IV NODAĻA

PĀRTIKAS RŪPNIECĪBAS PRODUKTI;

BEZALKOHOLISKIE UN ALKOHOLISKIE

DZĒRIENI UN ETIĶIS; TABAKA UN TĀS AIZSTĀJĒJI

Piezīme:

Šajā nodaļā termins "granulas" nozīmē aglomerētus vai presētus produktus ar saistītu vielu piedevu proporcijā, kas nepārsniedz 3% no masas.

 

16. GRUPA

GAĻAS, ZIVJU VAI VĒŽVEIDĪGO,

MOLUSKU VAI PĀRĒJO ŪDENS BEZMUGURKAULNIEKU IZSTRĀDĀJUMI

Piezīmes:

1. Šajā grupā nav ietverti gaļa, gaļas subprodukti, zivis, vēžveidīgie, moluski vai pārējie ūdens bezmugurkaulnieki,

kas sagatavoti vai konservēti, kā minēts 2. vai 3.grupā vai 0504. preču pozīcijā.

2. Šajā grupā ir ietverti pārtikas produkti, kas satur vairāk nekā 20% desu, gaļas, gaļas subproduktu, asiņu, zivju vai vēžveidīgo, molusku vai pārējo ūdens bezmugurkaulnieku vai jebkurus šo produktu savienojumus. Ja gatavie produkti satur divus vai vairāk produktus, kas minēti iepriekš, tie jākvalificē 16.grupas preču pozīcijās atbilstoši komponentam vai komponentiem, kuri dominē izstrādājumā. Šie noteikumi neattiecas uz izstrādājumiem, kas minēti 1902. preču pozīcijā vai 2103. vai 2104. preču pozīcijā.

Nosakot produktus, kuri satur aknas, šā punkta otrā teikuma nosacījumi neattiecas uz 1601. vai 1602. preču pozīcijas subpozīcijām.

Piezīmes par subpozīcijām:

1. 1602 10. subpozīcijā termins "gatavi homogenizēti produkti" nozīmē no gaļas, gaļas subproduktiem vai asinīm sagatavotus produktus, pilnīgi homogenizētus, safasētus pārdošanai mazumtirdzniecībā kā bērnu barība vai diētiskā barība, iepakojumā ar neto masu ne vairāk kā 250 g. Tomēr šā termina definīcijā neietilpst dažādas sastāvdaļas, kuras pievieno produktiem nelielos daudzumos garšas uzlabošanai, konservēšanai vai citiem mērķiem. Šie produkti var saturēt nelielos daudzumos acīm redzamus gaļas vai gaļas subproduktu gabaliņus. Šī subpozīcija ieņem galveno vietu 1602. preču pozīcijā.

2. Zivis un vēžveidīgie, kas minēti 1604. vai 1605. preču pozīcijā, pieder pie tām pašām sugām, kuras minētas 3. grupā ar tiem pašiem nosaukumiem.

Papildpiezīmes:

1. 1602 31 110., 1602 32 110., 1602 39 210., 1602 50 100., 1602 90 610., 1602 90 720. un 1602 90 740. subpozīcijā jēdziens "nevārīts" attiecas uz produktiem, kuri nav bijuši pakļauti termiskai apstrādei vai kuri bijuši pakļauti termiskai apstrādei, kas ir nepietiekama, lai nodrošinātu gaļas proteīnu sarecēšanu visā produktā, tātad 1602 50 100., 1602 90 610., 1602 90 720. un 1602 90 740. subpozīcijas gadījumā, griežot produkta biezāko daļu, griezuma vietā parādās rozā šķidrums.

2. 1602 41 100., 1602 42 100. un 1602 49 110.- 1602 49 150. subpozīcijā jēdziens "to daļas" attiecas tikai uz gatavu vai konservētu gaļu, kuru pēc saistīto muskuļaudu izmēriem un īpašībām nav iespējams identificēt kā iegūtu no mājas šķirņu cūku šķiņķa, lāpstiņas, filejas un kakla, skatoties pēc apstākļiem.

