• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2023. gada 6. jūnija noteikumi Nr. 274 "Kārtība, kādā izsniedzami valsts atzīti vispārējās izglītības dokumenti". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2023., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/op/2023/110.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 275

Grozījumi Ministru kabineta 2021. gada 18. marta noteikumos Nr. 171 "Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esošo koledžu maksas pakalpojumu cenrādis"

Vēl šajā numurā

08.06.2023., Nr. 110

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 274

Pieņemts: 06.06.2023.

OP numurs: 2023/110.3

2023/110.3
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 13 Pēdējās nedēļas laikā 20 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 274

Rīgā 2023. gada 6. jūnijā (prot. Nr. 30 6. §)

Kārtība, kādā izsniedzami valsts atzīti vispārējās izglītības dokumenti

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14. panta 1. punktu

I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka valsts atzītu vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības dokumentu (turpmāk – vispārējās izglītības dokumenti) formu, vispārējās izglītības dokumentu izsniegšanas kritērijus un kārtību.

II. Vispārējās izglītības dokumentu forma

2. Vispārējās pamatizglītības programmas apguvi apliecina šādi vispārējās izglītības dokumenti:

2.1. apliecība par vispārējo pamatizglītību (​1. pielikums);

2.2. apliecības par vispārējo pamatizglītību pielikums – sekmju izraksts (2. pielikums);

2.3. Valsts izglītības satura centra izsniegts pamatizglītības sertifikāts (ja attiecināms) (3. pielikums).

3. Vispārējās vidējās izglītības programmas apguvi apliecina šādi vispārējās izglītības dokumenti:

3.1. atestāts par vispārējo vidējo izglītību (4. pielikums);

3.2.  atestāta par vispārējo vidējo izglītību pielikums – sekmju izraksts (5. pielikums);

3.3. Valsts izglītības satura centra izsniegts vispārējās vidējās izglītības sertifikāts (ja attiecināms) (6. pielikums).

III. Vispārējās izglītības dokumentu izgatavošana un uzskaite

4. Apliecības par vispārējo pamatizglītību un atestāta par vispārējo vidējo izglītību veidlapas, kā arī to pielikumu – sekmju izrakstu – veidlapas izgatavo komersants, ar kuru Izglītības un zinātnes ministrija ir noslēgusi līgumu. Pamatizglītības sertifikāta un vispārējās vidējās izglītības sertifikāta (turpmāk – sertifikāts) veidlapas izgatavo komersants, ar kuru Valsts izglītības satura centrs ir noslēdzis līgumu.

5. Apliecības par vispārējo pamatizglītību un atestāta par vispārējo vidējo izglītību veidlapas izgatavo atbilstoši šādām prasībām:

5.1. izmanto A4 formāta tipogrāfiski tonētu ofseta papīru, kura gramāža ir 120 g/m2, tajā tipogrāfiski iespiež locījuma vietu;

5.2. pirmās lappuses augšējās malas centra daļā tipogrāfiski iespiež vārdus "Latvijas Republika" un zem tiem karstspiedes (folijas) tehnikā iespiež lielā valsts ģerboņa attēlu;

5.3. dokumenta veidlapas iekšpuse ir pārklāta ar tipogrāfiski iespiestu līniju gijošas tehnikā, trešās lappuses augšējā labajā stūrī ir sudraba krāsas aizsardzības elements – hologramma, kurā attēlots lielais valsts ģerbonis, zem kura puslokā novietots uzraksts "Vispārējā pamatizglītība" vai "Vispārējā vidējā izglītība", bet fonā horizontālās līnijās – uzraksts "Izglītības un zinātnes ministrija" (turpmāk – hologramma);

5.4. tipogrāfiski augstspiedes tehnikā iespiež dokumenta nosaukumu, sērijas apzīmējumu un dokumenta kārtas numuru. Vispārējās izglītības dokumenta veidlapas sērijas apzīmēšanai lieto latīņu alfabēta lielos burtus, sākot ar "B" apliecībās par vispārējo pamatizglītību un sākot ar  "AC" atestātos par vispārējo vidējo izglītību, un numuru – sešzīmju skaitli, sākot ar 000001.

