Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 10 Pēdējās nedēļas laikā 19 Visi
Ministru kabineta noteikumi Nr. 251
Rīgā 2019. gada 11. jūnijā (prot. Nr. 28 24. §)
Grozījumi Ministru kabineta 2012. gada 24. jūlija noteikumos Nr. 518 "Augu šķirnes saimniecisko īpašību novērtēšanas noteikumi"
Izdoti saskaņā ar Sēklu un šķirņu aprites likuma
11.1 panta pirmās daļas 3. punktu
Izdarīt Ministru kabineta 2012. gada 24. jūlija noteikumos Nr. 518 "Augu šķirnes saimniecisko īpašību novērtēšanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 120. nr.; 2013, 246. nr.; 2014, 174. nr.; 2016, 161. nr.; 2018, 157., 212. nr.) šādus grozījumus:
1. Papildināt noteikumus ar 59. punktu šādā redakcijā:
"59. Tām šķirnēm, kuru novērtēšana uzsākta pirms 2019. gada 1. jūlija, piemēro saimniecisko īpašību novērtēšanas prasības, kas bija spēkā iesnieguma iesniegšanas dienā."
2. Izteikt 1. pielikuma 3.1.9. apakšpunktu šādā redakcijā:
"3.1.9. eļļas saturs, % (salīdzinājumā ar standartšķirni vai standartšķirņu vidējo rādītāju)*."
3. Izteikt 1. pielikuma 3.2.2.7. apakšpunktu šādā redakcijā:
"3.2.2.7. eļļas saturs, % (salīdzinājumā ar standartšķirni vai standartšķirņu vidējo rādītāju)*."
4. Izteikt 1. pielikuma 3.3.2.6. apakšpunktu šādā redakcijā:
"3.3.2.6. eļļas saturs, % (salīdzinājumā ar standartšķirni vai standartšķirņu vidējo rādītāju)*."
5. Izteikt 1. pielikuma 3.5.8. un 3.5.9. apakšpunktu šādā redakcijā:
"3.5.8. proteīna saturs, % (salīdzinājumā ar standartšķirni vai standartšķirņu vidējo rādītāju);
3.5.9. eļļas saturs, % (salīdzinājumā ar standartšķirni vai standartšķirņu vidējo rādītāju)*."
6. Papildināt 7.6 pielikumu ar 17.1 un 17.2 punktu šādā redakcijā:
"17.1 Rapsim, eļļas liniem, eļļas kaņepēm un sojai kvalitātes rādītāju – eļļas saturu, % (salīdzinājumā ar standartšķirni vai standartšķirņu vidējo rādītāju) – aprēķina, izmantojot šādu formulu:
X = | A × 100 | , kur |
B |
X – eļļas saturs (%) salīdzinājumā ar standartšķirni;
A – izmēģināmās šķirnes eļļas saturs (%);
B – standartšķirnes eļļas saturs (%).
17.2 Sojai kvalitātes rādītāju – proteīna saturu, % (salīdzinājumā ar standartšķirni vai standartšķirņu vidējo rādītāju) – aprēķina, izmantojot šādu formulu:
X = | A × 100 | , kur |
B |
X – proteīna saturs (%) salīdzinājumā ar standartšķirni;
A – izmēģināmās šķirnes proteīna saturs (%);
B – standartšķirnes proteīna saturs (%)."
7. Svītrot 8. pielikuma 3.3. tabulas pēdējo rindu "Eļļas saturs, %".
8. Svītrot 8. pielikuma 3.5. tabulas pēdējo rindu "Eļļas saturs, %".
9. Izteikt 8. pielikuma 3.7. tabulas rindu "Proteīna saturs, %" šādā redakcijā:
"Proteīna saturs, % (salīdzinājumā ar standartšķirni vai standartšķirņu vidējo rādītāju) | ļoti zems < 66 |
66–75 | zems 76–85 |
86–95 | vidējs 96–105 |
106–115 | augsts 116–125 |
126–135 | ļoti augsts > 135" |
10. Svītrot 8. pielikuma 3.7. tabulas priekšpēdējo rindu "Eļļas saturs, %".
Ministru prezidents A. K. Kariņš
Zemkopības ministrs K. Gerhards