Papild- Pamat- MFN Brīvās tirdzniecības līgumi, % .
Kods Apraksts mērvie- likme likme ES EBTA CZ SI EE PL HU
nība % % SK LT
1601 00 Desas un līdzīgi produkti no
gaļas, gaļas subproduktiem vai
asinīm; pārtikas izstrādājumi
uz šo produktu pamata:
1601 00 10 0 -no aknām - 55 41.6 14* 41.6 41.6 22,5* 0 30 41.6
-pārējie:
1601 00 91 0 --desas, sausās vai uzziešanai, nevārītas - 55 41.6 14* 41.6 41.6 22,5* 0 30 41.6
1601 00 99 0 --pārējie - 55 41.6 14* 41.6 41.6 22,5* 0 30 41.6
1602 Pārējie gatavie izstrādājumi vai konservi
no gaļas, gaļas subproduktiem vai asinīm:
1602 10 00 0 -homogenizēti produkti - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 20 -no jebkuru dzīvnieku aknām:
--no zosu vai pīļu aknām:
1602 20 11 0 ---kas satur 75% vai vairāk trekno aknu - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 20 19 0 ---pārējie - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 20 90 0 --pārējie - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
-no mājputniem, kas minēti
0105. preču pozīcijā:
1602 31 --no tītariem:
---kas satur 57% vai vairāk gaļas
vai subproduktu:
1602 31 11 0 ----kas satur tikai nevārītu tītara gaļu - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 31 19 0 ----pārējie - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 31 30 0 ---kas satur 25% vai vairāk, bet mazāk
nekā 57% gaļas vai subproduktu - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 31 90 0 ---pārējie - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 32 --Gallus domesticus sugas putnu:
---kas satur 57% vai vairāk putnu gaļas
vai subproduktu:
1602 32 11 0 ----nevārīti - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 32 19 0 ----pārējie - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 32 30 0 ---kas satur 25% vai vairāk, bet mazāk
nekā 57% putnu gaļas vai subproduktu - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 32 90 0 ---pārējie - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 39 --pārējie:
---kas satur 57% vai vairāk putnu gaļas
vai subproduktu:
1602 39 21 0 ----nevārīti - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 39 29 0 ----pārējie - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 39 40 0 ---kas satur 25% vai vairāk, bet mazāk
nekā 57% mājputnu gaļas vai subproduktu - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 39 80 0 ---pārējie - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
-no cūkgaļas:
1602 41 --no šķiņķa un tā izcirtņiem:
1602 41 10 0 ---no mājas šķirņu cūkas - 55 43 14* 43 43 22,5* 0 30 25,8*
1602 41 90 0 ---pārējās - 55 43 14* 43 43 22,5* 0 30 25,8*
1602 42 --no lāpstiņas un tās izcirtņiem:
1602 42 10 0 ---no mājas šķirņu cūkas - 55 43 14* 43 43 22,5* 0 30 25,8*
1602 42 90 0 ---pārējās - 55 43 14* 43 43 22,5* 0 30 25,8*
1602 49 --pārējie, ieskaitot maisījumus:
---no mājas šķirņu cūkas:
----kas satur 80% vai vairāk jebkura veida
gaļas vai gaļas subproduktu, ieskaitot
jebkura veida taukus:
1602 49 11 0 -----filejas gabali (izņemot kakla gabalus)
un to daļas, ieskaitot filejas gabalu
vai šķiņķa maisījumus - 55 43 14* 43 43 22,5* 0 30 25,8*
1602 49 13 0 -----kakla gabali un to daļas, ieskaitot
kakla un lāpstiņu gabalu maisījumus - 55 43 14* 43 43 22,5* 0 30 25,8*
1602 49 15 0 -----pārējie maisījumi, kas satur šķiņķi
(kājas), lāpstiņu, filejas gabalus vai
kakla gabalus un to daļas - 55 43 14* 43 43 22,5* 0 30 25,8*
1602 49 19 0 -----pārējie - 55 43 14* 43 43 22,5* 0 30 25,8*
1602 49 30 0 ----kas satur 40% vai vairāk, bet mazāk
nekā 80% jebkura veida gaļas vai
subproduktu, ieskaitot
jebkura veida taukus - 55 43 14* 43 43 22,5* 0 30 25,8*
1602 49 50 0 ----kas satur mazāk nekā 40% jebkura
veida gaļas vai gaļas subproduktu,
ieskaitot jebkura veida taukus - 55 43 14* 43 43 22,5* 0 30 25,8*
1602 49 90 0 ---pārējie - 55 43 14* 43 43 22,5* 0 30 25,8*
1602 50 -no liellopu gaļas:
1602 50 10 0 --nevārīti; sagatavotas gaļas vai
subproduktu un nevārītas gaļas
vai subproduktu maisījumi - 55 43 14* 43 43 22,5* 0 30 25,8*
--pārējie:
---hermētiski noslēgtā iesaiņojumā:
1602 50 31 0 ----sālīta liellopu gaļa - 55 37.5 14* 37.5 37.5 22,5* 0 30 22,5*
1602 50 39 0 ----pārējie - 55 43 14* 43 43 22,5* 0 30 25,8*
1602 50 80 0 ---pārējie - 55 37.5 14* 37.5 37.5 22,5* 0 30 22,5*
1602 90 -pārējie, ieskaitot izstrādājumus
no jebkuru dzīvnieku asinīm:
1602 90 10 0 --izstrādājumi no jebkuru
dzīvnieku asinīm - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
--pārējie:
1602 90 31 0 ---no medījuma vai truša - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 90 41 0 ---ziemeļbriežu - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
---pārējie:
1602 90 51 0 ----kas satur mājas šķirņu cūku gaļu
vai gaļas subproduktus - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
----pārējie:
-----kas satur liellopu gaļu vai
subproduktus:
1602 90 61 0 ------nevārīti; sagatavotas gaļas vai
subproduktu un nevārītas gaļas vai