6. Sekmju izraksta veidlapas izgatavošanai izmanto A4 formāta papīru baltā krāsā ar gramāžu 100 g/m2, kur pirmās lappuses rekvizītu zonas vidū tipogrāfiski iespiests uzraksts "Sekmju izraksts" un pirmās lappuses augšējā labajā stūrī tipogrāfiski iespiesta hologramma.

7. Sekmju izrakstā izglītības iestāde norāda sēriju un numuru atbilstoši ierakstam apliecībā par vispārējo pamatizglītību vai atestātā par vispārējo vidējo izglītību.

8. Sertifikāts tiek izdots elektroniska dokumenta formā atbilstoši Elektronisko dokumentu likumā noteiktajām prasībām. Sertifikātus elektroniskā formā glabā Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā.

9. Valsts izglītības satura centrs sertifikātu var izsniegt arī papīra formā, ja persona, kura ieguvusi sertifikātu, to pieprasa. Tādā gadījumā sertifikāta veidlapai izmanto A4 formāta papīru, sertifikāta augšējā labajā stūrī ir Valsts izglītības satura centra aizsardzības elements, kurā attēlots papildinātais mazais valsts ģerbonis, zem kura ir uzraksts "Valsts izglītības satura centrs". 

10. Tiesības pasūtīt apliecību par vispārējo pamatizglītību, atestātu par vispārējo vidējo izglītību un sekmju izrakstu veidlapas, pamatojoties uz iesniegumu to izgatavotājam, un saņemt attiecīgās veidlapas no izgatavotāja ir šādām personām:

10.1. pašvaldības domes priekšsēdētājam vai viņa pilnvarotam pārstāvim, pašvaldības izpilddirektoram vai viņa pilnvarotam pārstāvim, kā arī pašvaldības izglītības pārvaldes vadītājam vai viņa pilnvarotam pārstāvim pašvaldības teritorijā esošajām pašvaldības izglītības iestādēm;

10.2. valsts izglītības iestādes direktoram vai viņa pilnvarotam pārstāvim;

10.3. privātās izglītības iestādes direktoram vai viņa pilnvarotam pārstāvim.

11. Pašvaldības izglītības iestādes direktors apliecību par vispārējo pamatizglītību, atestātu par vispārējo vidējo izglītību un sekmju izrakstu veidlapas saņem pašvaldības izglītības pārvaldē.

12. Apliecību par vispārējo pamatizglītību un atestātu par vispārējo vidējo izglītību veidlapas ir stingrās uzskaites dokumenti.

13. Par apliecību par vispārējo pamatizglītību vai atestātu par vispārējo vidējo izglītību veidlapu reģistrēšanu, glabāšanu, izsniegšanu un anulēšanu ir personīgi atbildīgs pašvaldības izglītības pārvaldes vadītājs un izglītības iestādes direktors.

14. Izsniegto apliecību par vispārējo pamatizglītību reģistrācijas žurnālu un izsniegto atestātu par vispārējo vidējo izglītību reģistrācijas žurnālu (turpmāk – izsniegto vispārējās izglītības dokumentu reģistrācijas žurnāls), saņemto apliecību par vispārējo pamatizglītību veidlapu reģistrācijas žurnālu un saņemto atestātu par vispārējo vidējo izglītību veidlapu reģistrācijas žurnālu, saņemtās sekmju izrakstu veidlapas, personai sagatavotos, bet neizsniegtos vispārējās izglītības dokumentus un to dublikātus, kā arī visus citus ar vispārējās izglītības dokumentu veidlapu saņemšanu saistītos dokumentus glabā ugunsdrošā slēgtā seifā.

15. Ja izglītības iestādi reorganizē vai likvidē, neizmantotās vispārējās izglītības dokumentu veidlapas iznīcina izglītības iestādes vadītāja noteikta persona un sagatavo par to norakstīšanas aktu. Norakstīšanas aktā norāda iznīcināto vispārējās izglītības dokumentu veidlapu nosaukumu, sēriju, numuru un skaitu. Iznīcināmo vispārējās izglītības dokumentu sērijas apzīmējumu kopā ar vispārējās izglītības dokumenta numuru izgriež un ielīmē aktā. Personai sagatavotos, bet neizsniegtos vispārējās izglītības dokumentus nodod tiesību un saistību pārņēmējam vai, ja tāds nav noteikts, Latvijas Nacionālajā arhīvā.

