• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 18. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 14 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2010.gada 4.februāra saistošajos noteikumos Nr.6 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.05.2019., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/op/2019/87.34

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

02.05.2019., Nr. 87

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 14

Pieņemts: 18.04.2019.

OP numurs: 2019/87.34

2019/87.34
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.14

Jūrmalā 2019.gada 18.aprīlī (prot. Nr.4, 7.p.)

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2010.gada 4.februāra saistošajos noteikumos Nr.6 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21.panta pirmās daļas 1.punktu un 24.pantu

Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2010.gada 4.februāra saistošajos noteikumos Nr.6 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1. Papildināt 154.punktu aiz vārdiem "pašvaldības iestāžu" ar pieturzīmēm un vārdiem ", kuras ir tiešā izpilddirektora pakļautībā,";

2. Izteikt 2.pielikumu šādā redakcijā:

" "

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas domes 2019.gada 18.aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr.14 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2010.gada 4.februāra saistošajos noteikumos Nr.6 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 24.panta pirmajai daļai pašvaldības nolikums ir saistošie noteikumi, kas nosaka pašvaldības pārvaldes organizāciju, lēmumu pieņemšanas kārtību, iedzīvotāju tiesības un pienākumus vietējā pārvaldē, kā arī citus pašvaldības darba organizācijas jautājumus.

Ar saistošajiem noteikumiem tiek precizēta Jūrmalas pilsētas pašvaldības izpildvaras struktūra un Jūrmalas pilsētas domes amatpersonu un pašvaldības iestāžu izdoto administratīvos aktu apstrīdēšanas kārtība.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums 2.1. Jūrmalas pilsētas domes Īpašumu pārvaldes viens no uzdevumiem ir nodrošināt pašvaldības īpašumā, valdījumā vai lietošanā esošo vai tai piekrītošo nekustamo īpašumu pārvaldīšanu un apsaimniekošanu, ko īsteno Īpašumu pārvaldes Pilsētplānošanas un labiekārtošanas nodaļa. Lai efektīvi pārraudzītu kapsētu uzturēšanu un apsaimniekošanu, Jūrmalas pilsētas kapsētu apsaimniekotājs – Jūrmala pilsētas pašvaldības iestāde "Jūrmalas kapi" iekļaujams tiešā Jūrmalas pilsētas domes Īpašumu pārvaldes Pilsētplānošanas un labiekārtošanas nodaļas pārraudzībā.

2.2. Saskaņā ar Likumu par ostām ostas pārvalde ir publisko tiesību subjekts, kuru izveido attiecīgās pilsētas vai novada dome. Ņemot vērā minēto, nosakāms, ka Jūrmalas ostas pārvaldi koordinē Jūrmalas pilsētas domes Kapitāla daļu pārvaldīšanas nodaļa jautājumos, kas ietilpst pašvaldības kompetencē.

2.3. Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestāde "Labklājības pārvalde" veic sociālās vides izpēti, nosaka problēmas, izstrādā sociālo pakalpojumu attīstības koncepcijas, mērķprogrammas un priekšlikumus, tāpat sniedz sociālo palīdzību ģimenēm (personām) viņu pamatvajadzību nodrošināšanai. Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādes "Sprīdītis" funkcija ir ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestāde bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kā arī krīzes situācijā nokļuvušajiem bērniem, kas daļēji izriet no Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestāde "Labklājības pārvalde" noteiktajām funkcijām, līdz ar to Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestāde "Sprīdītis" ir iekļaujama Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādes "Labklājības pārvalde" pārraudzībā.

2.4. Ņemot vērā, ka Jūrmalas pilsētas pašvaldībā ir struktūrvienības, kas ir citu struktūrvienību tiešā pārraudzībā, ir precizējama Jūrmalas pilsētas domes amatpersonu un pašvaldības iestāžu izdoto administratīvos aktu apstrīdēšanas kārtība.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Uzņēmējdarbības vidi projekts neietekmē, jo saistošie noteikumi attiecas uz Jūrmalas pilsētas pašvaldības struktūru.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Līdzšinējās administratīvās procedūras netiek mainītas. Tiek precizēta iekšējā darba organizācija un precizēta amatpersonu un pašvaldības iestāžu izdoto administratīvos aktu apstrīdēšanas kārtība.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādē nav nepieciešama konsultēšanās ar privātpersonām, jo tie neierobežo sabiedrības intereses.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!