai dabā,

9.2 informācijai Datubāzē;

9.3 teritorijas plānojumā noteiktajām aizsargjoslām;

9.4 būvprojektam;

9.5 normatīvo aktu prasībām.

10. Topogrāfisko informāciju pārbauda, reģistrē vai atsaka reģistrēt Datubāzē 10 darbadienu laikā no informācijas saņemšanas dienas.

11. Atsakot reģistrēt topogrāfisko informāciju Datubāzē, Būvvalde par to informē iesniedzēju, norādot atteikuma iemeslus.

12. Reģistrējot topogrāfisko informāciju Datubāzē, Būvvaldes atbildīgie speciālisti uz topogrāfiskā plāna vai izpildmērījuma plāna izdara atzīmi par tā reģistrāciju Datubāzē. Reģistrētais topogrāfiskais plāns vai izpildmērījuma plāns tiek aizsūtīts iesniedzējam uz viņa norādīto e-pastu.

III. Maksas pakalpojumi

13. Informāciju no Datubāzes izsniedz par maksu saskaņā ar šo noteikumu pielikumu "Maksas pakalpojumu cenrādis". Minimālais izsniedzamais topogrāfiskās informācijas apjoms no Datubāzes ir viena topogrāfiskā planšete, kas atbilst valstī noteiktajam topogrāfisko karšu sistēmas lapu iedalījumam ar mērogu 1:1000.

14. Informāciju par teritorijā esošajiem vietējiem ģeodēziskā tīkla punktiem par maksu izsniedz Būvvalde saskaņā ar šo noteikumu pielikumu "Maksas pakalpojumu cenrādis".

IV. Noslēguma jautājums

15. Atzīt par spēku zaudējušiem Jelgavas pilsētas pašvaldības 2010. gada 23. septembra saistošos noteikumus Nr. 10-16 "Ģeotelpiskās informācijas apstrādes un ģeodēziskās darbības kārtība Jelgavas pilsētā " (Latvijas Vēstnesis, 2010, Nr. 163; 2011, Nr. 35; 2013, Nr. 200).

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības
2020. gada 24. septembra saistošajiem noteikumiem Nr. 20-31
"Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Jelgavas pilsētā"

Maksas pakalpojumu cenrādis

Nr.p.k Pakalpojuma veids Mērvienība Maksa bez PVN euro
1. Informācijas izsniegšana no Datubāzes uz saņēmēja norādīto elektronisko pastu 1 planšete 15.00
2. Par vietējā ģeodēziskā punkta ģeotelpiskās informācijas izsniegšanu uz saņēmēja elektronisko pastu 1 punkts 8.00

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2020. gada 24. septembra
saistošo noteikumu Nr. 20-31 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Jelgavas pilsētā" paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ģeotelpiskās informācijas likuma (turpmāk – Likums) 6. panta pirmā daļa nosaka, ka pašvaldība savu funkciju izpildei organizē nepieciešamās ģeotelpiskās informācijas iegūšanu un uzturēšanu, kā arī izmantošanas kārtību. Likuma 13. panta sestā daļa nosaka, ka vietējā pašvaldība, lai nodrošinātu savu funkciju un uzdevumu izpildi par savu administratīvo teritoriju izveido un uztur augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzi (turpmāk – Datubāze), veic iesniegtās informācijas pārbaudi, kā arī nosaka augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas iesniegšanas un pieņemšanas kārtību. Likuma 26. panta trešā daļa un 7.1 daļa nosaka, ka pašvaldības saistošajos noteikumos nosaka maksu par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas pārbaudi, reģistrāciju Datubāzē, sagatavošanu un izsniegšanu no Datubāzes, kā arī maksu par tās turējumā esošās ģeotelpiskās informācijas izmantošanu, ģeotelpiskās informācijas pakalpojumiem un maksas piemērošanas kārtību.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka augstas detalizētas topogrāfiskās informācijas iesniegšanas, pieņemšanas, pārbaudes, izsniegšanas un atjaunināšanas kārtību Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī maksas piemērošanas kārtību par ģeotelpiskās informācijas izsniegšanu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz budžetu

Nav ietekmes.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav ietekmes.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Jelgavas pilsētas pašvaldības administrācijas speciālisti.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas ar privātpersonām netika veiktas.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!