IV. Vispārējās izglītības dokumentu noformēšana un izsniegšana

16. Ierakstus apliecībā par vispārējo pamatizglītību, atestātā par vispārējo vidējo izglītību un sekmju izrakstā atbilstoši šo noteikumu pielikumos noteiktajiem attiecīgajiem paraugiem izdara valsts valodā datorrakstā vai salasāmā rokrakstā ar pildspalvu, kuras serdenis vai tinte ir neizdzēšamā zilā vai melnā krāsā. Izdarot ierakstu, nelieto vārdu saīsinājumus un leņķiekavās ieraksta atbilstošo informāciju,  kā arī izmanto zīmogu.

17. Apliecības par vispārējo pamatizglītību, atestātus par vispārējo vidējo izglītību un sekmju izrakstus paraksta izglītības iestādes direktors un ne mazāk kā divi šīs izglītības iestādes pedagogi. Izglītības iestādes ģerboņzīmoga nospiedumam jābūt skaidram un salasāmam.

18. Apliecības par vispārējo pamatizglītību sekmju izrakstā ieraksta:

18.1. personas vārdu (vārdus), uzvārdu, personas kodu vai izglītības iestādes piešķirto personas identifikācijas numuru, ja personai Latvijā nav piešķirts personas kods;

18.2.  apgūtās izglītības programmas nosaukumu un kodu;

18.3. izglītības iestādes nosaukumu;

18.4. izglītības programmā ietverto mācību priekšmetu nosaukumus un to apguves noslēgumā iegūtos vērtējumus (ballēs (vārdiski) vai apguves līmeņos);

18.5. nokārtotos valsts pārbaudes darbus (eksāmenus un centralizētos eksāmenus), vērtējumus (procentos) eksāmenos, sertifikātu numurus centralizētajos eksāmenos (ja attiecināms);

18.6. "atbrīvots" vai "atbrīvota" attiecīgajā ailē, ja izglītojamais Ministru kabineta noteiktajā kārtībā ir atbrīvots no valsts pārbaudes darbiem (eksāmeniem vai centralizētajiem eksāmeniem);

18.7. ziņas par sasniegumiem Ministru kabineta noteiktajā kārtībā organizētajās otrā posma mācību priekšmetu olimpiādēs, ziņas par piedalīšanos un sasniegumiem Ministru kabineta noteiktajā kārtībā organizētajās trešā posma mācību priekšmetu olimpiādēs, kā arī citus nozīmīgus personas mācību sasniegumus un saņemtos valsts un starptautiska līmeņa apbalvojumus (ja attiecināms).

19. Atestāta par vispārējo vidējo izglītību sekmju izrakstā ieraksta:

19.1. personas vārdu (vārdus), uzvārdu, personas kodu vai izglītības iestādes piešķirto personas identifikācijas numuru, ja personai Latvijā nav piešķirts personas kods;

19.2. apgūtās izglītības programmas nosaukumu un kodu;

19.3. izglītības iestādes nosaukumu;

19.4. "atbrīvots" vai "atbrīvota" attiecīgajā ailē, ja izglītojamais Ministru kabineta noteiktajā kārtībā ir atbrīvots no valsts pārbaudes darbiem (eksāmeniem vai centralizētajiem eksāmeniem);

19.5. izglītības programmā ietverto mācību priekšmetu kursu nosaukumus, kursu veidu (pamatkurss, padziļinātais kurss vai specializētais kurss), mācību satura apguves līmeni (vispārīgais līmenis, optimālais līmenis vai augstākais līmenis) (ja attiecināms) un mācību priekšmetu kursu apguves noslēgumā iegūtos vērtējumus (ballēs (vārdiski));

19.6. nokārtotos valsts pārbaudes darbus (eksāmenus un centralizētos eksāmenus), vērtējumus (procentos) eksāmenos, mācību satura apguves līmeni centralizētajos eksāmenos un sertifikātu numurus, bet, ja centralizēto eksāmenu svešvalodā aizstāj ar starptautiskās testēšanas institūcijas pārbaudījumu, ieraksta nokārtotā starptautiskās testēšanas institūcijas pārbaudījuma attiecīgajā svešvalodā nosaukumu, saņemtā dokumenta numuru, aizstātā centralizētā eksāmena nosaukumu un mācību satura apguves līmeni;

