• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2016. gada 26. oktobra rīkojums Nr. 625 "Par kopējām valsts pārvaldē auditējamām prioritātēm 2017. gadam". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2016., Nr. 209 https://www.vestnesis.lv/op/2016/209.25

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr. 626

Par darba grupu informatīvā ziņojuma izstrādei par Apvienoto Nāciju Organizācijas Konvencijas pret spīdzināšanu un citiem nežēlīgas, necilvēcīgas vai pazemojošas izturēšanās vai sodīšanas veidiem Papildprotokola ieviešanas variantiem

Vēl šajā numurā

27.10.2016., Nr. 209

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 625

Pieņemts: 26.10.2016.

OP numurs: 2016/209.25

2016/209.25
RĪKI

Ministru kabineta rīkojumi: Šajā laidienā 14 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta rīkojums Nr. 625

Rīgā 2016. gada 26. oktobrī (prot. Nr. 57 6. §)

Par kopējām valsts pārvaldē auditējamām prioritātēm 2017. gadam

1. Saskaņā ar Iekšējā audita likuma 8. panta 2. punktu ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām 2017. gadā atbilstoši iekšējo auditu reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai un metodikai, kā arī šā rīkojuma 2. punktā minētajām vadlīnijām veikt valsts pārvaldes pakalpojumu iekšējo auditu (turpmāk – iekšējais audits), tajā skaitā novērtējot:

1.1. valsts pārvaldes pakalpojumu kvalitāti;

1.2. valsts pārvaldes pakalpojumu organizāciju un pieejamību privātpersonām (vienas pieturas aģentūras principa ieviešana, e-pakalpojumu attīstība);

1.3. administratīvo slogu un tā mazināšanas iespējas valsts pārvaldes pakalpojumu sniegšanas nodrošināšanā.

2. Finanšu ministrijai sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Valsts reģionālās attīstības aģentūru un Valsts kanceleju izstrādāt iekšējā audita vadlīnijas (turpmāk – vadlīnijas) un līdz 2017. gada 28. aprīlim elektroniski nosūtīt tās ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām. Vadlīnijās iekļaut iekšējā audita rezultātu pārskata struktūru.

3. Ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām pēc iekšējā audita slēgšanas, bet ne vēlāk kā līdz 2018. gada 1. martam iesniegt Finanšu ministrijā iekšējā audita ziņojumu, ieteikumu ieviešanas grafiku un pārskatu, kas sagatavots atbilstoši vadlīnijās noteiktajai struktūrai.

4. Ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām izlases veidā atbilstoši riska novērtējumam turpināt vienlaikus veikt līdzīgu procesu iekšējos auditus attiecīgā resora iestādēs.

5. Politiku, kuras plānošana, īstenošana un uzraudzība mijiedarbojas ar citiem resoriem, auditēt, nodrošinot savstarpēju sadarbību un pēc iespējas veidojot starpresoru iekšējā audita komandas.

6. Finanšu ministrijai apkopot iekšējā audita rezultātus un līdz 2018. gada 1. jūnijam iesniegt tos Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un Valsts kancelejā.

7. Finanšu ministrijai informatīvajā ziņojumā par iekšējā audita struktūrvienību darbību ministrijās un iestādēs 2017. gadā iekļaut informāciju par šā rīkojuma 1., 4. un 5. punktā minēto uzdevumu izpildi.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!