• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2018. gada 6. marta noteikumi Nr. 142 "Grozījumi Ministru kabineta 2012. gada 13. novembra noteikumos Nr. 769 "Noteikumi par stacionāro tehnoloģisko iekārtu dalību Eiropas Savienības emisijas kvotu tirdzniecības sistēmā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2018., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/op/2018/49.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 143

Grozījumi Ministru kabineta 2004. gada 30. marta noteikumos Nr. 218 "Augu karantīnas noteikumi"

Vēl šajā numurā

08.03.2018., Nr. 49

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 142

Pieņemts: 06.03.2018.

OP numurs: 2018/49.13

2018/49.13
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 16 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 142

Rīgā 2018. gada 6. martā (prot. Nr. 14 27. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2012. gada 13. novembra noteikumos Nr. 769 "Noteikumi par stacionāro tehnoloģisko iekārtu dalību Eiropas Savienības emisijas kvotu tirdzniecības sistēmā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par piesārņojumu"
24.1 panta trešo daļu un septītās daļas 1. punktu,
30. panta pirmo daļu un 45. panta pirmo un septīto daļu
un likuma "Par atbilstības novērtēšanu"
7. panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2012. gada 13. novembra noteikumos Nr. 769 "Noteikumi par stacionāro tehnoloģisko iekārtu dalību Eiropas Savienības emisijas kvotu tirdzniecības sistēmā" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 190. nr.; 2014, 131. nr.; 2017, 71. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "tīmekļa vietnē" ar vārdu "tīmekļvietnē".

2. Izteikt 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Operators šo noteikumu 4. punktā minēto iesniegumu un tam pievienotos pielikumus un dokumentus iesniedz elektroniski, pēc elektroniskas reģistrēšanās aizpildot informāciju tiešsaistes režīmā Valsts vides dienesta vienotās vides informācijas sistēmas "TULPE" tīmekļvietnē. Operators šo noteikumu 32. un 33. punktā minētos iesniegumus un tiem pievienotos pielikumus un dokumentus, šo noteikumu 48. un 61. punktā minētos ziņojumus, kā arī šo noteikumu 48.1 punktā minēto informāciju un to pamatojošos dokumentus iesniedz saskaņā ar šo noteikumu 5.1 nodaļā noteikto procedūru, izmantojot Eiropas Komisijas izveidoto un uzturēto vienoto Eiropas Savienības Emisijas kvotu tirdzniecības sistēmas informācijas apmaiņas sistēmu "DECLARE" (turpmāk – informācijas apmaiņas sistēma "DECLARE"), kas nepārtraukti ir pieejama sabiedrībai tiešsaistes režīmā."

3. Papildināt noteikumus ar 24.1 punktu šādā redakcijā:

"24.1 Pārvalde izsniedz operatoram atļauju termiņos, kas ir noteikti normatīvajos aktos par kārtību, kādā piesakāmas A, B un C kategorijas piesārņojošas darbības un izsniedzamas atļaujas A un B kategorijas piesārņojošo darbību veikšanai, ņemot vērā to, vai konkrētajam operatoram ir piešķirama atļauja A vai B kategorijas piesārņojošās darbības veikšanai vai C kategorijas apliecinājums."

4. Izteikt 45. punktu šādā redakcijā:

"45. Pārvalde izvērtē šo noteikumu 44. punktā minēto iesniegumu un 20 darbdienu laikā pieņem lēmumu par izsniegtās atļaujas atcelšanu."

5. Papildināt 48.1 punktu aiz vārdiem "kas ir pieejama" ar vārdiem "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un".

6. Izteikt 48.2 punktu šādā redakcijā:

"48.2 Operators emisiju ziņojumā iekļauj informāciju par saražoto un uzskaitīto siltuma daudzumu, saražoto un uzskaitīto elektroenerģijas daudzumu, kā arī par saražoto produkcijas apjomu atbilstoši normatīvajos aktos par emisijas kvotu piešķiršanas kārtību stacionāro tehnoloģisko iekārtu operatoriem minēto specifisko produktu līmeņatzīmju lielumiem."

7. Papildināt noteikumus ar 48.3 punktu šādā redakcijā:

"48.3 Ja operators emisiju ziņojumā izmanto oglekļa dioksīda emisiju aprēķināšanas metodoloģiju, ko Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs publicē savā tīmekļvietnē katru gadu līdz 10. janvārim, tad operators konkrētā gada emisiju ziņojumu sagatavo pēc minētās metodoloģijas publicēšanas Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra tīmekļvietnē."