19.7. ziņas par sasniegumiem Ministru kabineta noteiktajā kārtībā organizētajās otrā posma mācību priekšmetu olimpiādēs un zinātniskās pētniecības darbos, ziņas par piedalīšanos un sasniegumiem Ministru kabineta noteiktajā kārtībā organizētajās trešā posma mācību priekšmetu olimpiādēs un zinātniskās pētniecības darbos, starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs un zinātniskās pētniecības darbos, kā arī citus nozīmīgus personas mācību sasniegumus un saņemtos valsts un starptautiska līmeņa apbalvojumus (ja attiecināms).

20. Visām attiecīgajā vispārējās izglītības dokumentā paredzētajām ailēm jābūt aizpildītām. Ailēs, kuras netiek aizpildītas, veic ierakstu "–" vai "nav attiecināms".

21. Vispārējās izglītības dokumentus personai izsniedz, pamatojoties uz izglītības iestādes direktora rīkojumu.

22. Vispārējās izglītības dokumentus izsniedz pret parakstu attiecīgajā izsniegto vispārējās izglītības dokumentu reģistrācijas žurnālā, kurā norādīts numurs pēc kārtas, personas vārds (vārdi), uzvārds, personas kods vai izglītības iestādes piešķirts personas identifikācijas numurs, ja personai Latvijā nav piešķirts personas kods, direktora rīkojuma datums un numurs, apliecības par vispārējo pamatizglītību vai atestāta par vispārējo vidējo izglītību sērija un numurs, paraksts par saņemšanu.

23. Sertifikāts personai pieejams Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā vai Valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv, izmantojot attiecīgo e-pakalpojumu.

V. Vispārējās izglītības dokumenta dublikāta izsniegšana

24. Vispārējās izglītības dokumenta dublikātu (turpmāk – dublikāts) izsniedz personai nozaudēta, nozagta, iznīcināta vai neatjaunojami bojāta vispārējās izglītības dokumenta oriģināla vietā. 

25. Dublikātu izsniedz attiecīgā pašvaldības izglītības pārvalde, ja:

25.1. izglītības iestāde, kas izsniegusi vispārējās izglītības dokumentu, ir likvidēta;

25.2. izglītības iestāde ir reorganizēta un tā neizsniedz šādus vispārējās izglītības dokumentus.

26. Lai saņemtu dublikātu, persona:

26.1. iesniedz iesniegumu izglītības iestādē, kas ir izsniegusi vispārējās izglītības dokumentu, vai šo noteikumu 25. punktā minētajos gadījumos – pašvaldības izglītības pārvaldē;

26.2. pieprasa dublikāta izsniegšanai nepieciešamos datus Personāla dokumentu valsts arhīvam (turpmāk – arhīvs), ja izglītības iestādes vai pašvaldības izglītības pārvaldes rīcībā nav šādu datu;

26.3. izsludina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" nozaudēto, nozagto, iznīcināto vai neatjaunojami bojāto dokumentu par nederīgu;

26.4. sedz visus izdevumus, kas saistīti ar dublikāta izgatavošanu un izsniegšanu.

27. Dublikātu noformē atbilstoši noteiktajai vispārējās izglītības dokumenta formai saskaņā ar izsniegto vispārējās izglītības dokumentu reģistrācijas žurnālā ierakstītajām ziņām, izglītojamo mācību sasniegumu kopsavilkuma žurnālā vai Valsts izglītības informācijas sistēmā pieejamo informāciju par izglītojamā mācību priekšmetu (kursu) apguves noslēgumā iegūtajiem vērtējumiem vai pamatojoties uz personas iesniegto arhīva izziņu.

28. Izglītības iestādes direktors vai pašvaldības izglītības pārvaldes vadītājs sagatavo dublikātu un reģistrē to izsniegto vispārējās izglītības dokumentu reģistrācijas žurnālā, papildus šo noteikumu 22. punktā minētajām ziņām veic ierakstu "Dublikāts" un norāda rīkojuma par dublikāta izsniegšanu datumu un numuru. Persona dublikāta saņemšanu apliecina ar parakstu.

