• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija publicē:
  • lēmumus par tarifu aprēķināšanas metodiku un lēmumus, ar kuriem noteikts tarifs;
  • noteikumus par Regulatoram regulāri iesniedzamās informācijas veidiem, apjomu un iesniegšanas termiņiem;
  • vispārējās atļaujas noteikumus;
  • ziņojumus par izmaksu aprēķināšanas un attiecināšanas metodikas ievērošanu un ziņojumus, kuros informē par universālā pakalpojuma saistību tīrajām izmaksām.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2020. gada 2. jūlija lēmums Nr. 1/9 "Vispārējās atļaujas, reģistrācijas un informācijas iesniegšanas noteikumi depozīta iepakojuma apsaimniekošanas nozarē". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2020., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/op/2020/126.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts augu aizsardzības dienesta informācija

Par mēslošanas līdzekļu un substrātu reģistrāciju un reģistrācijas apliecību anulēšanu

Vēl šajā numurā

03.07.2020., Nr. 126

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 1/9

Pieņemts: 02.07.2020.

OP numurs: 2020/126.24

2020/126.24
RĪKI

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr. 1/9

Rīgā 2020. gada 2. jūlijā (prot. Nr. 28, 7. p.)

Vispārējās atļaujas, reģistrācijas un informācijas iesniegšanas noteikumi depozīta iepakojuma apsaimniekošanas nozarē

Izdoti saskaņā ar likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem"
18.1 panta otro daļu, ceturto daļu un 25. panta pirmo daļu

I. Vispārīgais jautājums

1. Vispārējās atļaujas, reģistrācijas un informācijas iesniegšanas noteikumi depozīta iepakojuma apsaimniekošanas nozarē (turpmāk – noteikumi) nosaka:

1.1. prasības depozīta sistēmas operatora depozīta sistēmas nodrošināšanas pakalpojuma (turpmāk – depozīta sistēmas nodrošināšanas pakalpojums) sniedzēja (turpmāk – komersants) reģistrācijai;

1.2. kārtību, kādā komersants nosūta Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (turpmāk – regulators) paziņojumu par reģistrāciju;

1.3. informāciju, kuru ietver paziņojumā par reģistrāciju;

1.4. reģistrā iekļaujamās ziņas;

1.5. kārtību, kādā komersantu izslēdz no reģistra;

1.6. kārtību, kādā regulators informē reģistrācijas paziņojuma iesniedzēju par termiņu, kādā tas tiks reģistrēts, par tiesībām uzsākt sabiedriskā pakalpojuma sniegšanu, ja noteiktajā termiņā nav saņemts regulatora lēmums par atteikumu reģistrēt reģistrācijas paziņojuma iesniedzēju, un par attiecīgā regulatora lēmuma pārsūdzības iespējām;

1.7. vispārējās atļaujas noteikumus, kurus komersants ievēro, sniedzot depozīta sistēmas nodrošināšanas pakalpojumu (turpmāk – vispārējās atļaujas noteikumi);

1.8. kārtību, kādā komersants iesniedz informāciju regulatoram, kā arī iesniedzamās informācijas saturu, apjomu un iesniegšanas termiņu.

II. Paziņojums par reģistrāciju

2. Komersants nosūta regulatoram paziņojumu par reģistrāciju, kas noformēts atbilstoši 1.pielikumam, un kā pielikumu paziņojumam pievieno līguma ar Valsts vides dienestu par depozīta sistēmas darbības nodrošināšanu kopiju.

3. Komersants iesniedz regulatoram informāciju par reģistrā ietverto ziņu maiņu 30 dienu laikā pēc attiecīgo izmaiņu veikšanas.

4. Komersants ir atbildīgs par sniegto ziņu patiesumu.

5. Regulatoram ir tiesības pieprasīt komersantam precizēt paziņojumā par reģistrāciju iekļautās ziņas. Paziņojums par reģistrāciju tiek uzskatīts par iesniegtu dienā, kad regulators ir saņēmis visu nepieciešamo informāciju.

6. Ja paziņojumu iesniedz elektroniski, tam pievieno paziņojumu pamatojošo dokumentu elektroniskas kopijas, kas apliecinātas ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

7. Regulators pēc paziņojuma par reģistrāciju saņemšanas piecu darbdienu laikā elektroniski nosūta uz paziņojumā par reģistrāciju komersanta norādīto e-pasta adresi informāciju par:

7.1. termiņu, kādā komersants tiks reģistrēts reģistrā vai komersanta reģistrēšanas faktu;

7.2. tiesībām uzsākt sabiedriskā pakalpojuma sniegšanu, ja noteiktā termiņā nav saņemts regulatora lēmums par atteikumu reģistrēt komersantu ar norādi par šī lēmuma pārsūdzības iespēju.

