• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Izsoles
Zvērināti tiesu izpildītāji, maksātnespējas administratori un publiskas personas publicē paziņojumus par nekustamo īpašumu vai kustamās mantas publiskām izsolēm, izmaiņām to norisē vai izsoļu atcelšanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2019/81.IZ1): izsoles. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2019., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/op/2019/81.IZ1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsoles

...nekustamo īpašumu Stirnu ielā 24, Lapsās, Babītes pagastā, Babītes novadā, ar kadastra Nr. 680480070475...

Vēl šajā numurā

24.04.2019., Nr. 81

OP 2019/81.IZ1
RĪKI

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Izsole

Izsoles noteikumi, turpmāk - Noteikumi, nosaka kārtību, kādā notiek nekustamā īpašuma publiskā izsole. Rīgas apgabaltiesas iecirkņa Nr.83 zvērināts tiesu izpildītājs Jānis Jonas, prakses vieta: Tērbatas iela 59/61-7 Rīga, LV-1001, pamatojoties uz Tiesu izpildītāju likuma 74.pantu un SIA "Vidtrans" 15.03.2019. iesniegumu ar lūgumu pārdot labprātīgā publiskā izsolē elektronisko izsoļu vietnē SIA Vidtrans piederošo nekustamo īpašumu: Engures iela 9B, Jūrmalā, kadastra numurs 13000201112, reģistrēts Zemgales rajona tiesas zemesgrāmatu nodaļas Jūrmalas pilsētas zemesgrāmatas nodalījumā Nr. 100000020626, kas sastāv no zemes gabala (kadastra apzīmējums 13000201112) 0,4960 ha platībā (turpmāk - Nekustamais īpašums), elektronisko izsoļu vietnē publiskā izsolē pārdod:

1. Pārdodamais nekustamais īpašums - SIA Vidtrans piederošais Nekustamais īpašums, kas sastāv no: nekustamā īpašuma Engures ielā 9B, Jūrmalā, kadastra numurs 13000201112, reģistrēts Zemgales rajona tiesas zemesgrāmatu nodaļas Jūrmalas pilsētas zemesgrāmatas nodalījumā Nr.100000020626, kas sastāv no zemes gabala (kadastra apzīmējums 13000201112) 0,4960 ha platībā.

2. Izsoles sākumcena ir 39,000,00 EUR (trīsdesmit deviņi tūkstoši euro, 00 centi). Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

3. Izsoles sākums elektronisko izsoļu vietnē 2019.gada 24.aprīlī. Izsoles noslēgums 2019.gada 24.maijā pulksten 13.00.

4. Persona, kura vēlas piedalīties nekustamā īpašuma izsolē, 20 dienu laikā no nekustamā īpašuma izsoles sludinājumā norādītā izsoles sākuma datuma iemaksā Rīgas apgabaltiesas iecirkņa Nr. 83 zvērināta tiesu izpildītāja Jāņa Jonas depozīta kontā: Valsts kase, konta Nr.LV79TREL9199065001000, nodrošinājumu 10 procentu apmērā (3900,00 EUR) no Nekustamā īpašuma izsoles sākumcenas, un, izmantojot elektronisko izsoļu vietni, nosūta tiesu izpildītājam lūgums autorizēt dalību izsolē. Ar autorizācijas brīdi dalībnieks apliecinājis, ka iepazinies ar Noteikumiem.

5. Maksāšanas līdzekļi noteikti euro (EUR). Izsole notiek ar augšupejošu soli - 1000,00 EUR (viens tūkstotis euro un 00 centi). Izsole atzīstama par notikušu arī tad, ja izsolei autorizēts tikai viens dalībnieks, kurš pārsola izsoles sākumcenu.

6. Visām personām, kurām uz nekustamo īpašumu ir tiesības, kas nepieļauj tā pārdošanu izsolē, jāpieteic savas prasības tiesā līdz izsoles dienai.

7. Nodrošinājums tiek atmaksāts, ja izsoles dalībnieks izsoles rezultātā nenosola Nekustamo īpašumu. Nosolītājam, tā samaksātais izsoles nodrošinājums, tiek ieskaitīts Nekustamā īpašuma pirkuma maksā.

8. Par izsoles dalībnieku var kļūt jebkura fiziska vai juridiska persona, kurai ir tiesības iegūt nekustamo īpašumu Latvijas Republikā.

9. Elektronisko izsoļu vietnē elektroniski sagatavotais akts uzskatāms par nodomu protokolu un tam ir informatīvs raksturs.

10. Izsoles dalībnieks elektroniski var veikt solījumus no brīža, kad viņš noteiktajā kārtībā autorizēts dalībai izsolē, līdz brīdim, kad izsole ir noslēgusies.

11. Solīšana sākas no izsoles sākumcenas. Solītājs nevar reģistrēt solījumu, kas ir mazāks par izsoles sākumcenu vai vienāds ar to, atšķiras no izsoles sludinājumā noteiktā izsoles soļa vai ir mazāks par iepriekš reģistrētajiem solījumiem vai vienāds ar tiem. Reģistrētos solījumus nevar atsaukt vai mainīt.