29. Ja dublikātu izsniedz attiecīgā pašvaldības izglītības pārvalde, to paraksta pašvaldības paraksttiesīgā amatpersona un apzīmogo ar attiecīgās pašvaldības zīmogu.

30. Dublikātu personai izsniedz ne agrāk kā desmitajā dienā pēc šo noteikumu 26.3. apakšpunktā minētās publikācijas.

31. Sertifikāta dublikātu izsniedz Valsts izglītības satura centrs. Ierakstu par sertifikāta dublikāta izsniegšanu ģenerē Valsts pārbaudījumu informācijas sistēma.

VI. Noslēguma jautājumi

32. Ja 2022./2023. mācību gadā izglītojamais ir atbrīvots no sporta vai cita mācību priekšmeta apguves, sekmju izraksta attiecīgajā ailē ieraksta "atbrīvots" vai "atbrīvota".

33. Šo noteikumu 5. punktā minētās prasības attiecībā uz apliecības par vispārējo pamatizglītību un atestāta par vispārējo vidējo izglītību veidlapu izgatavošanu un 6. punktā minētās prasības attiecībā uz sekmju izrakstu veidlapu izgatavošanu piemēro ar 2023./2024. mācību gadu. Līdz 2023. gada 31. augustam apliecības par vispārējo pamatizglītību un atestāta par vispārējo vidējo izglītību veidlapu un sekmju izrakstu veidlapu izgatavošanai piemēro Ministru kabineta 2006. gada 6. novembra noteikumu Nr. 913 "Kārtība, kādā izsniedzami valsts atzīti vispārējās izglītības dokumenti" 5.1., 5.2., 5.3., 5.4. un 5.6. apakšpunktā noteiktās prasības. Līdz 2023. gada 31. augustam apliecību par vispārējo pamatizglītību un atestātu par vispārējo vidējo izglītību izsniedz, noformētu uz veidlapām, kas izgatavotas atbilstoši Ministru kabineta 2006. gada 6. novembra noteikumos Nr. 913 "Kārtība, kādā izsniedzami valsts atzīti vispārējās izglītības dokumenti" noteiktajiem paraugiem.

34. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2006. gada 6. novembra noteikumus Nr. 913 "Kārtība, kādā izsniedzami valsts atzīti vispārējās izglītības dokumenti" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 180. nr.; 2009, 99., 133. nr.; 2011, 19. nr.; 2012, 3. nr.; 2015, 108., 192. nr.; 2016, 245. nr.).

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Izglītības un zinātnes ministre A. Čakša

 

1. pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 6. jūnija
noteikumiem Nr. 274

Apliecība par vispārējo pamatizglītību 

Apliecības 1. lappuse (A4 formāta tipogrāfiski tonēts ofseta papīrs horizontālā novietojumā)

 

 

LATVIJAS REPUBLIKA

Lielā valsts ģerboņa attēls

APLIECĪBA
par vispārējo pamatizglītību

 

 

 

 

 

Apliecības 2. lappuse

 

<Izglītības iestādes nosaukums (nominatīvā)>

Hologramma

APLIECĪBA

par vispārējo pamatizglītību

Sērija <X>

Nr. <000000>

 

 

 

Apliecības 3. lappuse

 

<personas vārds (vārdi) un uzvārds (nominatīvā)>
personas kods* <000000-00000>

ir apguv<is/usi>
<izglītības programmas nosaukums un kods>

un 20<00>. gadā ieguv<is/usi> vispārējo pamatizglītību

<Z. v.>

Direktors

(paraksts)

<paraksta atšifrējums>

Pedagogi

(paraksti)

<parakstu atšifrējumi>

 

Apliecība izsniegta
20<00>. gada <00.> <mēneša nosaukums (lokatīvā)>
<Izglītības iestādes atrašanās vieta (lokatīvā)>
Reģistrācijas Nr. <0000>

 

 

Piezīmes.

1. Leņķiekavās norādīto informāciju iespiež vai ieraksta atbilstoši katram konkrētajam gadījumam. Pārējais teksts ir iespiests vai ierakstīts un identisks visās apliecībās par vispārējo pamatizglītību.

2. *Ja personai Latvijā nav piešķirts personas kods, norāda attiecīgo izglītības iestādes piešķirto personas identifikācijas numuru.