III. Reģistrs

8. Regulators tīmekļvietnē www.sprk.gov.lv uztur un atjauno reģistru, norādot reģistra pēdējo atjaunošanas datumu.

9. Reģistrā iekļauj šādas ziņas:

9.1. komersanta nosaukumu;

9.2. vienoto reģistrācijas numuru;

9.3. reģistrācijas datumu;

9.4. ja komersants ir izslēgts no reģistra, datumu, kad komersants no reģistra ir izslēgts;

9.5. informatīvas atzīmes saskaņā ar IV nodaļā minēto.

IV. Komersanta izslēgšana no reģistra

10. Regulators izslēdz komersantu no reģistra, ja:

10.1. no Valsts vides dienesta saņemta informācija par līguma ar komersantu izbeigšanu;

10.2. komersants ir izslēgts no komercreģistra;

10.3. ir konstatēti apstākļi, kas liecina, ka komersanta darbību vairs nav nepieciešams regulēt saskaņā ar likumu "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" vai nozares normatīvajiem aktiem.

11. Ja komersants pirms izslēgšanas no reģistra saskaņā ar 10.1. un 10.3.apakšpunktu nav samaksājis valsts nodevu par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, regulators pieņem lēmumu, kurā komersantam nosaka pienākumu samaksāt valsts nodevas parādu. Ja komersants neizpilda regulatora lēmumu par valsts nodevas parāda samaksu, regulators saskaņā ar normatīvajiem aktiem nodrošina regulatora lēmuma izpildi.

12. Regulators reģistrā ieraksta atzīmi par komersanta saimnieciskās darbības apturēšanu, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta obligāti izpildāmu prasību, kas regulatoram nosūtīta saskaņā ar likumu "Par nodokļiem un nodevām".

13. Regulators reģistrā ieraksta atzīmi par komersanta darbības apturēšanu, pamatojoties uz komercreģistra ierakstu par komersanta darbības apturēšanu.

V. Vispārējās atļaujas noteikumi

14. Komersantam ir tiesības un pienākums veikt komercdarbību, sniedzot depozīta sistēmas nodrošināšanas pakalpojumu saskaņā ar likumu "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem", regulējamās nozares speciālajiem normatīvajiem aktiem un regulatora lēmumiem.

15. Komersants normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā nodrošina sabiedriskā pakalpojuma sniegšanu.

16. Pēc komersanta reģistrācijas reģistrā komersants (izņemot komersantu, kas ir pirmais depozīta sistēmas operators, ieviešot depozīta sistēmu) sešu mēnešu laikā no reģistrācijas dienas iesniedz regulatorā saskaņā ar regulatora noteikto depozīta sistēmas dalības maksas aprēķināšanas metodiku (turpmāk – metodiku) aprēķinātu depozīta sistēmas dalības maksas (turpmāk – dalības maksa) projektu kopā ar projektā minēto dalības maksu veidojošo izmaksu pamatojumu. Ja komersants objektīvu iemeslu dēļ nevar sešu mēnešu laikā iesniegt aprēķinātu dalības maksas projektu kopā ar dalības maksas projektā minēto dalības maksu veidojošo izmaksu pamatojumu, komersants ne vēlāk kā 30 dienas pirms sešu mēnešu termiņa beigām, norādot objektīvus iemeslus, lūdz regulatoram noteikt citu dalības maksas projekta un dalības maksas projektā minēto dalības maksu veidojošo izmaksu pamatojuma iesniegšanas termiņu.

17. Komersants nodrošina regulatoram iespēju uzraudzīt sabiedriskā pakalpojuma sniegšanas vispārējās atļaujas noteikumu ievērošanu. Komersants nodrošina regulatoram piekļuvi pārbaužu veikšanai un sniedz regulatoram informāciju par komersanta saimnieciskās un finansiālās darbības rādītājiem.

18. Komersantam nepārvaramas varas apstākļu gadījumā ir pienākums veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai turpinātu ievērot un izpildīt vispārējās atļaujas noteikumus.

19. Komersants maksā valsts nodevu par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un apmērā.

20. Ja regulators komersanta darbībā konstatē administratīvā pārkāpuma pazīmes, regulators uzsāk lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā saskaņā ar normatīvajiem aktiem administratīvās atbildības jomā.

