• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dobeles novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 17 "Grozījumi Dobeles novada domes 2021. gada 29. decembra saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par Dobeles novada pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalstiem"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2022., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/op/2022/99.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ludzas novada domes saistošie noteikumi Nr. 15/2022

Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Ludzas novadā

Vēl šajā numurā

24.05.2022., Nr. 99

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Dobeles novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 17

Pieņemts: 28.04.2022.

OP numurs: 2022/99.6

2022/99.6
RĪKI

Dobeles novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Dobeles novada domes saistošie noteikumi Nr. 17

Dobelē 2022. gada 28. aprīlī

Grozījumi Dobeles novada domes 2021. gada 29. decembra saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par Dobeles novada pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalstiem"

APSTIPRINĀTI
ar Dobeles novada domes
2022. gada 28. aprīļa lēmumu Nr. 203/7
(prot. Nr. 7)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

Izdarīt Dobeles novada domes 2021. gada 29. decembra saistošo noteikumu Nr. 11 "Par Dobeles novada pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalstiem" (publicēts "Latvijas Vēstnesis", 47, 2022/47.17), turpmāk – saistošie noteikumi, šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu 37. punktu šādā redakcijā:

"37. Tiesības saņemt pabalstu ir aizgādnim vai pagaidu aizgādnim par aizgādnībā esošu personu, ja izpildās vismaz viens no šādiem nosacījumiem:

37.1. aizgādnībā esošās personas deklarētā dzīvesvieta ir Dobeles novada administratīvajā teritorijā un aizgādni vai pagaidu aizgādni ir iecēlusi Dobeles novada bāriņtiesa;

37.2. līdz aizgādnībā esošās personas ievietošanai ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā citā administratīvajā teritorijā deklarētā dzīvesvieta bijusi Dobeles novada administratīvajā teritorijā un aizgādni vai pagaidu aizgādni iecēlusi Dobeles novada bāriņtiesa."

2. Papildināt saistošos noteikumus ar 40.1 punktu šādā redakcijā:

"40.1 Pabalsts netiek piešķirts aizgādnim vai pagaidu aizgādnim, ja tas tiek saņemts ar citas pašvaldības lēmumu. "

Dobeles novada domes priekšsēdētājs I. Gorskis

 

Paskaidrojuma raksts
Dobeles novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr. 17 "Grozījumi Dobeles novada domes 2021. gada 29. decembra saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par Dobeles novada pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalstiem""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Dobeles novada domes 2021. gada 29. decembra saistošo noteikumu Nr. 11 "Par Dobeles novada pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalstiem", turpmāk tekstā – saistošie noteikumi, 37. punkta spēkā esošā redakcija norāda, ka galvenais nosacījums tiesībām saņemt pabalstu aizgādņiem vai pagaidu aizgādņiem ir, lai aizgādnībā esošās personas deklarētā dzīvesvieta būtu Dobeles administratīvajā teritorijā, vai līdz ievietošanai ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā deklarētā dzīvesvieta ir bijusi Dobeles novada administratīvajā teritorijā. Bāriņtiesu likuma 59.5 pants nosaka, ka aizgādni personai, kurai ar tiesas nolēmumu ir nodibināta aizgādnība, ieceļ tā bāriņtiesa, kuras darbības teritorijā ir deklarēta šīs personas dzīvesvieta, bet, ja deklarētās dzīvesvietas nav, – tā bāriņtiesa, kuras darbības teritorijā ir šīs personas dzīvesvieta. Ja persona ievietota ārstniecības iestādē, aizgādni ieceļ tā bāriņtiesa, kuras darbības teritorijā atrodas ārstniecības iestāde. Dobeles novada administratīvajā teritorijā esošajā ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā tiek ievietotas aizgādnībā esošas personas no dažādām administratīvajām teritorijām, kuru dzīvesvietas tiek deklarētas Dobeles novada administratīvajā teritorijā tiklīdz persona tiek ievietota iestādē, bet aizgādni vai pagaidu aizgādni ir iecēlusi citas administratīvās teritorijas bāriņtiesa. Saistošo noteikumu 37. punktu nepieciešams izteikt jaunā redakcijā, tādējādi precizējot aizgādņus vai pagaidu aizgādņus, kuriem būtu tiesības saņemt pabalstu. Pamatojoties uz Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma 3. panta 1. punktu, kas nosaka, ka publiska persona, kā arī kapitālsabiedrība rīkojas ar finanšu līdzekļiem un mantu lietderīgi, tas ir rīcībai jābūt tādai, lai mērķi sasniegtu ar mazāko finanšu līdzekļu un mantas izlietojumu, saistošos noteikumus nepieciešams papildināt ar 40.1 punktu, kas liedz saņemt pabalstu par aizgādnībā esošu personu, ja tas tiek saņemts ar citas pašvaldības lēmumu.
2. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem Dobeles novada dome precizē aizgādņus vai pagaidu aizgādņus, kuriem būtu tiesības saņemt pabalstu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Jaunizveidotās Dobeles novada pašvaldības darbība tiek nodrošināta no apvienoto pašvaldību budžeta līdzekļiem. 2021. gada 29. decembrī budžetā bija plānots 2022. gadā izmaksāt 25 personām, t.i. 15000 EUR. 2022. gada aprīlī pabalsts tiek izmaksāts 35 personām.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi neskar administratīvās procedūras un nemaina privātpersonām veicamās darbības līdzšinējo kārtību.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs I. Gorskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!