Apliecības 4. lappusi neaizpilda.

 

2. pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 6. jūnija
noteikumiem Nr. 274

Sekmju izraksts par vispārējo pamatizglītību 

 

Hologramma

SEKMJU IZRAKSTS
(pielikums apliecībai par vispārējo pamatizglītību)

Sērija <X>   Nr. <000000>

<personas vārds (vārdi) un uzvārds (nominatīvā)>
personas kods* <000000-00000>

apguva <apgūtās vispārējās pamatizglītības programmas nosaukums (akuzatīvā) un kods>

un pabeidza <izglītības iestādes nosaukums (akuzatīvā)>

ar šādām sekmēm:
<mācību priekšmeta nosaukums un vērtējums <ballēs (vārdiski) vai apguves līmeņos>

Nokārtoja eksāmenus ar šādām sekmēm:
<mācību priekšmeta nosaukums un vērtējums (procentos)>

Nokārtoja centralizētos eksāmenus un saņēma šādus pamatizglītības sertifikātus:
<centralizētā eksāmena nosaukums>, sertifikāta Nr. <numurs>

Sasniegumi <ziņas par sasniegumiem otrā posma mācību priekšmetu olimpiādēs, ziņas par piedalīšanos un sasniegumiem trešā posma mācību priekšmetu olimpiādēs, citi nozīmīgi personas mācību sasniegumi>

Apbalvojumi <ziņas par valsts un starptautiska līmeņa apbalvojumiem >

<Z. v.>

Direktors

(paraksts)

<paraksta atšifrējums>

Pedagogi

(paraksti)

<parakstu atšifrējums>

 

Izsniegts <izsniegšanas vieta (lokatīvā)>
20<00>. gada <00.> <mēneša nosaukums (lokatīvā)>

 

 
 

Piezīmes.

1. Leņķiekavās norādīto informāciju iespiež vai ieraksta atbilstoši katram konkrētajam gadījumam.

2. *Ja personai Latvijā nav piešķirts personas kods, norāda attiecīgo izglītības iestādes piešķirto personas identifikācijas numuru.

3. Norāda apgūtajā izglītības programmā ietvertā mācību priekšmeta apguves noslēgumā iegūto summatīvo vērtējumu ballēs un vārdiski vai apguves līmeņos saskaņā ar valsts pamatizglītības standartu un attiecīgo pamatizglītības programmu.

4. Norāda iegūto vērtējumu eksāmenā, ja attiecināms, un centralizētajā eksāmenā saņemtā pamatizglītības sertifikāta numuru, ja attiecināms.

 

3. pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 6. jūnija
noteikumiem Nr. 274

Pamatizglītības sertifikāts

 

 

Papildinātais mazais valsts ģerbonis
(kontūrzīmējuma versija)

VALSTS IZGLĪTĪBAS SATURA CENTRS

PAMATIZGLĪTĪBAS
SERTIFIKĀTS
Nr. <0000/000000000000-ABCDE>

<vārds (vārdi) un uzvārds (nominatīvā)>
personas kods* <000000-00000>

piedalījās centralizētajā eksāmenā par vispārējo pamatizglītību
un apliecināja savu zināšanu un prasmju atbilstību

<centralizētā eksāmena nosaukums (lokatīvā)>
kopvērtējums <000> %
<daļu nosaukumi un vērtējums katrā daļā**>
<valodas prasmes līmenis>***

<dokumenta parakstītāja amats>

 

<dokumenta parakstītāja vārds, uzvārds>

ŠIS DOKUMENTS IR ELEKTRONISKI PARAKSTĪTS AR DROŠU ELEKTRONISKO
PARAKSTU UN SATUR LAIKA ZĪMOGU

Rīga, Latvijas Republika

Nr. <0000000>****

 

Piezīmes.

1.  – aizsardzības elements – hologramma, kurā attēlots papildinātais mazais valsts ģerbonis, zem kura novietots uzraksts "Valsts izglītības satura centrs" tiek attēlots tikai uz sertifikāta atvasinājuma papīra formā.

2. Sertifikāta atvasinājumam papīra formā leņķiekavās norādīto informāciju ieraksta vai iespiež atbilstoši katram konkrētajam gadījumam. Pārējais teksts ir iespiests un identisks visos sertifikātos.