VI. Informācijas iesniegšanas noteikumi

21. Komersants sniedz regulatoram informāciju saskaņā ar likumu "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem", regulējamās nozares speciālajiem normatīvajiem aktiem un regulatora lēmumiem un pieprasījumiem.

22. Komersants piecu darbdienu laikā informē regulatoru par pieņemto lēmumu par depozīta apsaimniekošanas maksu.

23. Komersants reizi kalendārajā gadā divu nedēļu laikā pēc Gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu likumā noteiktā termiņa gada pārskata iesniegšanai Valsts ieņēmumu dienestā iesniedz regulatoram noteikumu 2.pielikumā noteikto atskaiti par komersanta darbību kopumā, informāciju par pārskata gadā faktiski sniegtā sabiedriskā pakalpojuma apjomu, izmaksām, ieņēmumiem un saimnieciskās darbības finanšu rezultātu. Sniedzot atskaiti, komersants informē par pārskata gadā būtiskām notikušām un plānotām apsaimniekotā depozīta iepakojuma apjoma vai tehnoloģiskām izmaiņām komersanta darbībā, kā arī par pārskata gadā izbeigtu vai uzsāktu citu saimniecisko darbību, kas nav saistīta ar depozīta sistēmas nodrošināšanas pakalpojuma sniegšanu.

24. Aprēķinot pārskata gada faktiskās saimnieciskās darbības finanšu rezultātu saskaņā ar noteikumu 2.pielikumu, komersants pārbauda, vai nav izpildījušies metodikas 18. un 19.punkta nosacījumi, kā arī atsevišķi pa posteņiem aprēķina un pamato:

24.1. faktiskās depozīta sistēmas nodrošināšanas pakalpojuma saimnieciskās darbības finanšu rezultātu (Rezfakt), kas aprēķināts saskaņā ar noteikumu 2.pielikuma B daļas 1.tabulu;

24.2. faktiskās saimnieciskās darbības no depozīta sistēmas nodrošināšanas pakalpojuma finanšu rezultāta un spēkā esošās dalības maksas aprēķinā plānotā kārtējā gada saimnieciskās darbības finanšu rezultāta starpību (Rezfakt-Rezpl), kas aprēķināta saskaņā ar noteikumu 2.pielikuma B daļas 3.tabulu;

24.3. saskaņā ar noteikumu 2.pielikuma B daļas 3.tabulu aprēķinātas būtiskas novirzes, kas rodas, salīdzinot pārskata gada faktiskos ieņēmumus saskaņā ar metodikas 9.punktu ar spēkā esošajā dalības maksā iekļautajiem ieņēmumiem pa ieņēmumu posteņiem;

24.4. saskaņā ar noteikumu 2.pielikuma B daļas 3.tabulu aprēķinātas būtiskas novirzes, kas rodas, salīdzinot pārskata gada faktiskās izmaksas ar spēkā esošajā dalības maksā iekļautajām izmaksām pa izmaksu posteņiem;

24.5. korekciju par iepriekšējā perioda depozīta sistēmas nodrošināšanas pakalpojuma faktiskās saimnieciskās darbības finanšu rezultātu , kas aprēķināts saskaņā ar noteikumu 2.pielikuma B daļas 3.tabulu.

25. Kopā ar atskaiti par pārskata gada faktisko saimniecisko darbību komersants iesniedz pārskata gada peļņas un zaudējuma aprēķinu, kā arī šo aprēķinu veidojošo kontu apgrozījuma pārskatus ("Excel" formā) un aktuālo informāciju par izmaksu un ieņēmumu kontiem, apakškontiem un citām pazīmēm atbilstoši metodikas 2.pielikumā noteiktajam.

VII. Noslēguma jautājumi

26. Pēc komersanta reģistrācijas reģistrā komersants, kas ir pirmais depozīta sistēmas operators, ieviešot depozīta sistēmu, iesniedz regulatorā saskaņā ar metodiku aprēķinātu dalības maksas projektu kopā ar projektā minēto dalības maksu veidojošo izmaksu pamatojumu divpadsmit mēnešu laikā no 2022.gada 1.februāra. Ja iepriekš minētais komersants objektīvu iemeslu dēļ nevar divpadsmit mēnešu laikā iesniegt aprēķinātu dalības maksas projektu kopā ar dalības maksas projektā minēto dalības maksu veidojošo izmaksu pamatojumu, komersants ne vēlāk kā 90 dienas pirms divpadsmit mēnešu termiņa beigām, norādot objektīvus iemeslus, lūdz regulatoram noteikt citu dalības maksas projekta un dalības maksas projektā minēto dalības maksu veidojošo izmaksu pamatojuma iesniegšanas termiņu.

