• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2013. gada 28. novembra saistošie noteikumi Nr. 13-53 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas kārtība Jelgavas pilsētā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2013., Nr. 252 https://www.vestnesis.lv/op/2013/252.61

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.58

Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2011.gada 7.jūlija saistošajos noteikumos Nr.9 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas"

Vēl šajā numurā

28.12.2013., Nr. 252

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 13-53

Pieņemts: 28.11.2013.

OP numurs: 2013/252.61

2013/252.61
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.13-53

Jelgavā 2013.gada 28.novembrī

Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas kārtība Jelgavas pilsētā

Apstiprināti ar Jelgavas pilsētas domes
2013.gada 28.novembra lēmumu Nr.15/12

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta pirmās daļas 10.punktu,
Dzīvnieku aizsardzības likuma 8.panta trešo un ceturto daļu,
Ministru kabineta 2011.gada 21.jūnija noteikumu Nr.491
"Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība" 11.punktu,
Ministru kabineta 2006.gada 4.aprīļa noteikumu Nr.266
"Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai,
tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs,
kā arī suņa apmācībai" 13.punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai un suņu reģistrācijai, kā arī klaiņojošo vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušo dzīvnieku izķeršanas kārtību, Jelgavas pilsētā.

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1. mājas dzīvnieks – mājas (istabas) suns vai kaķis;

2.2. mājas dzīvnieka īpašnieks – persona, kurai pieder mājas dzīvnieks;

2.3. mājas dzīvnieka turētājs – persona, kuras rīcībā un aprūpē atrodas mājas dzīvnieks;

2.4. suņa reģistrācijas žetons – žetons ar numuru par suņa reģistrēšanu, ko izsniedz tā īpašniekam vai turētājam;

2.5. zaļā zona – jebkura ar zālienu apaugusi publiski pieejama teritorija.

II. Suņu reģistrācijas kārtība un nodevas nomaksa

3. Līdz 2016.gada 1.jūlijam suņa īpašniekam vai turētājam savu suni, ja tam nav implantēta mikroshēma, jāreģistrē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādē "Pilsētsaimniecība" vai pie personas, ar kuru tā ir noslēgusi attiecīgu līgumu.

4. Par suņa turēšanu Jelgavas pilsētā ir jāmaksā ikgadējā pašvaldības nodeva, saskaņā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošajiem noteikumiem par pašvaldības nodevām.

III. Mājas dzīvnieku turēšanas kārtība

5. Mājas dzīvnieka īpašnieks vai turētājs nodrošina, lai sunim pie kakla siksnas ir piestiprināts suņa reģistrācijas žetons un kaķim aplikta kakla siksna, ar vai bez norādes par dzīvnieka īpašnieka vai turētāja kontaktinformāciju, mājas dzīvniekam atrodoties ārpus tā īpašnieka vai turētāja valdījumā vai turējumā esošās teritorijas.

6. Bezsaimnieka sterilizētus kaķus atļauts izmitināt daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopīpašumā esošajā vai nomātajā zemes gabalā, saskaņā ar dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu, norādot personu, kas atbildīga par normatīvo aktu ievērošanu attiecībā uz bezsaimnieka sterilizēto kaķu turēšanu un labturību. Dzīvokļu īpašnieku kopība vai tās pilnvarota persona nodrošina bezsaimnieka kaķa sterilizāciju par saviem līdzekļiem.

7. Sunim bez pavadas ir aizliegts atrasties zaļajās zonās.

8. Mājas dzīvnieka īpašniekam vai turētājam, konstatējot mājas dzīvnieka pazušanu, jāziņo par to Jelgavas pilsētas pašvaldības operatīvās informācijas centram (turpmāk – POIC) pa tālruni 8787.

IV. Klaiņojošo vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušo mājas dzīvnieku izķeršana

9. Par klaiņojošo, bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušo vai bojā gājušo bezsaimnieka mājas dzīvnieku jāziņo POIC pa tālruni 8787.