3. * Ja personai Latvijā nav piešķirts personas kods, norāda attiecīgo izglītības iestādes piešķirto personas identifikācijas numuru.

4. ** Ja persona ir atbrīvota no kādas centralizētā eksāmena daļas kārtošanas, attiecīgi norāda "atbrīvots" vai "atbrīvota".

5. *** Norāda tikai svešvalodu eksāmenu sertifikātos.

6. Sertifikāts tiek parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un attiecīgā informācija pievienota datnei, ievērojot Elektronisko dokumentu likumā noteiktās prasības.

7. ABCDE sertifikāta numurā apzīmē jebkādus latviešu alfabēta burtus un ciparus.

8. **** Norāda tikai uz sertifikāta atvasinājuma papīra formā.

 

4. pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 6. jūnija
noteikumiem Nr. 274

Atestāts par vispārējo vidējo izglītību

Atestāta 1. lappuse (A4 formāta tipogrāfiski tonēts ofseta papīrs horizontālā novietojumā)

 

 

LATVIJAS REPUBLIKA

Lielā valsts ģerboņa attēls

ATESTĀTS

par vispārējo vidējo izglītību

 

 

 

Atestāta 2. lappuse

 

 

<Izglītības iestādes nosaukums (nominatīvā)>

Hologramma

ATESTĀTS

par vispārējo vidējo izglītību

Sērija <X>

Nr. <000000>

 

 

 

Atestāta 3. lappuse

   

 

<personas vārds (vārdi) un uzvārds (nominatīvā)>
personas kods* <000000-00000>

ir apguv<is/usi>
<izglītības programmas nosaukums un kods>

un 20<00>. gadā ieguv<is/usi> vispārējo vidējo izglītību

<Z. v.>

Direktors

 

(paraksts un tā atšifrējums)

Pedagogi

 

(paraksti un to atšifrējumi)

 

Atestāts izsniegts

20<00>. gada <00.> <mēneša nosaukums (lokatīvā)>

<Izglītības iestādes atrašanās vieta (lokatīvā)>

Reģistrācijas Nr. <0000>

 

 

Piezīmes.

1. Leņķiekavās norādīto informāciju iespiež vai ieraksta atbilstoši katram konkrētajam gadījumam. Pārējais teksts ir iespiests vai ierakstīts un identisks visos atestātos par vispārējo vidējo izglītību.

2. * Ja personai Latvijā nav piešķirts personas kods, norāda attiecīgo izglītības iestādes piešķirto personas identifikācijas numuru.

3. Atestāta 4. lappusi neaizpilda.

 

5. pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 6. jūnija
noteikumiem Nr. 274

Sekmju izraksts par vispārējo vidējo izglītību 

 

Hologramma

SEKMJU IZRAKSTS

(pielikums atestātam par vispārējo vidējo izglītību)
Sērija <X> Nr. <000000>

<personas vārds (vārdi) un uzvārds (nominatīvā)>
personas kods* <000000-00000>

apguva <apgūtās vispārējās vidējās izglītības programmas nosaukums (akuzatīvā) un kods>

un pabeidza <izglītības iestādes nosaukums (akuzatīvā)>

ar šādām sekmēm:
<mācību priekšmeta kursa nosaukums (nominatīvā)> <kursa veids (nominatīvā)>, <mācību satura apguves līmenis (lokatīvā)> un <vērtējums ballēs (vārdiski)>

Nokārtoja eksāmenus ar šādām sekmēm:
<mācību priekšmeta kursa nosaukums (nominatīvā)> <mācību satura apguves līmenis (lokatīvā)> un <vērtējums (procentos)>

Nokārtoja centralizētos eksāmenus un saņēma šādus vispārējās vidējās izglītības sertifikātus:
<centralizētā eksāmena nosaukums (nominatīvā)> <mācību satura apguves līmenis (lokatīvā)>, sertifikāta Nr. <numurs>

Nokārtoja starptautiskās testēšanas institūcijas pārbaudījumu <svešvaloda (lokatīvā)> <starptautiskā pārbaudījuma nosaukums> un saņēma dokumentu Nr. <numurs>, aizstājot <centralizētā eksāmena nosaukums (akuzatīvā)> <mācību satura apguves līmenis (lokatīvā)>