27. Šie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētāja p.i. padomes loceklis I. Mantiņš

 

1. pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2020. gada 2. jūlija lēmumam Nr. 1/9

Paziņojums par depozīta sistēmas operatora depozīta sistēmas nodrošināšanas pakalpojuma sniedzēja reģistrāciju

Vispārējā informācija par komersantu

Komersanta nosaukums:
 

Vienotais reģistrācijas numurs:

Personas, kura tiesīga pārstāvēt komersantu, vārds, uzvārds:
 

 [X] Elektroniskā pasta adrese:
 

Tālrunis, fakss:

[X] Piekrītu, ka uz šajā reģistrācijas paziņojumā norādīto elektroniskā pasta adresi regulators, izmantojot regulatora oficiālo elektroniskā pasta adresi sprk@sprk.gov.lv, sūta dokumentus un paziņojumus saskaņā ar Paziņošanas likuma 9.panta otro daļu, un tie uzskatāmi par paziņotiem otrajā darbdienā pēc to nosūtīšanas. Regulators un komersants savstarpējā saziņā var izmantot arī citus Paziņošanas likumā noteiktos paziņošanas veidus.

Lūdzu reģistrēt

(komersanta nosaukums)

sabiedriskā pakalpojuma – depozīta sistēmas operatora depozīta sistēmas nodrošināšanas pakalpojuma – sniegšanai.

Informācija par depozīta sistēmas operatora
depozīta sistēmas nodrošināšanas
pakalpojuma sniegšanu

1. Infrastruktūras objektu (nosaukums, adrese vai kadastra apzīmējums), kas tiek izmantoti depozīta sistēmas operatora depozīta sistēmas nodrošināšanas pakalpojuma sniegšanā, saraksts, norādot nekustamo īpašumu, kuros tie atrodas, adreses vai kadastra apzīmējumus.  
2. Depozīta iepakotāju, kuriem noslēgts līgums ar komersantu par dalību depozīta sistēmā, skaits.  

Pielikumā: Līguma ar Valsts vides dienestu par depozīta sistēmas darbības nodrošināšanu kopija.

Apliecinu, ka sniegtā informācija ir patiesa.

Datums ____.____.____________________.

Persona, kura ir tiesīga pārstāvēt komersantu  
 

/paraksts un tā atšifrējums*/

   
* Piezīme. Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētāja p.i. padomes loceklis I. Mantiņš

 

2. pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2020. gada 2. jūlija lēmumam Nr. 1/9

Komersanta nosaukums  
Vienotais reģistrācijas numurs  
Pārskata periods  

Regulējamais pakalpojums: depozīta sistēmas operatora depozīta sistēmas nodrošināšanas pakalpojums

Atskaite par __________________.gadā sniegtā pakalpojuma apjomu, izmaksām, ieņēmumiem un faktiskās saimnieciskās darbības finanšu rezultātu [1]

A. Informācija saskaņā ar komersanta gada pārskatu

Nr. p. k.

Postenis

Mērv.

Pārskata gada pakalpojumu daudzums, izmaksas un ieņēmumi

Vienreiz lietojamais depozīta iepakojums

Atkārtoti lietojamais stikls

Kopā

Plast- masa

Metāls (AL)

Metāls (Fe)

Stikls

  Ieņēmumi (neto apgrozījums), t.sk.:

EUR 

           
1. Ieņēmumi no depozīta sistēmas dalības maksas

EUR

           
2 Ieņēmumi no depozīta maksas, t.sk.:

EUR

           
2.1. ieņēmumi no neatmaksātās depozīta maksas

EUR

           
2.2.              
3. Ieņēmumi no pārstrādei un reģenerācijai sagatavotā depozīta iepakojuma pārdošanas

EUR

           
4. Citi ieņēmumi saistībā ar depozīta sistēmas nodrošināšanas pakalpojumu

EUR

           
5. Pārējie pamatdarbības ieņēmumi*

EUR

           
6.              
7.              

* komersants dala sīkāk pēc nepieciešamības

B. Informācija saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas izdoto depozīta sistēmas dalības maksas aprēķināšanas metodiku

1.tabula

PĀRSKATA GADA DATI[2]

Nr.

Postenis

Apz./

apr.

izteiksme

Mērv.

Pārskata gada pakalpojumu daudzums, izmaksas un ieņēmumi

Vienreiz lietojamais depozīta iepakojums

Atkārtoti lietojamais stikls

Kopā

Plast- masa

Metāls (AL)

Metāls (Fe)

Stikls

1. Apsaimniekotais depozīta iepakojuma daudzums pārskata gadā

Q

 

           
1.1. Tirgū laisto vienību skaits

Qap

vien.