subproduktu maisījumi - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 90 69 0 ------pārējie - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
-----pārējie:
------no aitu vai kazu gaļas:
-------nevārīti; sagatavotas gaļas vai
subproduktu un nevārītas gaļas vai
subproduktu maisījumi:
1602 90 72 0 --------no aitu gaļas - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 90 74 0 --------no kazu gaļas - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
-------pārējie:
1602 90 76 0 --------no aitu gaļas - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 90 78 0 --------no kazu gaļas - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1602 90 98 0 ------pārējie - 55 45 14* 45 45 22,5* 0 30 27*
1603 00 Ekstrakti un sulas no gaļas, zivīm vai
vēžveidīgajiem, moluskiem vai
pārējiem ūdens bezmugurkaulniekiem:
1603 00 10 0 -iesaiņojumā ar neto masu 1 kg vai mazāk - 20 15 0.5 15x 0 15 0 0 15
1603 00 30 0 -iesaiņojumā ar neto masu vairāk
nekā 1 kg, bet mazāk nekā 20 kg - 20 15 0.5 15x 0 15 0 0 15
1603 00 90 0 -pārējie - 20 15 0.5 15x 0 15 0 0 15
1604 Sagatavotas vai konservētas zivis;
kaviārs un kaviāra aizstājēji,
sagatavoti no zivju ikriem:
-zivis, nesadalītas vai gabalos,
izņemot maltu zivi:
1604 11 00 0 --lasis - 20 15 15 0 0 15 0 15 15
1604 12 --siļķes:
1604 12 10 0 ---filejas, jēlas, apviļātas tikai mīklā
vai rīvmaizē, apceptas vai neapceptas
eļļā, sasaldētas, aizstājēji, sagatavoti
no zivju ikriem: - 20 15 15 0 0 15 0 15 15
---pārējie:
1604 12 91 0 ----hermētiski noslēgtā iesaiņojumā - 20 15 15 0 0 15 0 15 15
1604 12 99 0 ----pārējie - 20 15 15 0 0 15 0 15 15
1604 13 --sardīnes, sardinellas un brētliņas
vai šprotes:
---sardīnes:
1604 13 11 0 ----olīveļļā - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1604 13 19 0 ----pārējās - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1604 13 90 0 ---pārējās - 20 15 15 0 0 15 0 15 15
1604 14 --tunzivis, svītrainās tunzivis un
bonita (Sarda spp.):
---tunzivis un svītrainās tunzivis:
1604 14 11 0 ----augu eļļā - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
----pārējās:
1604 14 16 0 -----filejas gabali "loini" - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1604 14 18 0 -----pārējās - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1604 14 90 0 ---bonita (Sarda spp.) - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1604 15 --skumbrija:
---Scomber scombrus un Scomber
japonicus sugas:
1604 15 11 0 ----fileja - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1604 15 19 0 ----pārējās - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1604 15 90 0 ---Scomber australasicus sugas - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1604 16 00 0 --anšovi - 20 15 15 0 15 15 0 0 15
1604 19 --pārējās:
1604 19 10 0 ---lašu ģints zivis, izņemot lasi - 20 15 15 0 15 15 0 0 15
---Euthynnus ģints zivis, izņemot
svītraino tunzivi [Euthynnus
(Katsuwonus) pelamis]:
1604 19 31 0 ----filejas gabali "loini" - 20 15 15 0 15 15 0 0 15
1604 19 39 0 ----pārējās - 20 15 15 0 15 15 0 0 15
1604 19 50 0 ---Orcynopsis unicolor sugas zivis - 20 15 15 0 15 15 0 0 15
---pārējās:
1604 19 91 0 ----filejas, jēlas, apviļātas tikai mīklā
vai rīvmaizē, apceptas vai neapceptas
eļļā, sasaldētas - 20 15 15 0 15 15 0 0 15
----pārējās:
1604 19 92 0 -----menca (Gadus morhua, Gadus ogac,
Gadus macrocephalus) - 20 15 15 0 15 15 0 0 15
1604 19 93 0 -----ziemeļu saida jeb ziemeļu
menca (Pollachius vorens) - 20 15 15 0 15 15 0 0 15
1604 19 94 0 -----heki (Merluccius spp., Urophycis spp.) - 20 15 15 0 15 15 0 0 15
1604 19 95 0 -----Aļaskas saida
(Theragra chalcogramma)
un saida (Pollachius pollachius) - 20 15 15 0 15 15 0 0 15
1604 19 98 0 -----pārējās - 20 15 15 0 15 15 0 0 15
1604 20 -pārējās sagatavotas vai konservētas zivis:
1604 20 05 0 --izstrādājumi no surimi (maltām zivīm) 20 15 15 0 15 15 0 0 15
--pārējie:
1604 20 10 0 ---no laša - 20 15 15 0 15 15 0 15 15
1604 20 30 0 ---no lašu ģints zivīm, izņemot lasi - 20 15 15 0 15 15 0 0 15
1604 20 40 0 ---no anšoviem - 20 15 15 0 15 15 0 0 15
1604 20 50 0 ---no sardīnēm, bonitām, Scomber scombrus
un Scomber japonicus sugas skumbrijām
un Orcynopsis unicolor sugas zivīm - 20 15 15 0 15 15 0 15 15
1604 20 70 0 ---no tunzivīm, svītrainajām tunzivīm
vai pārējām Euthynnus ģints tunzivīm - 20 15 15 0 15 15 0 0 15
1604 20 90 0 ---no pārējām zivīm - 20 15 15 0 15 15 0 0 15
1604 30 -kaviārs un kaviāra aizstājēji:
1604 30 10 0 --kaviārs (storu ikri) - 20 15 15 0xx 0 5 0 0 15
1604 30 90 0 --kaviāra aizstājēji - 20 15 15 0xx 0 5 0 0 15
1605 Gatavi izstrādājumi vai konservi no
vēžveidīgajiem, moluskiem un pārējiem
ūdens bezmugurkaulniekiem:
1605 10 00 0 -krabji - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1605 20 -garneles:
1605 20 10 0 --hermētiski noslēgtā iesaiņojumā - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
--pārējās:
1605 20 91 0 ---iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2 kg - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1605 20 99 0 ---pārējās - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1605 30 -omāri:
1605 30 10 0 --vārīta omāru gaļa omāru sviesta
vai omāru pastas, zupu vai
mērces ražošanai - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1605 30 90 0 --pārējie - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1605 40 00 0 -pārējie vēžveidīgie - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1605 90 -pārējie:
--moluski:
---mīdijas (Mytilus spp., Perna spp.):
1605 90 11 0 ----hermētiski noslēgtā iesaiņojumā - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1605 90 19 0 ----pārējie - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1605 90 30 0 ---pārējie - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
1605 90 90 0 --pārējie ūdens bezmugurkaulnieki - 20 15 15 0 0 15 0 0 15
x - Izņemot:
1603 00 Ekstrakti un sulas no vaļa gaļas , zivīm
vai vēžveidīgajiem, moluskiem vai
citiem ūdens bezmugurkaulniekiem - 0%
xx- Izņemot:
1604 30 -kaviārs un kaviāra aizstājēji,
kuru izcelsmes valsts ir Islande:
1604 30 10 0 --kaviārs (storu ikri) - 5%
1604 30 90 0 --kaviāra aizstājēji - 5%
17. G R U P A
CUKURS UN KONDITOREJAS IZSTRĀDĀJUMI NO CUKURA
Piezīme:
Šajā grupā nav ietverti:
a) konditorejas izstrādājumi no cukura, kuri satur kakao (1806. preču pozīcija);
b) ķīmiski tīrs cukurs (izņemot saharozi, laktozi, maltozi, glikozi un fruktozi) un pārējie izstrādājumi, kas minēti 2940. preču pozīcijā, vai
c) medikamenti vai pārējie izstrādājumi, kas minēti 30.grupā.
Piezīme par subpozīcijām:
1701 11. un 1701 12. subpozīcijā jēdziens "jēlcukurs" nozīmē cukuru, kas pēc polarimetra rādītājiem sausnā satur mazāk nekā 99,5% saharozes.
Papildpiezīmes:
1. 1701 11 100., 1701 11 900., 1701 12 100. un 1701 12 900. subpozīcijā jēdziens "jēlcukurs" nozīmē cukuru, kas nesatur aromātiskas vai krāsojošas piedevas vai jebkuras citas piedevas, kuras, rēķinot pēc polarimetriskās metodes, sausnā satur mazāk nekā 99,5% saharozes.
2. Nodoklis jēlcukuram, kas minēts 1701 11 100. un 1701 12 100. subpozīcijā, kurš saskaņā ar ES Noteikumu Nr.431/68 1.pantu atšķiras no 92%, tiek noteikts šādā kārtībā: attiecīgā likme tiek reizināta ar korekcijas koeficientu, kuru iegūst, produkcijas sastāva procentuālo rādītāju, kas iegūts atbilstoši minētajiem nosacījumiem, dalot ar 92.
3. 1701 99 100. subpozīcijā jēdziens "balts cukurs" nozīmē cukuru, kas nesatur aromātiskas vai krāsojošas piedevas vai jebkuras citas piedevas, kuras, rēķinot pēc polarimetriskās metodes, sausnā satur 99,5% vai vairāk saharozes.
4. Lai aprēķinātu nodokli produktiem, kas minēti 1702 20 100., 1702 60 800., 1702 60 950., 1702 90 710., 1702 90 800. un 1702 90 990. subpozīcijā, saharozes saturu, ieskaitot pārējos cukurus, kas minēti kā saharoze, nosaka pēc ES noteikumu Nr.1423/95 5(2). un 4.pantā paredzētajām metodēm.
5. 1702 30 100., 1702 40 100., 1702 60 100. un 1702 90 300. subpozīcijā jēdziens "izoglikoze" nozīmē produktu, ko iegūst no glikozes vai tās polimēriem, kas sausnā satur vismaz 10% fruktozes. Nodokļa aprēķināšanas nolūkos preču pozīcijām, kas minētas iepriekšējā paragrāfā, sausnas saturu aprēķina saskaņā ar ES Noteikumu Nr. 1423/95 5(3). pantu.
6. "Inulīna sīrups":
-1702 60 800. subpozīcijā nozīmē tiešo produktu, kuru iegūst, hidrolizējot inulīnu vai oligofruktozi, kas sausnā satur vairāk nekā 50% fruktozes brīvā veidā vai saharozes veidā;
- 1702 90 800. subpozīcijā nozīmē tiešo produktu, kuru iegūst, hidrolizējot inulīnu vai oligofruktozi, kas sausnā satur vizmaz 10%, bet ne vairāk kā 50% fruktozes brīvā veidā vai saharozes veidā.
7. Importējot preces sortimenta veidā, uz 1704 90. subpozīcijā minētajām precēm attiecas lauksaimniecības komponents (EA), kas tiek noteikts atbilstoši tā vidējam saturam piena taukos, piena proteīnos, saharozē, izoglikozē, glikozē un cietē visā sortimentā.
Papild- Pamat- MFN Brīvās tirdzniecības līgumi, % .
Kods Apraksts mērvie- likme likme ES EBTA CZ SI EE PL HU
nība % % SK LT
1701 Cukurniedru vai cukurbiešu
cukurs un ķīmiski tīra saharoze,
cietā stāvoklī:
-jēlcukurs bez aromātiskām vai
krāsojošām piedevām:
1701 11 --cukurniedru cukurs:
1701 11 10 ---rafinēšanai:
1701 11 10 1 ----cukurniedru jēlcukurs - Ls0.12 0 0 0 0 0 0 0 0
1701 11 10 9 ----pārējais - Ls0.12 Ls0.12 Ls0.1 Ls0.12 Ls0.12 Ls0.12 0 Ls0.12 Ls0.12
1701 11 90 ---pārējais:
1701 11 90 1 ----cukurniedru jēlcukurs - 0 0 0 0 0 0 0 0 0
1701 11 90 9 ----pārējais - Ls0.12 Ls0.12 Ls0.1 Ls0.12 Ls0.12 Ls0.12 0 Ls0.12 Ls0.12
1701 12 --cukurbiešu cukurs:
1701 12 10 0 ---rafinēšanai - Ls0.12 Ls0.12 Ls0.1 Ls0.12 Ls0.12 Ls0.12 0 Ls0.12 Ls0.12
1701 12 90 ---pārējais:
1701 12 90 1 ----cukurbiešu jēlcukurs - 0 0 0 0 0 0 0 0 0
1701 12 90 9 ----pārējais - Ls0.12 Ls0.12 Ls0.1 Ls0.12 Ls0.12 Ls0.12 0 Ls0.12 Ls0.12
-pārējais:
1701 91 00 0 --ar aromātiskām vai
krāsojošām piedevām - Ls0.12 Ls0.12 0.5 Ls0.12 Ls0.12 Ls0.12 0 Ls0.12 Ls0.12
1701 99 --pārējais:
1701 99 10 0 ---balts cukurs - Ls0.12 Ls0.12 Ls0.1 Ls0.12 Ls0.12 Ls0.12 0 Ls0.12 Ls0.12
1701 99 90 ---pārējais:
1701 99 90 1 ----pārējie jēlcukuri - 0 0 0 0 0 0 0 0 0
1701 99 90 9 ----pārējais - Ls0.12 Ls0.12 Ls0.1 Ls0.12 Ls0.12 Ls0.12 0 Ls0.12 Ls0.12
1702 Pārējie cukura veidi, ieskaitot ķīmiski
tīru laktozi, maltozi, glikozi un fruktozi,
cietā stāvoklī; cukura sīrupi bez
aromātiskām un krāsojošām piedevām;
mākslīgais medus, sajaukts vai
nesajaukts ar dabisko medu;
grauzdēts cukurs:
-laktoze un laktozes sīrups:
1702 11 00 0 --kas satur 99% vai vairāk laktozes,
kas izteikta kā bezūdens laktoze,
pārrēķinot sausnā - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 19 00 0 --pārējā - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 20 -kļavu cukurs un kļavu sīrups:
1702 20 10 0 --kļavu cukurs cietā stāvoklī, ar
aromātiskām vai krāsojošām piedevām - 1 0.5 0.5 0.5 0 0.5 0 0 0.5
1702 20 90 0 --pārējais - 1 0.5 0.5 0.5 0 0.5 0 0 0.5
1702 30 -glikoze un glikozes sīrups, kas sausā
veidā nesatur fruktozi vai satur
mazāk nekā 20% fruktozes:
1702 30 10 0 --izoglikoze - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
--pārējā:
---kas sausā veidā satur 99% vai
vairāk glikozes:
1702 30 51 0 ----aglomerēta vai neaglomerēta,
balta kristāliska pulvera veidā - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 30 59 0 ----pārējā - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
---pārējā:
1702 30 91 0 ----aglomerēta vai neaglomerēta, balta
kristāliska pulvera veidā - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 30 99 0 ----pārējā - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 40 -glikoze un glikozes sīrups, kas sausā
veidā satur vismaz 20%, bet mazāk
nekā 50% fruktozes:
1702 40 10 0 --izoglikoze - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 40 90 0 --pārējā - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 50 00 0 -ķīmiski tīra fruktoze - 1 0.5 0 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 60 -pārējā fruktoze un fruktozes sīrups,
kas sausā veidā satur vairāk
nekā 50% fruktozes:
1702 60 10 0 --izoglikoze - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 60 80 0 --inulīna sīrups - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 60 95 0 --pārējā - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 90 -pārējie, ieskaitot invertcukuru:
1702 90 10 0 --ķīmiski tīra maltoze - 1 0.5 0 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 90 30 0 --izoglikoze - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 90 50 0 --maltodekstrīns un
maltodekstrīna sīrups - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 90 60 0 --mākslīgais medus, sajaukts
vai nesajaukts ar dabisko medu - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
--grauzdēts cukurs:
1702 90 71 0 ---kas sausā veidā satur 50%
vai vairāk saharozes: - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
---pārējā:
1702 90 75 0 ----aglomerēta vai neaglomerēta
pulvera veidā - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 90 79 0 ----pārējā - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 90 80 0 --inulīna sīrups - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1702 90 99 0 --pārējie - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0 0 0.5
1703 Melase, kas iegūta cukura ekstrakcijas
vai rafinēšanas rezultātā:
1703 10 00 0 -cukurniedru melase - 20 15 0.5 15 5 15 0 5 15
1703 90 00 0 -pārējā - 20 15 0.5 15 5 15 0 5 15
1704 Konditorejas izstrādājumi no cukura
(ieskaitot balto šokolādi)
bez kakao piedevas:
1704 10 -košļājamā gumija ar vai bez cukura
pārklājuma:
--kas satur mazāk nekā 60% saharozes
(ieskaitot invertcukuru, kas izteikts
kā saharoze):
1704 10 11 0 ---košļājamā gumija plāksnītēs - 20 7 5 5# 0 7 0 7 4*
1704 10 19 0 ---pārējā - 20 7 5 5# 0 7 0 7 4*
--kas satur 60% vai vairāk saharozes
(ieskaitot invertcukuru,
kas izteikts kā saharoze):
1704 10 91 0 ---košļājamā gumija plāksnītēs - 20 7 5 5# 0 7 0 7 4*
1704 10 99 0 ---pārējā - 20 7 5 5# 0 7 0 7 4*
1704 90 -pārējie:
1704 90 10 0 --lakricu ekstrakts, kas satur
vairāk nekā 10% saharozes,
bet bez citām piedevām - 20 10 0 0,5 # 5 10 0 10 6*
1704 90 30 0 --baltā šokolāde - 20 10 0 0,5 # 5 10 0 10 6*
--pārējie:
1704 90 51 0 ---konditorejas masas, ieskaitot
marcipānu, iesaiņojumā ar neto
masu 1 kg vai vairāk - 20 10 0 0,5 # 10 10 0 10 6*
1704 90 55 0 ---tabletes pret kakla iekaisumu un
pilieni pret klepu - 0 0 0 0 0 0 0 0 0
1704 90 61 0 ---ar cukuru pārklātas (apgrauzdētas)
preces - 20 10 0 0,5 # 10 10 0 10 6*
---pārējie:
1704 90 65 0 ----konditorejas izstrādājumi
košļājamās gumijas un želejas veidā,
ieskaitot augļu konditorejas masu
cukura konfekšu veidā - 20 10 0 0,5 # 10 10 0 10 6*
1704 90 71 0 ----vārītas konfektes, ar pildījumu
vai bez pildījuma - 20 15 10 0,5 # 15 15 0 15 9*
1704 90 75 0 ----īrisi, karameles un līdzīgas
konfektes - 20 15 15 5 5 5* 0 15 9*
----pārējie:
1704 90 81 0 -----presētas tabletes - 20 10 0 0,5 # 5 10 0 10 6*