Sasniegumi <ziņas par sasniegumiem otrā posma mācību priekšmetu olimpiādēs un zinātniskās pētniecības darbos, ziņas par piedalīšanos un sasniegumiem trešā posma mācību priekšmetu olimpiādēs un zinātniskās pētniecības darbos, starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs un zinātniskās pētniecības darbos, citi nozīmīgi izglītojamā mācību sasniegumi>

Apbalvojumi <ziņas par valsts un starptautiska līmeņa apbalvojumiem>

<Z. v.>

Direktors

 

(paraksts un tā atšifrējums)

Pedagogi

 

(paraksti un to atšifrējumi)

 

Izsniegts <izsniegšanas vieta (lokatīvā)>
20<00>. gada <00.> <mēneša nosaukums (lokatīvā)>

 

 

Piezīmes.

1. Leņķiekavās norādīto informāciju iespiež vai ieraksta atbilstoši katram konkrētajam gadījumam.

2. *Ja personai Latvijā nav piešķirts personas kods, norāda attiecīgo izglītības iestādes piešķirto personas identifikācijas numuru.

3. Norāda attiecināmos ierakstus par nokārtotajiem valsts pārbaudes darbiem (eksāmeniem, centralizētajiem eksāmeniem, starptautiskas testēšanas institūcijas pārbaudījumu svešvalodā (saskaņā ar normatīvo aktu par svešvalodas centralizētā eksāmena vispārējās vidējās izglītības programmā aizstāšanu ar starptautiskas testēšanas institūcijas pārbaudījumu svešvalodā)).

 

6. pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 6. jūnija
noteikumiem Nr. 274

Vispārējās vidējās izglītības sertifikāts

 

 

Papildinātais mazais valsts ģerbonis
(kontūrzīmējuma versija)

VALSTS IZGLĪTĪBAS SATURA CENTRS

VISPĀRĒJĀS VIDĒJĀS IZGLĪTĪBAS
SERTIFIKĀTS
Nr. <0000/000000000000-ABCDE>

<vārds (vārdi) un uzvārds (nominatīvā)>
personas kods* <000000-00000>

piedalījās centralizētajā eksāmenā par vispārējo vidējo izglītību
un apliecināja savu zināšanu un prasmju atbilstību

<centralizētā eksāmena nosaukums (lokatīvā)>
<mācību satura apguves līmenis
(lokatīvā)>
kopvērtējums <000> %
<daļu nosaukumi un vērtējums katrā daļā**>
<valodas prasmes līmenis>***

<dokumenta parakstītāja amats>

 

<dokumenta parakstītāja vārds, uzvārds>

ŠIS DOKUMENTS IR ELEKTRONISKI PARAKSTĪTS AR DROŠU ELEKTRONISKO
PARAKSTU UN SATUR LAIKA ZĪMOGU

Rīga, Latvijas Republika

Nr. <0000000>****

 

 

Piezīmes.

1. – aizsardzības elements – hologramma, kurā attēlots papildinātais mazais valsts ģerbonis, zem kura novietots uzraksts "Valsts izglītības satura centrs" tiek attēlots tikai uz sertifikāta atvasinājuma papīra formā.

2. Sertifikāta atvasinājumam papīra formā leņķiekavās norādīto informāciju ieraksta vai iespiež atbilstoši katram konkrētajam gadījumam. Pārējais teksts ir iespiests un identisks visos sertifikātos.

3. *Ja personai Latvijā nav piešķirts personas kods, norāda attiecīgo izglītības iestādes piešķirto personas identifikācijas numuru.

4. **Ja persona ir atbrīvota no kādas centralizētā eksāmena daļas kārtošanas, attiecīgi norāda "atbrīvots" vai "atbrīvota".

5. *** Norāda tikai svešvalodu eksāmenu sertifikātos.

6. Sertifikāts tiek parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un attiecīgā informācija pievienota datnei, ievērojot Elektronisko dokumentu likumā noteiktās prasības.

7. ABCDE sertifikāta numurā apzīmē jebkādus latviešu alfabēta burtus un ciparus.

8. **** Norāda tikai uz sertifikāta atvasinājuma papīra formā.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!