           
1.2. Savākto vienību skaits

Qsav

vien.

           
1.3. Depozīta iepakojuma atgriešanas īpatsvars (1.2./1.1.)

 

%

           
2. Depozīta iepakojuma pieņemšanas un savākšanas izmaksas (mainīgās izmaksas)

Imain

EUR

           
2.1. Depozīta iepakojuma apsaimniekošanas maksas izmaksas

Iapsaimn

EUR

           
2.1.1. Sapresēts iepakojums

 

 

           
2.1.2. Nesapresēts iepakojums

 

 

           
2.2. Depozīta iepakojuma pieņemšanas automātu nomas izmaksas

Inoma

EUR

           
2.3. Depozīta iepakojuma savākšanas un loģistikas izmaksas

Isav

EUR

           
2.4. Izmaksas iepakojuma materiāliem un aprīkojumam depozīta iepakojuma uzglabāšanai un savākšanai

Iiepak

EUR

           
3. Depozīta sistēmas nodrošināšanas saimnieciskās darbības izmaksas (fiksētās izmaksas)

Ifiks

EUR

           
3.1. Depozīta iepakojuma pieņemšanas automātu izmaksas

Iaut

EUR

           
3.1.1. Pamatlīdzekļu nolietojuma un nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījuma izmaksas

Inol.aut

EUR

           
3.1.1.1. Pamatlīdzekļu nolietojums  

EUR

           
3.1.1.2. Nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījums  

EUR

           
3.1.2. Remonta un apkopes izmaksas

Irem.aut

EUR

           
3.1.3. Nomas izmaksas

Inoma.aut

EUR

           
3.2. Depozīta iepakojuma šķirošanas, uzskaites un sagatavošanas pārstrādei un reģenerācijai centra pamatlīdzekļu nolietojuma un nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījuma izmaksas

Inol

EUR

           
3.2.1. Pamatlīdzekļu nolietojums, t.sk.: 

Inol.pam

EUR

           
3.2.1.1. ēkas, būves

 

EUR

           
3.2.1.2. iekārtas, mehānismi

 

EUR

           
3.2.1.3. pārējie

 

EUR

           
3.2.2. Nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījums

Inol.nem

EUR

           
3.3. Kredīta procentu maksājumi

Ikr

EUR

           
3.4. Personāla izmaksas

Ipers

EUR

           
3.4.1. Darba samaksa

 

EUR

           
3.4.2. Sociālās apdrošināšanas izmaksas

 

EUR

           
3.5. Depozīta iepakojuma šķirošanas, uzskaites un sagatavošanas pārstrādei un reģenerācijai tehnoloģisko procesu nodrošināšanas izmaksas

Itehn

EUR

           
3.5.1. Transporta līdzekļu, iekārtu remonts, uzturēšana

 

EUR

           
3.5.2. Būvju un ēku uzturēšana, noma, komunālie pakalpojumi

 

EUR

           
3.5.3. Depozīta iepakojuma transportēšana uz pārstrādes un reģenerācijas vietu

 

EUR

           
3.6. Administrācijas izmaksas, kas nav iekļautas citos izmaksu posteņos

Iadm

EUR

           
4. Nodevas

Ind

EUR

           
5. Nodokļi

Inod

EUR

           
6. Depozīta sistēmas nodrošināšanas faktiskās izmaksas pārskata gadā (2.+3.+4.+5.)

I

EUR

           
7. Ieņēmumi saskaņā ar metodikas 9.punktu

(7.1.-7.2.+7.3.+7.4.)

Ien

EUR

           
7.1. Ieņēmumi no neatmaksātās depozīta maksas

Iendep

EUR

           
7.2. Tirgus saistību vērtības korekcija

Iendep.kor

EUR

           
7.3. Ieņēmumi no pārstrādei un reģenerācijai sagatavotā depozīta iepakojuma pārdošanas

Ienpard

EUR

           
7.4. Citi ieņēmumi saistībā ar depozīta sistēmas nodrošināšanas pakalpojumu

Ienc

EUR

           
8. Depozīta sistēmas dalības maksas izmaksas pārskata gadā (6.-7.)

Idal

EUR

           
9. Apgrozījuma rentabilitāte                
9.1. Rentabilitātes procents (0%)

rkred

%

           
9.2. Peļņa (8.×9.1.)

Prent

EUR

           
10. Depozīta sistēmas dalības maksas izmaksas ar rentabilitāti pārskata gadā (8.+9.2.)

Irent

EUR

           
11. Korekcija par iepriekšējā perioda faktiskās saimnieciskās darbības finanšu rezultātu**

Korrez

EUR

-

-

-

-

-

-

12. Saimnieciskās darbības finanšu rezultāts pārskata gadā (9.2.-11.)

Rezfakt 

EUR

           
13. Depozīta sistēmas dalības maksas izmaksas pēc korekcijas pārskata gadā (10.-11.)

Idalkor

EUR

           
14. Depozīta sistēmas dalības maksa saskaņā ar pārskata gada saimniecisko darbību (13./1.1.)

Mdal

EUR/vien.