8. Izteikt 61. punktu šādā redakcijā:

"61. Verificētājs, ņemot vērā verifikācijas laikā iegūto informāciju, 15 darbdienu laikā pēc operatora sagatavotā emisiju ziņojuma saņemšanas sagatavo verifikācijas ziņojumu, izmantojot Eiropas Komisijas izstrādāto verifikācijas ziņojuma veidlapu, un iesniedz to operatoram, lietojot informācijas apmaiņas sistēmu "DECLARE". Verifikācijas ziņojumā norāda pārbaudes metodoloģiju, konstatētos faktus un verifikācijas atzinumu."

9. Papildināt noteikumus ar 5.1 nodaļu šādā redakcijā:

"5.1 Informācijas apmaiņas sistēmas "DECLARE" izmantošana

89.1 Informācijas apmaiņas sistēmas "DECLARE" lietotāji autentifikācijai reģistrējas Eiropas Komisijas autentifikācijas servisā (EU Login) https://webgate.ec.europa.eu/cas/eim/external/register.cgi.

89.2 Pirmo reizi reģistrējoties informācijas apmaiņas sistēmā "DECLARE" https://webgate.ec.europa.eu/declare/ un turpmāk lietojot elektroniskās deklarēšanas sistēmu, autorizētās personas autentificējas, izmantojot Eiropas Komisijas autentifikācijas servisā (ECAS) reģistrēto lietotājvārdu un paroli.

89.3 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija informācijas apmaiņas sistēmā "DECLARE" kā kompetentās iestādes reģistrē sākotnējās organizācijas – pārvaldi, Latvijas Nacionālo akreditācijas biroju un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centru.

89.4 Operators pirms reģistrēšanās informācijas apmaiņas sistēmā "DECLARE" iesniedz pārvaldē iesniegumu par šīs sistēmas lietošanu, izmantojot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas tīmekļvietnē pieejamo iesnieguma veidlapu.

89.5 Verificētājs pirms reģistrēšanās informācijas apmaiņas sistēmā "DECLARE" iesniedz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā iesniegumu par šīs sistēmas lietošanu, izmantojot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas tīmekļvietnē pieejamo iesnieguma veidlapu.

89.6 Šo noteikumu 89.4 un 89.5 punktā minētajā iesniegumā norāda ne mazāk kā divas operatora vai verificētāja autorizētas personas, kas informācijas apmaiņai operatora vai verificētāja vārdā lietos šo sistēmu un kas ir tiesīgas un operatora vai verificētāja vārdā iesniegt dokumentus.

89.7 Pārvalde pēc šo noteikumu 89.4 punktā minētā iesnieguma pārbaudes informācijas apmaiņas sistēmā "DECLARE" izveido konkrētā operatora kontu un pievieno to konkrētajai pārvaldei, un norādītās autorizētās personas pievieno šim kontam.

89.8 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pēc šo noteikumu 89.5 punktā minētā iesnieguma pārbaudes informācijas apmaiņas sistēmā "DECLARE" izveido konkrētā verificētāja kontu un norādītās autorizētās personas pievieno šim kontam.

89.9 Šo noteikumu 32. un 33. punktā minētie operatora iesniegumi un tiem pievienotie pielikumi un dokumenti, šo noteikumu 48. punktā minētie ziņojumi, kā arī šo noteikumu 48.1 punktā minētā informācija un to pamatojošie dokumenti, kā arī šo noteikumu 61. punktā minētie verificētāja ziņojumi, kas ir iesniegti informācijas apmaiņas sistēmā "DECLARE", ir uzskatāmi par pašrocīgi parakstītiem."

10. Papildināt noteikumus ar 95. un 96. punktu šādā redakcijā:

"95. Grozījumi šo noteikumu 3. punktā, kas paredz, ka konkrētā informācija ir iesniedzama, izmantojot informācijas apmaiņas sistēmu "DECLARE", stājas spēkā 2018. gada 1. jūnijā.

96. Šo noteikumu 5.1 nodaļa stājas spēkā 2018. gada 1. jūnijā."

Ministru prezidents,
veselības ministra pienākumu izpildītājs Māris Kučinskis

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!