1704 90 99 0 -----pārējie - 20 10 0 0,5 # 10 10 0 10 6*
18. G R U P A
KAKAO UN KAKAO IZSTRĀDĀJUMI
Piezīmes:
1. Šajā grupā nav ietverti izstrādājumi no 0403., 1901., 1904., 1905., 2105., 2202., 2208., 3003. vai 3004. preču pozīcijas.
2. 1806. preču pozīcijā ir ietverti konditorejas izstrādājumi ar kakao piedevu un atbilstoši šīs grupas 1. piezīmei - pārējie
pārtikas produkti ar kakao piedevu .
Papildpiezīmes:
1. Importējot preces sortimenta veidā, uz 1806 20., 1806 31 000., 1806 32. un 1806 90. subpozīcijā minētajām precēm attiecas lauksaimniecības komponents (EA), kas tiek noteikts atbilstoši tā vidējam saturam piena taukos, piena proteīnos, saharozē, izoglikozē, glikozē un cietē visā sortimentā.
2. 1806 90 110. un 1806 90 190. subpozīcijā nav ietvertas šokolādes, kas izgatavotas tikai no viena šokolādes veida.
Papild- Pamat- MFN Brīvās tirdzniecības līgumi, % .
Kods Apraksts mērvie- likme likme ES EBTA CZ SI EE PL HU
nība % % SK LT
1801 00 00 0 Kakao pupiņas, veselas vai maltas,
negrauzdētas vai grauzdētas - 1 0.5 0.5 0.5 0 0.5 0 0 0.5
1802 00 00 0 Kakao čaumalas, apvalki, miziņas
un pārējie kakao atkritumi - 1 0.5 0.5 0.5 0 0.5 0 0 0.5
1803 Kakao pasta, attaukota vai neattaukota:
1803 10 00 0 -neattaukota - 1 0.5 0 0.5 0 0.5 0 0 0.5
1803 20 00 0 -pilnīgi vai daļēji attaukota - 1 0.5 0 0.5 0 0.5 0 0 0.5
1804 00 00 0 Kakao sviests, tauki un eļļa - 1 0.5 0 0.5 0 0.5 0 0 0.5
1805 00 00 0 Kakao pulveris bez cukura vai
citu saldinātājvielu piedevas - 1 0.5 0 0.5 0 0.5 0 0 0.5
1806 Šokolāde un pārējie pārtikas
produkti ar kakao piedevu:
1806 10 -kakao pulveris ar cukura vai
citu saldinātājvielu piedevu:
1806 10 15 0 --kas nesatur saharozi vai satur mazāk
nekā 5% saharozes (ieskaitot
invertcukuru, kas izteikts kā saharoze)
vai izoglikozes, kas izteikta kā saharoze - 30 30 10 30/ 10* 15*/ 0 30 30
Ls0,50 Ls0,50
1806 10 20 0 --kas satur 5% vai vairāk, bet mazāk
nekā 65% saharozes (ieskaitot
invertcukuru, kas izteikts kā saharoze)
vai izoglikozes, kas izteikta kā saharoze - 30 30 10 30/ 10* 15*/ 0 30 30
Ls0,50 Ls0,50
1806 10 30 0 --kas satur 65% vai vairāk, bet mazāk
nekā 80% saharozes (ieskaitot
invertcukuru, kas izteikts kā saharoze)
vai izoglikozes, kas izteikta kā saharoze - 30 30 10 30/ 10* 15*/ 0 30 30
Ls0,50 Ls0,50
1806 10 90 0 --kas satur 80% vai vairāk saharozes
(ieskaitot invertcukuru, kas izteikts
kā saharoze) vai izoglikozes,
kas izteikta kā saharoze - 30 30 10 30/ 10* 15*/ 0 30 30
Ls0,50 Ls0,50
1806 20 -pārējie izstrādājumi briketēs,
plāksnītēs vai tāfelītēs ar masu vairāk
nekā 2 kg vai šķidrā, pastas, pulvera,
granulu veidā vai citos veidos,
konteineros neiepakoti vai iesaiņo-
jumā ar masu vairāk nekā 2 kg:
1806 20 10 0 --kas satur 31% vai vairāk kakao
sviesta vai satur 31% vai vairāk kakao
sviesta un piena tauku kopējā masā - 1 0.5 0 0.5 0.5 0.5* 0 0.5 0.5
1806 20 30 0 --kas satur 25% vai vairāk, bet mazāk
nekā 31% kakao sviesta un piena
tauku kopējā masā - 1 0.5 0 0.5 0.5 0.5* 0 0.5 0.5
--pārējie:
1806 20 50 0 ---kas satur 18% un vairāk kakao sviesta - 1 0.5 0 0.5 0.5 0.5* 0 0.5 0.5
1806 20 70 0 ---šokolādes piena skaidiņas - 1 0.5 0 0.5 0.5 0.5* 0 0.5 0.5
1806 20 80 0 ---aromatizēta šokolādes glazūra - 1 0.5 0 0.5 0.5 0.5* 0 0.5 0.5
1806 20 95 0 ---pārējie - 1 0.5 0 0.5 0.5 0.5* 0 0.5 0.5
-pārējie, brikešu, plāksnīšu
vai tāfelīšu veidā:
1806 31 00 0 --ar pildījumu - 30 30 20 30/ 10* 15*/ 0 30 25*
Ls0,50 Ls0,50
1806 32 --bez pildījuma:
1806 32 10 0 ---ar graudaugu, augļu vai riekstu piedevu - 30 30 20 30/ 10* 15*/ 0 30 25*
Ls0,50 Ls0,50
1806 32 90 0 ---pārējie - 30 30 20 30/ 10* 15*/ 0 30 25*
Ls0,50 Ls0,50
1806 90 -pārējie:
--šokolāde un šokolādes produkti:
---šokolāde ar pildījumu vai bez pildījuma:
1806 90 11 0 ----kas satur alkoholu - 30 30 15 30/ 10* 15*/ 0 30 25*
Ls0,50 Ls0,50
1806 90 19 0 ----pārējā - 30 30 15 30/ 10* 15*/ 0 30 25*
Ls0,50 Ls0,50
---pārējie:
1806 90 31 0 ----ar pildījumu - 30 30 15 30/ 10* 15*/ 0 30 25*
Ls0,50 Ls0,50
1806 90 39 0 ----bez pildījuma - 30 30 15 30/ 10* 15*/ 0 30 25*
Ls0,50 Ls0,50
1806 90 50 0 --konditorejas izstrādājumi no cukura
un to aizstājēji, pagatavoti no cukura
aizstājējproduktiem, ar kakao piedevu - 30 30 15 30/ 10* 15*/ 0 30 25*
Ls0,50 Ls0,50
1806 90 60 0 --uz maizes ziežami produkti
ar kakao piedevu - 30 30 15 30/ 10* 15 / 0 30 25*
Ls0,50 Ls0,50
1806 90 70 0 --izstrādājumi, kas paredzēti dzērienu
ražošanai, ar kakao piedevu - 30 30 10 30/ 10* 15*/ 0 30 25*
Ls0,50 Ls0,50
1806 90 90 0 --pārējie - 30 30 15 30/ 10* 15*/ 0 30 25*
Ls0,50 Ls0,50
19. G R U P A
GRAUDAUGU, MILTU, CIETES VAI PIENA IZSTRĀDĀJUMI;
MILTU KONDITOREJAS IZSTRĀDĀJUMI
Piezīmes:
1. Šajā grupā nav ietverti:
a) pārtikas produkti, kas satur vairāk nekā 20% desu, gaļas, gaļas subproduktu, asiņu, zivju, vēžveidīgo, molusku vai pārējo ūdens bezmugurkaulnieku vai jebkurus to maisījumus (16. grupa), izņemot produktus, kas minēti 1902. preču pozīcijā;
b) cepumi vai pārējie izstrādājumi no miltiem vai no cietes, speciāli sagatavoti dzīvnieku barībai (2309. preču pozīcija), vai
