• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Zvērinātu advokātu padomes viedoklis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.1995., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38285

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāri - atjaunotā likuma darbībā

Vēl šajā numurā

15.12.1995., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes viedoklis

Pēdējā laikā Latvijas sabiedrības saziņas līdzekļos arvien biežāk parādās izteikumi, kas vērsti ne vien pret atsevišķiem advokātiem, bet arī pret Latvijas advokatūru kopumā. Šo izteikumu saturs liecina par zināmas tendences veidošanos ar mērķi noniecināt personas tiesības uz aizstāvību vispār. Diemžēl līdzīga rakstura vispārinājumi saskatāmi pat dažu tiesībsargāšanas iestāžu atbildīgu darbinieku intervijās presei, arī 1995.gada 8.decembrī laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" publicētajā sarunā ar Latvijas Republikas Ģenerālprokuroru.

1995.gada 12.decembrī Latvijas Zvērinātu advokātu padome, apspriedusi šīs publikācijas, atzīst par nepieciešamu paziņot Latvijas iedzīvotājiem, ka, neraugoties uz mēģinājumiem ierobežot viņu tiesības uz aizstāvību, advokāti arī turpmāk izpildīs savu pienākumu — izmantos visus likumā paredzētos līdzekļus un metodes, aizstāvot un pārstāvot juridisko palīdzību lūgušās personas tiesības un likumīgās intereses.

Starptautiskos dokumentos par cilvēka tiesībām, kuriem pievienojusies Latvijas Republika, kā arī Latvijas Republikas likumos ir garantētas ikvienas personas tiesības uz aizstāvību un pārstāvību. To ievērojot, Zvērinātu advokātu padome apsver iespēju vērsties pie starptautiskām juristu organizācijām, arī pie Starptautiskās advokātu asociācijas, kuras dalībniece ir Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija, lai ar šo organizāciju atbalstu panāktu personas tiesību uz aizstāvību konsekventu ievērošanu Latvijā.

 

Aivars Niedre,

Latvijas Zvērinātu advokātu

padomes priekšsēdētājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!