           

2.tabula

SPĒKĀ ESOŠĀS DALĪBAS MAKSAS APRĒĶINĀ IEKĻAUTIE DATI[2]

Nr.

Postenis

Apz.

Mērv.

Maksas projekta aprēķins

Vienreiz lietojamais depozīta iepakojums

Atkārtoti lietoja-mais stikls

Kopā

Plast- masa

Metāls (AL)

Metāls (Fe)

Stikls

1. Apsaimniekotais depozīta iepakojuma daudzums kārtējā gadā

Q

 

           
1.1. Tirgū laisto vienību skaits

Qap

vien.

           
1.2. Savākto vienību skaits

Qsav

vien.

           
1.3. Depozīta iepakojuma atgriešanas īpatsvars (1.2./1.1.)

 

%

           
2. Depozīta iepakojuma pieņemšanas un savākšanas izmaksas (mainīgās izmaksas)

Imain

EUR

           
2.1. Depozīta iepakojuma apsaimniekošanas maksas izmaksas

Iapsaimn

EUR

           
2.1.1. Sapresēts iepakojums

 

 

           
2.1.2. Nesapresēts iepakojums

 

 

           
2.2. Depozīta iepakojuma pieņemšanas automātu nomas izmaksas

Inoma

EUR

           
2.3. Depozīta iepakojuma savākšanas un loģistikas izmaksas

Isav

EUR

           
2.4. Izmaksas iepakojuma materiāliem un aprīkojumam depozīta iepakojuma uzglabāšanai un savākšanai

Iiepak

EUR

           
3. Depozīta sistēmas nodrošināšanas saimnieciskās darbības izmaksas (fiksētās izmaksas)

Ifiks

EUR

           
3.1. Depozīta iepakojuma pieņemšanas automātu izmaksas

Iaut

EUR

           
3.1.1. Pamatlīdzekļu nolietojuma un nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījuma izmaksas

Inol.aut

EUR

           
3.1.1.1. Pamatlīdzekļu nolietojums  

EUR

           
3.1.1.2. Nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījums  

EUR

           
3.1.2. Remonta un apkopes izmaksas

Irem.aut

EUR

           
3.1.3. Nomas izmaksas

Inoma.aut

EUR

           
3.2. Depozīta iepakojuma šķirošanas, uzskaites un sagatavošanas pārstrādei un reģenerācijai centra pamatlīdzekļu nolietojuma un nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījuma izmaksas

Inol

EUR

           
3.2.1. Pamatlīdzekļu nolietojums, t.sk.: 

Inol.pam

EUR

           
3.2.1.1. ēkas, būves

 

EUR

           
3.2.1.2. iekārtas, mehānismi

 

EUR

           
3.2.1.3. pārējie

 

EUR

           
3.2.2. Nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījums

Inol.nem

EUR

           
3.3. Kredīta procentu maksājumi

Ikr

EUR

           
3.4. Personāla izmaksas

Ipers

EUR

           
3.4.1. Darba samaksa

 

EUR

           
3.4.2. Sociālās apdrošināšanas izmaksas

 

EUR

           
3.5. Depozīta iepakojuma šķirošanas, uzskaites un sagatavošanas pārstrādei un reģenerācijai tehnoloģisko procesu nodrošināšanas izmaksas

Itehn

EUR

           
3.5.1. Transporta līdzekļu, iekārtu remonts, uzturēšana

 

EUR

           
3.5.2. Būvju un ēku uzturēšana, noma, komunālie pakalpojumi

 

EUR

           
3.5.3. Depozīta iepakojuma transportēšana uz pārstrādes un reģenerācijas vietu

 

EUR

           
3.6. Administrācijas izmaksas, kas nav iekļautas citos izmaksu posteņos

Iadm

EUR

           
3.7. Sabiedrības informēšanas izmaksas

Iizgl

EUR

           
3.8. Pārējās izmaksas

Ic

EUR

           
4. Nodevas

Ind

EUR

           
5. Nodokļi

Inod

EUR

           
6. Depozīta sistēmas nodrošināšanai nepieciešamās izmaksas (2.+3.+4.+5.)

I

EUR

           
7. Ieņēmumi saskaņā ar metodikas 9.punktu

(7.1.-7.2.+7.3.+7.4.)