c) medikamenti vai pārējie produkti, kas minēti 30. grupā.
2. 1901. preču pozīcijā termins "milti" un "rupja maluma milti" nozīmē:
a) graudaugu kultūru miltus un rupja maluma miltus, kas minēti 11. grupā, un
b) jebkuras grupas augu izcelsmes miltus, rupja maluma miltus un pulverus, izņemot kaltēto dārzeņu (0712. preču pozīcija), kartupeļu (1105. preču pozīcija) vai kaltēto pākšaugu dārzeņu (1106. preču pozīcija) miltus, rupja maluma miltus un pulverus.
3. 1904. preču pozīcijā nav ietverti izstrādājumi, kas, pārrēķinot uz pilnīgi attaukotu pamatu, satur vairāk nekā 6% kakao vai ir glazēti ar šokolādi, vai pārējie pārtikas produkti ar kakao piedevu (1806. preču pozīcija).
4. 1904. preču pozīcijā jēdziens "sagatavoti ar citu paņēmienu" nozīmē izstrādājumus, kas sagatavoti vai pārstrādāti citādi, nekā paredzēts 10. vai 11. grupas preču pozīcijā vai piezīmēs.
Papildpiezīmes:
1. 1905 30., 1905 40. un 1905 90. subpozīcijā preces sortimenta veidā ir pakļautas lauksaimniecības kompetencei (EA) saskaņā ar pilna sortimenta piena tauku, piena proteīnu, saharozes, izoglikozes, glikozes un cietes vidējo saturu.
2. 1905 30. subpozīcijā jēdziens "saldie cepumi" nozīmē tikai produktus ar ūdens saturu ne lielāku kā 12% un tauku saturu ne lielāku kā 35% (nosakot to saturu, pildījumus un glazējumus neņem vērā).
3. 1905 30.subpozīcijā nav ietvertas vafeles un vafeles ar ūdens saturu lielāku nekā 10% (1905 90 400.subpozīcija).
Papild- Pamat- MFN Brīvās tirdzniecības līgumi, % .
Kods Apraksts mērvie- likme likme ES EBTA CZ SI EE PL HU
nība % % SK LT
1901 Iesala ekstrakts; pārtikas
izstrādājumi no miltiem, rupja
maluma miltiem, cietes vai iesala
ekstrakta, kas nesatur vai satur
mazāk nekā 40% kakao, pārrēķinot
uz pilnīgi attaukotu pamatu,
un citur nav minēti;
pārtikas izstrādājumi no izejvielām,
kas minētas 0401.-0404. preču pozīcijā,
kas nesatur vai satur mazāk nekā 5%
kakao, pārrēķinot uz pilnīgi
attaukotu pamatu, un citur nav minēti:
1901 10 00 0 -izstrādājumi mazbērnu uzturam,
safasēti pārdošanai mazumtirdzniecībā - 0 0 0 0 0 0 0 0 0
1901 20 00 0 -maisījumi un mīkla 1905. preču
pozīcijā minēto maizes izstrādājumu
un konditorejas izstrādājumu ražošanai - 20 15 10 10# 15 15 0 10 15
1901 90 -pārējie:
--iesala ekstrakts:
1901 90 11 0 ---ar sausnas saturu 90% vai lielāku - 20 15 10 10# 15 15 0 10 15
1901 90 19 0 ---pārējie - 20 15 10 10# 15 15 0 10 15
--pārējie:
1901 90 91 0 ---kas nesatur piena taukus, saharozi,
izoglikozi, glikozi vai cieti vai satur
mazāk nekā 1,5% piena tauku, 5%
saharozes (ieskaitot invertcukuru) vai
izoglikozes, 5% glikozes vai cietes,
izņemot pārtikas izstrādājumus
pulvera veidā, - 20 15 10 10# 15 15 0 10 15
kas minēti 0401.- 0404. preču pozīcijā
1901 90 99 0 ---pārējie - 20 15 10 10# 15 15 0 10 15
1902 Makaronu izstrādājumi, vārīti vai
nevārīti, ar pildījumu (ar gaļu vai citiem
produktiem) vai bez tā, vai sagatavoti
ar citu paņēmienu kā spageti,
makaroni, nūdeles, lazanja, gnoči,
ravioli, kanneloni; kuskusmakaroni,
sagatavoti vai nesagatavoti:
-nevārīti makaronu izstrādājumi,
bez pildījuma vai sagatavoti
ar citu paņēmienu:
1902 11 00 0 --ar olu piedevu - 20 12 10 12 5* 7,5* 0 12 10*
1902 19 --pārējie:
1902 19 10 0 ---bez kviešu miltu vai rupja maluma
miltu piedevas - 20 12 10 12 5* 7,5* 0 12 10*
1902 19 90 0 ---pārējie - 20 12 10 12 5* 7,5* 0 12 10*
1902 20 -makaronu izstrādājumi ar pildījumu,
vārīti vai nevārīti, vai sagatavoti
ar citu paņēmienu:
1902 20 10 0 --kas satur vairāk nekā 20% zivju,
vēžveidīgo, molusku vai citu ūdens
bezmugurkaulnieku - 20 12 5 10# 5* 7,5* 0 12 12
1902 20 30 0 --kas satur vairāk nekā 20% desu un
līdzīgu produktu, gaļas un jebkura veida
gaļas subproduktu, ieskaitot jebkura
veida taukus - 20 12 5 10# 5* 7,5* 0 12 12
--pārējie:
1902 20 91 0 ---vārīti - 20 12 5 10# 5* 7,5* 0 12 12
1902 20 99 0 ---pārējie - 20 12 5 10# 5* 7,5* 0 12 12
1902 30 -pārējie makaronu izstrādājumi:
1902 30 10 0 --kaltēti - 20 12 5 10# 5* 7,5* 0 12 12
1902 30 90 0 --pārējie - 20 12 5 10# 5* 7,5* 0 12 12
1902 40 -kuskusmakaroni:
1902 40 10 0 --nesagatavoti - 20 12 5 10# 5* 7,5* 0 0 10*
1902 40 90 0 --pārējie - 20 12 5 10# 5* 7,5* 0 0 10*
1903 00 00 0 Tapioka un tās aizstājēji, kas pagatavoti
no cietes pārslu, graudu, putraimu
vai kliju formā vai līdzīgā formā - 20 15 0 0,5# 0 15 0 0 15
1904 Gatavi pārtikas produkti, kas iegūti,
uzpūšot vai apgrauzdējot graudus
vai graudu produktus (piemēram,
kukurūzas pārslas); graudaugi
(izņemot kukurūzu) graudu vai pārslu
veidā vai citā veidā apstrādāti graudi
(izņemot miltus un rupja maluma
miltus), pirms tam vārīti vai
sagatavoti ar citu paņēmienu,
kas citur nav minēti:
1904 10 -gatavi pārtikas produkti, kas iegūti,
uzpūšot vai apgrauzdējot graudus
vai graudu produktus:
1904 10 10 0 --kas iegūti no kukurūzas - 20 15 0 0,5# 0 15 0 5 15
1904 10 30 0 --kas iegūti no rīsiem - 20 15 0 0,5# 0 15 0 5 15
