• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2017. gada 25. oktobra rīkojums Nr. 605 "Par kopējām valsts pārvaldē auditējamām prioritātēm 2018. gadam". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2017., Nr. 213 https://www.vestnesis.lv/op/2017/213.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr. 606

Par valsts akciju sabiedrības "Latvijas Loto" vispārējo stratēģisko mērķi

Vēl šajā numurā

26.10.2017., Nr. 213

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 605

Pieņemts: 25.10.2017.

OP numurs: 2017/213.14

2017/213.14
RĪKI

Ministru kabineta rīkojumi: Šajā laidienā 16 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ministru kabineta rīkojums Nr. 605

Rīgā 2017. gada 25. oktobrī (prot. Nr. 52 5. §)

Par kopējām valsts pārvaldē auditējamām prioritātēm 2018. gadam

1. Saskaņā ar Iekšējā audita likuma 8. panta 2. punktu ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām 2018. gadā atbilstoši iekšējo auditu reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai un metodikai, kā arī šā rīkojuma 3. punktā minētajām vadlīnijām veikt valsts pārvaldes uzdevumu deleģēšanas iekšējo auditu.

2. Ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām plānoto iekšējo auditu ietvaros:

2.1. novērtēt, vai ieviestie iekšējās kontroles sistēmas elementi sekmē procesu efektīvāku norisi un veicina orientāciju uz sasniedzamo rezultātu;

2.2. izlases veidā atbilstoši riska novērtējumam turpināt vienlaikus veikt līdzīgu procesu iekšējos auditus attiecīgā resora iestādēs;

2.3. nodrošināt savstarpēju sadarbību un pēc iespējas veidot starpresoru iekšējā audita komandas, auditējot tādu politiku, kura tiek plānota, īstenota un uzraudzīta mijiedarbībā ar citiem resoriem.

3. Finanšu ministrijai sadarbībā ar Valsts kanceleju izstrādāt un līdz 2017. gada 29. decembrim elektroniski nosūtīt ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām valsts pārvaldes uzdevumu deleģēšanas iekšējā audita vadlīnijas (turpmāk – vadlīnijas). Vadlīnijās iekļaut pārskata struktūru, kādā sniedzama informācija par šā rīkojuma 1. un 2. punktā minēto uzdevumu izpildi.

4. Ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām līdz 2019. gada 30. janvārim iesniegt Finanšu ministrijā valsts pārvaldes uzdevumu deleģēšanas iekšējā audita ziņojumu, ieteikumu ieviešanas grafiku un pārskatu, kas sagatavots atbilstoši vadlīnijās noteiktajai struktūrai. Pārskatā par iekšējā audita struktūrvienības darbību 2018. gadā iekļaut informāciju (atbilstoši vadlīnijās noteiktajai struktūrai) par šā rīkojuma 2. punktā minēto uzdevumu izpildi, norādot to ietekmējušos apstākļus.

5. Finanšu ministrijai apkopot ministriju un iestāžu iesniegto informāciju par iekšējā audita rezultātiem un līdz 2019. gada 29. martam iesniegt Valsts kancelejā valsts pārvaldes uzdevumu deleģēšanas iekšējo auditu rezultātu apkopojumu. 

6. Finanšu ministrijai informatīvajā ziņojumā par ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienību darbību 2018. gadā iekļaut informāciju par šā rīkojuma 1. un 2. punktā minēto uzdevumu izpildi. 

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!