Ien

EUR

           
7.1. Ieņēmumi no neatmaksātās depozīta maksas

Iendep

EUR

           
7.2. Tirgus saistību vērtības korekcija

Iendep.kor

EUR

           
7.3. Ieņēmumi no pārstrādei un reģenerācijai sagatavotā depozīta iepakojuma pārdošanas

Ienpard

EUR

           
7.4. Citi ieņēmumi saistībā ar depozīta sistēmas nodrošināšanas pakalpojumu

Ienc

EUR

           
8. Depozīta sistēmas dalības maksas izmaksas

(6.-7.)

Idal

EUR

           
9. Apgrozījuma rentabilitāte                
9.1. Rentabilitātes procents

rkred

%

           
9.2. Peļņa (8.×9.1.)

Prent

EUR

           
10. Depozīta sistēmas dalības maksas izmaksas ar rentabilitāti (8.+9.2.)

Irent

EUR

           
11. Korekcija par iepriekšējā perioda faktiskās saimnieciskās darbības finanšu rezultātu**

Korrez

EUR

           
12. Plānotās saimnieciskās darbības finanšu rezultāts kārtējā gadā (9.2.-11.)

Rezpl 

EUR

           
13. Depozīta sistēmas dalības maksas izmaksas pēc korekcijas (10.-11.)

Idalkor

EUR

           
14. Depozīta sistēmas dalības maksa (13./1.1.)

Mdal

EUR/vien.

           

3.tabula=1.tabula-2.tabula

SALĪDZINĀJUMS STARP PĀRSKATA GADA FAKTISKAJIEM DATIEM UN SPĒKĀ ESOŠĀS DALĪBAS MAKSAS APRĒĶINĀ IEKĻAUTAJĀM IZMAKSĀM, IEŅĒMUMIEM, APJOMIEM[2]

Nr.

Postenis

Apz.

Mērv

Pārskata gada un spēkā esošās dalības maksas starpība, %

Vienreiz lietojamais depozīta iepakojums

Atkārtoti lieto-jamais stikls

Kopā

Plast- masa

Metāls (AL)

Metāls (Fe)

Stikls

1. Apsaimniekotais depozīta iepakojuma daudzums kārtējā gadā

Q

 

           
1.1. Tirgū laisto vienību skaits

Qap

vien.

%

%

%

%

%

%

1.2. Savākto vienību skaits

Qsav

vien.

%

%

%

%

%

%

1.3. Depozīta iepakojuma atgriešanas īpatsvars (1.2./1.1.)

 

%

           
2. Depozīta iepakojuma pieņemšanas un savākšanas izmaksas (mainīgās izmaksas)

Imain

EUR

%

%

%

%

%

%

2.1. Depozīta iepakojuma apsaimniekošanas maksas izmaksas

Iapsaimn

EUR

           
2.1.1. Sapresēts iepakojums

 

 

           
2.1.2. Nesapresēts iepakojums

 

 

           
2.2. Depozīta iepakojuma pieņemšanas automātu nomas izmaksas

Inoma

EUR

           
2.3. Depozīta iepakojuma savākšanas un loģistikas izmaksas

Isav

EUR

           
2.4. Izmaksas iepakojuma materiāliem un aprīkojumam depozīta iepakojuma uzglabāšanai un savākšanai

Iiepak

EUR

           
3. Depozīta sistēmas nodrošināšanas saimnieciskās darbības izmaksas (fiksētās izmaksas)

Ifiks

EUR

%

%

%

%

%

%

3.1. Depozīta iepakojuma pieņemšanas automātu izmaksas

Iaut

EUR

           
3.1.1. Pamatlīdzekļu nolietojuma un nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījuma izmaksas

Inol.aut

EUR

           
3.1.1.1. Pamatlīdzekļu nolietojums  

EUR

           
3.1.1.2. Nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījums  

EUR

           
3.1.2. Remonta un apkopes izmaksas

Irem.aut

EUR

           
3.1.3. Nomas izmaksas

Inoma.aut

EUR

           
3.2. Depozīta iepakojuma šķirošanas, uzskaites un sagatavošanas pārstrādei un reģenerācijai centra pamatlīdzekļu nolietojuma un nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījuma izmaksas