1904 10 90 0 --pārējie - 20 15 0 0,5# 0 15 0 5 15
1904 20 -gatavi pārtikas produkti, kas iegūti
no neapgrauzdētām graudu granulām
vai no neapgrauzdēto graudu pārslu
un grauzdēto graudu pārslu
maisījumiem vai no uzpūstiem graudiem
1904 20 10 0 --samaisījumu (Musli) veida
izstrādājumi uz neapgrauzdēto
graudu granulu pamata - 20 15 0 0,5# 0 15 0 5 15
--pārējie:
1904 20 91 0 ---kas iegūti no kukurūzas - 20 15 0 0,5# 0 15 0 5 15
1904 20 95 0 ---kas iegūti no rīsiem - 20 15 0 0,5# 0 15 0 5 15
1904 20 99 0 ---pārējie - 20 15 0 0,5# 0 15 0 5 15
1904 90 -pārējie:
1904 90 10 0 --rīsi - 20 15 0 0,5# 0 15 0 5 15
1904 90 90 0 --pārējie - 20 15 0 0,5# 0 15 0 5 15
1905 Maizes, miltu izstrādājumi, kūkas,
cepumi un pārējie konditorejas
izstrādājumi ar vai bez kakao piedevas;
vafeļu diski, tukšas kapsulas, kuras
izmanto farmācijā, pildītas vafeles,
rīspapīrs un līdzīgi produkti:
1905 10 00 0 -kraukšķīga maize - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 30 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
1905 20 -ingvermaize un līdzīgi produkti:
1905 20 10 0 --kas satur mazāk nekā 30% saharozes
(ieskaitot invertcukuru,
kas izteikts kā saharoze) - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 30 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
1905 20 30 0 --kas satur 30% un vairāk, bet mazāk
nekā 50% saharozes (ieskaitot
invertcukuru, kas izteikts kā saharoze) - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 30 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
1905 20 90 0 --kas satur 50% vai vairāk saharozes
(ieskaitot invertcukuru, kas izteikts
kā saharoze) - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 30 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
1905 30 -saldie cepumi; vafeles:
--pilnīgi vai daļēji pārlieti ar šokolādi
vai ar citiem izstrādājumiem,
ar šokolādes piedevu:
1905 30 11 0 ---iesaiņojumā ar neto masu
ne vairāk kā 85 g - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 30 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
1905 30 19 0 ---pārējie - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 30 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
--pārējie:
---saldie cepumi:
1905 30 30 0 ----kas satur 8% vai vairāk piena tauku - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 30 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
----pārējie:
1905 30 51 0 -----cepumi sendviču veidā - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 30 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
1905 30 59 0 -----pārējie - 35 35 20 35 35/ 17,5*/ 0 30 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
---vafeles:
1905 30 91 0 ----sāļās, ar vai bez pildījuma - 35 35 20 35/ 35/ 17.5* 0 30 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
1905 30 99 ----pārējās:
1905 30 99 1 -----vafeļu konuss saldējuma masas
iepildīšanai ar svaru no 10 līdz 15 g,
kas satur cukuru ne mazāk kā 15% - 0 0 0 0 0 0 0 0
1905 30 99 9 -----pārējās - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 30 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
1905 40 -sausiņi, grauzdiņi un līdzīgi
apcepti produkti:
1905 40 10 0 --sausiņi - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 30 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
1905 40 90 0 --pārējie - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 30 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
1905 90 -pārējie:
1905 90 10 0 --macas - 35 35 20 35/0 35/ 17,5*/ 0 25 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
1905 90 20 0 --vafeļu diski, tukšas kapsulas, kuras
izmanto farmācijā, vafeles, rīspapīrs
un līdzīgi produkti - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 25 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
--pārējie:
1905 90 30 0 ---maizes izstrādājumi bez medus, olu,
siera vai augļu piedevas, kuri satur sausā
veidā ne vairāk kā 5% cukura
un ne vairāk kā 5% tauku - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 25 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
1905 90 40 0 ---vafeles un vafeļu plātnes, kas satur
vairāk nekā 10% ūdens - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 25 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
1905 90 45 0 ---cepumi - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 25 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
1905 90 55 0 ---izspiesti vai uzpūsti produkti,
vircoti vai sālīti - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 25 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
---pārējie:
1905 90 60 0 ----ar saldinātājvielām - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 25 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
1905 90 90 0 ----pārējie - 35 35 20 35/ 35/ 17,5*/ 0 25 31*
Ls0,30 Ls0,30 Ls0,30
ex
1905 90 90 0 ----Kukurūzas čipsi, kraukšķīgi uzkožamie,
kas veidoti no kukurūzas (graudu) mīkstuma
mīklas ar aramatizatoriem, gatavi lietošanai - 20

Trupinājums