10. Mājas dzīvnieka īpašnieks vai turētājs var izņemt dzīvnieku no patversmes 14 dienu laikā no tā ievietošanas dienas, uzrādot dzīvnieka pasi vai vakcinācijas apliecību un sedzot visus izdevumus, kas saistīti ar tā ķeršanu, transportēšanu un uzturēšanu.

V. Administratīvā atbildība par noteikumu neievērošanu un to izpildes kontrole

11. Noteikumu izpildes kontroli nodrošina Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pilsētas pašvaldības policija".

12. Par noteikumu 3., 5. un 7.punktā noteikto prasību neievērošanu mājdzīvnieka īpašniekam vai turētājam izsaka brīdinājumu vai piemēro naudas sodu līdz 100 euro.

13. Par noteikumu 6.punktā noteikto prasību neievērošanu dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumā norādītajai atbildīgajai personai izsaka brīdinājumu vai piemēro naudas sodu līdz 100 euro.

VI. Noslēguma jautājumi

14. Noteikumi stājas spēkā 2014.gada 1.janvārī.

15. Noteikumu spēkā stāšanās dienā spēku zaudē Jelgavas domes 2006.gada 29.jūnija saistošie noteikumi Nr.127 "Noteikumi par mājdzīvnieku uzturēšanu Jelgavā" (apstiprināti ar Jelgavas domes 2006.gada 29.jūnija lēmumu Nr.10/13).

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

 

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2013.gada 28.novembra saistošo noteikumu Nr.13-53 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas kārtība Jelgavas pilsētā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Spēkā esošie saistošie noteikumi Nr.127 "Noteikumi par mājdzīvnieku uzturēšanu Jelgavā" (apstiprināti ar Jelgavas domes 2006.gada 29.jūnija lēmumu Nr.10/13) pēc satura neatbilst attiecīgo jomu regulējošiem normatīvajiem aktiem, jo ir būtiski mainījies tiesiskais regulējums par mājdzīvnieku turēšanu.
Izdarīti grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā, uz kā pamata izdoti jauni un veikti grozījumi spēkā esošajos attiecināmajos tiesību aktos.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta pirmās daļas 10.punktu, Dzīvnieku aizsardzības likuma 8.panta trešo daļu, Ministru kabineta 2011.gada 21.jūnija noteikumu Nr.491 "Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība" 11.punktu, Ministru kabineta 2006.gada 4.aprīļa noteikumu Nr.266 "Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai" 13.punktu.
3. Normatīvā akta projekta būtība Saistošie noteikumi nosaka prasības mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijai un turēšanai, kā arī klaiņojošo vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušo dzīvnieku izķeršanas kārtību Jelgavas pilsētā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz budžetu Saistošo noteikumu izpilde tiek nodrošināta apropriētā budžeta ietvaros.
5. Normatīvā akta ietekme uz sabiedrību Saistošie noteikumi attiecināmi uz jebkuru personu, kura vēlas turēt mājas (istabas) dzīvnieku vai ar to uzturēties Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā.
6. Informācija par administratīvajām procedūrām Par saistošo noteikumu piemērošanu var vērsties Jelgavas pilsētas pašvaldībā vai Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādē "Pilsētsaimniecība".
Saistošo noteikumu uzraudzību un kontroli veiks Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pilsētas pašvaldības policija".
7. Informācija par konsultācijām ar sabiedrības pārstāvjiem Saistošo noteikumu sagatavošanas laikā ir ievērtēti Pārtikas un veterināra dienesta, veterinārārsta un Mazo dzīvnieku izolatora-patversmes speciālistes priekšlikumi.
8. Sabiedrības informēšana par normatīvo aktu Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājaslapā, portālā www.likumi.lv, vietējā laikrakstā "Jelgavas Vēstnesis" un Jelgavas pilsētas mājaslapā www.jelgava.lv.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!