Inol

EUR

           
3.2.1. Pamatlīdzekļu nolietojums, t.sk.: 

Inol.pam

EUR

           
3.2.1.1. ēkas, būves

 

EUR

           
3.2.1.2. iekārtas, mehānismi

 

EUR

           
3.2.1.3. pārējie

 

EUR

           
3.2.2. Nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījums

Inol.nem

EUR

           
3.3. Kredīta procentu maksājumi

Ikr

EUR

           
3.4. Personāla izmaksas

Ipers

EUR

           
3.4.1. Darba samaksa

 

EUR

           
3.4.2. Sociālās apdrošināšanas izmaksas

 

EUR

           
3.5. Depozīta iepakojuma šķirošanas, uzskaites un sagatavošanas pārstrādei un reģenerācijai tehnoloģisko procesu nodrošināšanas izmaksas

Itehn

EUR

           
3.5.1. Transporta līdzekļu, iekārtu remonts, uzturēšana

 

EUR

           
3.5.2. Būvju un ēku uzturēšana, noma, komunālie pakalpojumi

 

EUR

           
3.5.3. Depozīta iepakojuma transportēšana uz pārstrādes un reģenerācijas vietu

 

EUR

           
3.6. Administrācijas izmaksas, kas nav iekļautas citos izmaksu posteņos

Iadm

EUR

           
3.7. Sabiedrības informēšanas izmaksas

Iizgl

EUR

           
3.8. Pārējās izmaksas

Ic

EUR

           
4. Nodevas

Ind

EUR

%

%

%

%

%

%

5. Nodokļi

Inod

EUR

%

%

%

%

%

%

6. Depozīta sistēmas nodrošināšanai nepieciešamās izmaksas (2.+3.+4.+5.)

I

EUR

%

%

%

%

%

%

7. Ieņēmumi saskaņā ar metodikas 9.punktu

(7.1.-7.2.+7.3.+7.4.)

Ien

EUR

%

%

%

%

%

%

7.1. Ieņēmumi no neatmaksātās depozīta maksas

Iendep

EUR

           
7.2. Tirgus saistību vērtības korekcija

Iendep.kor

EUR

           
7.3. Ieņēmumi no pārstrādei un reģenerācijai sagatavotā depozīta iepakojuma pārdošanas

Ienpard

EUR

           
7.4. Citi ieņēmumi saistībā ar depozīta sistēmas nodrošināšanas pakalpojumu

Ienc

EUR

           
8. Depozīta sistēmas dalības maksas izmaksas (6.-7.)

Idal

EUR

%

%

%

%

%

%

9. Apgrozījuma rentabilitāte                
9.1. Rentabilitātes procents

rkred

%

           
9.2. Peļņa (8.×9.1.)

Prent

EUR

           
10. Depozīta sistēmas dalības maksas izmaksas ar rentabilitāti (8.+9.2.)

Irent

EUR

%

%

%

%

%

%

11. Korekcija par iepriekšējā perioda faktiskās saimnieciskās darbības finanšu rezultātu

Korrez

EUR

-

-

-

-

-

-

12. Plānotās saimnieciskās darbības finanšu rezultāts kārtējā gadā

Rezfakt - Rezpl 

EUR

EUR

EUR

EUR

EUR

EUR

EUR

13. Korekcija par iepriekšējā perioda faktiskās saimnieciskās darbības finanšu rezultātu

EUR

EUR

EUR

EUR

EUR

EUR

EUR

Komersants iesniedz regulatoram skaidrojumu par izmaiņām, kas radušās pārskata gadā, salīdzinot ar spēkā esošajā dalības maksā un iepriekšējā gada atskaitē iekļauto informāciju, informāciju par būtiskām notikušām un plānotām apsaimniekotā depozīta iepakojuma daudzuma vai tehnoloģiskām izmaiņām komersanta darbībā, kā arī par pārskata gadā izbeigtu vai uzsāktu saimniecisko darbību.

Paskaidrojumi:
 

[1] Informāciju sagatavot saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas izdotajā metodikā par depozīta sistēmas dalības maksas aprēķināšanu noteikto.

[2] Numerācija un apzīmējumi atbilst Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas izdotajā metodikā par depozīta sistēmas dalības maksas aprēķināšanu noteiktajam.

Datums ____.____.__________________.

Persona, kura ir tiesīga pārstāvēt komersantu    
 

/paraksts un tā atšifrējums*/

 
     
   

/sagatavotāja vārds, uzvārds/

 

Tālrunis __________________

e-pasts __________________

* Piezīme. Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētāja p.i. padomes loceklis I. Mantiņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!