12. Elektronisko izsoļu vietnē solījumi tiek reģistrēti hronoloģiskā secībā, fiksējot solīto summu un solījuma reģistrēšanas laiku. Izsoles norises laikā šī informācija ir pieejama tiesu izpildītājam un izsoles dalībniekiem. Izsoles norises laikā un pēc izsoles noslēguma elektronisko izsoļu vietnē ir publiski pieejama informācija par augstāko nosolīto cenu

13. Izsole noslēdzas trīsdesmitajā dienā no nekustamā īpašuma izsoles sludinājumā norādītā izsoles sākuma datuma pulksten 13.00, bet, ja trīsdesmitā diena iekrīt brīvdienā vai svētku dienā, - nākamajā darba dienā līdz pulksten 13.00. Ja pēdējo piecu minūšu laikā pirms izsoles noslēgšanai noteiktā laika tiek reģistrēts solījums, izsoles laiks automātiski tiek pagarināts par piecām minūtēm. Ja pēdējās stundas laikā pirms izsoles noslēgšanas tiek konstatēti būtiski tehniski traucējumi, kas var ietekmēt izsoles rezultātu, un tie nav saistīti ar sistēmas drošības pārkāpumiem, izsoles laiks automātiski tiek pagarināts līdz nākamās darbdienas pulksten 13.00. Pēc izsoles noslēgšanas solījumus vairs nereģistrē un elektronisko izsoļu vietnē tiek norādīts izsoles noslēguma datums, laiks un pēdējais izdarītais solījums.

14. Tiesu izpildītājs jebkurā brīdī var pārtraukt izsoli pēc Nekustamā īpašuma īpašnieka lūguma. Paziņojumu par izsoles pārtraukšanu publicē elektronisko izsoļu vietnē.

15. Personai, kura nosolījusi augstāko cenu, 10 (desmit) darba dienu laikā pēc izsoles noslēguma dienas jāsamaksā summa, ko veido starpība starp nosolīto augstāko cenu un nodrošinājumu 10 procentu apmērā no Nekustamā īpašuma izsoles sākumcenas, ieskaitot iemaksu Rīgas apgabaltiesas iecirkņa Nr.83 zvērināta tiesu izpildītāja Jāņa Jonas depozīta kontā: Valsts kase, konta Nr. LV79TREL9199065001000, par ko zvērināts tiesu izpildītājs sastāda paziņojumu.

16. Ja samaksa netiek veikta Noteikumos noteiktajā kārtībā un termiņā, persona, kura nosolījusi augstāko cenu, zaudē tiesības iegūt Nekustamo īpašumu, kā arī zaudē iemaksāto nodrošinājumu. Zvērināts tiesu izpildītājs jāpārskaita nodrošinājuma naudu Nekustamā īpašuma īpašniekam.

17. Izsoles dalībniekam, kas nosolījis augstāko cenu, ne vēlāk kā 10 (desmit) darba dienu laikā pēc izsoles noslēguma dienas, ir jānoslēdz ar SIA "Vidtrans" pirkuma līgums par nosolīto Nekustamo īpašumu, kā arī pie zvērināta notāra jāparaksta nostiprinājuma lūgums zemesgrāmatai, lai reģistrētu Nekustamo īpašumu uz ieguvēja vārda. Izdevumus par īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā un izdevumus par zvērināta notāra pakalpojumiem sedz nosolītājs.

18. Īpašuma tiesības pāriet pircējam pēc Pirkuma līguma noslēgšanas, pirkuma maksas pilnas summas samaksas un Pircēja īpašuma tiesību nostiprināšanas zemesgrāmatā.

19. Publiskās izsoles rezultātā iegūto naudu pārskaita ieinteresētai personai (Nekustamā īpašuma īpašniekam) pēc apliecinājuma par izsolē pārdotās mantas īpašuma tiesību maiņas saņemšanas.

20. Nekustamā īpašuma īpašniekam ir tiesības nepieņemt nosolīto augstāko cenu un atteikties noslēgt pirkuma līgumu, par to rakstveidā paziņojot zvērinātam tiesu izpildītājam 3 (trīs) darba dienu laikā pēc izsoles noslēguma dienas. Šādā gadījumā personai, kura nosolījusi augstāko cenu, tiek atmaksāta samaksātais nodrošinājums un pirkuma maksa.

21. Izsoles dalības maksa elektronisko izsoļu vietnē netiek atgriezta izsoles dalībniekiem.

22. Izsoles izziņošana un visas procesuālās darbības saistībā ar izsoli notiek saskaņā ar izsoles nosacījumiem un zvērinātu tiesu izpildītāju metodiskajiem norādījumiem "Noteikumi par publiskajām izsolēm".

23. Izsole uzskatāma par nenotikušu, ja: izsolei nav pieteicies neviens izsoles dalībnieks; neviens no izsoles dalībniekiem, kas pieteicies izsolei, nepārsola sākumcenu; nosolītājs noteiktā termiņā nesamaksā visu summu, kas no viņa pienākas; izsoles norises laikā, izņemot Noteikumu 13.punktā minēto gadījumu, vai 24 stundu laikā pēc izsoles noslēguma saņemts elektronisko izsoļu vietnes drošības pārvaldnieka paziņojums par būtiskiem tehniskiem traucējumiem, kas var ietekmēt izsoles rezultātu.

24. Nekustamo īpašumu var apskatīt, sazinoties ar Vladimiru Maksimovu pa tālr. +371-29502537.

25. Ar izsoles nosacījumiem un Nekustamā īpašuma vērtējumu var iepazīties Rīgas apgabaltiesas iecirkņa Nr.83 zvērināta tiesu izpildītāja Jāņa Jonas prakses vietā Tērbatas ielā 59/61-7, Rīgā, LV-1001, iepriekš sazinoties pa tālr. 67704014.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!